Cea mai buna Orteza Glezna
Orteza pentru glezna poate fi un accesoriu medical foarte necesar in multe situatii. Daca va aflati intr-un moment mai sensibil din viata dvs si aveti o problema la nivelul gleznelor, cel mai bine ar fi sa consultati un medic si ulterior, la recomandarea sa, sa va orientati spre achizitionarea unei orteze pentru glezna.
Pentru ca gleznele sunt mereu predispuse accidentelor si loviturilor, este prea probabil ca unii dintre noi sa sufere de afectiuni la nivelul gleznelor. Cu o orteza pentru glezna, avem parte de toate beneficiile unui bandaj, alaturi de proprietatile curative si terapeutice necesare nu doar ameliorarii durerii ci si evitarii afectiunilor mai grave pe termen lung.
Cei care cunosc deja avantajele unei orteze vor sti ca aceste accesorii medicale pot sa reduca oboseala musculara, sa previna crampele, si chiar sa combata tromboza venoasa in anumite cazuri. Per total ortezele au un scop bine definit dar o aplicatie destul de versatila, motiv pentru care trebuie sa analizam atent ce se poate gasi pe piata inainte de a face o astfel de achizitie.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE ORTEZE PENTRU GLEZNA
- 1.1 Suport neopren pentru glezna 5131ns-XL
- 1.2 Glezniera, orteza glezna picior, marime XL
- 1.3 Glezniera, orteza glezna picior cu protectie maleola, marime universala
- 1.4 Orteza de glezna mobila cu suport elastic, Triamed, Malleofix Plus
- 1.5 Orteza pentru glezna Actimove TaloCast picior stang
- 1.6 Ortezele fixe
- 1.7 Ortezele mobile
- 2 Intensitatea comprimarii
- 3 Constructia conteaza
TOP 5 CELE MAI BUNE ORTEZE PENTRU GLEZNA
Suport neopren pentru glezna 5131ns-XL
- Puteti purta orice tip de incaltaminte cu aceasta orteza.
- Este unul dintre cele mai ieftine produse de acest gen de pe piata, insa asta nu inseamna ca are o calitate indoielnica, ba din contra.
- Este fabricata din neopren, este elastic si se muleaza foarte bine pe piciorul dvs.
- Design-ul este unul anatomic, ergonomic, iar orteza poate fi purtata oriunde si oricand aveti nevoie.
- Nu aplica o compresie foarte intensa si poate fi purtata si de gravidute.
Glezniera, orteza glezna picior, marime XL
- Lasa pielea sa respire atunci cand o purtati.
- Rolul principal al acestui produs este de a va sustine glezna in cazul in care ati suferit o entorsa usoara.
- puteti gasi pe mai multe marimi si pe site vi se specifica si in ce interval se incadreaza ca circumferinta a gleznei (masurat in centrimetri).
- Compresia aplicata este una constanta, avand si rol profilactic, in cazul unor leziuni sau entorse.
- Orteza este confectionata din materiale textile, elastice, ce lasa pielea sa respire si ofera o buna sustinere, mulandu-se pe picior.
Glezniera, orteza glezna picior cu protectie maleola, marime universala
- Ofera o termocompresie impresionanta asupra gleznei.
- Este un produs mai modern, universal, usor de adaptat in functie de circumferinta gleznei.
- Este confortabila si totodata, ofera stabilitatea necesara unei zone sensibile.
- O puteti folosi dupa o interventie chirurgicala, in cazul unor entorse, pentru diverse leziuni etc.
- Maleola va fi protejata si bine sustinuta in tot acest process, prin intermediul unui burete tare sub forma anatomica.
Orteza de glezna mobila cu suport elastic, Triamed, Malleofix Plus
- Inchiderea ortezei este pe baza de scai.
- Este un produs foarte bun ce poate fi folosit in diverse probleme cum ar fi: luxatii, entorse, probleme ale articulatiilor gleznei etc.
- Este fabricata din material textil, prevazut in dreptul maleolei cu spuma din polietilena, care va oferi confortul si sustinerea necesare acelei zone.
- Calcaiul este liber, iar intreaga orteza are o inaltime de 21 cm.
- Ofera o buna sustinere si aplica compresie asupra gleznei, iar pe langa ea mai sunt atasate 2 benzi elastice ce ofera compresie suplimentara.
Orteza pentru glezna Actimove TaloCast picior stang
- Se numara printre cele mai bune orteze la capitolul sustinere a gleznei.
- Orteza Actimove poate fi folosita in cazuri mai dificile si mai serioase, cum ar fi postoperatoriu, pentru entorse medii sau acute, leziuni, fracturi maleolare etc.
- Piciorul va sta fix, insa confortabil, deoarece orteza poate fi reglata in functie de piciorul dvs si de circumferinta gleznei.
