Altele

Cel mai bun Dezumidificator

Cel mai bun DezumidificatorDesi unii oameni tind sa confunde functiile unui dezumidificator cu cele ale unui aer conditionat, trebuie retinut ca desi similare, scopul acestor dispozitive este cu totul altul. In timp ce la un aer conditionat, umiditatea este folosita pentru a raci aerul dintr-o incapere, un dezumidificator trece aerul printr-un agent frigorific pentru a extrage lichidul din el, reducand astfel umiditatea din incapere.

Ar trebui inteles de la bun inceput ca un dezumidificator poate fi foarte util pe termen lung, nu doar pentru ca face aerul mai respirabil ci si prin prisma celorlalte beneficii pe care le ofera. Spre exemplu, un aer uscat previne aparitia egrasiei si a altor forme de deteriorare a peretilor si mobilierului provocate de aerul umed.

Mai trebuie precizat ca un dezumidificator de calitate ofera un aer mult mai bun in locuinta, prevenind astfel aparitia multor probleme respiratorii si/sau alergice. Se subantelege totusi, ca nu orice tip de dezumidificator are aceleasi functii sau eficienta, motiv pentru care trebuie sa ne facem atent temele inainte de a face o astfel de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE DEZUMIDIFICATOARE

Dezumidificator Star-Light DHM-2044WFDezumidificator Star-Light DHM-2044WF

  • Functioneaza la parametri optimi cu un nivel de zgomot redus
  • Oprire automata atunci cand rezervorul este plin
  • Beneficiaza de un temporizator reglabil pe 24 ore
  • Are o functie turbo pentru o mai eficienta ventilare si dezumidificare
  • Asigura un drenaj continuu printr-un furtun de scurgere a apei
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dezumidificator TESY DHF 10 CELDezumidificator TESY DHF 10 CEL

  • Are un interval impresionant de functionare 5-35 grade
  • Beneficiaza de o functie de reglare nivel umiditate
  • Incorporeaza un rezervor de 2 Litri
  • Are un indicator luminos si un design modern
  • Functie de auto-dezghet prin folosirea unui ventilator
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dezumidificator AlecoAir D12 HOMEDezumidificator AlecoAir D12 HOME

  • Are un filtru usor detasabil pentru o curatare optima
  • Functie de dezghetare automata pe fond electronic
  • Protectie la preaplin cu deconectare automata
  • Are racord pentru montarea unui furtun de evacuare
  • Mobil din constructie, beneficiaza de roti de transport
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dezumidificator Trotec TTK 26EDezumidificator Trotec TTK 26E

  • Are o capacitare de dezumidificare de 10 litri pe zi
  • Design atragator fara colturi si muchii
  • Foarte usor de utilizat, se activeaza prin apasarea unui buton
  • Filtru de aer lavabil si de o eficienta impresionanta
  • Incorporeaza un maner de transport pentru o manevrabilitate sporita
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dezumidificator de Camera 30mp CamryDezumidificator de Camera 30mp Camry

  • Functie de oprire automata la umplerea rezervorului
  • Optimizat pentru spatii de pana la 30 m2 in condtiii standard
  • Incorporeaza un rezervor incapator de 1.5 Litri
  • Silentios prin definitie, opereaza la 40 dB maxim
  • Are un indicator complet al rezervorului
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Caracteristicile unui dezumidificator de calitate

Desi mai toate dezumidificatoarele indeplinesc acelasi scop, ele difere unul de celalalt prin prisma functiilor pe care le incorporeaza si prin functionalitatea pe care o ofera. Printre aceste functii, trebuie sa tinem cont de capacitatea lor, existenta unui higrostat, a unui ventilator, sau a unui recipient de apa, si totodata de functiile programabile pe care aceste dispozitive le incorporeaza. In principiu, cele mai importante caracteristici ale unui dezumidificator sunt:

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Capacitatea de dezumidificare – In primul si primul rand, trebuie tinut cont de capacitatea de dezumidificare a aparatului, si anume de potenta pe care el o are cand vine vorba de colectarea apei pe cursul unei zi. Desi capacitatea de stocare difera de la un aparat la altul, dezumidificatoarele de calitate ofera o capacitate de dezumidificare de cel putin 15-20 Litri pe zi.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Capacitatea de stocare a apei – Despre capacitatea de stocare a apei spunem ca este la fel de esentiala precum capacitatea de dezumidificare. In esenta, aceasta determina cata apa poate un dezumidificator sa stocheze in timpul functionarii, ceea ce determina eficienta dispozitivului pe termen lung. In medie, un bun dispozitiv de dezumidificare trebuie sa aiba o capacitate de minim 1.5 Litri.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Setarea umididatii si a vitezei – Un alt amanunt important il reprezinta viteza de functionare, si in special cea de dezumidificare. Trebuie urmarit ca un dezumidificator sa aiba o functie de setare a umiditatii in incapere, o functie care determina cat de intens va functiona aparatul si pentru cata vreme. Tineti minte ca o umiditate ‚sanatoasa’ trebuie sa nu depaseasca 50% in nicio incapere in afara baii.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Zgomotul de functionare – In mod evident, ne dorim un dezumidificator care sa functioneze relativ silentios si care sa nu atraga prea multa atentie de-a lungul zilei. Sub nicio forma nu trebuie ca el sa depaseasca 50 dB, indiferent cat de potent sau functionabil este. Cum spuneam, un dezumidificator de calitate trebuie sa functioneze pe termen lung fara sa atraga prea multa atentie asupra sa.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Filtre antibacteriene – Pentru a ne proteja impotriva egrasiei sau a altor agenti patogeni care ne pot pune sanatatea in pericol, trebuie investit intr-un dezumidificator dotat cu filtre antibacteriene. Aceste filtre reprezinta un standard pe care mai toate dezumidificatoarele de calitate il au, desi eficienta propriuzisa a acestor filtre tinde sa difere de la un produs la altul.

