Ingrijire Personala

Cea mai buna Placa de Par

Femeile cu parul carliontat, sarmos, sau ondulat, cunosc mult prea bine dificultatile intampinate pentru a-l indrepta. Se prea poate ca multe dintre voi sa aiba deja in posesie un dispozitiv de indreptat parul sau macar sa se fi gandit sa achizitioneze unul. Printre toate, placile de par sunt de departe cele mai eficiente dispozitive de indreptat parul si asta se vede din vanzari.

Stim prea bine cat de greu este sa imblanzesti un par naravas prin metode conventionale, fie ca forbim de styling say de periere. Acesta este si motivul pentru care placile de par au devenit atat de raspandite si populare. Chiar si asa, nu toate placile de par sunt construite sa atinga aceleasi standarde de calitate si eficienta.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam ce anume recomanda o anumita placa de par ca fiind buna si ce caracteristici trebuiesc luate in calcul atunci cand facem o astfel de achizitie. Dupa cum vom afla, exista placi de par care confera o mare manevrabilitate si eficienta si vom afla totodata ca pretul nu dicteaza mereu calitatea unui dispozitiv.

TOP 5 CELE MAI BUNE PLACI DE PAR

Placa de indreptat parul Philips Straight Care BHS67700Placa de indreptat parul Philips Straight Care BHS677/00

  • Dotata cu senzor UniTemp care protejeaza parul impotriva expunerii la caldura mare
  • Are o functie de tratament cu ioni negativi pentru eliminarea electricitatii statice
  • Vine cu un capac termorezistent pentru depozitare imediata si sigura
  • Invelis ceramic complex pentru o alunecare lina
  • Nu mai putin de 14 setari digitale ale temperaturii
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Placa de indreptat parul Remington Keratin Therapy Pro S8590Placa de indreptat parul Remington Keratin Therapy Pro S8590

  • Tehnologie cu protectie cu keratina
  • Sistem digital integrat cu 5 setari de temperatura
  • Are o functie de crestere si blocare a temperaturii
  • Incorporeaza un sistem de blocare a placilor
  • Vine cu o husa termorezistenta pentru depozitare facila
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Placa de indreptat parul BaByliss I-Pro ST387EPlaca de indreptat parul BaByliss I-Pro ST387E

  • Are nu mai putin de 6 trepte de temperatura
  • Beneficiaza de o incalzire instantanee si repartitie omogena
  • Invelis BaByliss Diamond Ceramic protejeaza parul de temperatura ridicata
  • Echipat cu un mecanism de blocare pentru protectie a placilor
  • Incorporeaza un ecran digital care arata temperatura setata
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Placa de indreptat parul Rowenta Compact Liss Elite SF1012F0Placa de indreptat parul Rowenta Compact Liss Elite SF1012F0

  • Are un sistem 2 in 1 pentru o multitudine de coafuri
  • Ofera o temperatura inalta de 230 grade Celsius pentru rezultate perfecte
  • Placi inguste de 2.5 cm pentru o manevrabilitate sporita
  • Asigura o presiune constanta asupora parului
  • Invelisul ceramic mareste eficienta si sporeste stralucirea parului
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Placa de indreptat parul REMINGTON S3500Placa de indreptat parul REMINGTON S3500

  • Echipat cu tehnologie anti-statica
  • Are o rotita de configurare cu 30 de setari disponibile
  • Incorporeaza placi ceramice care permit o alunecare usoara
  • Se incalzeste la temperatura optima in doar 15 secunde
  • Poate atinge temperaturi de la 150 la 230 grade Celsius
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tipuri de placi de par

Chiar daca majoritatea placilor de par indeplinesc acelasi scop general, modul in care indreapta tinde sa difere intr-o oarecare masura. Astfel, poti utiliza o placa de par care doar indreapta parul, dar ai putea totodata sa folosesti o placa de par care onduleaza sau creponeaza. Aici, bineinteles, alegerea se face in functie de parul tau si de preferintele personale.

In funtie de tipul de par pe care vrei sa il ai, poti alege o placa de par care indreapta, care creponeaza, sau construita pentru a procesa suvitele de par naravase care ne streseaza peste masura. Mai trebuie sa mentionam ca multe dintre aceste placi de par vin insotite de numeroase accesorii menite sa inbunatateasca performantele placii respective.

Constructia conteaza

Placa de ParMaterialele din care sunt construite placile de par conteaza si ele intr-o mare masura, in special materialele folosite pentru suprafata de contact. Ne referim aici la acea portiune care intra in contact cu firul de par si care este responsabila cu procedeul de indreptare. Asta afecteaza nu doar rezultatele finale dintr-un punct de vedere estetic dar si sanatatea parului in sine.

In vremurile de demult pe cand aceste dispozitive tocmai aparusera pe piata, majoritatea placilor de par erau construite dintr-un metal cromat iar placile se incalzeau pe portiuni. Marea problema a acestor placi de par este ca se incalzeau pe portiuni, ceea ce durea la puncte de temperatura foarte mare care provocau arsuri si puncte de temperatura mici care era ineficiente.

Placa de par ceramica

La ora actuala, multi considera placile de par cu suprafete ceramice ca fiind cele mai bune pe motiv ca distribuie caldura uniform. Ele confera totodata un luciu matasos pe care multe femei si-l doresc. Trebuie retinut totusi ca aceste placi pot fi construite integral din ceramica sau construite cu un miez metalic dar cu straturi superficiale de ceramica.

