AlteleTV, Electronice & Foto

Cele mai bune Invertoare 12 v 220 v

Daca sunteti pasionati de excursii facute cu rulota, de exemplu, si aveti nevoie de o modalitate prin care sa folositi un minifrigider, laptop, prajitor de paine pe tot parcursul vacantei, ati putea apela la un invertor auto.

Este un dispozitiv practic, usor de folosit, care va poate scuti de o grija in locurile in care nu aveti curent electric. Pe piata se gasesc multe astfel de produse si cel mai bine ar fi sa va informati temeinic dinainte ca sa stiti exact ce asteptari trebuie sa aveti de la un invertor de calitate.

TOP 5 CELE MAI BUNE INVERTOARE 12 v 220 v

Invertor de Tesiune Albrecht INV, 150W, 12V

Invertor de Tesiune Albrecht INV, 150W, 12V

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest invertor este capabil sa transforme energia furnizata de o baterie de 12 V in curent alternativ de 220 V.Veti fi avertizat atunci cand va exista riscul de supraincalzire/supraincarcare prin aprinderea unor leduri, cat si pentru alarme.

Puteti conecta la el, fara nicio problema, un laptop, tv, minifrigider, ventilator etc.Este protejat de o carcasa dura construita din aluminiu, ce ofera siguranta si durabilitate in timp.

Mai trebuie spus ca invertorul este dotat cu ventilator, care raceste eficient si inlatura astfel riscul de a creste temperatura foarte mult.

Ce ne-a placut: Dispune de sisteme de siguranta si alerte in cazul in care se intampla ceva neplacut.

Invertor de Tensiune PNI L500W Alimentare Duala 12V/24V Iesire 220V

Invertor de Tensiune PNI L500W Alimentare Duala 12V

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceste doua “accesorii”, dar am putea sa le numim asa – priza si portul USB- fac din acest invertor un produs ce ii permite utilizatorului sa fie flexibil si sa conecteze cat mai multe device-uri deodata.

Are 2 led-uri de stare, unul rosu si unul verde care indica diferite situatii, poate fi vorba de baterie descarcata, ori supraincalzire si multe altele. Este fabricat ca un produs universal, deci este compatibil cu orice masina,deoarece poarta transforma curentul dat de o baterie de 12/24 V in tensiune de 220 V, 50 Hz.

Ce ne-a placut: Pe langa priza de 220 V, are si port USB integrat.

Convertor Tensiune, 12V DC 220V AC, USB, Protectie Supraincalzire

Convertor Tensiune, 12V DC 220V AC

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un produs bun ce poate fi gasit la un pret accesibil si include pe langa priza tip Schuko si un port USB.Sarcina maxima poate atinge 2000 W, insa este de preferabil sa mergeti pe 1000 W-1500 W maxim pentru o utilizare mai indelungata.

Are protectie pentru tot ce inseamna supraincarcare, supraincalzire etc. dar si pentru momentul in care aparatul se descarca complet. Priza integrata are sistem de protectie pentru copii.

Poate fi folosit pentru incarcarea unui telefon, tableta, laptop, dar nu si pentru electrocasnice sau aparate foarte puternice sau mari.

Ce ne-a placut: Este un invertor cu unda sinosoidala modificata.

Invertor de Tensiune Well, 600W, 12V, USB

Invertor de Tensiune Well, 600W, 12V, USB

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca va doriti un invertor bun pe care sa il folositi atunci cand plecati in vacanta si stiti ca drumul va fi ceva mai lung, atunci ati gasit fix ce va trebuia. Acestor invertor este unul dintre cele mai bune produse de pe piata. Aparatul dispune atat de priza de 230 V, cat si de port USB de 5 V, asadar puteti incarca 2 device-uri in acelasi timp.

Are protectie pentru suprasarcina, scurtcircuit si polaritate inversa, fiind un produs ce poate fi oprit sau pornit din butoanele frontale, astfel incat totul sa fie in siguranta chiar si atunci cand masina este oprita.

Ce ne-a placut: Puterea de 600 W este suficienta pentru a va permite sa conectati doua aparate in acelasi timp la acest invertor.

