Cele mai bune Masini de Slefuit

Indiferent ca doriti sa prelucrati materiale in gospodaria proprie sau sunteti mester specialist, tot aveti nevoie de instrumente de calitate, pentru a economisi timp si efort.
Astazi vom discuta despre masinile de slefuit si daca nu sunteti la prima cautare, atunci sigur stiti ca nu e asa de usor sa alegeti modelul potrivit nevoilor dvs.
Nu va faceti griji, va oferim indeajuns de multe detalii si exemple de produse incat dupa ce veti citi acest articol, cu siguranta veti stii ce aveti nevoie pentru activitatea dvs.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE MASINI DE SLEFUIT
- 1.1 Masina de Slefuit Makita BO3711
- 1.2 Masina de Polisat/Slefuit cu Acumulator 100mm HBM 6977
- 1.3 Slefuitor Glet Tavan, Pereti, Rigips cu Functie de Aspirare, Matrix DWS 1280, 1280W, disc de 210 mm
- 1.4 Masina de Slefuit Pereti cu Glet si Ipsos, Aspiratie Sac Praf, Iluminare Led
- 1.5 Masina de Slefuit ProCraft PBS 1950W, 480 m/min, 610 mm x 100 mm, Slefuitor
TOP 5 CELE MAI BUNE MASINI DE SLEFUIT
Masina de Slefuit Makita BO3711
Este o masina de slefuit profesionala de la Makita, o firma recunoscuta pentru produsele sale de calitate. Raportul calitate-pret este unul excelent si cu siguranta va veti bucura cand veti afla cat costa aceasta masina de slefuit in conditiile in care este un produs nemaipomenit.
Ofera totodata functia de slefuire orbitala si are un maner ergonomic, cu gripuri anti-alunecare, de care o puteti prinde, fiind destul de confortabil chiar si dupa ce ati muncit cateva ore.
Puterea este de 190 W, iar motorul va permite sa folositi masinarie la lucrari intense si complexe, pentru ca este facuta sa reziste.
Masina de Polisat/Slefuit cu Acumulator 100mm HBM 6977
Este o masina de polizat si slefuit suprafete, ce functioneaza cu ajutorul acumulatorilor. Utilizeaza o miscare de tip circulara si este mai mult un aparat tip hobby, in tandem cu o pputere de 10.8 W si utilizeaza aproximativ 3000 rpm/minut.
Are 1 singur accumulator inclus, asadar, asigurati-va ca inainte de fiecare lucrare este incarcat, pentru ca odata descarcat, va trebui sa asteptati mai mult timp pana se va fi incarcat.
Discul are diametrul de 100 mm. Puteti folosi masina pentru orice tip de suprafata, chiar si pentru farurile masinilor.
Slefuitor Glet Tavan, Pereti, Rigips cu Functie de Aspirare, Matrix DWS 1280, 1280W, disc de 210 mm
Aceasta masinarie complexa va va ajuta sa slefuiti tavenele si peretii la cel mai inalt nivel. Producatorii spun ca este un model hobby, insa caracteristicile sale o pot califica la produse semiprofesionale.
Are motor puternic de 1200 W, viteza de 3000 rpm si un sistem prin care veti putea regla turatiile. Zona de slefuire va fi de 210 mm, destul de extinsa, am putea spune.
Miscarea sa este circular, poate fi folosita pe diverse suprafete si se distinge prin functia sa de aspirare a prafului in interiorul ei, intr-un sac mai exact.
Masina de Slefuit Pereti cu Glet si Ipsos, Aspiratie Sac Praf, Iluminare Led
Masina va fi capabila sa slefuiasca suprafete din ipsos sau sa realizeze lucrari de finisare a peretilor facuti cu glet. Ne place la acest produs ca are si iluminare LED, pentru ca dvs sa vedeti cat mai bine zona pe care o lucrati.
Viteza poate fi reglata de la 1500-2700 rpm. Praful va fi extras cu ajutorul acestei masinarii, astfel ca nu veti murdari toata casa atunci cand o folositi.
Diametrul discului este de 180 mm. Are un design ergonomic, cu maner antigrip, foarte confortabil. Are totodata o putere activa de 750 W.
Masina de Slefuit ProCraft PBS 1950W, 480 m/min, 610 mm x 100 mm, Slefuitor
Masina de slefuit ProCraft functioneaza cu ajutorul rolelor abrazive, cu care veti putea slefui manual. Este un produs semiprofesional, pe care il veti conecta la o priza si va functiona de minune.