- Orteza este pentru piciorul stang, dar universala ca marime.
- Este fabricata din material textil, polipropilena si spuma poliuretanica.
Care sunt tipurile de orteze?
Inainte de a discuta despre cele 2 tipuri de orteze, dorim sa va sugeram sa consultati un medic, pentru ca acesta este in masura sa va recomande unul dintre cele 2 tipuri de orteze in functie de problema pe care o aveti la glezna. Va oferim cele mai bune detalii cu rol informativ, insa daca va confruntati cu o problema serioasa si stiu ca suferiti, de exemplu si de o boala cardiovasculara, cel mai bine consultati un medic specialist inainte de a lua o decizie.
Tinem cont ca alegerea unei orteze gresite poate duce la o serie de afectiuni de sanatate incluzand slabirea venelor, inflamatii, dureri, sau amortire a piciorului. Asadar, sa revenim la cele 2 tipuri de orteze: fixe si mobile. O orteza va aplica caldura si compresie la nivelul gleznei, acolo unde exista o afectiune. Le veti gasi si sub denumirea de glezniere.
Ortezele fixe
Aceste orteze sunt cele ce imobilizeaza piciorul, pentru ca au atele si benzi cu scai care il vor sustine mereu. Exista orteze fixe ortopedice, de tip gheata, care vor cuprinde inclusive gamba, fiind mai inalte si voluminoase; si cele cu tija din polipropilena, captusite, care se muleaza pe picior.
Ortezele mobile
Ortezele mobile sunt mai elastice si ofera mai multa flexibilitate piciorului comparativ cu cele fixe. Sunt produse ce pot fi purtate chiar si zilnic, daca sunteti insarcinata ori aveti probleme cu picioarele si chiar doriti o circulatie a sangelui mai buna. Altfel spus, au o versatilitate sporita comparativ cu cele fixe.
Intensitatea comprimarii
Intensitatea reprezinta un indicator extrem de important atunci cand alegeti o orteza pentru glezna. Intensitatea comprimarii aplicate asupra gleznei poate fi: slaba, medie, puternica si foarte puternica. Se va masura in milimetri de mercur ( mmHg). Orice produs care are sub 20 mmHg este sigur si poate fi ales de dvs, fara indrumarea medicului si poate fi purtat chiar si zilnic.
Comprimare usoara
Precizam ca comprimarea de pana la 15 mmHg este usoara. O astfel de comprimare va ajuta sa scapati de dureri ale gleznelor, sa va relaxati, mai ales daca obisnuiti sa stati prea mult in picioare la serviciu. Femeile insarcinate le pot purta, pentru ca le ajuta sa aiba picioare relaxate, far avarice.
Comprimarea moderata
Comprimarea de pana la 20 mmHg aplicata de orteze este potrivita pentru persoane ce calatoresc mult ori au suferit o interventie chirurgicala din care trebuie sa se recupereze, de exemplu pentru tromboze venoase. Alternativ, astfel de comprimare se poate folosi pentru evitarea formarii de noi varice la peroanele care sufera deja de pe urma lor.
Comprimarea puternica
Trebuie spus ca comprimarea de pana la si peste 30 mmHg trebuie aplicata doar la recomandarea medicului in functie de ce problema aveti. Poate tocmai ce v-ati operat, poate suferiti de varices au aveti mereu picioarele umflate. Toate sunt cauze ale unor afectiuni pe care trebuie sa le investigati mai intai.
Constructia conteaza
O orteza poate fi confectionata din materiale precum: bumbac, poliester, neopren, latex, materiale textile etc. In compozitia sa mai putem intalni spuma, tesutul cauciucat etc. Orteza trebuie sa fie atat de rezistenta si puternica pe cat aveti dvs nevoie. Trebuie sa lase pielea sa respire si sa fie durabila in timp, pentru ca o veti si spala.
In marea lor majoritate, ortezele pentru glezne sunt construite din materiale usoare si au ca scop comprimarea gleznei intr-o maniera curativa. Altfel spus, ele se pliaza pe forma piciorului si ajuta la combaterea multor afectiuni de natura musculara sau osoasa. Ideal ar fi sa ne orientam spre o orteza care sa ofere o buna flexibilitate fara sa sacrificam rezistenta sau durabilitatea.
Nu in ultimul rand, trebuie sa precizam ca ortezele sunt disponibile in diferite forme si conform diferitor standarde structurale. Trebuie inteles ca unele orteze sunt intarite si prevazute cu atele in timp ce altele functioneaza similar unui bandaj. In unele cazuri, anumite orteze pot sa cuprinda chiar o parte din talpa sau sa lase calcaiul liber in functie de scopul ortezei respective.