Invertor de Tensiune PNI, L1200W Alimentare, 12V, Iesire 230V

Invertor de Tensiune PNI, L1200W Alimentare, 12V, Iesire 230V

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest invertor functioneaza pe baza unei unde sinosoidale modificate, ideala pentru alimentarea mai mult aparate in acelasi timp.Are o priza cu iesire de 230 V si un port USB de 5 V, la care puteti conecta telefonul, tableta, iPad etc.

Invertorul este protejat foarte bine de o carcasa din aluminiu rezistent la socuri si durabila in timp. Pe langa aceasta, are si un ventilator inclus, cu scopul de a mentine o temperatura interioara constanta si de a evita crearea unui scurtcircuit.

Ce ne-a placut: Are compatibilitate extinsa, putand fi folosit la orice masina.

Cum alegem un invertor de calitate:

Compatibilitate: Un invertor trebuie sa fie compatibil cu acumulatorul masinii iar pentru asta va trebui sa verificati 2 indici: amperajul maxim pe care il poate suporta precum si voltajul sau.

Amperajul masoara intensitatea maxima a curentului ce poate fi suportata de un acumulator. Verificati dinainte puterea invertorului care va fi exprimata in W (wati), deoarece ea are rezultatul inmultirii valorii amperajului cu valoarea voltajului. Aceste detalii pot fi gasite si verificate in cartea masinii.

Putere: Puterea unui invertor poate oscila foarte mult de la 50 W pana la valoarea de 50.000 W. Lucrul acesta tine atat de acumulatorul masinii, cat si de nevoile dvs, mai exact de cate aparate veti dori sa conectati la acel invertor. Majoritatea utilizatorilor gasesc utile si bune valorile de pana in 2000 W. Un invertor bun trebuie sa aiba o valoare a puterii mai mare decat suma tuturor valorilor aparatelor electronice pe care vreti sa le conectati la el.

Tipul de functionare: Putem imparti invertoarele auto in 2 categorii: cele cu unda sinusoidală pură si cele cu undă sinusoidală modificată.

Sa luam fiecare categorie pe rand. Invertorul cu unda sinudoidala pura functioneaza la frecvente foarte mari de 50 Hertzi, asadar lucreaza cu valori mari ale intensitatii curentului. Sunt ieftine ca produse, insa necesita verificare periodica, deoarece se pot defecta destul de rapid. Un astfel de invertor il puteti folosi pentru un ceas digital, un aparat cu baterii reincarcabile, aparate stereo etc.

Invertoarele din a doua categorie sunt cele profesionale, adica cele mai bune de pe piata. Nu vor exista perturbatii de natura radio, oferind intr-un mod eficient destula energie electrica pentru mai multe device-uri. Aici intra televizorul, laptopul, cuptorul cu microunde, minifrigider etc.

Numar porturi: Numarul porturilor poate varia de la un produs la altul. Ca sa va dam un exemplu, un invertor cu o singura priza/port poate avea puterea cuprinsa intre 150-200 wati. Sunt mici ca dimensiuni si pot fi conectate la bricheta masinii. Numarul acesta depinde foarte mult de nevoile dvs din masina si de cate dispozitive veti cupla la invertor. In Romania se merge pe modelul de stecher denumit Schuko, care are 2 borne. Pe langa asta, un invertor poate avea si port USB, care sa va permita sa fiti flexibili vizavi de modalitatile de incarcare a device-urilor.

Conectare la masina: De regula, un invertor va fi conectat la bricheta masinii, iar pentru asta va fi nevoie sa aflati mai intai intensitatea maxima a curentului pe care o suporta bricheta si daca este in concordanta cu amperajul invertorului, care va trebui sa fie ceva mai mic ca valoare. Pentru modelele de invertoare mari si puternice, nu va mai fi de ajuns bricheta, asadar ele vor fi conectate direct la bateria masinii.

Siguranta: Invertoarele din ziua de azi sunt mult mai sigure pentru masina dvs, cat si pentru aparatele conectate la aceste invertoare. Ca norme de siguranta putem aminti: inchiderea automata-pentru a economisi baterie; prezenta unui ventilator intern- scade riscul de supraincalzire; protectie la supratensiune; tehnologie de pornire lenta.

Durabilitate: Invertoarele sunt protejate de carcase realizate dintr-un material destul de dur astfel incat sa nu se sparga la prima cazatura. Doar asa veti putea stii ca acel invertor va rezista un timp indelungat din acest punct de vedere.

Iti recomandam:

Back to top button