Cele mai bune Racitoare de Aer

Ar trebui sa intelegem de la bun inceput ca un racitor de aer este util in orice casa, pentru ca in sezonul cald el va raci camera, iar in sezonul rece va imbunatati calitatea aerului si va regla nivelul de umiditate.
Acesta este practic un produs 2 in 1, practic si eficient, mai ales atunci cand este ales corect. Despre asta vom discuta astazi si speram ca la finalul articolul sa stiti ce produs trebuie sa alegeti.
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE RACITOARE DE AER
- 1.1 Mini Ventilator cu Apa Portabil Techstar Personal 10W Umidificator cu Alimentare prin USB pentru Birou si Acasa
- 1.2 Racitor Aer Zilan ZLN-3406, Putere 65W, 3 Viteze, Rezervor apa 4L, Umidificator si Purificator
- 1.3 Racitor de Aer, Portabil, Hyundai, HY ACF 15E
- 1.4 Ventilator Turn cu Ionizare ECG FS 91 T, 65W, Telecomanda, 3 Viteze, Silentios
- 1.5 Racitor si Purificator de Aer Mobil TURBIONAIRE EASY COOL, Ionizare, Interior si Exterior, Umiditate Reglabila
TOP 5 CELE MAI BUNE RACITOARE DE AER
Mini Ventilator cu Apa Portabil Techstar Personal 10W Umidificator cu Alimentare prin USB pentru Birou si Acasa
Acest racitor este cu totul deosebit datorita dimensiunilor sale, cat si a modului de alimentare. Daca obisnuiti sa stati mult timp la birou si sa lucrati pe laptop, de exemplu, puteti alimenta racitorul printr-un cablu USB conectat la laptopul dvs.
Economisiti energie electrica si este o varianta mai eco-friendly. Este micut, compact, perfect pentru birou. Are rolul de a raci aerul vara si de umidificare iarna. Are 3 trepte de viteza. Odata umplut rezervorul de apa, aparatul poate functiona pana la 8 ore.
Puterea sa este de 10 W, si fiind un produs silentios, cu siguranta il veti indragi de la prima utilizare.
Racitor Aer Zilan ZLN-3406, Putere 65W, 3 Viteze, Rezervor apa 4L, Umidificator si Purificator
Racitorul de apa de la Zilan este un produs bun, pe care il puteti gasi la un pret avantajos. Va raci camere medii sau chiar mari ca suprafata, avand o putere de 65 W.
Capacitatea rezervorului este de 4 litri, asadar apa se va consuma mai greu. Ca functionare este asemanator aerului conditionat, insa la capitolul consum energetic racitorul de aer va fi mult mai eficient.
Are integrat un filtru de tip fagure, foarte eficient si bun si 3 trepte de viteza, usor de setat. Produsul poate fi folosit atat in interiorul casei, cat si la exterior, pe terasa. Raceste si purifica aerul vara, iar iarna va puteti folosi de functia de umidificare.
Racitor de Aer, Portabil, Hyundai, HY ACF 15E
Racitorul este fabricat de cei de la Hyundai, fiind un produs portabil, usor de folosit oriunde aveti nevoie. Rezervorul de apa de 5 litri va usureaza putin munca pentru ca nu va fi nevoie sa il reumpleti zilnic, asta depinzand, bineinteles si de cat de mult veti folosi aparatul.
Are 3 trepte de viteza si o putere de 65 W. Functioneaza pe baza de apa si 2 baterii de gheata, deci nu include freonul. Raceste si purifica aerul atat din interiorul casei, cat si din exteriorul ei.
Ventilator Turn cu Ionizare ECG FS 91 T, 65W, Telecomanda, 3 Viteze, Silentios
Este un racitor complex si performant, pe care il veti putea folosi in orice moment al zilei, pentru ca este silentios si poate fi setat pe mai multe moduri distincte.
Aceste moduri sunt: cel de vara (cu ventilatie mai intensa); normal si noapte (viteza este alternanta). Folosind telecomanda si timerul puteti face orice setari doriti.
La acest aparat veti gasi si functia de ionizare, cu ioni negativi, care vor reduce semnificativ microbii si bacteriile din aer. Puterea aparatului este de 65 W. Cantareste doar 3.5 kg si este de tip turn.
Racitor si Purificator de Aer Mobil TURBIONAIRE EASY COOL, Ionizare, Interior si Exterior, Umiditate Reglabila
Acest aparat nu dispune de Freon, ci raceste aerul pe baza apei impreuna cu un acumulator de gheata ori cu cuburi de gheata. Este un produs practic, usor de folosit atat in interior, cat si in exteriorul casei.
