Cele mai bune Filtre de Apa

Pentru o viata sanatoasa, este important sa consumam alimente de cea mai buna calitate si prospetime. Si pentru ca vorbim despre o alimentatie sanatoasa, trebuie sa precizam ca apa pe care o consumam zilnic are o imensa importanta pentru un corp sanatos. Din acest punct de vedere, nu multa lume realizeaza cat de important este sa consumam apa de calitate in mod regulat.
Desi apa pe care multi dintre noi o consumam de la robinet este buna de baut, nu inseamna neaparat ca ea este o apa de cea mai buna calitate. De altfel, multa lume obisnuieste in ziua de azi sa cumpere apa plata din comert datorita garantiei de calitate si prospetime, o garantie pe care apa de la conducta pur si simplu nu o are in anumite zone in care infrastructura invechita pur si simplu nu face fata.
Din acest punct de vedere, unii oameni prefera sa foloseasca filtre de apa pentru a filtra apa care vine pe conducta. Aceste filtre sunt cat se poate de accesibile, usor de instalat, si garanteaza ca apa pe care o consumam este sanatoasa si bine filtrata. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam care sunt cele mai bune filtre de ape existente pe piata la ora actuala.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE FILTRE DE APA
Filtru de apa alcalina si antioxidanta Finaqua DUO
- Elimina sedimentele si substantele dezinfectante
- Ionizeaza natural apa si o alcalinizeaza
- Ofera apei proprietati antioxidante si ii imbunatateste structura moleculara
- Imbogateste apa cu minerale benefice si o protejeaza de virusuri
- Foarte usor de instalat
Filtru de apa potabila Aquaphor Crystal Eco (K3/K7B/K7)
- Filtru cu trei etape de filtrare dotat cu robinet separat pentru apa pura cu ventil ceramic
- Foloseste cartuse confectionate din carbune activ de cocos, argint, si Aqualen
- Elimina clorul activ, metalele grele, fenolul, benzolul, si substantele organice
- Incorporeaza o membrana de fibre tubulare care elimina virusii si bacteriile
- Kitul contine un bloc colector, cartuse, o baterie, doua furtunase rezistente, si un teu
Filtru apa potabila 3M Aqua-Pure Complete
- Filtreaza sedimentele fine pana la 0.5 microni (97%)
- Elimina cyst-urile precum Giardia si Cryptosporidium in proportie de 99%
- Incorporeaza Carbon Block Argintat in intreaga masa petru o filtrare bacteriostatica
- Pastreaza mineralele naturale esentiale precum magneziul si potasiul
- Nu afecteaza pH-ul natural al apei si ii pastreaza echilibrul
Filtru de apa potabila Aquaphor Modern 2
- Se monteaza usor pe robinet datorita comutatorului de apa dirijabil
- Include doua elemente filtrante confectionate din carbon activ de nuca de cocos, argint, si aqualen
- Imbunatateste gustul si mirosul apei eliminand clorul si produsele petroliere
- Filtrul vine cu un calendar incorporat, asamblat pe partea superioara a capacului
- Are o capacitate de filtrare de 4000 Litri
Filtru pentru apa, montabil pe robinet , antibacterian, Urban Trends + Dozator de sapun cu lumina LED
- Perfect pentru purificare, dispune de trei etape de filtrare
- Robinetul filtreaza apa prin 5 purificatoare ceramice
- Procesul de filtrare retine biocontaminanti, nano KDF anticolor, metale grele si ioni
- Foloseste un carbune activ care indeparteaza clorul, arsenul, si pesticidele
- Foarte accesibil la pret comparativ cu alte modele de aceasi eficienta
Cum alegem un filtru de apa de calitate?
Un filtru trebuie ales in functie de nevoile fiecaruia, mai ales cand vorbim despre familii numeroase in care se consuma multa apa zilnic. Din acest punct de vedere, capacitatea de filtrare reprezinta un criteriu esential, probabil la fel de important ca eficienta filtrarii, marimea, si usurinta de instalare.
Si pentru ca vorbim despre calitatea filtrarii, trebuie urmarit ca filtrul sa inlature sedimentele si substantele nocive fara a modifica starea de alcalinitate a apei. Spunem asta pentru ca apa cu aciditate ridicata poate crea probleme serioase de sanatate pe termen lung, mai ales celor care au un stomac lenes.
In esenta, atunci cand ne dorim sa achizitionam un filtru de calitate, trebuie sa tinem cont de:
Tipuri de filtre
Desi toate filtrele din comert tind sa indeplineasca acelasi scop general, ele pot sa difere considerabil prin prisma constructiei, capacitatii de filtrare, tipului de filtrare, dimensiunii, si a fiabilitatii. In principiu, exista mai multe tipuri de filtre pe care le putem intalni in comert, fiecare cu proprietatile si caracteristicile sale specifice:
Distilatoare
Filtrele distilatoare folosesc o filtrare pe baza de fierbere. Altfel spus, apa va fi fiarta initial pentru ca mai apoi sa fie transformata in aburi. Dupa ce se trece printr-un sistem de racire, apa revine in starea sa naturala intr-o alta parte a sistemului, mai curata si mai potabila. In mod evident, acest procedeu de filtrare este ceva mai complicat si totodata mai putin practic comparativ cu alte tipuri de filtre.
