AlteleCasa & Gradina

Cele mai bune Motocultoare Diesel

Orice bun gospodar si agricultor, implicit, isi doreste sa detina produse de agricultura cat mai bune si eficiente, deoarece stie ca pamantul va fi roditor daca va fi prelucrat corespunzator.

Un motocultor va va ajuta atat sa curatati, sa prelucrati, cat si sa intretineti atat terenurile dvs, cat si pe cele ale vecinilor.Nu va ingrijorati, aceste produse vor rezista presiunii la care le veti supune, deoarece sunt construite sa reziste si sa va usureze dvs munca.

Pe langa clasica maruntire a solului, un motocultor va fi capabil sa efectueze mult mai multe activitati cu ajutorul accesoriilor sale. Investitia poate fi una destul de mare, insa cu timpul o veti recupera, mai ales daca veti opta pentru un produs semiprofessional sau profesional care vine la pachet cu diverse accesorii si functii multiple. Ele va vor ajuta sa economisiti alti bani pe care i-ati putea cheltui pe diverse produse de gradinarit. Este practic un produs multifunctional.

Daca tot nu v-am convins, va invitam sa cititi ghidul nostru si sa evaluate produsele pe care vi le-am sugerat.

TOP 5 CELE MAI BUNE MOTOCULTOARE DIESEL

Motocultor Profesional ProGARDEN HS1100B

Motocultor Profesional ProGARDEN HS1100B

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Motocultorul ProGarden are, dupa cum am spus, un motor puternic de 9 CP, ce ofera fiabilitate si mai multa eficienta in munca, capacitate cilindrica de 406 cm³ si 2 viteze, dintre care una inainte si una in marsarier.

Latimea efectiva de lucru in sol poate fi reglata de dvs ajungand la dimensiuni cuprinse intre 50 si 135 cm.

Este un produs versatil, caruia i se pot adauga accesorii, devenind astfel o unealta indispensabila pentru gospodaria dvs.

La pornire trebuie sa insistati putin, este posibil sa nu porneasca chiar din prima mai ales ca este diesel.

Ce ne-a placut: Functioneaza pe baza unui motor de 9 CP.

Motocultor Profesional Ruris 650KSD

Motocultor Profesional Ruris 650KSD

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Compania Ruris este foarte cunoscuta pt produsele sale destinate agriculturii si tocmai de aceea, ne-am gandit sa va recomandam un motocultor din aceasta gama.

Este un produs construit dupa cele mai noi standarde de calitate si devine repede un ajutor desavarsit pentru orice gospodar.Cutia de viteze a motocultorului are 3 trepte, 2 inainte si una in marsarier.

Motorul are o putere de 6 CP iar consumul este redus cu 20%, comparativ cu motoarele mai traditionale.Motocultorul permite montarea accesoriilor cu usurinta, cum ar fi un plug, o remorca, cultivator etc.

Ce ne-a placut: Se poate adapta ca viteza si directie de deplasare.

Motocultor Rotakt RO1100-6D

Motocultor Rotakt RO1100-6D

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Va dam acest exemplu pentru ca este un motocultor care se afla printre cele mai bune produse destinate incepatorilor in ale gradinaritului, fiind un item tip hobby.Are un motor de 6 CP si o capacitate cilindrica de 296 cm³, fiind un produs care face fata suprafetelor de peste 4000 mp.

Printre dotarile sale intra: rotile mari, din cauciuc rezistent, discurile si ofera 3 viteze- doua inainte si una in marsarier. Latimea de lucru poate varia intre 56 cm-110 cm, iar adancimea maxima ajunge pana la 30 cm.

Ce ne-a placut: Ghidonul de manevrare a motocultorului este reglabil.

Motocultor Diesel O-Mac 1350-S

Motocultor Diesel O-Mac 1350-S

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Puterea motorului va va ajuta sa razbiti in munca pe suprafete destul de mari, motorul avand si o capacitate cilindrica de 418 cmc.

Caracteristicile acestui motocultor fac din el un produs de calitate superioara, profesional, destinat celor mai grele activitati agricole, avand scopul de a va face munca mult mai usoara.

Motorul este protejat de un sensor de ulei, cat si de filtru de aer, asigurandu-I durabilitate prelungita in timp.Are 3 viteze, doua inainte si una in marsarier. Latimea de lucru variaza intre 80 si 135 cm.

Ce ne-a placut: Puterea motorului este de 12 CP.

