Cele mai bune Despicatoare de Lemne
Daca aveti o casa in zona rurala si obisnuiti sa cumparati lemne pentru iarna si nu numai, cu siguranta veti avea nevoie de ceva ajutor cu manevrarea lor cat mai usoara.
De obicei, lemnele sunt taiate si asezate intr-un loc amenajat special in curte, pentru ca dvs sa aveti acces cat mai usor la ele.
De cele mai multe ori este obositor sa taiati lemne, pierdeti mult timp si faceti prea mult efort, lucruri care v-ar putea afecta cu timpul, mai ales daca va aflati la o varsta mai inaintata.
Ce va propunem noi astazi este despicatorul de lemne, care este un dispozitiv mai usor de folosit, permitand spargerea bustenilor intr-un timp relativ scurt. Acest aparat va va scuti de efort fizic, dar totodata veti economisi si timp pretios, in care v-ati putea ocupa de alte activitati din gospodarie.
Tot mai multe persoane aleg aceste dispozitive si chiar sunt multumite de ele, mai ales daca se afla la varsta la care puterea nu le mai permite sa fie atat de agere, insa asta nu e obligatoriu, puteti folosi oricum acest aparat.
Daca doriti sa faceti o astfel de achizitie si este pentru prima oara noi va putem ajuta cu un ghid si cateva sugestii de produse, cat sa va faceti o idee despre dispozitivele carora ar trebui sa le acordati atentia dvs.
TOP 5 CELE MAI BUNE DESPICATOARE DE LEMNE
Despicator Lemne / Masina Crapat Lemne Orizontala 5T 230V 1,5KW
Acest despicator de lemne este un aparat tip hobby, dar si semiprofessional, cu un motor de 1500 W putere. Este un aparat care functioneaza pe baza de energie electrica.
Splitterul are o forta de actionare de 4 tone, pentru a crapa busteni verzi si uscati cu diametrul de pana in 15 cm. Totodata, e capabil sa isi faca foarte bine treaba si in cazul lemnului uscat mai gros, cu circumferinta de aproximativ 25 cm.
Despicator Electric de Busteni / Lemne HECHT 670
Transportul masinariei se face rapid si usor deoarece are roti si maner ergonomic de care va puteti ajuta. Poate fi alimentat de la o sursa de alimentare de 230 V / 50 Hz, puterea sa de intrare este de 2000 W.
Este capabil sa faca fata cu brio bustenilor uscati care au o circumferinta cuprinsa intre 7 si 40 cm si o lungime maxima de 106 cm.Presiunea maxima pe care o poate avea este de 7 tone, fiind potrivit pentru orice locuinta care are un sistem de incalzire pe lemne.
Despicator Lemne GHS 370/4T
Trebuie sa precizam ca puterea maxima de despicare a lemnului este de 4 tone.Masinaria este realizata dintr-un metal durabil, rezistent la socuri, care va face fata greutatii bustenilor folositi. Mai mult, el este potrivit pentru o casa mai micuta, fara a necesita o cantitate foarte mare de lemn taiat.
Poate fi usor de transportat, deoarece dispune de roti si maner ergonomic de care va puteti ajuta, astfel nu va fi nevoie sa faceti un efort prea mare, deoarece produsul cantareste destul de mult, aproximativ 61 kg.
Despicator Electric de Busteni HECHT 676
Iarna este esential sa folositi o sursa de incalzire si de cele mai multe ori in mediul rural sau la munte este nevoie de o soba sau de o central termica. Pentru a le alimenta, va fi nevoie de lemne taiate si uneori va vine greu sa le manevrati.
Cu un astfel de despicator de busteni, aveti la dispozitie o putere maxima de despicare a lemnului de 7 tone. Ca si functionalitate, este un produs semiprofessional, potrivit pentru o casa cu 2-3 camere, cu motor electric, de 2.2 kW.
