Casa & Gradina

Cele mai bune Calorifere din Aluminiu

Putini sunt cei care inteleg ca materialul din care este realizat un calorifer influenteaza mult nu doar consumul, cat si randamentul caloriferului in sine.

Caloriferele din aluminiu sunt preferate de multi utilizatori, mai ales in ultimul decenii, ele au inceput sa fie la mare cautare.Cele mai bune calorifere din aluminiu pot functiona foarte bine pana la 20 de ani, asta daca le intretineti corespunzator.

In acest articol am detaliat caracteristicile de calitate pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a achizitiona calorifere din aluminiu si totodata, v-am oferit si cateva sugestii de produse bune.

TOP 5 CELE MAI BUNE CALORIFERE DIN ALUMINIU

Calorifer/Radiator Aluminiu Maranello 600 – 6 Elementi

Calorifer Radiator Aluminiu Maranello 600 - 6 Elementi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Produsele ce au fost realizate in fabricile Faral din Italia sunt unele de calitate superioara si pot fi gasite la preturi accesibile. Aceasta firma are deja un renume in aceasta industrie si se caracterizeaza prin inovatie, grija fata de mediul inconjurator si calitate superioara.

Cei de la Faral ofera o garantie de 15 ani pentru acest calorifer din aluminiu. Puterea este de 1062 W si are un numar de 6 elementi, fiind destul de puternic incat sa incalzeasca o camera de dimensiuni medii.

Ce ne-a placut: Are o garantie impresionanta de 15 ani.

Radiator de Baie Thermolux

Radiator de Baie Thermolux

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un radiator din aluminiu ce poate fi gasit la un pret competitiv, mai ales ca ofera caracteristici tehnice foarte bune si un randament excelent pentru baia dvs, cat si pentru facturi.

Are un design modern, elementii sunt dispusi pe orizontala si veti avea loc sa va uscati si prosoapele pe acest calorifer.Se monteaza pe perete si nu ocupa mult loc in baie, acesta fiind unul dintre marile sale avantaje.

Ce ne-a placut: Beneficiaza de un design moder si usor de integrat in orice decor.

Radiator din Aluminiu Oscar Tondo 1200 cu 3 Elementi

Radiator din Aluminiu Oscar Tondo 1200 cu 3 Elementi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un calorifer din aluminiu produs intr-o fabrica cunoscuta din Italia, cu 3 elementi, pozitionati pe verticala, cu inaltime mare. Scopul acestui calorifer este de a emana caldura si totodata, de a ocupa cat mai putin spatiu in camera.

Grosimea este de 95 mm, lungime de 1246 mm, latime de 240 mm si greutate de 7.29 Kg.Are putere de 837 W si este un produs creat sa reziste in timp multi ani, mai ales cu o buna mentenanta.

Ce ne-a placut: Are un aspect modern, simplu, si eficient.

Radiator Aluminiu Modula 600 / 10 Elementi

Radiator Aluminiu Modula 600 10 Elementi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este calorifer proiectat special pentru a aduce in casa dvs design-ul elegant impreuna cu eficienta de care aveti nevoie. Are putere de 1660 W, un numar de 10 elementi, latime de 80 cm si inaltime de 67,3 cm. Este garantat pentru o presiune maxima de 16 bar si o temperatura maxima de 120 grade C.

Mai trebuie sa precizam ca vopseaua folosita pentru acest calorifer a fost aplicata prin pulverizare, sub forma unei pudre fine, care formeaza o suprafata destul de lucioasa si fina.

Ce ne-a placut: Elementii acestui calorifer sunt obtinuti prin turnare sub presiune, fiind rezistenti si durabili in timp.

Radiator din Aluminiu Vox Extra 600 cu 8 Elementi

Radiator din Aluminiu Vox Extra 600 cu 8 Elementi

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

In cazul acestui produs, design-ul de ultima generatie a fost combinat cu tehnologia inovativa si a rezultat un produs compact, eficient, ce permite aerului sa circule si astfel gradul de confort termic va fi unul foarte bun.

Finisajul este unul perfect lucrat, realizat din protectie dubla, ce confera garantia calitatii si o buna rezistenta in timp.Suporta o presiune de lucru de pana la 6 bar si o temperatura maxima de pana la 110 grade C.

