Cel mai bun Smartwatch
Din ce in ce mai populare in ziua de azi sunt smartwatch-urile care desi par ca au inundat piata in ultimii ani, au totusi o utilitate si flexibilitare remarcabila. Duse sunt vremurile cand oamenii purtau un ceas la mana doar pentru a sti ce ora e. Ceasurile traditionale au inceput incet-incet sa fie inlocuite de mai modernele smartwatch-uri pe care multi dintre noi deja am avut placerea sa le folosim.
Pentru cei care nu stiu, un smartwatch sau ‚ceas inteligent’ asa cum se numeste el in traducere libera din limba engleza, este un dispozitiv pe care il porti la mana precum un ceas clasic; cu mentiunea ca el se conecteaza la telefonul tau mobil pentru o mai buna accesibilitate. Astfel, vei avea acces prin intermediul ceasului la multe dintre functiile telefonului tau.
Majoritatea smartwatch-urilor de calitate au capacitatea nu doar sa afiseze data si ora ci totodata sa ruleze fel si fel de aplicatii inteligente si totodata sa ofere acces la telefonul sau tableta la care sunt conectate prin intermediul Bluetooth si/sau Wi-Fi. Astfel, poti sa tii telefonul linistit in buzunar cu certitudinea ca il vei putea accesa in orice moment prin intermediul ceasului de la mana.
TOP 5 CELE MAI BUNE SMARTWATCH-uri
Ceas Smartwatch Huawei Watch GT
- Bateria are o autonomie de doua saptamani
- Ofera o locatie precisa bazata pe trei sateliti
- Rezistent la apa pana la 50 metri adancime
- Functie de masurare a ritmului cardiac in timp real
- Moduri sportive multiple intr-un design atragator
Ceas Smartwatch Samsung Galaxy Watch
- Incorporeaza o functie Always On pentru o visibilitate sporita
- Bateria are o durata de viata impresionanta
- Masoara ritmul cardiac si 39 de tipuri de activitati
- Detecteaza cand te trezesti pentru a afisa un rezumat zilnic
- Compatibil cu o mare arie de aplicatii
Apple Watch 5
- Functie de ‚Inele Active’ care monitorizeaza fiecare miscare
- Sincronizeaza muzica preferata intr-un mod foarte eficient
- Un excelent simt al orientarii cu o busola de calitate
- Se sincronizeaza perfect cu orice dispozitiv iOS
- Are functie de S.O.S. si apelare de urgenta automata
Ceas Smartwatch E-Boda Smart Time 100
- Agenda telefonica accesibila si usor de folosit
- Are functie de apelare telefonica
- Notificare de aplicatii si mesaje cu istoric de apeluri
- Captura foto de la distanta
- Are pedometru si calendar
Ceas Smartwatch Amazfit Bip
- Durata de viata a bateriei de pana la 30 de zile
- Arata notificari pentru apeluri, mesaje, e-mailuri, si alte aplicatii
- Tehnologie GPS cu accelerometru pe trei axe
- Afisaj permanent pentru o vizualizare rapida si eficienta
- Foarte usor ca greutate cu un design atragator
Care sunt tipurile de smartwatch?
Trebuie inteles de la bun inceput ca desi mai toate smartwatch-urile sunt construite conform anumitor standarde, ele tind sa difere de la un model la altul prin prisma calitatii, functiilor, si tehnolgiilor pe care le incorporeaza.
Mai trebuie totodata sa intelegem ca piata evolueaza constant si ca producatorii de dispozitive smart inbunatatesc mereu aceste dispozitive pe zi ce trece.
Smartwatch-uri pereche
Vorbim aici despre smartwatch-urile pe care majoritatea dintre noi le folosesc, ceasuri care se conecteaza la telefonul mobil si care pot sa acceseze functiile telefonului propriuzis. Aceste ceasuri se conecteaza la telefonul mobil si pot primi notificari, alerte, apeluri, si pot fi folosite precum niste veritabile ‚telecomenzi’ pentru a opera telefonul fara a il atinge.
Smartwatch-uri independente
Aceste ceasuri se pot si ele conecta la telefon, dar sunt totodata dotate si cu SIM pentru a putea functiona ca telefoane independente. Totodata, ele pot fi folosite pentru a trimite SMS-uri sau pentru a naviga pe internet. Ele beneficiaza totodata de aplicatii care au ca scop inbunatatirea mobilitatii intr-un fel in care telefoanele mobile pur si simplu nu pot.
Smartwatch-uri dedicate
Acestea sunt printre cele mai populare smartwatch-uri si anume cele pe care unii dintre noi le achizitioneaza pentru scopuri specifice. Printre aceste smartwatch-uri, gasim modele care se axeaza pe monitorizarea activitatii, in special ritmul cardiac si cadenta. Alte modele masoara distanta si directia strabatuta in decursul zilei, pasii facuti, si caloriile arse. Din aceasta categorie fac parte si asa-zisele bratari de fitness inteligente pe care unii oameni s-au obisnuit sa le poarte.