[wc_fa icon=”asterisk” margin_left=”” margin_right=”” class=””][/wc_fa] Functii suplimentare – Trebuie urmarit totodata ca dezumidificatorul in care investim sa incorporeze nu doar functiile de baza ci si o serie de functii suplimentare. Asta nu ar trebui privita ca o necesitate ci mai degraba ca un bonus operativ. Putem observa uitandu-ne la ce are piata de oferit la ora actuala ca unele dezumidificatoare incorporeaza functii de uscare rufe, functionare continua, sau filtrare configurabila.

Unde folosim un dezumidificator

Oricine vrea sa investeasca intr-un dezumidificator electric trebuie sa inteleaga importanta si beneficiile pe care un asemenea dispozitiv le ofera. In esenta, ele sunt dispozitive pe care le folosim in locuinta, in special in camera de zi sau dormitor. Astfel, aceste dispozitive trebuiesc pozitionate undeva in spre centrul camerei pentru o eficienta sporita.

Totodata, este important ca un dezumidificator sa fie tinut departe de sursele de caldura. Vorbim aici despre radiatoare, calorifere, aeroterme, etc, deoarece schimbul de temperatura in aerul incaperii le afecteaza eficienta propriuzisa. Mai trebuie totodata urmarit ca aceste dispozitive sa nu fie pozitionate prea aproape de perete pentru a nu afecta umiditatea peretilor.

Ar trebui mentionat ca aceste dispozitive trebuiesc folosite independent de alte aparate care au ca scop modificarea temperaturii sau a umiditatii dintr-o incapere. In acelasi timp, trebuie urmarit ca ele sa nu se atinga de alte dispozitive electrice si sa nu se depoziteze nici un obiect pe aparat. Mai mult, trebuie evitata acoperirea gaurilor de admisie si evacuare ale aerului in aparat.

Cum functioneaza un dezumidificator

Prin prisma faptului ca aceste dispozitive sunt destinate utilizarii in spatii inchise, este important ca usile camerelor sa fie inchise permanent. Desi o usa deschisa nu afecteaza siguranta dispozitivului in vreun fel sau altul, o usa deschisa va afecta cu certitudine eficienta aparatului cand vine vorba de viteza de dezumidificare si functiile sale.

Mentionam totodata ca unii oameni doresc sa foloseasca aceste dispozitive conectandu-le prin conducte de inductie/evacuare. Acest procedeu nu este neaparat de evitat, atata vreme cat intelegem ca dezumidificatorul propriuzis va folosi senzorii din aparat pentru a determina parametrii de functionare, motiv pentru care o conducta de inductie/evacuare va avea un flux diferit la iesire/intrare fata de aerul din camera in care este pozitionat aparatul.

Atunci cand folosim astfel de conducte, trebuie urmarit ca ele sa fie din otel inoxidabil si sa fie cat mai scurte cu putinta. Cum am mentionat, conductele prea lungi afecteaza eficienta aparatului in mod evident, mai ales daca ele duc intr-o alta camera decat cea in care se afla aparatul. Mai mult, aceste conducte trebuie sa asigure fluxul perfect al aerului atat la inductie cat si la evacuare.

Beneficiile folosirii unui dezumidificator:

  • Ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si respirabil
  • Ofera o protectie sporita impotriva fungilor si bacteriilor
  • Asigura o protectie ridicata impotriva coroziunii
  • Ajuta la climatizarea interioara si a transferului rapid de temperatura
  • Ofera o protectie sporita impotriva condensarii vaporilor de apa in incapere
  • Grabeste viteza de uscare a substantelor de reparatii interioare
  • Asigura un climat interior sanatos si respirabil
  • Ajuta la reducerea condensului de pe geamurile incaperii
  • Poate indeparta petele de mucegai de pe pereti sau tavan
  • Indeparteaza mirosurile neplacute prin reimprospatarea aerului

Iti recomandam:

Back to top button