Altele

Cel mai bun Amplificator Wifi

Tehnologia Wi-Fi a progresat enorm de-a lungul anilor si odata cu ea au progresat si dispozitivele pe care le folosim pentru a ne conecta la internet in acest mod. Chiar daca aceste dispozitive se comporta decent in materie de conectivitate, suntem surprinsi cateodata de lipsa semnalului Wi-Fi, chiar daca routerul este suspect de aproape de dispozitiv.

Cand se intampla treaba asta, cel mai bine ar fi sa investim intr-un amplificator Wi-Fi. Aceste aparate amplifica semnalul Wi-Fi produs de routerul dvs, lungindu-i astfel raza de actiune considerabil in toata casa si uneori chiar si in afara ei. De fapt, un amplificator Wi-Fi de calitate poate amplifica semnalul Wi-Fi pana la zeci sau chiar sute de metri distanta.

Acestea fiind spuse, mentionam ca nu toate amplificatoarele Wi-Fi sunt construite la aceleasi standarde si ca unele dintre ele ies in evidenta nu doar prin puterea ci si prin functionalitatea lor. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam mai multe despre caracteristicile unui amplificator Wi-Fi de calitate si sa aflam totodata care sunt cele mai bune astfel de dispozitive existente pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE AMPLIFICATOARE WIFI

Amplificator semnal Wireless-N WiFi RepeaterAmplificator semnal Wireless-N WiFi Repeater

  • Are antene 2dBi integrate si ofera pana la 300Mbps rata de transmisie
  • Suporta retele WLAN 2.4 GHz si 2.4835 GHz
  • Incorporeaza un sistem wireless cu putere de transmisie de 14-17 dBm
  • Utilizeaza un standard de siguranta WPA2, WPA, si WEP
  • Beneficiaza de un design modern si atragator
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Wireless-N 300 Mbps WiFi Repeater ProWireless-N 300 Mbps WiFi Repeater Pro

  • Are un semnal wireless cu putere de transmisie 14-17 dBm
  • Ofera o siguranta maxima cu WPA2, WPA, si WEP
  • Vine cu antene 2dBi integrate
  • Viteza garantata de pana la 300 Mbps
  • Frecvente de functionare de 2.4 – 2.4835 GHz
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

WiFi Repeater Timeless ToolsWiFi Repeater Timeless Tools

  • Asigura o conexiune rapida pt orice dispozitiv Android, iOS, Windows, sau tablet PC
  • Este un dispozitiv foarte practic si usor de utilizat
  • Ofera standard de securitate WPA, WPA2, WEP, WLAN
  • Viteza de transmisie de pana la 300 Mbps
  • Standarde compatibile 802.11b, (11Mbit/s), 802.11n, 802.11g (54Mbit/s)
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Amplificator Extender Retea WI-FI Pix-Link RouterAmplificator Extender Retea WI-FI Pix-Link Router

  • Standarde securitate WPA / WPA2, WPA-PSK / WPA2-PSK
  • Are 4 antene si o banda de actiune de 2.4 GHz
  • Moduri de operare Router, Client, Puntea, Repetor, AP
  • Incorporeaza un port Ethernet si un port LAN
  • Server DHCP si tehnologie WPS incluse
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Amplificator retea Wireless Pix-Link AC Dual BandAmplificator retea Wireless Pix-Link AC Dual Band

  • Criptare usoara de securitate cu o singura apasare de buton
  • Permite selectia de operare cu mai multe functii disponibile
  • Are porturi Ethernet si porturi LAN / WAN Etxanet
  • Suporta conexiune de retea wireless 2.4G si 5G
  • Asigura viteze de pana la 867 Mbps
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt tipurile de amplificatoare Wi-Fi?

Amplificator WifiIn marea lor majoritate, amplificatoarele WiFi se impart in doua mari categorii – atasabile la router si independente. Indiferent de modelul ales, trebuie precizat ca amplificatoarele isi fac relativ treaba chiar daca nu la standardele pe care le-ar astepta unii dintre noi. Din acest punct de vedere, chiar si un amplificator banal isi poate dovedi utilitatea comparativ cu ce ofera routerul de unul singur.

Daca e sa vorbim despre amplificatoarele atasabile, spunem ca ele se ataseaza la router si actioneaza in functie de semnalul oferit de router si ca au o raza de actiune limitata. Astfel, amplificatoarele atasabile nu pot fi folosite in spatii largi sau pentru a amplifica semnalul pe distante lungi. Multe dintre aceste amplificatoare se folosesc doar pentru a amplifica semnalul dintr-o camera in alta.

Amplificatoarele independente, pe de alta parte, sunt mult mai puternice din mai toate punctele de vedere. Acestea preiau semnalul provenit de la router si il amplifica considerabil pe distante relativ lungi. Fiind dispozitive independente, ele se alimenteaza separat si pot fi folosite pentru a amplifica semnalul chiar si prin ziduri sau alte obstacole.