Filtre cu carbon activat
Aceste filtre, dupa cum spune si nimele, folosesc un carbune inclus care se foloseste pentru a indeparta impuritatile din apa pentru a o face buna de consum. Datorita sistemului practic de filtrare, aceste filtre reprezinta o varianta foarte practica pentru oricine nu are experiente cu filtrele de apa.
Filtre cu fibre
Filtrele de apa cu fibre sunt de regula folosite ca surse de apa menajera. Motivul pentru care se folosesc pentru surse menajere il reprezinta capacitatea de a indeparta contaminantii organici prin a separa nisipul, rugina, pietrele, si alte impuritati de consistenta dura, dar si contaminantii organici.
Filtre cu raze ultraviolete (UV)
Cand vine vorba de filtre de apa, cele cu raza ultraviolete ies in evidenta prin prisma sistemului avansat de filtrare incorporat. Un filtru cu UV este mult mai avansat tehnologic ca un filtru de duzina, deoarece foloseste raze ultraviolete pentru a purifica apa. Procedeul este unul foarte avansat si rapid, indepartant microorganismele si impuritatile intr-un timp foarte scurt.
Filtre cu osmoza inversa
Desi nu la fel de avansate tehnologic ca filtrele UV, filtrele cu osmoza inversa sunt aproape la fel de eficiente. Aceste filtre pot sa indeparteze aproape 99% dintre impuritati si agenti poluatori. In principiu, aceste filtre filtreaza prin a trece apa printr-o membrana poroasa care impiedica trecerea particulelor mai mari ca moleculele de apa.
Sisteme de ultrafiltrare si nanofiltrare
Cautand in comert, vom putea gasi totodata si sisteme de filtrare cu ultrafiltrare si nanofiltratoare ca alternative la sistemele traditionale de filtrare. Aceste sisteme folosesc functii neconventionale pentru a filtra apa, functii care fac de regula ca ele sa fie ceva mai scumpe ca pret de achizitie si un pic mai inaccesibile ca functionare generala.
Cand vorbim despre sistemele cu ultrafiltrare, ne referim la acele filtre care folosesc membrane capilare pentru indepartarea bacteriilor si microorganismelor, in mod similar unui filtru portabil. Din acest punct de vedere, sistemele ultrafiltratoare nu sunt neaparat mai complexe ca filtrele traditionale, cu mentiunea ca beneficiaza de un design specific.
Sistemele cu nanofiltrare, pe de alta parte, folosesc functii de filtrare care actioneaza asupra concentratiei de minerale din apa la fel cum actioneaza asupra impuritatilor obisnuite. Prin prisma constructiei lor complexe, aceste sisteme de filtrare se diferentiaza de filtrele de apa obisnuite nu doar ca accesibilitate ci si ca modalitate de folosire si instalare.
Instalarea filtrelor de apa
Instalarea unui filtru de apa se face de regula sub chiuveta sau pe baterie dupa caz. Pentru un sistem cu montare sub chiuveta, s-ar putea sa aveti nevoie de o baterie suplimentare pentru a va asigura ca apa potabila nu se amesteca cu apa pe care o folositi in scop menajer. Astfel, veti putea folosi mai multa apa curata pentru consum.
Prin comparatie, filtrele care se monteaza pe baterie necesita o comutare manuala de pe apa calda pe apa rece in functie de necesitatile dvs. Din acest punct de vedere, un filtru cu montare pe baterie asigura totodata si prelungirea duratei de viata a filtrului propriuzis, oferindu-va capacitatea sa alegeti cand sa il folositi si pentru cat timp.
Capacitatea de filtrare
Un aspect esential atunci cand alegem un filtru il reprezinta capacitatea sa de filtrare. Aici vorbim despre cati litri de apa pot fi furnizati prin intermediul filtrului pe o anumita perioada de timp. Precizam ca pentru o familie mare, ar trebui sa va orientati spre un filtru cu capacitate de 5-7 litri, dar puteti sa optati si pentru o varianta ceva mai mare daca bugetul va permite.
Trebuie tinut cont ca filtrele cu capacitate ridicata de filtrare se monteaza de regula sub chiuveta si pot sa proceseze cateva mii de litri de apa fara a se defecta sau uza prea mult. Trebuie totodata tinut cont ca filtrul ales sa incorporeze accesoriile necesare, in principal furtunul alimentar, robinetul de sectionare, pompa booster, racordul de intrare, si orice alt accesoriu necesar pentru folosirea pe termen lung.