Cea mai buna Crema Pentru Cosuri
Indiferent de marimea sau intensitatea lor, cosurile creaza o imagine foarte inestetica si deranjanta atunci cand apar, motiv pentru care multi dintre noi cautam solutii la indemana pentru indepartarea lor. Desi solutii exista atat cosmetice cat si dermatologice, nu toate aceste solutii sunt la fel de eficiente, sau cel putin nu la nivelul dorit.
Un amanunt important de retinut despre cosuri sau acnee asa cum se mai numesc, este ca tratamentul depinde in mare masura de tipul pielii si de structura hormonala a celui afectat. Dupa cum vom afla in minutele urmatoare, exista multe feluri in care putem aborda aparitia cosurilor, mai ales daca solutia aleasa este alaturata unei rutine corespunzatoare.
Stim cu totii prea bine ce frustrant poate fi sa sesizezi uitandu-te dimineata in oglinda ca ti-au aparut eruptii pe fata sau gat. In acele momente, am face orice pentru a scapa de ele, indiferent de efort sau pret. Din fericire, nu toate tratamentele sunt costisitoare si nici greu de gasit. E important totusi sa nu ne hazardam la orice achizitie care promite sa ne scape de cosuri ci sa ne documentam serios inainte de toate.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE CREME PENTRU COSURI
Crema tratament pentru acnee PELLAMAR
- Aceasta crema remarcabila are efect seboregulator
- Nu contine parful sau parabeni
- Elimina eficient imperfectiunile pielii
- Previne formarea cicatricilor si a punctelor negre
- Impiedica dezvoltarea microorganismelor cauzatoare de cosuri
Crema ultra-activa Gerovital Stop Acnee
- Este o formula concentrata cu absorbtie rapida
- Are un efect calmant asupra pielii
- Corecteaza imperfectiunile tenului acneic
- Nu contine parabeni sau substante daunatoare
- Reduce excesul de sebum pana la 82%
Crema activa antiacneica Biotrade Acne Out
- Este o crema cu spectru larg pentru mai multe afectiuni
- Crema calmeaza rapid eritemul si inflamatia
- Contine vitamina A si E pentru stimularea regenerarii celulare
- Are o actiune antioxidanta si curativa
- Beneficiaza de o formula hidratanta si matifianta
Lotiune De Fata Pentru Cosuri
- Ofera o actiune blanda si neagresiva asupra pielii
- Contine ingrediente cu actiune sinergica in combaterea seboreei
- Previne si trateaza aparitia punctelor negre si a cosurilor
- Incorporeaza estract din merisor, oxid de zinc, si bromura de cetrimoniu
- Are proprietati astrigente, antiseptice, si cicatrizante
Crema impotriva cosurilor Acnecinamide
- Curata aspectul imperfectiunilor si pastreaza umiditatea pielii
- Confera pielii o stralucire vibranta si sanatoasa
- Ofera o usurare rapida asupra pielii hiper-sensibile
- Ajuta la prevenirea inrosirii pielii
- Echilibreaza tonusul pielii si ajuta la intretinerea texturii
Care sunt tipurile de creme pentru cosuri?
Atunci cand vrei sa scapi de cosuri, prima grija ar trebui sa fie aceea ca achizitionezi tratamentul potrivit, si mai ales ca se potriveste tenului tau. Nu multa lume pare sa inteleaga ca indiferent cat de eficient ar putea fi un produs sau altul, aceste produse prezinta o eficienta diferita de la un om la altul. Astfel, trebuie inainte de toate sa afli ce produs ti se potriveste.
Cand vorbim despre produse anti-cosuri, ne referim in principal la creme, geluri, si lotiuni. Am putea vorbi aici si despre seruri, masti, si batoane corectoare, dar aceste produse au mai degraba proprietati cosmetice decat medicinale. Indiferent de ce alegi, totusi, este foarte important sa iti cureti mereu fata cu un astfel de produs si sa ai foarte mare grija la ce te substante te expui zi de zi.
Crema pentru acnee
Cremele pentru acnee sunt printre cele mai raspandite si populare produse anti-cosuri. Aceste creme includ o cantitate de agenti umectanti care actioneaza prin formarea unei bariere la nivelul pielii. Cu astfel de creme, castigam posibilitatea de a acoperi porii pronuntati, ceea ce reduce intensitatea acneelor pe termen lung. Astfel de creme trebuie sa fie formulate cu ingrediente curative, elemente non-comedogenice care sa aiba putine uleiuri. Unii utilizatori prefere sa adauge totodata o crema matifianta cu factori hidratanti in tandem cu crema pentru acnee.
