Cea mai buna Centura Postnatala
Dupa 9 luni de sarcina, corpul unei femei se modifica considerabil din mai multe puncte de vedere. Spre exemplu, organele interne tind sa isi schimbe pozitia pentru a facilita cresterea uterului in abdomen. In mod evident, organele revin la pozitia originala dupa nastere, un proces care poate sa dureze cateva luni bune.
In acest timp, noua mama trebuie nu doar sa aiba atentie la dieta si hidratarea zilnica, ci si la transformarile fiziologice prin care va trece corpul sau dupa nastere. Pentru a micsora discomfortul pe care orice femeie il simte dupa nastere, unele femei prefera sa foloseasca o centura postnatala. Aceste centuri ajuta enorm la regenerarea musculaturii abdominale si la repozitionarea organelor interne.
Acestea fiind spuse, trebuie inteles ca desi scopul lor este unul cat se poate de practic, nu toate centurile postnatale ating aceleasi standarde de calitate si eficienta. Pentru a ne face o idee mai buna cu privire la caracteristicile unei bune centuri postnatale, am decis sa aruncam o privire la ce ofera piata la ora actuala si sa incercam totodata sa aflam care sunt cele mai bune astfel de centuri.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE CENTURI POSTNATALE
Centura abdominala postnatala reglabila Lisa
- Este prevazuta cu un sistem dublu de prindere pe baza de Velcro
- Designul interesant permite ajustarea dimensiunilor centurii
- Fabricata dintr-un material special cu orificii pentru evitarea supraincalzirii
- Reduce timpul necesar refacerii muschilor abdominali
- Echipata cu benzi laterale de suport reglabile pentru alegerea intensitatii
Centura postnatala/postoperatorie Tonus Elast
- Realizata dintr-o banda elastica cu buna mentinere a proprietatilor elastice
- Captusita la interior cu bumbac de calitate
- Unul din capete este confectionat din material neelastic pentru confort sporit
- Are un sistem de prindere cu arici care permite ajustarea ferma pe corp
- Partea din fata este confectionata din burete laminat
Centura reglabila Chicco pentru perioada post-natala
- Constructie de calitate ridicata care ii sporeste rezistenta in timp
- Este o centura reglabila si durabila din toate punctele de vedere
- Ajuta abdomenul sa revina la forma initiala fara durere
- Materialul respirabil captusit cu bumbac o face foarte confortabila
- Are un sistem de prindere Velcro usor de ajustat
Centura abdominala postnatala Fitness
- Ofera sustinere de nadejde pentru intreaga zona abdominala
- Centura este fabricata din nylon si spandex de inalta calitate
- Incorporeaza un sistem de prindere de tip scai
- Constructia permite ajustarea centurii pentru confort maxim
- Se poate purta imediat dupa nastere
Centura postnatala pentru recuperare
- Centura este destinata pentru recuperare si regenerare
- Designul special lasa corpul sa respire fara transpiratie sau disconfort
- Are curele suplimentare care consolideaza efectul de slabire
- Se poate ajusta in functie de necesitati
- Beneficiaza de un sistem de prindere Velcro
Care sunt tipurile de centuri postnatale?
In principiu, exista doua tipuri de centuri postnatale – centura de tip slip si centura lenta. Aceste doua modele difera prin structura lor dar si prin modalitatea de prindere, motiv pentru care trebuie in primul si primul rand sa ne decidem asupra scopului pentru care facem o astfel de achizitie.
Cum am spus, centurile difera din punct de vedere structural, ceea ce inseamna ca si comfortul pe care il ofera tinde sa difere.
Centura de tip slip
Cand vorbim despre centurile de tip slip, spunem ca ele se imbraca de regula peste lenjerie si ca au ca scop imbunatatirea suportului propriuzis. Acest tip de centura nu este purtat doar de femei care au dat nastere ci si de femei gravide datorita suportului oferit. Precizam totusi ca acest tip de centura poate fi relativ incomod in primele zile dupa nastere.
Centura lenta
Al doilea tip de centura, cea lenta, se aseamana in forma cu o banda elastica care se infasoara in jurul braului. Aceasta banda poate varia ca grosime si inaltime, de la modele scurte care ajung in preajma buricului, la modele ceva mai lungi care ajung pana la sani. Acest tip de centura este de regula mai ieftin si mai usor de intretinut. De retinut totusi ca eficienta lor este putin mai scazuta decat centurile de tip slip.
