Cei mai buni Ciorapi Medicinali

E greu si e deranjant cand ne dorim sa fim mai sprinteni si nu putem pentru ca avem picioare umflate, care ne dor ori avem varice sau alte probleme mult mai grave care ne afecteaza zilnic. E de preferat ca aceste probleme sa fie tratate cat mai bine si cat mai rapid, pentru a ne recapata mobilitatea si pentru a ne simti bine atat fizic, cat si psihic.
Cu ajutorul ciorapilor medicinali, veti descoperi o metoda alternativa de prevenire sau tratare a afectiunilor de la nivelul picioarelor.
Acordati cateva minute de atentie pentru a citi ghidul nostru de cumparaturi si apoi puteti cauta produsele potrivite pentru dvs.
Cuprins
- 1 TOP 5 CEI MAI BUNI CIORAPI MEDICALI
- 2 Dupa ce ne uitam cand cumparam?
TOP 5 CEI MAI BUNI CIORAPI MEDICALI
Ciorapi Medicinali Compresivi Alina, Model Pana la Genunchi
Acesti ciorapi aplica o presiune cuprinsa intra 15 mmHg- 20 mmHg, adica cea mai mica de pe piata si pot fi purtati zilnic, pe sub pantaloni si chiar si pe sub o fusta mai lunga, deoarece sunt pana la genunchi.
Au rolul de a contribui la o circulatie a sangelui mult mai buna si eficienta atat cand stati in picioare ori la birou, pe scaun, cat si atunci cand calatoriti si va simtiti picioarele umflate sau grele. Pot fi purtati chiar si dupa operatii, insa aici va fi nevoie de sfatul medicului.
Ciorapi Compresivi Scholl Light Legs, 60 DEN
Realizati dintr-un material textil, prietenos cu orice tip de piele, acesti ciorapi sunt usor de purtat, confortabili si va lasa pielea sa respire.Sunt ciorapi tip pantalon care aplica presiune graduala, mai intensa in partea gleznelor , care scade treptat cu cat avanseaza inspre partea superioara a picioarelor.
Presiunea aplicata este una scazuta, nu aveti nevoie de sfatul medicului pentru a achizitiona acesti ciorapi, rolul lor fiind mai exact acela de a tonifia picioarele, de a le oferi un aspect placut si totodata de a preveni umflarea lor, aparitia varicelor etc.
Ciorapi Medicinali Compresivi Oedema Soft 1- 3/4 clasa 1
Acesti ciorapi sunt folositi mai mult pentru a preveni aparitia varicelor, a picioarelor umflate si obosite, deci nu trateaza efectiv pentru ca presiunea pe care o aplica este destul de mica 10-15 mmHg.
Daca stiti ca stati mult in picioare pe timpul zilei ori calatoriti des sau in caz contrat, stati prea mult la birou, ar fi bine sa purtati o pereche de ciorapi medicinali ca acestia pe sub imbracaminte.
Au rol antibacterian si nu va vor provoca alergii sau iritatii din cauza materialelor folosite. Sunt confortabili si pot fi gasiti pe mai multe marimi.
Ciorapi Medicinali Compresivi Alina, Tip Dres
Sunt ciorapi medicinali proiectati sa reziste atat in timp, cat si la peste 50 de spalari la 30 de grade.Acesti ciorapi au fost creati folosindu-se o tehnica speciala de tricotare care nu lasa cusaturi in urma, un fel de tehnica 3D, cu materiale elastice usoare si confortabile.
Dupa cum am spus si mai sus, varfurile si calcaiele sunt intarite si rezistente la abraziune, astfel incat chiar si dupa multe folosiri, ei nu se vor toci sau deteriora.
Aplica o presiune gradual de 100% in zona gleznei, 70% in zona gambei care scade treptat pana la 40% in zona coapsei. Pot fi purtati pe sub pantaloni si chiar pe sub fuste/rochii.
Ciorapi Medicinali Pentru Calatorii, TRAVEL, Compresie Grad I
Sunt niste ciorapi medicinali realizati special pentru persoane active, care fug de colo-colo mereu, stau mult in picioare ori calatoresc deseori. Important este ca acesti ciorapi sunt realizati cu scopul de a trata picioarele obosite, umflate, cu vase de sange sparte in cel mai rau caz.
