Cea mai buna Moara cu Ciocanele
Daca locuiti in mediul rural si aveti o gospodarie cu animale pe care trebuie sa le hraniti, sigur stiti ca asta inseamna multa munca si efort. Moara cu ciocanele este un produs care va ajuta sa pregatiti furaje pentru animale in propria curte, fara sa mai fie nevoie sa apelati la vecini. Se prea poate ca investitia se se dovedeasca foarte buna in timp, iar eforturile dvs vor fi reduse considerabil.
Acestea fiind spuse, mentionam ca nu exista un standard universal pentru morile cu ciocanele. Altfel spus, producatorii isi asuma multe libertati atunci cand proiecteaza si mai apoi construiesc aceste mori. Acesta este si motivul pentru care trebuie sa studiem serios ce are piata de oferit inainte de a ne inhama la o achizitie care haideti sa fim seriosi, este oarecum costisitoare pentru multi dintre noi.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE MORI CU CIOCANELE
- 1.1 Moara Profesionala Cuva Mare Pentru Uruiala si Cereale Procraft 3.5 KW
- 1.2 Moara ALPIN-CUVA MARE 3.8KW, 250kg/ora, 100% CUPRU
- 1.3 Moara Cuva Mare (2 in 1), 3.5KW, 250kg/ora, PANDORA
- 1.4 Set Moara Electrica Heber Motor 3,5 kw cu Suport din Metal Pentru Cereale
- 1.5 Moara Electrica Pentru Boabe si Cereale Ruris Gospodar A2, 2200W, 250 kg/h
- 1.6 Cum alegem o moara cu ciocanele
TOP 5 CELE MAI BUNE MORI CU CIOCANELE
Moara Profesionala Cuva Mare Pentru Uruiala si Cereale Procraft 3.5 KW
- Masinaria este realizata 100% din cupru.
- Este o moara electrica, capabila sa macine boabele, cat si sa curete stiuletii de boabele de porumb.
- Ideala pentru o gospodarie normala, unde cresteti animale si aveti nevoie de hrana pentru ele.
- Motorul are putere de 3500 W, iar viteza de rotatie este de 3000 rpm.
- In ceea ce priveste cantitatea de furaje rezultate, aceasta ajunge pana la 200 kg/h.
Moara ALPIN-CUVA MARE 3.8KW, 250kg/ora, 100% CUPRU
- Va permite sa folositi mai multe tipuri de materii prime, fiind un produs universal.
- Datorita constructiei sale solide din cupru 100%, moara va rezista cateva generatii de acum incolo.
- Este capabila sa macine secara, grau, iar prin orificiul lateral puteti baga stiuleti de porumb.
- Modul de folosire este unul simplu, facut sa reziste si sa va ofere intr-o ora o cantitate de 250 kg de furaje.
- Puterea motorului este de 3800 W, iar viteza de rotatie este de 3000 rpm.
Moara Cuva Mare (2 in 1), 3.5KW, 250kg/ora, PANDORA
- Marunteste furaje si face faina intr-o maniera foarte eficienta.
- Moara vine insotita de 4 site, cu gaurele de 2 pana la 5 mm, care va vor ajuta sa alegeti tipul de maruntire dorit.
- Are un motor cu putere de 3500 W, iar viteza de rotatie este de 3000 rpm.
- Modelul pentru uz casnic este usor de folosit, practic si fiabil si va poate oferi o cantitate de 250 kg de furaje/ora.
- Beneficiaza de o constructie remarcabila care ofera o durabilitate sporita pe timp indelungat.
Set Moara Electrica Heber Motor 3,5 kw cu Suport din Metal Pentru Cereale
- Dispune de sistem antirefulare.
- Moara se prinde de un banc de lucru pentru a avea o stabilitate mai buna si siguranta mai mare.
- Motorul este de 3500 W, iar viteza de rotatie este de 3000 rpm.
- Butucul contine 16 ciocanele pentru uruiala, iar cele 4 site sunt fabricate din metal de calitate.
- Cantitatea oferita este nu mai putin de 200 kg/h.
Moara Electrica Pentru Boabe si Cereale Ruris Gospodar A2, 2200W, 250 kg/h
- Va permite sa folositi cam orice tip de materie prima.
- Cuva superioara este una de dimensiuni mai mari si este destinata pentru un volum mai ridicat de cereale sau iarba.
- Puterea motorului este de 2200 W si viteza maxima de rotatie ajunge la 3000 rpm.
- Poate prelucra o cantitate de 250 kg.
- Are 2 site incluse, una cu diametrul orificiilor de 1 mm si alta de 5 mm.
