Cele mai bune Cuptoare Electrice

Cuptorul electric reprezinta cea mai comoda si precisa modalitate de a gati. Acesta necesita doar o conexiune la reteaua de electricitate, fara alte racordari, la gaze naturale sau butelii. De asemenea este foarte precis, deoarece se poate seta exact temperatura dorita, pentru a urmari cu exactitate timpul si temperatura recomandate in reteta.
Cuptoarele electrice sunt foarte populare fiind folosite predominant in zonele in care nu exista retea de gaze naturale sau instalarea si schimbarea buteliilor este anevoioasa si impractica sau pur si simplu beneficiarul nu se pricepe la aceste manevre. Din aceste motive, exista foarte multe modele, iar alegerea unui cuptor potrivit poate fi o adevarata provocare.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE CUPTOARE ELECTRICE
- 1.1 Cuptor Electric Star-Light CEC-4218, 1800 W, 230 °C, 42 l, Convectie, Timer, Grill, Negru
- 1.2 Cuptor Electric Star-Light CEC-3515, 1500W, 230 de grade, 35L, Convectie, Timer, Grill, Alb
- 1.3 Cuptor Incorporabil Arctic AROIM24500BC, Electric, Multifunctional, Curatare catalitica, 71 l, Clasa A+, Negru
- 1.4 Cuptor Incorporabil Hansa BOEI62090015, Electric, 67 l, Grill, Rotisor, Clasa A, 4 Functii, Inox
- 1.5 Cuptor Incorporabil Arctic AROIE21300C, Electric, Multifunctional, Autocuratare catalitica, 66 l, Clasa A, Inox
TOP 5 CELE MAI BUNE CUPTOARE ELECTRICE
Cuptor Electric Star-Light CEC-4218, 1800 W, 230 °C, 42 l, Convectie, Timer, Grill, Negru
Cuptorul electric de la Star-Light are o putere de 1800W, ceea ce inseamna ca poate atinge o temperatura de 230 grade.
Foloseste tehnologia de incalzire prin convectie, aerul cald este circulat in interiorul generos de 42L. Este un cuptor electric clasic, de dimensiuni foarte mici, ce se poate instala usor in bucataria dumneavoastra.
Cuptor Electric Star-Light CEC-3515, 1500W, 230 de grade, 35L, Convectie, Timer, Grill, Alb
Daca doriti aceeasi performanta a cuptorului de mai sus, insa aveti un spatiu limitat de instalare, va prezentam o alta propunere de la Star-Light. Acesta poate atinge tot 230 grade insa cu un consum de energie mai mic, de 1500W, datorita spatiului ce trebuie incalzit de doar 35L.
Tehnologia utilizata este tot convectia. Are un grilaj pentru gratar si datorita timerului, nu trebuie sa va faceti probleme ca uitati de mancarea din cuptor.
Cuptor Incorporabil Arctic AROIM24500BC, Electric, Multifunctional, Curatare catalitica, 71 l, Clasa A+, Negru
In continuare, vom trece la cuptoarele electrice incorporabile. Acesta, de la Arctic are un volum interior impresionant de 71 L, fiind indicat chiar si pentru cantitati mai mari de mancare. Usa este din sticla, avand un aspect modern.
Consumul de energie este unul redus fiind din clasa energetica A+. O functie extrem de importanta dar si practica este cea de SelfClean, curatare catalitica, adica o autocuratare a cuptorului.
Cuptor Incorporabil Hansa BOEI62090015, Electric, 67 l, Grill, Rotisor, Clasa A, 4 Functii, Inox
Acest cuptor este construit din email ceea ce inseamna ca este usor de curatat, fiind o suprafata anti-aderenta. Interiorul are un volum de 67L si are 2 functii importante, de grill si rotisor, pe langa coacere si deshidratare.
Usa este din sticla iar alaturi de afisajul LED aspectul este unul foarte elegant si modern ce se va potrivi in orice bucatarie.
Cuptor Incorporabil Arctic AROIE21300C, Electric, Multifunctional, Autocuratare catalitica, 66 l, Clasa A, Inox
Ultima varianta este un cuptor de 66L de la Arctic din clasa energetia A. Este construit din inox pentru un finisaj de calitate si un aspect deosebit.
Acesta are 7 functii de gatire in care se vor incadra majoritatea preparatelor pe care le veti gati. Tehnologia EcoFan asigura circulatia uniforma a aerului cald, pentru a gati preparatul din toate directiile.
Dimensiunea – probabil cel mai important aspect, deoarece degeaba achizitionati cel mai performant cuptor, daca nu il puteti monta in bucataria dumneavoastra. Atat dimensiunile exterioare, pentru amplasarea acestuia, cat si dimensiunile interioare si compartimentarea sunt importante, de acest aspect trebuie sa tineti cont in functie de cat si ce fel de alimente gatiti, daca aveti nevoie de un spatiu mai mare, pentru oale de exemplu, sau de unul de dimensiuni reduse, pentru majoritatea preparatelor.
Tipul cuptorului – aici, ne referim la cele 2 tipuri principale, in functie de tipul constructiv: clasice sau incorporabile. Cele clasice sunt de sine statatoare, cu picioare, majoritatea avand si functie de aragaz. Cele incorporabile, sunt cuptoare separate, ce se monteaza direct in mobila, de aceea dimensiunea este esentiala in acest caz. Puteti opta pentru varianta inversa, sa construiti mobila dupa dimensiunile cuptorului.
Tipul de incalzire – exista 2 tipuri de cuptoare, dupa modul in care incalzesc spatiul interior: cu convectie sau cu piese statice. Cele cu piese statice lasa caldura sa radieze natural de la sursa pe cand cele cu convectie au un ventilator ce distribuie egal caldura de la sursa, acestea fiind mai eficiente.
Designul – este important, mai ales in cazul cuptoarelor incorporabile, deoarece trebuie sa se potriveasca cu restul mobilei. Aspectul este influentat si de materialele folosite. Cel mai des intalnit, datorita aspectului dar mai ales al eficientei, este cel din inox. Pentru un aspect modern si finisaj de calitate, va recomandam un cuptor cu usa de sticla, aproape la fel de eficient, dar mai sensibile la lovituri. O alta varianta, mai versatila in privinta aspectului, o reprezinta tabla emailata, ce se poate vopsi in diferite nuante, astfel puteti gasi o nuanta potrivita pentru a se asorta cu mobila.
Functii specifice – pretul cuptoarelor este influentat de catre materialele utilizate si producator, dar si de functiile pe care le poate avea cuptorul cum ar fi posibilitatea de a gati la abur, rotisor, modele cu plita, variante de patiserie.