Despicator Orizontal Pentru Lemne Lumag HOS 5N
Despicatorul orizontal pentru lemne Lumag HOS 5N potrivit pentru despicarea lemnelor sau bustenilor, inclusiv cele de esente tari. Acest model este echipat cu un motor electric, fiabil si performant, cu puterea 1.5 kW si forta de despicare de 5t.
Acest despicator este echipat cu roti si maner pentru transportul usor si rapid. Mai mult, el poate fi considerat un produs semiprofessional, potrivit pentru o casa cu 2-3 camere. Interesant e ca dispune totodata de un sistem de siguranta cu doua maini.
Cum alegem un despicator de lemne bun
Tipologie: Pentru a alege tipul potrivit de despicator de lemne, trebuie sa va cunoasteti nevoile din gospodarie. Daca aveti o casuta mai mica si incalziti undeva la maxim 2 camere pe zi ( ar veni cam 10 mc de lemne), atunci veti avea nevoie de un dispozitiv tip hobby, cu o putere de 2.2 kW. Exista modelele manuale, insa pentru a economisi timp si efort, puteti opta pentru modelele electrice sau pe benzina.
In cazul in care dispuneti in casa dvs de o central termica, cu siguranta veti avea nevoie de mai mult lemn undeva la 20-25 mc. Atunci veti avea nevoie de o masinarie semiprofesionala, care va avea o putere de cel putin 2.2 kW si care sa aiba motor pe benzina sau electric.
Daca discutam de o cladire mai mare, unde consumul de lemne va fi de peste 30 mc, atunci va fi nevoie de un aparat profesional pe benzina, electric, cu motor a carui putere depaseste 3 kW.
Functionare: Exista trei tipuri de despicatoare de lemne: electrice, pe benzina si manuale. Cele manuale, dupa cum bine stim cu totii, functioneaza pe baza fortei umane. Efortul va creste, insa pretul produsului va scadea. Avantajul sau este ca poate fi folosit oriunde si oricand, fara a avea nevoie de curent sau benzina, insa necesita mult mai mult timp.
Masinariile electrice sunt dependente asadar de o sursa de curent electric. Sunt capabile sa sparga usor si rapid bustenii. Nu scot fum, sunt destul de silentioase si au un pret acceptabil.
Masinariile pe benzina sunt destinate cantitatilor mai mari de lemn. Sunt portabile si costa ceva mai mult.
Tonaj: Se refera la nivelul presiunii puse pe lemn, care va trebui sa fie aproape echivalenta cu o greutate de tot atatea tone. De exemplu, la un bustean gros cu diametru de 15 cm, veti avea nevoie de un model cu tonaj de 6-7 tone. Daca lemnul este verde, la fel se va folosi o masinarie cu tonaj mult mai mare.
Caracteristici lemn: Trebuie sa tineti cont de cat de uscat este lemnul si de dimensiunile pe care le are. Adica, daca lemnul are diametrul mai mare si este proaspat, atunci veti avea nevoie de un dispozitiv cu tonaj mai mare, in schimb daca e uscat si subtire, puteti opta si pentru tonaj mai mic.
Detalii tehnice: Numarul de rotatii/minut – cu cat acesta e mai mare, cu atat utilajul va fi capabil sa functioneze mai rapid. Ideal ar fi sa alegi un despicator cu aproximativ 3000 rpm, daca vrei sa-si faca treaba intr-un timp scurt.
Directia de lucru: Aici depinde de cum va este dvs mai usor si comod sa lucrati si sa manevrati masinaria si lemnul. Directia pe vertical este foarte intalnita la aceste masinarii, atat la modelele electrice, cat si la cele pe benzina. Are capacitatea de a sparge un volum mare de lemne de dimensiuni generoase.
Directia orizonatala este destinata mai mult pentru dispozitive tip hobby, care nu trebuie sa sparga foarte multe lemne. Pot fi atat electrice, cat si pe benzina, cele din urma fiind mult mai eficiente si rapide.