Este totodata o masina compacta care foloseste o miscare circulara. Poate fi folosit pe lemn si metal, iar principalul sau scop este de a realiza finisaje cu o textura optima.
In functiune, ajunge la 480 rotatii pe minut. Hartia abraziva este usor de schimbat, veti vedea ca are un sistem intuitiv de manevrare a benzilor.
Cum alegem o masina de slefuit:
Tipuri: Daca credeati ca este simplu sa alegeti o masina de slefuit, ei bine, veti vedea ca de fapt lucrurile sunt ceva mai complexe si necesita cunostinte despre produse inainte de a le achizitiona.
Pe piata masinilor de slefuit veti gasi urmatoarele tipuri de produse: cu banda, multifunctionala, cu vibratii, alternativa si orbitala.
Produsele cu banda vor fi recunoscute din prima dupa rolele abrazive integrate. Sunt folosite pentru bucati mari de lemn, pentru mobila, usi din lemn, podele etc. De obicei au viteza mare si sunt folosite atat pentru slefuire, cat si pentru lustruire inainte de a aplica vopsea sau lac.
Masina cu vibratii este folosita special pentru finisaje si lucrari ce necesita atentie la detalii.
Masina de slefuit alternativa are benzile mult mai fine decat cele prezentate la primul model, fiind un aparat folosit mai mult pentru lustruirea suprafetelor, cum ar fi vopseaua, tencuiala ori alte suprafete care vor fi date cu lac. Miscarea este orbitala, rapida si tocmai de aceea finisajul este unul lucios.
Masina cu circulatie orbitala este destinata atat suprafetelor curbate, cat si celor plane. Dispune de mai multe discuri, cu distante egale intre ele, ce executa o miscare orbitala. Poate fi folosita pentru orice tip de material pentru finisaje foarte bine realizate.
Masina multifunctionala incearca sa imbine toate caracteristicile produselor prezentate pana acum. In plus, poate veni cu o functie de polizare.
Alimentare: Poate fi printr-o priza, asadar va functiona pe curent electric ori pe baza de acumulatori. Daca munca dvs nu depinde neaparat de o priza, iar procesul de lucru nu este unul de lunga durata, atunci puteti investi intr-o piesa cu acumulatori.
Insa, ce-i drept e ca cele mai multe masini de slefuit vor functiona cu energie electrica. Masinile de slefuit de banc vor fi intotdeauna conectate la o priza. Alimentarea va influenta si puterea masinii. In cazul produselor cu acumulatori e bine de stiut autonomia acumulatorilor, timpul lor de incarcare si puterea, care poate fi de 10 V pana la 18 V, de obicei. Mai sunt si exceptii. S-ar putea sa fie putin mai inconfortabile din cauza greutatii, deoarece au acumulatorii incorporati si in timpul lucrarii o sa resimtiti aceste lucruri.
Scopuri: Trebuie sa va decideti cat de des veti folosi masinaria si pentru ce tipuri de munci. Poate aveti nevoie pentru treburi usoare, de rutina, ori lucrari complexe, care se intind pe durate mari de timp.Odata ce va decideti asupra acestor factori, veti putea alege intre produse hobby, semiprofesionale sau profesionale.
Functii de performanta: : E foarte bine sa cunoasteti fiecare tip de masina in parte, insa mai inainte de a alege modelul potrivit, e foarte important sa stiti si cat de performant e prin functiile pe care le detine. Indicatorii de performanta in acest caz sunt: puterea, zona de slefuire si viteza de rotatie/oscilatie.
Pentru masinile de banc este nevoie de o putere mare, ce depaseste 2000 W. Pentru restul masinilor, puterile pot varia foarte mult. In cazurile masinariilor tip hobby, de exemplu o putere cuprinsa intre 200-1500 W este optima.
Inainte de a spune valorile pentru viteza, va sfatuim sa alegeti produse cu viteza reglabila. Lucrul acesta va va ajuta sa aveti mereu flexibilitate in activitatile pe care urmeaza sa le faceti. Asadar, la variantele cu polizor, vitezele sunt mici, de aproximativ 100 rpm. In timp ce la piesele pentru lustruit viteza poate urca pana la 9000 rpm.
Suprafata de slefuire conteaza atunci cand vreti sa fiti eficienti si rapizi. Discurile pot oscila ca diameter intre 120 mm si cel putin 200 mm.