Sunt realizati 58% din poliamiada, 25% bumbac si 17% lycra. Mai trebuie spus ca producatorii ofera indrumare in ceea ce priveste masurarea corecta a picioarelor, astfel incat sa alegeti marimea corecta de ciorapi.
Cum alegem o pereche de ciorapi medicinali?
Dupa gradul de compresie: Rolul ciorapilor medicinali este de a aplica o presiune graduala asupra picioarelor dvs pentru a amplifica circulatia sangelui in cazul in care suferiti de anumite afectiuni ori doriti sa le preveniti. In cazuri mai grave, cel mai bine este sa consultati un medic inainte de a purta ciorapi medicinali, insa despre asta vom discuta si la contraindicatii.
Ce trebuie sa stiti daca sunteti la inceput este ca, cu cat presiunea aplicata este mai mica cu atat produsul este mai ineficient, insa exista si cazuri in care este in regula ca acea presiune sa fie mai mica, altfel v-ar putea afecta intr-un sens negativ. O presiune mica poate fi benefica pentru afectiuni minore cum ar fi o durere de picior, un picior umflat, ori in perioada cat sunteti insarcinate sau daca ati observat ca aveti cateva mici varice etc.
O compresie usoara inseamna o valoare de pana in 20mmHg, iar de obicei acesti ciorapi pot fi achizitionati si folositi fara indrumarea medicului.
Urmeaza ciorapii medicinali de gradul I, ce aplica o presiune cuprinsa intre 20 mmHg-30 mmHg; apoi gradul II intre 30 mmHg-40 mmHg si gradul III intre 40 mmHG-50 mmHg. Acestea sunt destinate persoanelor care au probleme serioase cu picioarele de genul: ulcer venos, varice proeminente, tromboza, limfedem, etc. Pentru a purta acesti ciorapi aveti nevoie de indrumarea medicului.
Dupa ce ne uitam cand cumparam?
Material
De obicei veti gasi acesti ciorapi medicinali realizati 70% din poliamida si 30% din elastan. Pentru o folosire indelungata, producatorii mai recurg la diferite metode de marire a rezistentei cum ar fi calcaiul intarit, tesatura din fir intors etc. Daca stiti ca de la aceste materiale va puteti alege cu alergii sau iritatii, sa stiti ca exista si produse cu rol antibacterian, cu fir de argint, ce lasa picioarele sa respire. In privinta culorii, cei mai multi utilizatori prefer ciorapii nude, de culoarea pielii, insa si cei negri sunt destul de populari, asta pentru ca pot fi purtati chiar si pe sub o fusta sau rochie.
Marime
Ciorapii medicinali trebuie alesi ( ca marime) foarte bine, astfel incat sa para ca au fost facuti pentru dimensiunile dvs, in caz contrar daca sunt prea largi sau prea mici, nu vor mai fi la fel de eficienti. Masurati-va acasa circumferinta gleznei, apoi a gambei, lungimea membrului inferior, cat si a coapsei. Aceste dimensiuni va vor ajuta mult sa alegeti marimea potrivita.
Lungime
Vom discuta despre tipul ciorapului, deoarece in comert veti gasi mai multe tipuri. Ei pot fi tip soseta pana la glezna, ori pana la genunchi sau la mijlocul coapsei si chiar pantalon. Este un criteriu destul de important care depinde de tipul afectiunii dvs, cat si de obiceiurile de zi cu zi. Daca va este comod sa ii purtati toata ziua, cum obisnuiti sa va imbracati astfel incat sa nu se vada urat ciorapii, pentru ce problema ii folositi etc.
Design
Design-ul acestor ciorapi medicinali consta de fapt in nivelul de confort pe care vi-l ofera si exista cateva caracteristici importante. Cum ar fi- banda de silicon- de obicei va fi pusa in partea de sus a ciorapului si va impiedica alunecarea lui pe timpul zilei. Calcaiul intarit despre care am vorbit deja, este o modalitate buna de a mari rezistenta ciorapilor, cat si confortul dvs. Plasa elastica din zona abdomenului este destinata gravidutelor, care poarta ciorapi tip pantalon. Aceasta plasa nu le va strange burtica.
Contraindicatii
Unele modele pot fi periculoase atunci cand suferiti de edem pulmonar, picioare deformate, boli cardiovasculare, probleme ale sistemului circulator etc. Acordati atentie acestor specificatii incluse pe cutiile de ciorapi sau cel mai bine, daca stiti ca aveti o problema mai grava, consultati medicul inainte de a face vreo achizitie.