Cel mai bun Robot de Bucatarie Multifunctional
Spre deosebire de robotii de bucatarie traditionali, aparatele multifunctionale se evidentiaza prin multitudinea de functii suplimentare pe care le incorporeaza. Totodata, acesti roboti vin echipati cu ustensile auxiliare care le putem monta/demonta dupa caz in functie de tipul de procesare si de ingrediente.
Trebuie precizat ca majoritatea robotilor de bucatarie moderni incorporeaza functii suplimentare. Chiar si asa, nu toti robotii avansati pot fi considerati ‚multifunctionali’ in toata puterea cuvantului. Pentru a-si merita numele, un robot trebuie sa proceseze aluat, fructe, legume, si nu in ultimul rand, carne.
Altfel spus, un robot multifunctional trebuie sa indeplineasca o multitudine de cerinte cand vine vorba de procesarea ingredientelor. In minutele urmatoare, vom arunca o privire la oferta existenta pe piata la ora actuala pentru a ne face o mai buna idee cu privire la modelele pe care le putem cumpara.
Cuprins
- 1 TOP 5 CEI MAI BUNI ROBOTI DE BUCATARIE
- 1.1 Robot de bucatarie Bosch MUM58364
- 1.2 Robot de bucatarie Heinner Cookery Chef HFP-1000BK
- 1.3 Robot de bucatarie Heinner Charm HFP-750BG
- 1.4 Robot de bucatarie multifunctional Bomann, KM 6009 CB
- 1.5 Robot de bucatarie multifunctional Esperanza PANZANELLA EKM027
- 1.6 Cum alegem un robot de bucatarie multifunctional
TOP 5 CEI MAI BUNI ROBOTI DE BUCATARIE
Robot de bucatarie Bosch MUM58364
- Este un puternic robot de bucatarie multifunctional cu putere de 1000W.
- In completarea puterii, vin si cele doua trepte de viteza, cat si functia Pulse pentru o procesare mai rapida.
- Bolul pentru pregatirea ingredientelor are capacitate de 3,9 litri, iar vasul blenderului are 1 litru capacitate.
- Vine cu o multime de accesorii, care va vor usura munca si care pot fi depozitate direct in interiorul vasului de mixare.
- Piciorului din cauciuc cu ventuze ofera mai multa siguranta, astfel ca robotul de bucatarie nu va aluneca.
Robot de bucatarie Heinner Cookery Chef HFP-1000BK
- Aparatul de dimensiuni medii este conceput special pentru functiile de mixare si framantare.
- Motorul este puternic, are 1000 W, iar bolul care insoteste robotul de bucatarie are capacitate de 3,5 litri
- Dotat cu 2 trepte de viteza, robotul va amesteca ingredientele foarte rapid si eficient.
- Robotul are totodata sistem anti-alunecare pentru mai multa siguranta.
- Accesoriile sale le veti putea depozita intr-o gentuta care vine la pachet.
Robot de bucatarie Heinner Charm HFP-750BG
- In bolul robotului puteti procesa pana la 1.8 kg de aluat.
- Functia principala a robotului de bucatarie este cea de blender, ins ape langa aceasta mai aveti: tocare, feliere, framantare, stoarcere etc.
- Va ofera confort si eficienta in bucatarie, datorita motorului de 750 W si a bolului cu capacitate de 1,2 litri.
- In pachet veti gasi si un suport special pentru accesorii, ca sa nu le imprastiati in toata bucataria.
- Aparatul are 4 trepte de viteza si functii speciale care amesteca ingredientele in trei directii in acelasi timp.
Robot de bucatarie multifunctional Bomann, KM 6009 CB
- Are multiple trepte de viteza pentru a adapta aparatul in functie de ingrediente.
- Are un motor foarte puternic, de 1000 W, fiind eficient si rapid in procesarea oricaror ingrediente.
- Bolul cu capacitate de 5 litri asigura o capacitate mare de procesare.
- Usor de manevrat si dotat cu functii moderne, robotul are si o multime de accesorii ce pot fi folosite si curatate usor.
- Este dotat cu picioruse speciale cu functie de anti-alunecare.
Robot de bucatarie multifunctional Esperanza PANZANELLA EKM027
- Este demn de folosit in bucatariile micilor afaceri (brutarie, cofetarie, patisserie etc).
- Poate amesteca foarte bine ingredientele datorita functiilor speciale.
- Este destul de manevrabil prin prisma marimii reduse.
- Motorul mic nu impiedica robotul sa proceseze ingredientele rapid si eficient.
- Foarte convenabil ca pret comparativ cu alti roboti multifunctionali.