Placa de par cu turmalina 

Nu doar ceramica este la mare cautare in acest moment ci si placile din turmalina. Aceste placi sunt perfecte pentru parul aspru, actionand eficient asupra lui printr-un sistem care incarca ioni negativi pentru a elimina energia statica. Asta reduce riscul de electrizare si ajuta totodata la inchiderea cuticulei firului de par, protejandu-l in consecinta.

Placa de par din titan 

Placile din titan permit trecerea suvitei de par prin camera de caldura o singura data pentru obtinerea unui rezultat optim. Aceasta rapiditate in executie reduce deteriorarea parului pe termen lung si totodata garanteaza ca veti putea repeta procedeul destul de repede. Un alt aspect interesant al placilor din titan este faptul ca distribuie caldura in mod egal si ca aceasta caldura nu este una prea ridicata per total.

Placa de par din sticla termorezistenta 

Desi nu la fel de raspandite ca modelele mentionate mai sus, exista totusi si placi de par din sticla termorezistenta. Aceste placi sunt recomandate pentru parul uscat si au un timp de aplicare foarte rapid. Totodata, trebuie precizat ca aceste placi de par sunt mult mai ieftine decat modelele metalice sau ceramice, dar ceva mai slabe ca si eficienta totala.

Sistemul de hidratare

In ciuda faptului ca nu toate placile de par incorporeaza sisteme de hidratare, cele care folosesc o asemenea tehnologie sunt de departe cele mai ravnite. Modul in care vrei sa aranjezi parul determina daca trebuie sau nu sa folosesti o placa de par cu sistem de hidratare, dar si tipul de par pe care il ai, in special duritatea, rezistenta, si fragilitatea sa.

Astfel, poti alege o placa de par cu functionare uscata sau cu aburi. Placile de par uscate functioneaza de regula pe parul rezistent si le putem achizitiona la preturi avantajoase in ciuda riscurilor de deteriorare a parului. Sistemele cu jet sau camera de aburi reprezinta o alternativa la placile cu actionare uscata si fiecare are proprietatile sale.

O placa de par cu sistem de hidratare incorporat actioneaza prin hidratarea firului de par, reducand astfel riscul de electrizare. In acelasi timp, o asemenea placa de par ofera un finisaj bun si garanteaza un par lucios si matasos. Chiar si asa, trebuie inteles ca indiferent de sistemul de hidratare, materialul placii de par ar trebui sa fie prima ta grija in perspectiva protejarii parului.

Temperatura de functionare

La achizitionarea unei placi de par, trebuie sa ne gandim putin si la temperatura de functionare a placii. Intr-o oarecare masura, o buna placa de par trebuie sa aiba o temperatura reglabila, chiar daca temperatura maxima nu exte una deosebit de mare. Spunem asta pentru ca temperatura recomandata indreptarii parului nu trebuie sa depaseasca 90-100 grade Celsius.

Daca doresti, poti sa ridici temperatura pana in jurul a 150 grade Celsius, dar este foarte important sa faci asta cu certitudinea ca parul tau poate sa suporte o asemenea caldura. Astfel, trebuie sa te orientezi dupa o placa de par cu temperatura reglabila si sa iei totodata in considerare cate trepte de reglare ale temperaturii are la dispozitie.

Functii

Ar fi frumos ca placa de par pe care o achizitionezi sa incorporeze o serie de functii ajutatoare cum ar fi oprirea aotumata, afisajul electronic, cronometru, si husa de protectie termorezistenta. Oprirea automata te ajuta atunci cand aparatul ramane conectat la retea, ceea ce se poate intampla daca ti-ai indreptat parul si te-ai grabit sa pleci de acasa.

Printre celelalte functii, afisajul electronic are si el utilitatea sa pentru ca iti va arata exact momentul cand placa atinge temperatura si conditiile dorite. Cronometrul ajuta prin a-ti indica timpul pana cand se atinge temperatura aleasa, deci are si el rostul sau. Nu in ultimul rand, o buna placa de par trebuie sa vina echipata cu o husa de protectie termorezistenta pentru a depozita placa atunci cand este inca calda.

Intrebari si Raspunsuri

Cu ce sa te dai pe par inainte de a folosii placa?

Inainte de a folosi placa de par ar trebui sa va dati pe par cu un produs de protectie termica. Acest produs va ajuta parul sa reziste la caldura emisa de placa si il va proteja impotriva daunei. Aceste produse se gasesc sub forma de spray, crema sau ser si pot fi aplicate pe parul umed sau uscat inainte de a utiliza placa.

Cat costa o placa de par?

Costul unei placi de par variaza in functie de caracteristici si calitate. Placile de par pot fi achizitionate la preturi intre 50 lei pentru modelele simple si pot ajunge la preturi de peste 1500 lei pentru modele profesionale sau cu caracteristici speciale.

Cu ce se curata placa de par?

Placa de par poate fi curățată cu o perie specială sau cu o soluție de curatare. Este important sa o curatati regulat pentru a evita acumularea de par și de produse de styling.

Cat consuma o placa de par?

Consumul de energie al unei placi de par variaza In functie de model si de producator. In general, placile de par consuma Intre 20 si 50 de wati, dar unele modele profesionale pot consuma pana la 100 de wati. Este important sa verificati eticheta de consum de energie Inainte de a cumpara o placa de par.

Iti recomandam:

Back to top button