Cele mai bune Boxe Active
Nu trebuie sa fii specialist pentru a realiza ca o boxa audio de calitate ofera o experienta audio mult superioara unei boxe generice pe care o putem gasi in comert. Desi diferenta o fac tehnologiile folosite in constructia acestor boxe, ele nu sunt mereu cu mult mai costisitoare decat boxele de duzina.
Chiar si asa, o pereche de boxe de calitate vor consta cu siguranta mai mult, mai ales cand vorbim despre boxe active. Asa cum poate stiti, boxele active sunt acele boxe care nu necesita amplificare auxiliara, in special acele boxe care incorporeaza tehnologii de amplificare si egalizatoare. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam care sunt cele mai bune boxe active de pe piata la ora actuala.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE BOXE ACTIVE
- 1.1 Boxa audio AKAI , Portabila , Profesionala puternica, Microfon Wireless, Telecomanda , AUX / USB / SD / BT / FM , Functie vocala , Cablu AUX-IN
- 1.2 Pachet promo: Boxe active cu bluetooth Temeisheng DP-284BT, USB + Microfon Profesional Wireless WVNGR
- 1.3 Boxe Active cu Statie Profesionale MP-284-KARAOKE/USB-BT 240 Watt
- 1.4 Boxe active profesionale A+ Events, Bluetooth,USB, SD Card, FM Radio, EQ function
- 1.5 Boxe multimedia / studio Presonus Eris E3.5
- 2 Cum alegem boxe active de calitate?
TOP 5 CELE MAI BUNE BOXE ACTIVE
Boxa audio AKAI , Portabila , Profesionala puternica, Microfon Wireless, Telecomanda , AUX / USB / SD / BT / FM , Functie vocala , Cablu AUX-IN
- Include un microfon fara fir cu care puteti face karaoke.
- Este o boxa profesionala activa, ce poate fi folosita fie acasa, la petreceri, fie intr-un pub sau la o seara cu DJ.
- Este versatila si usor de folosit, iar design-ul este unul modern si ergonomic.
- Reda foarte bine sunetele, chiar si cand volumul este la maxim si chiar si in aer liber.
- Reglajele pentru Bass, de exemplu, se pot face direct de pe interfata ei.
Pachet promo: Boxe active cu bluetooth Temeisheng DP-284BT, USB + Microfon Profesional Wireless WVNGR
- Puteti conecta la ele si alte instrumente musicale, dispunand si de reglaj separat pentru volum.
- Este un pachet foarte reusit, la un pret foarte bun, ce poate fi folosit in baruri, la party-uri si tot felul de evenimente unde doriti ca muzica sa sune foarte bine.
- Pe langa asta, veti putea conecta la ele 2 microfoane sau 2 chitari, de exemplu si astfel veti putea crea atmosfera de concert.
- Este un set de doua boxe profesionale active, cu amplificator integrat.
- Au inclusa functia Bluetooth, cat si cititor de carduri SD.
Boxe Active cu Statie Profesionale MP-284-KARAOKE/USB-BT 240 Watt
- Va ofera variante multiple pentru a reda muzica.
- Prin aceste variante de redare a muzicii ne referim la: card SD, stick USB, Bluetooth, mufa Jack etc.
- Incintele sunt fabricate din lemn, asadar sunetele vor avea o foarte buna rezonanta, plus ca vor fi rezistente in timp.
- Design-ul este unul ergonomic, datorita manerului de transport.
- Setul de boxe profesionale active poate fi gasit la un pret rezonabil pentru calitatea pe care o ofera.
Boxe active profesionale A+ Events, Bluetooth,USB, SD Card, FM Radio, EQ function
- Design-ul ergonomic face ca boxele sa fie portabile si usor de transportat.
- Acest set de boxe,este usor de transportat, cu un raport calitate-pret bun.
- Cele 2 boxe vin insotite de un microfon wireless, pe care il puteti folosi pentru a inveseli atmosfera sau pentru karaoke.
- Puteti conecta laptopul la ele, au si functie de Bluetooth si port pentru cardul SD.
- Beneficiaza de o diversitate de functii impresionante precum Bluetooth, USB ports, SD Card, si FM Radio
Boxe multimedia / studio Presonus Eris E3.5
- Dispun de protectie la interferente electromagnetice.
- Este un set de monitoare (boxe) profesionale speciale pentru studio, care va va ajuta sa creati muzica armonioasa si clara.
- Constructia este una solida, iar de preferat ar fi sa le montati pe podea sau pe niste suporturi speciale.
- Pot fi conectate foarte usor la un laptop sau calculator si functioneaza in combinatie cu un amplificator.
- Functia “soft start” elimina bubuiturile ce pot aparea la pornirea monitoarelor (boxelor).
Cum alegem boxe active de calitate?