Alegerea Centurii Postnatale Ideale
Materialul si constructia
Presupunand ca veti purta aceasta centura ore in sir de-a lungul zilei, este foarte important ca centura sa fie construita dintr-un material respirabil si comfortabil. Totodata, este important ca centura sa fie construita din materiale rezistente, deoarece ea se poate largi sau slabi dupa multe purtari. Daca centura isi pierde capacitatea de constrangere, isi pierde efectiv capacitatea de sustinere.
Mai trebuie totodata urmarit ca centura pe care o achizitionati sa absoarba transpiratia si sa permita pielii sa respire. In acest fel, se evita acumularea umezelii care ar putea de altfel sa duca la leziuni si iritatii. In acest scop, o centura respirabila trebuie sa fie confectionata din bumbac, microfibra, si elastan; cu mentiunea ca unele astfel de centuri sunt confectionate din spandex si lycra.
Putem observa ca astfel de centuri incorporeaza uneori bumbac pe partea interioara, deoarece este o fibra hipoalergenica si absorbanta. Bumbacul permite circulatia aerului so ofera o senzatie placuta pe piele. Se poate ca centura sa incorporeze si microfibra, un material care prezinta o durabilitate ceva mai ridicata comparativ cu bumbacul.
Daca vorbim despre elasticitatea centurii, trebuie sa mentionam ca elastanul si lycra sunt de regula utilizate frecvent in constructia acestor centuri. De regula, elastanul este croit in structura de baza a acestor centuri, pentru a putea oferi presiunea necesara sustinerii musculaturii. E de inteles astfel ca astfel de centuri sunt moi si placute la atingere.
Marimea conteaza
De regula, latimea unei centuri postnatale este de circa 21 cm, dar precizam ca fiecare centura vine cu specificatiile sale proprii. Astfel, o centura poate sa depaseasca 22 sau chiar 25 cm daca are un scop ceva mai complex comparativ cu centurile standard. Totodata, trebuie sa intelegem ca exista alternative mai late care vin de regula recomandate de medicul obstetrician.
Un amanunt care trebuie tinut minte este ca montarea unei centuri postnatale se face mereu in pozitie culcata. Motivul pentru care trebuie sa fim pozitionati pe orizontala cand aplicam o centura postnatala este ca muschii abdomenului se relaxeaza astfel, fapt care permite ajustarea centurii pentru a se plia corect pe abdomen.
Sistemul de prindere
In timp ce unele centuri postnatale vin echipate cu un sistem de inchidere de tip Velcro, precizam ca acest sistem tinde sa se uzeze dupa repetate purtari. Nu numai, dar scaiul Velcro poate deteriora hainele cu care intra in contact, in special cele subtiri din materiale fine. O buna alternative la sistemele Velcro o reprezinta centurile cu clame metalice de prindere.
Desi clamele sunt foarte eficiente si isi mentin eficienta pe termen lung, precizam ca sunt ceva mai dure si rigide, ceea ce poate da nastere la anumite denivelari la nivelul hainelor. Pentru a evita acest efect inestetic, unele femei se orienteaza spre centuri care se prind folosind fermoare clasice. Desi mai integrabile din punct de vedere estetic, mentionam ca fermoarele pot sa cedeze destul de repede daca ne aplecam brusc de prea multe ori.
Beneficiile unei centuri postnatale
Se pot spune multe despre beneficiile si proprietatile unei centuri postnatale, incepand cu efectele medicale pe care le ofera. Pentru femeile care au dat nastere prin cezariana, o centura postnatala ajuta la refacerea musculaturii slabite a abdomenului. Astfel, centura ajuta fibrele musculare sa revina la dimensiunile normale.
Mai trebuie sa precizam ca o centura postnatala ofera un sprijin estetic prin prisma constrangerii grasimii adunate la nivel abdominal. Astfel, o centura ofera sustinere pentru abdomen si cutia toracica, oferind astfel imaginea unei siluete sanatoase. Chiar si ignorand partea estetica, e de inteles cum o astfel de centura ajuta totodata cu purtatul hainelor care de altfel ar fi dificil de imbracat.
Acestea fiind spuse, ar fi bine de inteles ca o centura postnatala nu ofera beneficii iesite din comun si ca purtatul unei asemenea centuri trebuie combinat cu o dieta sanatoasa si cu un efort fizic pe masura. Fara efortul necesar, purtatul unei astfel de centuri nu face altceva decat sa intarzie refacerea si regenerarea musculaturii abdominale.