Cum alegem un robot de bucatarie multifunctional
Pana cat de curand, doar restaurantele isi permiteau sa proceseze orice tip de ingrediente. Pentru utilizatorii casnici, gama de dispozitive se rezuma la tocatoare de carne si mixere. In ultimii ani, totusi, robotii de bucatarie au devenit din ce in ce mai raspanditi printre utilizatorii de rand, pavand astfel calea pentru roboti ceva mai avanzati din punct de vedere tehnologic.
Chiar daca majoritatea acestor roboti indeplinesc in mare parte cerintele robotilor standard, functiile multifunctionale ii fac sa iasa in evidenta prin comparatie. Astfel, chiar si printre robotii multifunctionali, unii se evidentiaza datorita functiilor incorporate si totodata prin prisma designului lor practic.
Functii incorporate
Odata ce v-ati hotarat sa cumparati un robot de bucatarie multifunctional, trebuie sa luati in considerare mai multi parametrii, printre care se numara si functiile, pentru a va da seama de calitatea si performanta produsului si de cum va poate ajuta. Functiile pot varia de la un model la altul si va trebui sa alegeti produsul cu cele mai potrivite functii pentru nevoile dvs. Tineti cont si de cat de des veti folosi robotul de bucatarie, pentru ce scopuri si daca veti gasi in bucataria proprie, pentru familie, ori veti gasi pentru o mica afacere.
Un robot de bucatarie bun ar trebui sa aiba ca functii de baza: tocare, blender si macinare. Reglarea treptelor de viteza este o alta functie necesara, pentru ca veti putea avea mai mult control asupra robotului si a functionarii sale, pentru mai multa precizie. Nu trebuie sa va ganditi, insa, ca robotii de bucatarie cu cele mai multe functii sunt si cei mai buni. La fel de eficient poate fi si un produs cu functii de baza, mai ales daca dvs nu aveti nevoie de ceva prea sofisticat.
Puterea
Puterea robotilor de bucatarie multifunctionali variaza foarte mult, cam intre 500-1500 W. In functie de cat de des veti gati si ce tipuri de alimente veti toca, macina etc in robot puteti considera si puterea pe care acesta trebuie sa o aiba. Pentru un uz casnic si mancaruri clasice, pentru o familie, puteti opta pentru un produs cu putere in jur de 800 W.
Insa, daca gatiti mai mult sau mancaruri ceva mai complexe, atunci puterea ar putea fi si de 1000 W sau peste aceasta valoare. Un robot de bucatarie performant ar putea avea integrat si tocator de carne, iar pentru asta e nevoie de o putere mai mare pentru a fi cu adevarat eficient. La fel si daca vreti sa pregatiti un aluat, veti avea nevoie de o putere ridicata a aparatului.
Capacitatea
Robotii de bucatarie vin echipati cu boluri de diferite capacitati. Capacitatea poate varia intre 1-5,5 litri sau chiar mai mult. Daca obisnuiti sa gatiti in cantitati mai mari, atunci va trebui sa va indreptati spre produse ce au boluri cu capacitate mai mare. Ganditi-va ca robotul de bucatarie, cat si accesoriile sale trebuie sa fie eficiente si utile iar apoi luati in considerare si pretul sau dimensiunile lor (in cazul in care nu dispuneti de prea mult spatiu in bucatarie), pentru ca va puteti alege cu un produs care sa nu fie pe masura asteptarilor dvs.
Mai trebuie precizat ca marimea bolului poate sa difere considerabil in functie de scopul predeterminat. Astfel, un bol pentru procesarea aluatului va fi mult mai incapator decat un bol pentru tocatul fructelor. Mentionam ca unele aparate multifunctionale vin echipate cu mai multe bol-uri demontabile/atasabile pe care le puteti inlocui dupa bunul plac.
Zgomotul
Verificati nivelul maxim de zgomot pe care il poate produce robotul de bucatarie ales, pentru ca de obicei aceste aparate pot fi ceva mai zgomotoase si sa nu fiti prea surprinsi ulterior. Ar fi de preferat ca produsul sa nu depaseasca un nivel maxim de zgomot de 70-80 decibeli, dar se prea poate ca un robot multifunctional de putere mare sa fie totodata destul de zgomotos.
Siguranta
Este nevoie si de siguranta in bucatarie atunci cand pregatiti alimentele pentru mancare, pentru ca totul sa fie armonios. Blocarea de siguranta este o functie de siguranta mai ales pentru copiii curiosi. Din acest punct de vedere, producatorii reputabili propun sisteme performante de siguranta care nu influenteaza negativ utilizarea dispozitivului in sine.
Si ca vorbim despre siguranta, incercati sa va orientati spre un robot de bucatarie care incorporeaza picioruse anti-alunecare. Avand in vedere puterea unor astfel de aparate, se prea poate ca ele sa se deplaseze pe masa in timpul functionarii. Cu picioruse anti-alunecare, va asigurati ca robotul nu va provoca accidente neplacute atunci cand functioneaza la putere maxima cu vibratii pe masura.