AlteleCasa & Gradina

Cele mai bune Rindele Electrice

Daca sunteti un bun tamplar, gospodar si aveti o pasiune pt prelucrarea lemnului ori lucrati intr-un atelier de mobila, de exemplu, probabil va doriti sa lucrati cu aparate cat mai usor de folosit, rentabile si eficiente.

O rindea electrica este o solutie care va poate ajuta sa economisiti timp si resurse cu efort minim.

De asemenea, un astfel de aparat va ajuta sa duceti la bun sfarsit lucrarile dvs intr-un timp mult mai scurt, fara cheltuieli prea mari, iar apropos de asta, odata ce veti investi intr-o rindea electrica, veti observa in timp ca investitia a meritat.

In acest articol va punem la dispozitie un ghid care va va ajuta foarte mult in alegerea produsului potrivit pt dvs si totodata, cateva sugestii de produse.

TOP 5 CELE MAI BUNE RINDELE ELECTRICE

Rindea Electrica Einhell TC-PL 750

Rindea Electrica Einhell TC-PL 750

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest produs este realizat din materiale de calitate, care au scopul de a va proteja bucatile de lemn si nu de a le deteriora, chiar daca este si accidental. Talpa solida din aluminiu va ajuta sa obtineti rezultate cat mai fine, plate din lemn.

De asemenea, manerul ergonomic este o componenta care va ajuta sa manevrati mult mai usor rindeaua si totodata, sa o transportati unde aveti treaba. Rindeaua este potrivita pt lucrari care au o adancime a aschiei de maxim 2 milimetri.

Ce ne-a placut: Are 750 W, incadrandu-se in gama produselor semi-profesionale mai mult decat hobby.

Rindea Bosch PHO 1500

Rindea Bosch PHO 1500

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Daca doriti un aparat all purpose, sa stiti ca aceasta rindea de la Bosch este varianta perfecta. Poate functiona atat pentru treburi marunte din gospodarie, cat si pentru lucrari moderate, fiind la fel de eficienta in ambele cazuri.

Datorita greutatii de 2.4 kg, rindeaua este perfecta pentru lucrul rapid si efficient, fara sa va incomodeze in vreun fel.Pentru a fi eliminate resturile de lemn, rindeaua include doua cai de evacuare, dar si o suflanta integrate.

Cu ajutorul unui buton multifunctional veti putea seta dvs adancimea de lucru si totodata sa fixate automat talpa/sabotul.

Ce ne-a placut: Este un produs efficient datorita puterii de 550 W si a celor 19500rpm.

Rindea Bosch Professional GHO 6500

Rindea Bosch Professional GHO 6500

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

In cazul acestui produs se modifica adancimea de taiere, care de data asta este de 2.6 mm.Si aceasta are o talpa robusta din aluminiu, iar materialele din care este fabricata sunt rezistente si durabile in timp.

Manerul ergonomic va va ajuta si de data aceasta, pentru ca este prezent si face ca produsul sa fie mai simplu de manevrat.Are o greutate de 2.8 kg, ceva mai mare decat modelul anterior, insa cu siguranta nu va va incomoda.

In pachet veti gasi si cateva accesorii ajutatoare. Printre ele, o piesa de lucru ( bucata de lemn) care va fi mereu protejata de sabotul de stationare, un design mai mult ca ingenios.

Ce ne-a placut: Este un produs din gama profesionala de 650 W.

Rindea Electrica MAKITA KP0800

Rindea electrica MAKITA KP0800

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta rindea electrica se manevreaza usor, avand doar 2.6 kg.Este din gama Makita, un brand recunoscut pt produsele sale foarte bune de constructii, tamplarie, gradinarit etc.

Motorul are o putere de 620 W si 17000 rpm. Manerul cauciucat face parte dintr-un design bine conceput, compact si ergonomic construit. Butonul de reglaj va permite sa stabiliti dvs adancimea de aschiere, fiind un buton gradat, usor de folosit.

Produsul are totodata un “invelis” din aluminiu rezistent la socuri, durabil si pe parcurs veti vedea ca investitia chiar a meritat.

Ce ne-a placut: Este un produs din gama profesionala de 620 W.