Pachet Motocultor BCS 740 Power Safe HONDA GX390

Pachet Motocultor BCS 740 Power Safe HONDA GX390

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

De data aceasta avem de-a face cu un produs foarte puternic, pentru ca are un motor de 13 CP si un alt avantaj il reprezinta cutia de viteze sau mai degraba numarul vitezelor si anume 6, 3 inainte si 3 inapoi.

Este un produs destinat tuturor gospodarilor, fie ca sunt amatory sau profesionisti, insa veti avea nevoie de putina experienta in a folosi un astfel de produs puternic.In momentul in care veti da drumul ghidonului, motocultorul are un sistem de siguranta si se opreste singur.De asemenea, are incorporate o frana de lucru, cat si de parcare.

Este construita atat pentru ca dvs sa economisiti timp si sa munciti mai rapid si mai usor, dar totodata nici sa nu va oboseasca, mai ales ca are ghidon reglabil pe inaltime si tot ce trebuie pentru ca dvs sa fiti cat mai relaxat in timp ce manevrati motocultorul.

Ce ne-a placut: In acest pachet veti primi gratuit ulei pentru motocultor.

Cum alegem un motocultor diesel:

Tipul motorului: Va trebui sa va hotarati ce tip de motor alegeti la un motocultor pentru ca in functie de acesta veti stii ce putere poate atinge si cat va consuma- fie combustibil, fie curent electric. Ati ghicit! Exista doua tipuri de motocultoare si anume: cele electrice si cele diesel. In functie de tipul motorului veti stii cat de efficient este dispozitivul, consumul pe care il veti suporta, randamentul sau, dar si cat de practic va fi.

Astazi vom vorbi strict despre motorul diesel. Sunt aparate ce functioneaza pe baza de combustibil cum ar fi motorina, au un motor in 4 timpi si de obicei, sunt mult mai puternice decat cele electrice. Un alt avantaj se refera la manevrarea mai usoara a unui astfel de produs, aici referindu-ne la faptul ca nu veti fi dependent de o sursa de energie electrica, ci doar veti alimenta motocultorul cu o cantitate de motorina. Puterea motorului se masora in cai putere.

Tipul motocultorului: In functie de sistemul de transmisie, putem categorisi motocultoarele pe 3 tipuri: hobby, semiprofesionale si profesionale. Conteaza tipul motocultorului, deoarece cu cat va fi mai avansat, cu atat va fi si mai complex. Bineinteles, pentru gradinarit in propria dvs gospodarie nu veti avea nevoie de un produs profesional, ci de unul hobby mai degraba, la fel cum un produs hobby nu va va satisface pe deplin nevoile daca acestea se rezuma la soluri dure, suprafete mari de teren, ori alte activitati mai dificile.

Latimea frezei: Reprezinta distanta maxima (de sol) care poate fi acoperita la o singura trecere a frezei. De obicei, aspectul acesta difera la hobby si semiprofessional fata de profesional. Parametrul acesta poate varia intre 80-90 cm, la cele hobby, 90-100 cm la cele semiprofesionale, iar cele profesionale sunt undeva la 140 cm. La fel difera si felul in care sunt dispuse frezele.

Functii: Cu cat are mai multe functii, cu atat produsul va fi mai complex, efficient si util, dar mai scump ca pret. De cele mai multe ori utilizatorii prefer produsele echipate complet, cum sunt cele din gama semiprofesionala sau profesionala, pentru ca odata ce investiti intr-un motocultor, ar fi bine ca acesta sa fie unul de calitate superioare, sa include numeroase accesorii, cat si functii. De exemplu, o remorca ar fi un accesoriu foarte potrivit pe care il puteti primi la pachet cu motocultorul ori plug, cultivator, roti de rezerva etc. De asemenea, ar fi ideal sa puteti regla inaltimea si latimea de lucru. Comenzile ar trebui sa fie plasate cat mai la indemana, manerul sa fie unul ergonomic, iar pornirea sa fie una usoara si rapida.

Intretinere: Pentru a se pastra cat mai bine frezele motocultorului, ar fi excelent daca ati opta pentru un produs cu schimbare a directiei de rotire. Filtrul de aer trebui sa fie schimbat periodic. Iar vizavi de greutatea motocultorului, cu cat este mai mare cu atat este mai bine si asta pentru ca produsul va fi si mai rezistent, va avea o aderenta excelenta, uzura este minima, iar eforturile dvs vor scadea semnificativ.

Iti recomandam:

Back to top button