Casa & Gradina

Cel mai bun Aer Conditionat cu Incalzire

Desi majoritatea celor care achizitioneaza aparate de aer conditionat o fac pentru a putea indura caldurile din timpul verii, nu trebuie neglijat faptul ca un bun aparat de aer conditionat indeplineste mai multe criterii termoregulatoare. Vorbim aici bineinteles despre capacitatea unor aparate de aer conditionat de a incalzi la fel cum racesc.

Putem observa cu totii ca temperaturile din ziua de azi sunt mult mai fluctuante si imprevizibile ca in trecut. Astfel, multi dintre noi folosesc ventilatoare pe timpul verii si calorifere pe timpul iernii. Cu un bun aparat de aer conditionat insa, putem avea comfort termic indiferent de anotimp fara a investi in multiple aparate de uz casnic.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam care sunt cele mai bune aparate de aer conditionat cu functie de incalzire. Dupa cum vom vedea, ele tind sa difere de la un model la altul atat ca functionalitate cat si ca functii auxiliare. Va invitam deci sa luati serios in considerare analiza pe care am efectuat-o asupra celor mai bune astfel de aparate existente in comert la ora actuala.

Cuprins

TOP 5 MODELE DE AER CONDITIONAT CU FUNCTIE DE INCALZIRE

Aparat de aer conditionat LG Standard 12000 BTU

Aparat de aer conditionat LG Standard 12000 BTU

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

  • Este un aparat eco-friendly si va ajuta sa economisiti banuti la facture de energie, avand clasa energetica A++.
  • Masoara temperatura din camera constant prin intermediul unui sensor inclus in telecomanda.
  • Are timer si functie de autodiagnoza.
  • Capacitatea generala este de 12000 BTU.
  • Vine cu o garantie compresor de 10 ani.

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU

Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

  • Tehnologia inverter va ajuta sa aveti facturi mai mici la curent prin ajustarea vitezei de actiune aparatului.
  • Puteti controla totul prin Wi-Fi chiar de pe telefonul dvs.
  • Printre functii se numara: timerul, autodiagnoza, sleep, autorestart (pentru pene de curent) etc.
  • Capacitatea generala este de 12000 BTU, ideala pentru o camera de pana la 35 mp.
  • Filtru HD Active Carbon de inalta calitate

Aparat de aer conditionat TESLA TT34TP21-1232IAW Wi-Fi

Aparat de aer conditionat TESLA TT34TP21-1232IAW Wi-Fi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

  • Pe modul de aer cald, aparatul va sufla aerul in camera doar atunci cand acesta ajunge la temperatura setata.
  • Functia “turbo” va ajuta sa raciti/incalziti o camera foarte rapid.
  • Filtrul este de tip Catechin si absoarbe mirosurile neplacute avand totodata rol antibacterian.
  • Capacitatea este de 12000 BTU.
  • Poate fi controlat de la distanta prin Wi-Fi.

Aparat de aer conditionat Ariston PRIOS 25 Wi-Fi

Aparat de aer conditionat Ariston PRIOS 25 Wi-Fi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

  • Foloseste Freon R32 cu impact redus asupra mediului.
  • Design-ul este unul simplu, discret dar placut, care se potriveste in orice camera.
  • Capacitatea este de 9000BTU, adica va raci/incalzi pana la 50 mp.
  • Este un aparat silentios, nivelul de zgomot fiind de 59 dB.
  • Beneficiaza de o functie de autocuratare si memorie activa.

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU Wi-Fi

Aparat de aer conditionat Star-Light 12000 BTU Wi-Fi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

  • Are integrata functia cold plasma, de purificare a aerului, compresor inverter
  • Intreg ansamblul poate fi controlat prin Wi-Fi.
  • Are functie de dezumidificare.
  • Functioneaza silentios la un standard auditiv de 50 dB.
  • Mult mai convenabil la pret comparativ cu celelalte aparate din aceasi clasa.

Cum alegem un aparat de aer conditionat cu incalzire

Chiar daca functionalitatea si uzul unor astfel de aparate e cat se poate de evident, se prea poate sa achizitonati un aparat de calitate proasta daca nu tineti cont de cateva considerente esentiale. Altfel spus, chiar si printre aparatele de aer conditionat de calitate inalta exista modele care lasa de dorit.

Ar trebui precizat ca chiar si aparatele care par similare ca forma sau parametri operationali, pot sa difere ca temperatura maxima/minima de functionare. Altfel spus, nu toate aparatele de aer conditionat pot fi utilziate la temperaturi scazute. Aparatele cu functie de incalzire, spre exemplu, pot mai toate sa functioneze la temperaturi de pana la -15 grade Celsius.

