Cele mai bune Placi Video

Din moment ce va achizitionati produse IT de calitate, doriti sa mentineti aceasta traditie si in ceea ce priveste dispozitivele adiacente, pentru ca ele vor fi din ce in ce mai solicitate, din cauza tehnologiei de ultima ora, iar atunci aceste produse noi trebuie sa faca fata provocarilor.
O placa video constituie un element essential atat pentru PC-uri, cat si pentru laptopuri. Functia principala a unei placi video este generarea si procesarea de imagini pentru monitoare, ceea ce inseamna ca placa video se comporta ca un accelerator graphic, in termeni mai tehnici.
O placa video poate fi integrata in placa de baza, ori sa functioneze individual, mai ales in cazul sistemelor performante. In functie de cat de performanta va fi placa video aleasa de dvs, veti avea posibilitatea unei vizualizari optime si a lucrului cu imagini complexe.
Diversitatea ofertei de pe piata ajunge sa fie un impediment in alegerea unei placi video potrivita pentru calculatorul dvs, insa speram ca urmatorul nostrum ghid si produsele prezentate va vor ajuta sa faceti alegeri cat mai bune.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE PLACI VIDEO
- 1.1 Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4G, 4GB GDDR5, 256-bit
- 1.2 ASUS GeForce GTX 1060 STRIX, 6GB GDDR5, 192-bit
- 1.3 MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING, 8GB GDDR5, 256-bit
- 1.4 Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC, 8GB GDDR6
- 1.5 Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti GAMING OC, 11GB GDDR6
- 1.6 Cum alegem o placa video de calitate
TOP 5 CELE MAI BUNE PLACI VIDEO
Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4G, 4GB GDDR5, 256-bit
Componentele produsului sunt fabricate din aliaje de foarte buna calitate, lucru care influenteaza nivelul de performanta prin reducerea pierderilor de putere, fiabilitate crescuta si reducerea temperaturilor de functionare.
Ventilatorul antipraf isi face treaba foarte bine si ajuta la raspandirea uniforma a caldurii, in timp ce rezistenta la praf face din acest produs unul rezistent in timp. Totodata, placa are o memorie de 4 GB si un BUS de 256 biti, acestea fiind niste valori excelente pentru un PC de gaming.
ASUS GeForce GTX 1060 STRIX, 6GB GDDR5, 192-bit
Utilizand un procesor NVIDIA PhysX™, acest lucru face ca placa sa fie una dintre cele mai utilizate inovatii in gaming. Pe langa acesta, mai suporta si NVIDIA CUDA, ea la baza fiind NVIDIA GeForce 1060GPU. Tehnologia CUDA deblocheaza puterea a sute de nuclee din procesorul grafic al placii video pentru a optimiza chiar si cele mai performante aplicatii.
Sistemul CUDA a fost adoptata deja de catre programatorii, gamerii si userii ce utilizeaza programe cu cerinte grafice de top. Mai mult, ea iese in evidenta prin BUS-ul de 192 de biti care e destul de rar in placile din aceasta categorie de pret.
MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING, 8GB GDDR5, 256-bit
Este o placa video pentru jocuri, care va eclipsa competitia. De regula, placile video de la MSI sunt dotate cu o serie intreaga de tehnologii exclusive ce permit optimizarea intuitiva a performantelor si streaming-ul instantaneu al actiunii din jocuri.
Tehnologia de racire exclusiva DirectCU II include heat-pipe-uri aflate in contact direct cu GPU-ul, ce indeparteaza mai multa caldura din zona acestuia, depasind cu mult variantele de referinta si atingand un regim de functionare cu 30% mai rece in jocuri.
Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC, 8GB GDDR6
Acest produs are o memorie de 8 GB, un BUS de 256 biti si o disponibilitate ridicata pentru ultra rezolutii. Este un produs complex, potrivit pentru gaming, la care veti putea conecta mai multe monitoare.
Mai mult, sistemul de racire 3D activ este printre cele mai performante de pe piata. Dispune totodata de un design unic al paletelor de 90mm, sporind in mod eficient fluxul de aer cu 23% fata de ventilatoarele traditionale.
Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti GAMING OC, 11GB GDDR6
Dupa cum am spus, este un produs in continua imbunatatire, astfel incat, producatorii au scos pe piata o placa video ce poate deveni indispensabila pentru gamerii inraiti, datorita performantelor si experientelor pe care le ofera.
Puteti conecta pana la patru ecrane pe un singur GPU pentru dinamica de jocuri multi-ecran panoramic. Astfel, poti obtine o experienta extinsa care este cu adevarat nemaivazuta, ceea ce vine cu un pret pe masura.
Trebuie mentionat ca in acest moment, RTX 2080 Ti Gaming OC este inegalabila atat ca viteza a memoriei active, GPU, si BUS speed. Astfel, ea poate livra un numar de FPS record in mai toate jocurile de ultima generatie.
Cum alegem o placa video de calitate
Indicatori de performanta: Reprezinta cateva aspecte care fac diferenta intre produse si vin in ajutorul dvs, pentru a le diferentia mai bune si aprecia calitatea acolo unde exista.
BUS: Reprezinta traseul dintre unitatea de procesare grafica (GPU) si memoria video. Largimea acestui indicator arata numarul de biti care pot circula intre memorie si procesor. Cu cat acest BUS va fi mai larg, cu atat operatiile se vor realiza cat mai rapid si mai bine, la viteze foarte bune. Un exemplu pe care il dau toti specialistii este un BUS de 512.
Procesorul grafic: Este o unitate al carei scop este similar cu cel al procesorului calculatorului. Este cunoscut drept GPU si poate fi de mai multe tipuri. Pe piata IT veti gasi procesoare AMD, Intel si nVidia, toate la fel de performante. Un GPU va va ajuta sa va dati seama de compatibilitatea intre placa video si sistemul in care va fi integrata.
Memoria video: Este un aspect de luat in considerare atunci cand doriti sa conectati mai multe monitoare la acelasi sistem, ori imaginile au rezolutii foarte mari. O memorie video buna va fi mereu sustinuta de un BUS superior, ele fiind cumva direct proportionale. O placa video cu 1 GB va sustine doua monitoare FULL HD, daca BUS este de 512 biti. Este de ajuns sa va luati ca reper o memorie de 1GB VRAM si un BUS de 312 sau 512, pentru a alege o placa suficient de performanta.
Sistemul de racire: Iata un aspect important pe care va trebui sa il luati in considerare, mai ales ca fara el, toate celelalte elemente pot fi deteriorate. Racirea se poate face activ sau pasiv cu ventilator sau cu radiator. Placile cu racire activa sunt mai galagioase insa sunt mai eficiente.
Conectivitate: Este o problema ce tine de data asta de numarul de conectori, interfata si optiunea de interconectare (crossfire). Placile video au fost realizate astfel incat sa fie compatibile cu placa de baza a sistemelor in care vor fi integrate. Porturile PCI Express sunt, in present, cele mai cautate pentru placile video de calitate. Numarul de conectori va variaza in functie de cate monitoare vor fi conectate la placa respective. Legatura cu display-ul va fi stabilita prin intermediul unor porturi si vor fi transmise semnale in mod analogic (port VGA) sau digital (port HDMI/DVI).