Cum alegem o moara cu ciocanele
Chiar daca mai toate morile cu ciocanele indeplinesc un scop comun, aceste mori pot sa difere considerabil de la un model la altul in functie de tipul morii, de putere, de capacitatea de procesare, de modul de functionare, sau de accesoriile incluse la pachet. Astfel, va trebui sa va orientati in functie de scopul dorit si de functionalitatile care vi se potrivesc.
Mentionam ca exista o ampla oferta pe piata la ora actuala in materie de mori cu ciocanele, si ca calitatea acestor dispozitive poate sa varieze destul de mult de la un model la altul. Desi unii dintre noi ar fi tentati sa achizitioneze un model scump pentru a scapa de grija folosirii unui model sub-standard, adevarul e ca nu pretul reflecta calitatea unei mori cu ciocanele ci calitatea lor tehnica.
Tipul de moara
Vom analiza 3 tipuri de moara cu ciocanele in functie de particularitatile lor, dotari si functii. Exista, asadar, 3 tipuri de mori cu ciocanele des intalnite: cele de uz casnic, cele profesionale, si cele industriale.
- Moara cu ciocanele de uz casnic – In ceea ce priveste dotarile sale, o astfel de moara are intre 16-24 de ciocanele incluse, iar ca accesorii mai puteti primi minim 2 cutite simple. Alimentarea se face la o priza normala, iar in ceea ce priveste stabilitatea si design-ul produsului, unele pot avea o constructie de sine statatoare, iar altele pot fi fixate pe un suport.
- Moara cu ciocanele profesionala – Pentru un impact mai mare asupra granelor, acest produs are cel putin 30-36 de ciocanele, pe 4 axuri puse, iar la fel de mult va creste si viteza de rotatie. La acest tip de produse, viteza poate depasi 4000 rpm, asta inseamna ca sunt capabile sa macineze 400-500 kg de grane/ora. La fel de mult conteaza si puterea sa. Aceasta trebuie sa fie mai mare de 3000 W. Constructia morii este prevazuta si cu cutite cu pale, astfel incat moara sa nu se infunde in timpul procesului de macinare. Sunt utilaje fiabile si eficiente.
- Moara cu ciocanele industriala – Se intelege de la sine ca este folosita in munci agricole industriale. Cantitatea macinata poate varia intre 500 kg si 8 tone/ora, in functie de puterea motorului. O moara cu ciocanele industriala poate fi montata pe tractor, avand peste 50 de ciocanele dispuse in 4 pozitii. Un astfel de produs macina peste 2 tone/ora.
Mod de functionare
Modul de functionare al unei mori cu ciocanele este similar cu cel al unei masini clasice de tocat. Boabele sunt puse in fanta de alimentare, ajung la ciocanele unde sunt macinate si apoi vor fi trecute printr-o sita cu gaurele de mai multe dimensiuni. Odata maruntite bine, granele sunt depozitate in saci sau recipiente speciale.
Precizam ca la ora actuala exista produse manuale, care cer mai mult timp si efort din partea utilizatorului, insa cele mai performante sunt produsele motorizate. Printre ele, exista o oarecare diversitate ca si moduri de functionare, capaictate, design, durabilitate, si bineinteles, eforturi de intretinere.
Puterea conteaza
Moara cu ciocanele trebuie sa aiba o anumita putere pentru a face fata sarcinilor date de dvs si cantitatilor de grane. Asadar, va trebui sa o alegeti strict in functie de obiectivele dvs. O putere mai mare inseamna cantitati mai mari de grane maruntite cat mai fin, viteza de rotatie mai mare pe minut, eficienta sporita etc.
Ar trebui spus ca pentru produsele de uz casnic, o putere de pana la 1100-1700 W este suficienta. Asta inseamna o viteza de rotatie de aproximativ 3000 rpm in conditii normale de functionare. Alimentarea se poate face fie la priza si atunci implicarea dvs va fi una mai redusa, fie manual, unde intreaga sarcina va revine.
Sitele si capacitatea de procesare
Pentru calcule rapide e bine sa stiti ce cantitate de furaje macinate veti avea intr-o ora sau intr-un minut. O moara cu ciocanele nu doar ca poate macina boabele, ci poate razui radacinoase ori taia iarba sau fanul. Un motor cu putere de 4000 W, va fi capabil sa proceseze pana la 400 kg de boabe/ora si sa taie pana la 100 kg iarba/ora.
Cat despre site, tineti cont ca maruntirea poate fi fina, mijlocie sau grosiera, iar acest lucru va conta strict de tipul sitelor folosite. Moara cu ciocanele vine la pachet cu cate 3-4 site cu gaurele de diverse dimensiuni pentru ca dvs sa le testati si sa vedeti exact de ce aveti nevoie. De exemplu, pentru ca faina sa iasa buna, e nevoie de un orificiu cu 2,5 mm, iar la uruiala sa fie de 5 mm.