Ce ne-a placut: Are putere impresionanta de 1392 W si un numar de 8 elementi.

Cum alegem un calorifer de aluminiu:

Tipologie: Fiind un material usor de modelat, producatorii au decis sa se “joace” putin cu aluminiul si sa fabrice produse cat mai diverse, tocmai de aceea, in prezent, exista mai multe tipuri de calorifere din aluminiu. Categoriile de calorifere din aluminiu sunt: caloriferele panou, calorifer cu elementi, calorifer portprosop (pentru baie), calorifere diferite din punct de vedere al design-ului.

Caloriferele panou- Daca va este destul de greu sa acceptati o schimbare, nu va obisnuiti prea usor cu lucrurile noi ori nu aveti destula incredere in ele, atunci acest calorifer clasic este perfect pentru dvs. Este similar caloriferelor din otel si functioneaza chiar si pe acelasi principiu. Producatorii le vopsesc in alb si de obicei, le sugereaza clientilor lor sa monteze caloriferul din aluminiu sub fereastra, tocmai de aceea produsele nu au inaltimi prea mari.

Calorifer cu elementi- Suntem siguri ca stiti cum arata un calorifer cu elementi, seamana cu cel tip panou, doar ca acesta are elementii mult mai vizibili, separati unii de ceilalti ( ca aspect), iar caloriferul poate fi alcatuit dintr-un anumit numar de astfel de elementi. Numarul de elementi va influenta decisiv randamentul si eficienta energetice, la fel cum va influenta si consumul. Se afla printre cele mai  apreciate si cumparate modele si au un design mat, modern, de obicei fiind vopsite in alb.

Calorifer portprosop- De cativa ani, producatorii au decis ca pentru baile mici este nevoie de un alt fel de calorifere din aluminiu, asadar au creat caloriferele portprosop, foarte practice si compacte. Se instaleaza pe perete, sunt de dimensiuni mai mici si sunt mai subtiri, nu ocupa mult spatiu. Elementii sunt pozitionati pe orizontala, nu pe verticala ca in cazul caloriferelor normale. De obicei sunt de culoare alba si au o constructie ce permite uscarea prosoapelor.

Calorifer cu design diferit- Daca aveti o camera mica si un calorifer normal v-ar “fura” din spatiu, atunci puteti alege un calorifer inalt, cu elementi subtiri, in numar de 3-4 maxim. Se instaleaza pe o perete si sunt mult mai compacti si eficienti pentru astfel de incaperi.

Putere termica: Aici trebuie sa aveti in vedere in primul rand, dimensiunile spatiului pe care doriti sa il incalziti, pentru ca o putere mica nu va putea incalzi o camera prea mare. Puterea termica va fi mereu influentata de mai multi factori, tocmai de aceea valorile ar putea fi aproximative si poate ca veti avea nevoie si de parerea unui specialist. De obicei, un numar mai mare de elementi, inseamna o putere mai mare ce poate fi cuprinsa intre 500-2000 W. Aflati dimensiunile camerei, coeficientul caloric, adica cat de bine este izolata camera, cu cat este mai mic, cu atat este mai bine si le inmultiti pe acestea doua cu 1,163 pentru a va da valoarea in wati. Va va da o valoare aproximativa dupa care va trebui sa alegeti puterea termica.

Dimensiuni: Verificati si masurati spatiul unde veti instala caloriferul si apoi incepeti sa cautati produsul optim. Un calorifer puternic evident va avea mai multi elementi, deci dimensiuni mai mari, mai ales pe latime.O adancime mai mare a caloriferului va fi ideala atunci cand nu aveti destul spatiu pentru a alege un calorifer mai lung, adica cu elementi mai multi. O alta varianta ar fi caloriferul vertical, cu elementi inalti, astfel nu veti ocupa din spatiul camerei, elementii vor fi mai subtiri, insa mai lungi si randamentul va fi unul bun.

Mentenanta: Credem ca orice calorifer are nevoie de intretinere, dar mai ales unul din aluminiu, asta daca doriti sa reziste cat mai mult timp. Nu foarte des, doar la cativa ani, ar trebui sa curatati caloriferele folosind o solutie anticoroziune. Insa, mult mai des, ar trebui sa le curatati de scame, paianjeni, praf, asta daca va doriti un randament foarte bun la costuri minime.

Iti recomandam:

Back to top button