Smartwatch-uri clasice
Vorbim despre smartwatch-urile clasice ca fiind acele ceasuri care functioneaza mai mult sau mai putin identic cu ceasurile traditionale. Aditional, aceste smartwatch-uri beneficiaza si de design-ul clasic pe care unii si-l doresc, in sensul ca desi arata la fel ca ceasurile traditionale, ele au totusi functii smart.
Bine de stiut
Smartwatch-uri pentru copii
Dupa cum se intelege, aceste smartwatch-uri sunt dedicate copiilor si incorporeaza o arie reduse de functii si facilitati. Ceva mai rezistente ca si constructie, ele incorporeaza functii GPS si control parental din motive evidente. Totodata, ele ruleaza aplicatii prietenoase si usor de folosit de majoritatea copiilor.
Compatibilitatea conteaza enorm
Compatibilitatea este esentiala pentru orice tip de smartwatch din motive cat se poate de evidente. Din acest punct de vedere, ne dorim un ceas care sa se conecteze la telefonul nostru mobil si sa mentina un flux de date constant printr-o conexiune buna. Un smartwatch de calitate ar trebui sa fie compatibil cu majoritatea telefoanelor mobile si a tabletelor de pe piata.
Tineti cont, totusi, ca daca aveti un iPhone ca si telefon mobil, atunci smartwatch-ul pe care il achizitionati trebuie neaparat sa fie compatibil cu iOS. Un smartwatch Android nu va putea niciodata sa se conecteze la un iPhone si viceversa, niciun telefon Android nu va putea fi accesat printr-un smartwatch dedicat sistemului de operare iOS de la Apple.
Autonomia bateriei
Precum si ceasurile clasice, smartwatch-urile de calitate trebuiesc neaparat sa incorporeze o baterie pe masura. In medie, un astfel de smartwatch trebuie sa functioneze cel putin 1-2 zile cu o singura incarcare sau poate chiar mai mult. Bineinteles, durabilitatea depinde in mare masura de intensitatea la care aceste ceasuri sunt folosite.
Interesant este faptul ca exista modele cu ecran eINK care consuma mai putin curent dar care au un afisaz ceva mai mediocru. Exista totodata si modele care nu au ecran deloc, toate informatiile fiind afisate pe telefon. De regula, un smartwatch trebuie sa se incarce foarte repede si sa nu necesite reincarcari prea dese.
Functii si parametri
Chiar daca majoritatea ceasurilor smart indeplinesc anumite standarde de baza, functiile pe care fiecare model in parte le incorporeaza pot sa difere considerabil. Astfel, unele astfel de ceasuri se axeaza pe mobilitate si accesibilitate, in timp ce altele sunt construite pentru o mai ampla versatilitate si o conectivitate sporita.
GPS
Un smartwatch modern trebuie neaparat sa incorporeze o functie GPS. Printr-o asemenea functie, dobandim capacitatea de a sti exact unde ne aflam doar aruncand un ochi la incheietura mainii, fara a fi nevoiti sa scoatem telefonul din buzunar. Chiar daca au ecranul mic, aceste ceasuri pot detalia suficient pozitia noastra geografica pentru a-si dovedi utilitatea.
Monitorizarea sanatatii
O alta functie interesanta e cea de monitorizare a sanatatii. Utila pentru cei pasionati de fitness si sanatate, o asemenea functie poate fi foarte utila pe termen lung pentru ca ajuta la monitorizarea numarului de calorii arse, pasi facuti, ritmului cardiac, si o serie de alta informatii utile pentru cei care vor sa aiba grija de sanatatea lor.
Control parental
Daca doriti sa faceti cadou smartwatch-ul unui copil, atunci este esential ca ceasul sa aiba functie de control parental. Aceasta functie ofera posibilitatea de a controla si bloca accesul la anumite site-uri atunci cand utilizatorul navigheaza pe internet, si totodata pentru a controla multe dintre functiile ceasului de la distanta.
NFC
Aceasta functionalitate va permite sa conectati un card de debit sau credit la ceas pentru a putea efectua plati wireless doar prin aproprierea ceasului de casa de marcat. Exista si telefoane mobile pe piata care incorporeaza functii NFC, o tehnologie care devine din ce in ce mai utila pe masura ce multi dintre noi folosim plata prin card uneia cu bani in numerar.
Data & Ora
Este cat se poate de evident ca un smartwatch trebuie sa incorporeze functii elementare precum cea de afisare a datei si orei. Spunem asta pentru ca lasand la o parte elementele ‚smart’, acesta esta la urma urmei un ceas de mana prin definitie. Astfel, el trebuie sa afiseze data si ora destul de clar si lizibil.