Frecventa amplificatoarelor

Dintre multele tipuri de amplificatoare existente pe piata, modelele single band par a fi cele mai raspandite, nu doar fiindca au o compatibilitate ridicata ci si pentru ca acopera o suprafata destul de mare. Acestea fiind spuse, ele opereaza la o frecventa de 2.4 GHz, o frecventa care a devenit un standard international de-a lungul timpului.

Datorita faptului ca functioneaza la aceasta frecventa, e posibil sa ca uneori conexiunea sa fie afectata de aglomerarea semnalului, ceea ce poate duce la ingreunarea conectivitatii. Astfel, poti sa suferi de pe urma interferentelor chiar daca amplificatorul este in proximitatea ta imediata, in aceasi cladire cu tine, sau chiar in camera alaturata.

O alternative la amplificatoarele WiFi de 2.4 GHz o reprezinta amplificatoarele care opereaza pe doua benzi de freventa, dispozitive a caror conectivitate au o frecventa de 5 GHz. In acest caz, amplificatorul primeste semnalul de 2.4 GHz de la router si foloseste o frecventa de 5 GHz pentru a-l transmite mai departe, evitand astfel aglomerarea frecventei.

Compatibilitatea

Trebuie sa vorbim putin si despre compatibilitatea acestor amplificatoare, pentru ca nu poti pur si simplu sa achizitionezi primul amplificator pe care il vezi. Mentionam ca standardul international este notat cu AD la ora actuala, un standard care in trecut a fost reprezentat de A, B, G, N, si AC. Astfel, majoritatea dispozitivelor cu capacitate WiFi functioneaza pe un standard AD iar un amplificator decent trebuie sa suporte macar standardul N.

Un alt amanunt care trebuie luat in considerare este viteza de transmitere a datelor pe care amplificatorul respectiv o ofera. Astfel, in cazul unei conexiuni DSL, o viteza decenta ar trebui sa fie undeva intre 15-20 MB pentru dispozitivele aflate in proximitatea amplificatorului. Trebuie tinut cont aici si de viteza de transmisie a routerului pentru ca un amplificator va rula mereu conform standardelor routerului cand vine vorba de viteza.

Trebuie totodata sa ne gandim si la securitatea datelor, nu doar la viteza. Aici precizam ca standardele de securitate evolueaza constant in domeniul tehnologiilor WiFi si ca trebuie sa te orientezi mereu spre ultimele modele. Cel mai recent standard de securitate este WPA2-PSK AES, asa ca daca ai optiunea, trebuie sa te orientezi spre un amplificator compatibil din acest punct de vedere.

Functii suplimentare

Chiar daca rolul unui amplificator este cat de poate de evident, un asemenea dispozitiv poate fi echipat cu o serie de alte functii suplimentare. Desi un model simplu ar fi recomandat celor care nu au experienta cu astfel de dispozitive, exista motive suficiente pentru care un utilizator mai avansat ar dori ca amplificatorul sa aiba functii suplimentare.

Port Ethernet

Un amplificator de calitate poate sa incorporeze pe langa functiile si facilitatile de baza si un port Ethernet. Aceste port-uri se folosesc pentru a conecta un calculator sau un laptop la internet prin cablu, un standard pe care majoritatea conexiunilor de altadata il foloseau. Daca se poate, amplificatorul ar trebui sa aiba nu doar unu ci mai multe port-uri Ethernet pentru conectarea mai multor dispozitive.

Modul de conectare

Unele amplificatoare de ultima generatie permit alegerea conexiunii dorite din mai multe optiuni disponibile. Nu trebuie sa presupunem ca instalarea unui amplificator se va face usor, mai ales avand in vedere ca unele routere sunt de-a dreptul intortocheate cand vine vorba de conectarea lor la alte dispozitive.

WPS 

Daca ai bugetul necesar pentru un amplificator WiFi de ultima generatie, atunci vei observa ca un asemenea dispozitiv este echipat cu o functie de WPS. Aceasta functie se refera la WiFi Protected Setup si are ca scop usurarea procesului de instalare a dispozitivului la o retea existenta. In acest sens, tot ce trebuie sa faci pentru a conecta amplificatorul la router este sa apesi un simplu buton.

Streaming audio 

Desi nu des intalnita la amplificatoare WiFi, unele modele ofera capacitatea de a face streaming audio. In acest scop, aceste amplificatoare vin echipate cu un port special in care poti sa conectezi castile sau sistemul audio pentru a asculta muzica de pe tableta, laptop, sau telefon. In alta ordine de idei, asta nu e neaparat o functie care sa determine daca achizitionezi sau nu un amplifcator WiFi pentru ca nu afecteaza performantele dispozitivului in niciun fel.

Iti recomandam:

Back to top button