Tipuri de aparate de aer conditionat

Pe piata exista 3 tipuri de aparate de aer conditionat: cele clasice, cele mobile si cele de tip caseta. Cel mai frecvent intalnite sunt aparatele clasice de tip split. Unitatea voluminoasa ce elimina aerul extras din camera este legata de o unitate mai mica, montata in casa, printr-o tubulatura. Va ofera o alternativa mai fiabila, pentru care nu va trebui sa faceti modificari prin casa.

Compresorul, in majoritatea cazurilor, este inverter, asta insemand ca puterea sa este adaptata la temperatura din camera si la cea setata de dvs, la care v-ati dori sa ajunga. Aceste produse pot fi de monosplit, adica cu o singura unitate mica montata in interiorul casei ori multisplit, cu cel putin 2 unitati montate la interior. Astfel de produse multisplit au nevoie de o putere mai mare, pentru a putea face fata.

Capacitatea

Capacitatea reprezinta un indice foarte important, pentru ca produsul ales trebuie sa fie compatibil cu suprafata pe care urmeaza sa o raceasca/incalzeasca. Mai inainte de toate masurati camera. Capacitatea de racire este exprimata in BTU. Aceasta valoare trebuie sa aiba un minimum de 100-150 BTU/m2.

De exemplu, pentru o camera standard de aproximativ 25 mp, o capacitate de 9000 BTU este foarte buna. Ce depaseste acest spatiu, va influenta si cresterea capacitatii. Daca va doriti un produs multisplit, de exemplu, alegeti un produs cu capacitate de peste 18000 BTU. De regula, trebuie sa existe un echilibru in cele doua aspecte discutate aici.

Instalarea

Un alt aspect important vizeaza amplasarea aparatului de aer conditionat. Trebuie sa gasiti un loc cat mai bun, a carui pozitie sa favorizeze racirea camerei si de preferat ar fi ca aerul sa nu bata direct in dvs cand stati in camera. Va conta si cate persoane stau intr-o camera, daca acea camera are mai multa umbra ori bate soarele in ea mereu, ce alte surse aveti care fac cald in camera etc.

Punem asa mult accentul pe capacitate si amplasare, deoarece un aer conditionat cu putere mult prea mica decat ar trebui nu va face fata si un altul cu putere mult prea mare, va consuma mult, va porni des si in timp se va uza mai rapid. Asigurati-va ca in dreptul unitatilor (exterioara si interioara) nu exista ceva ce le va bloca calea. Ele trebuie sa functioneze corect, sa absoarba un flux constant de aer. De preferat ar fi ca unitatea exterioara sa fie fabricata din otel inoxidabil.

Compresorul

Poate fi de 3 tipuri: cu piston; cu spirala sau rotativ. La aparatele de aer conditionat se folosesc de obicei compresoare rotative ori cu spirala, pentru ca sunt mult mai eficiente si silentioase. Compresorul este “sufletul” aparatului iar calitatea sa va determina durata de viata a aerului conditionat.

Compresorul determina capacitatea totala de incalzire/racire a unui aparat de aer conditionat. Din acest punct de vedere, mentionam ca majoritatea aparatelor de aer conditionat oscileaza intre 9000 si 24000 BTU. In functie de marimea spatiului pe care va dortiti sa il raciti/incalziti, trebuie ales un aparat care sa faca fata la cerintele de spatiu.

Pentru o garsoniera, spre exemplu, puteti opta pentru un aparat cu 9000 BTU, in timp ce pentru un apartament cu 2-3 camere ar trebui ales un aparat de 18000 BTU. Pentru case mai mare, trebuie neaparat optat pentru un aparat de 24000 BTU pentru a asigura ca aveti mereu in locuinta temperatura dorita.

Alte functii

Filtrul de aer reprezinta un factor important pentru o buna functionare a unui aparat de aer conditionat. Acesta poate fi: antipraf, antimucegai, pentru mirosuri neplacute etc. Periodic, spalati acele filtre din aer ori schimbati-le pentru o buna functionare a aparatului. Unele aparate va permit chiar sa folositi multiple astfel de filtre.

O alta functie ar fi cea de dezumidificare, care va reduce semnificativ umezeala din camera. Autodiagnosticarea este si ea importanta, fiind functia prin care aerul conditionat va anunta ca ceva nu mai functioneaza cum trebuie. Totodata, trebuie sa va orientati spre un aparat care functioneaza la zgomot redus. Astfel, majoritatea aparatelor de aer conditionat functioneaza la nivele intre 35 si 60 dB.

Iti recomandam:

Back to top button