Modul de utilizare
Inainte de a va hotari sa achizitionati boxe profesionale, ganditi-va foarte bine in ce scopuri le veti folosi, daca sunt pentru un studio de inregistrari, pentru un pub, pentru un concert sau efectiv, pentru acasa. Un sistem All in one complet va fi ceva mai scump, insa ati putea cumpara cate o boxa profesionala pe rand, iar cel mai important este, daca vreti sa profitati de calitatea lor, sa cumparati neaparat subwoofer si sateliti (cei care vor da sunetul surround).
Spre exemplu, pentru un studio de muzica, cele mai bune vor fi monitoarele de studio. Daca vreti sa le folositi la un concert, puteti alege varianta cu statie incorporata. Altfel spus, tehnologiile incorporate in boxe trebuie sa reflecte modul in care ele vor fi utilizate de catre dvs. Fie ca le folositi pentru uz personal sau intr-un mod profesional.
Amplificare conteaza
Boxele profesionale active vor include: amplificator, processor intern de semnal si difuzoare. Reprezinta o varianta mai simpla pentru cei ce nu doresc sa investeasca intr-o statie de amplificare separata. Sunetul este unul foarte calitativ, se aude la fel de bine ca la modelele de boxe pasive, conexiunile sunt foarte simplu de facut, si mare avantaj este ca puneti conecta diferite instrumente musicale la aceste boxe. Produsele sunt portabile, care nu va vor incurca prea mult pe o scena si care pot fi transportate.
Boxele pasive, in schimb, vor avea nevoie de amplificator extern , la fel si de un processor extern pentru sunete. De cele mai multe ori veti intalni acest tip de boxe pasive in ansambluri statice, deci care nu sunt portabile si care vor ramane de obicei in acelasi loc in care sunt puse de prima data. De obicei sunt folosite in salile de teatru, opera, Sali de conferinta etc. Setarile de sunet sunt mai accesibile decat la cele active, sunetistul este cel care se va ocupa de ansamblu de boxe si chiar poate crea efecte speciale.
Puterea propriuzisa
La modelele pasive este nevoie de o putere mai mare, deoarece amplificatorul trebuie sa se sincronizeze cu boxele iar pentru un sunet de calitate inalta, este nevoie de putere mai mare. Aceasta putere este masurata in RMS, deci ar fi bine sa o urmariti in specificatiile produselor. Vedeti ce putere RMS are fiecare boxa in parte, adunati toate aceste valori si inmultiti cu 2 pentru a vedea daca puterea RMS a amplificatorului extern este de ajuns pentru ansamblul de boxe.
La boxele active este mai simplu, producatorul specifica direct puterea RMS deoarece am amplificator inclus. Din acest punct de vedere, puterea lor poate depasi 200 W in functie de marimea boxelor sau tehnologiile folosite pentru amplificare. In principiu, ne dorim o boxa audio clasica de birou are o putere de circa 20 W, asta ca sa va faceti o idee despre puterea unor boxe profesionale comparativ cu cele de uz cazual.
Incinta boxelor
Cand vorbim despre ‚incinte’ ne referim la cutiile care acopera difuzoarele, cutii care pot fi fabricate fie din lemn, fie din plastic. Pentru un sunet cat mai bun, specialistii recomanda incintele fabricate din lemn, deoarece acustica este de departe cea mai buna. Insa si plasticul este o alternativa buna pentru boxe, fiind si mai usor de transportat.
Aici se pune problema preferintelor personale mai mult ca orice, deoarece unii dintre noi s-ar putea sa nu fim prea pretentiosi in materie de output acustic. Mai mult, boxele realizate din lemn sunt de regula ceva mai costisitoare decat cele de plastic. Asa ca daca nu avem pretentii prea mari, ar fi probabil recomandat sa alegem o varianta la buget.
Alte caracteristici
Vorbim aici in special despre impedanta si raspuns in frecventa. Acestia sunt doi indicatori importanti doar in momentul in care cumparati boxe pasive pentru un sistem pre-achizitionat. Nu uitati ca impedanta boxelor nu trebuie sa fie mai mica decat cea a amplificatorului. Altfel riscati sa se scurtcircuiteze ori sunetul sa fie prea scazut. Raspunsul in frecventa se refera la spectrul frecventelor acoperite de difuzoare. Boxele profesionale au valori cuprinse intre 25Hz – 18KHz.
Nu in ultimul rand, ar mai trebui luata in considerare si estetica boxelor propriuzise. Avand in vedere ca aceste boxe trebuie sa se integreze in decorul casei noastre, ele ar trebui totusi sa se potriveasca camerei. Totodata, trebuie urmarit ca boxele sa fie suficient de rigide pentru a face fata nu doar vibratiilor aferente sunetului produs ci si eventualelor atingeri sau lovituri pe care la un moment dat orice dispozitiv electronic trebuie sa il indure.