Masina de Rindeluit Einhell TC-SP 204

Masina de Rindeluit Einhell TC-SP 204

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest produs este mai degraba destinat profesionistilor si atelierelor de specialitate, care fac mobila sau diverse produse din lemn prelucrat.Este o rindea electrica stationara, care poate fi folosita fara eforturi prea mari, prelucrand cantitati mari de lemn intr-un timp mai scurt.

Extractorul de rumegus are rolul de a mentine atat aparatul, cat si mediul de lucru curate.Constructia este una solida, robusta, din materiale bune, care rezista presiunii iar piciorusele aparatului “absorb: vibratiile, astfel ca produsul nu va “pleca” de pe loc, ci va avea mai multa stabilitate.

Ce ne-a placut: Motorul are putere de 1500 W, facand parte din gama produselor profesionale.

Cum alegem o rindea electrica buna

Motorul: Inainte de a achizitiona un astfel de produs, trebuie sa luati in calcul doua aspecte- frecventa utilizarii si mobilitatea produsului. Plecand de la aceste 2 aspecte, veti putea alege tipul de motorul pe care doriti s ail aiba rindeaua electrica.

Motorul poate fi pe inductie sau electric. Motorul pe inductie se regaseste cel mai des la masinile de rinduit, fiind folosite cu scop profesional. Este un aparat mai robust, insa mai durabil in timp si potrivit pentru lucrari de anvergura. In cazul rindelelor cu motor electric, putem spune ca sunt potrivite pentru lucrari moderate, tip hobby sau semi-profesionale. Sunt mai usor de manevrat si de folosit, iar greutatea rindelelor de acest tip nu este una foarte ridicata.

Tipologie rindea electrica: Veti avea de ales intre 2 tipuri de rindele- de banc sau manuala. Rindeaua de banc este folosita pentru lucrari de anvergura, fiind un aparat profesional de masa, care are rolul de a prelucra lemnul la nivel mai inalt. Va prelucra o cantitate mare de lemn intr-un timp scurt, fiind de preferat sa achizitionati un astfel de produs pentru ateliere specializate, ori pe santier.

Pentru lucrari mai mici, de finisare si rotunjire de muchii s.a.m.d. se folosesc rindelele manuale, care presupun un efort minim.Sunt produse portabile, usor de manevrat, ideal pt suprafete mici, insa ceva mai dificila cand vine vorba de tipul lemnului prelucrat.

Alimentare: Si aici exista 2 tipuri diferite de alimentare- electrica, prin retea sau pe baza de acumulator. Pentru o piesa de atelier si pentru prelucrari de lemn ceva mai complicate, este necesara alimentarea prin reteaua electrica, pentru ca un motor de mare putere trebuie sa fie alimentat de un voltaj ridicat. De asemenea, daca pt dvs sunt mai importante manevrabilitatea usoara si portabilitatea aparatului decat puterea motorului, atunci puteti opta pentru varianta cu acumulator sau baterii. Inainte de a achizitiona o rindea cu accumulator, verificati timpul necesar de incarcare, autonomia, tensiunea de alimentare si tipul acumulatorului efectiv.

Utilizare: Exista un spectru larg de utilizare a rindelelor si vom incerca sa acoperim cateva dintre procesele la care pot fi folosite. Daca doriti sa achizitionati un produs tip hobby sau semi-profesional pe care sa il folositi in propria curte, atunci ar fi bine sa optati pt unul all purpose, deoarece unul specializat pe un singur proces de lucru va va limita. Exista rindea pt modele, pe care le puteti realiza pe lemnul din care se va face mobila, de asemenea unele modele pot fi pentru finisaje, pt colturi etc. In atelierele de specialitate de obicei exista cate un produs din fiecare categorie, pentru ca sunt mult mai eficiente strict pe domeniul lor de activitate.

Parametrii de lucru: La acest capitol trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte cum ar fi: puterea, viteza lamei, numarul de cutite, latimea, lungimea si adancimea de prelucrare.Dupa cum am zis anterior, un aparat manual va avea o putere mai mica decat unul stationar, cam de 300-900 W, in timp ce unul stationar are 1000-2500 W.

La nivel de cutite, o rindea poate avea intre 2-5 cutite, iar in functie de acestea randamentul va fi mai bun sau moderat.

In cazul acumulatorului, tensiunea trebuie sa fie cuprinsa intre 14-18 V.

Iti recomandam:

Back to top button