Formula tip gel
Gelurile pentru cosuri sunt ceva mai usoare decat cremele si tind sa se absoarba mai usor. De obicei, aceste geluri se aplica pe timpul serii pentru a acorda pielii timpul necesar absorbtiei pe timpul noptii. Aceste geluri actioneaza prin a incuraja patrunderea ingredientelor in straturile pielii, actionand adanc in epiderma. Ar trebui mentionat aici ca nu toate gelurile actioneaza in mod identic si ca unele actioneaza precum cremele anti-acnee in timp ce altele necesita clatire dupa uz.
Lotiune astrigenta
O lotiune astrigenta se foloseste pentru a inchide porii si pentru a-i proteja dupa ce curatarea s-a efectuat in adancul pielii. Cu acest tip de formula, observam o actiune rapuda si eficienta, desi este important ca ea sa fie totodata folosita cu alte produse similare care au ca scop curatarea eficienta si scoaterea in iveala a impuritatilor din adancul pielii. Putem observa totodata ca aceste lotiuni au efecte rapide, actionand totodata pentru a reduce iritatiile si umflaturile.
Ser pentru cosuri
Exista totodata si seruri anti-cosuri care pot fi folosite in cazuri ceva mai extreme. Aceste seruri beneficiaza de ingrediente active care stimuleaza igienizarea profunda a stratului epitelial, fapt care duce la o actiune rapide din mai toate punctele de vedere. Aceste seruri pot fi folosite nu doar la combaterea cosurilor ci si pentru prevenirea lor pe termen lung. Un asemenea ser actioneaza prin formarea unei pelicule fine care protejeaza tesului pielii de impuritati si bacterii periculoase.
Masti si batoane corectoare
Daca vorbim despre formule folosite la combaterea cosurilor, trebuie sa mentionam mastile si batoanele corectoare. Desi nu la fel de raspandite precum produsele mentionate anterior, mastile si batoanele corectoare au si ele beneficiile lor proprii. Spre exemplu, mastile anti-cosuri au efecte indelungate, chiar daca nu au aceasi eficienta precum cremele sau lotiunile. Cu batoanele corectoare, beneficiem nu doar de actiunea impotriva acneei ci si de pigmenti de culoare care pot fi folositi pentru a acoperi roseata sau inflamatia la nivelul pielii.
IMPORTANT
Formula conteaza
De regula, o buna formula anti-cosuri contine retinol, aspirina, peroxid de benzoil, zinc, acid lactic, si sulf. Concentratia acestor ingrediente poate bineinteles sa difere de la un produs la altul, la fel cum poate sa difere si cantitatile folosite. Astfel, fiecare ingredient folosit are ca scop ameliorarea sau prevenirea unei specifice afectiuni.
Folosind o crema pe baza de retinol, spre exemplu, putem scapa de cicatricile provocate de cosuri, acele cicatrici care tind sa dispara ceva mai greu la suprafata pielii. Cu retinol, pielea se regenereaza mai repede prin hranirea epidermei si prin regenerarea celulelor de substrat. Mentionam ca aceste formule sunt de regula bogate in vitamina A, ceea ce ajuta enorm la regenerarea pielii.
Alte astfel de formule folosesc acid acetilsalicilic sau acid glicolic si lactic, ceea ce are ca scop prevenirea astuparii porilor la nivelul pielii. Totodata, aceste ingrediente elimina impuritatile si celulele moarte la suprafata pielii, calmand in acelasi timp inflamatiile si stimuland cresterea celulelor. Astfel, ele ajuta la cicatrizarea si regenerarea pielii intr-un mod destul de eficient.
Putem observa ca aceste produse folosesc peroxid de benzoil, o substanta care distruge bacteriile si microorganismele la nivelul epidermei. Formulele bogate in peroxid de benzoil usuca chisturile cu puroi si ajuta la regenerarea tesutului inflamat cu o viteza remarcabila. Mai precis, astfel de formule au o actiune care dureaza pana la doua saptamani sau chiar mai mult.
Tipul de ten afecteaza eficienta produselor
Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca tipul de ten afecteaza destul de serios eficienta acestor produse. Astfel, daca ai tenul uscat, trebuie neaparat sa folosesti o formula hidratanta pentru a nu risca inflamarea pielii pe termen scurt. Este foarte important ca aceasta formula sa nu contina uleiuri, dar sa beneficieze de agenti hidratanti.
Daca, spre exemplu, ai tenul gras, atunci trebuie sa te feresti de formulele care contin uleiuri hidratante, ci mai degrama sa contina ingrediente naturale precum mierea de albine. Un amanunt important de retinut, aici avem mai multe optiuni din care putem alege, in special geluri, lotiuni, sau chiar seruri lichide, fiecare cu proprietatile sale specifice.
Acestea fiind spuse, daca ai un ten mixt sau normal, atunci ar trebui sa te orientezi spre o formula de curatare, care folosita in combinatie cu creme matifiante, sa hidrateze moderat si sa previna inflamarea pielii. Aici avem solutii destule, deoarece majoritatea tratamentelor existente pe piata intra in aceasta categorie.