Interesant e faptul ca nu are nevoie de furtunase suplimentare, fiind usor de folosit. Prin intermediul telecomenzii puteti seta timerul, treptele de viteza ( 3), modul de functionare, pozitia flapsurilor etc.
Are sistem dublu de filtrare si este ideal pentru suprafete de pana la 20 mp. Puterea racitorului de aer este de 50 W. Mai mult, rezervorul de apa are capacitate de 7 litri.
Cum alegem un racitor de aer:
Tipuri: Nu toate racitoarele de aer sunt la fel si nu ar trebui sa va ganditi ca acelasi produs va face fata mai multor spatii diferite. Fiecare aparat in parte are particularitatile sale si este potrivit pentru un anumit mediu. De aceea este foarte important sa cunoasteti toate criteriile de aici pentru a putea alege un produs potrivit pentru scopul dvs.
Racitoarele de aer sunt de 2 tipuri: pentru spatii mari si pentru spatii mici.
Produsele pentru spatii mari au o capacitate mai mare a rezervorului de 3-6 litri sau chiar mai mult si sunt destinate zonelor cu aer foarte uscat. Sunt mai mari ca dimensiuni si mai robuste, asta din cauza ventilatorului mai mare, si pot fi utilizate chiar si in spatii deschise, cum sunt terasele.
Racitoarele pentru spatii mici au o capacitate a rezervorului de pana la 3 litri. Sunt destinate spatiilor interioare, mai mici, fiind mai silentioase si consumam mai putin curent. Sunt mai accesibile ca pret si au un design mai compact, de dimensiuni mai reduse.
Putere: Este un indicator foarte important, pentru ca el arata ce randament va da aparatul. Puterea este exprimata in Watti (W), iar cu cat valoarea ei va fi mai mare, cu atat aparatul va fi mai puternic si totodata, va consuma mai mult curent electric. Daca ar fi sa facem o medie, aparatele bune au putere cuprinsa intre 40-70 W. Ce depaseste 70 W deja este un aparat profesional, dar care consuma mai multa energie. O putere de 70 W acopera o suprafata de 20-25 mp.
Functii: Functiile suplimentare ne fac tuturor viata mult mai simpla, deoarece produsele sunt din ce in ce mai eficiente si usor de folosit datorita lor.
O prima functie ar fi viteza reglabila. Un racitor de aer bun va avea minimum 2 viteze. Va ajuta sa setati dvs dupa cum aveti nevoie temperatura pe care doriti sa o aveti in camera pentru confort sporit. De obicei fiecare racitor are un panou de control si o telecomanda din care puteti face setarile necesare.
O alta functie este reglarea umiditatii din camera. De obicei, produsele mai performante dispun si de aceasta functie, transformand racitorul intr-un produs 2 in 1: adica raceste, dar imbunatateste si calitatea aerului din camera (mai ales iarna).
Daca aveti in casa persoane alergice sau sensibile, o functie de ionizare (cu ioni negativi si pozitivi) ar fi ideala. Acesti ioni eliberati dezinfecteaza aerul din camera si va scutesc de mirosurile neplacute. Tot in aceasta categorie intra si functia de purificare, prin intermediul unor filtre speciale.
De ajutor v-ar fi o telecomanda, roti pentru transport, cat si avertizare sonora sau vizuala atunci cand rezervorul de apa s-a golit.
Filtru: Trebuie sa tineti minte ca un filtru mai gros (peste 90 mm grosime) inseamna o racire mai mare a camerei. Filtrele sunt absolut necesare pentru aceste aparate. Ele pot fi de tip fagure ori textile.
Filtrul fagure nu necesita foarte multa intretinere, este fabricat din celuloza, este durabil, insa are un pret ceva mai mare decat cel textil.
Filtrul textil este realizat din fibra de lemn de plop si arata ca o iarba. Pretul este mai mic pentru ca necesita mai multa intretinere, nu este la fel de durabil ca cel tip fagure si este mai putin eficient.
Debit de aer: Este vorba despre cantitatea de aer rece eliminata in camera pe parcursul unei singure ore. Un racitor cu debit de aer de 450 si 600 mc/h va raci foarte bine si repede o camera de pana la 25 mp. Calculati cati metri patrati are camera dvs si apoi comparati acea valoare cu debitul de aer al aparatului.