Cel mai bun Scuter Electric

Aceia dintre noi care se gandesc sa achizitioneze un scuter electric ar trebui sa stie de la bun inceput ca costurile si riscurile asociate cu aceste vehicule sunt minime. Tot odata, un scuter electric reprezinta o alternative ideala pentru un scuter traditional prin prisma convenientei, ergonomiei, si a poluarii mult reduse de care da dovada.
Aceasta convenabila si practica forma de transport nu polueaza aproape deloc, si face asta functionand aproape la aceiasi parametri cu scuterele traditionale. Mai mult, un asemenea scuter poate fi condus atat in parcuri cat si pe sosele datorita constructiei si potentialului sau tehnologic, ceea ce il face ideal pentru cei care cauta un vehicul de transport versatil.
Acestea fiind spuse, trebuie precizat ca nu toate scuterele electrice sunt construite la aceleasi standarde si ca unele dintre ele exceleaza in categorii pe care altele nu prea pot sa le atinga. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam ce considerente trebuiesc luate in calcul cand achizitionam un scuter electric si totodata sa aflam ce ofera piata la ora actuala in materie de scutere electrice.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE SCUTERE ELECTRICE
Scuter electric MYFORCE, Gri, 1600 w, 45 km/h, 60 V, 150 kg
- Poate transporta pasageri si incarcaturi de pana la 150 kg
- Echipat cu alarma acustica si luminoasa cu blocare pe roata
- Cutie de depozitare inclusa
- Timp de incarcare de 6-8 ore
- Are o autonomie de 60 km si o viteza de 45 km/h
Scuter Electric Harley 1500W, pentru 2 persoane
- Este limitat la 25 km/h dar are o putere impresionanta
- Baterie de 20 Ah cu autonomie de 30-50 km
- Suspensie fata si spate si frana disc hidraulica
- Are alarma cu telecomanda si far LED cu indicator baterie
- Poate sustine doua persoane de greutate medie
Scuter Electric Harley dbsolar 1500W
- Are o baterie Lithium 12 AH detasabila
- Suspensii de calitate care sustin 2 persoane
- Alarma cu telecomanda si far LED
- Reglat din fabrica sa nu depaseasca 25 km/h
- Timp de incarcare de 5 ore
Scuter electric Z-Tech ZT 20 A, 250 W, acumulator 48V 12 Ah
- Beneficiaza de certificare CE si nu necesita permis
- Design sport atragator si forma aerodinamica
- Putere motor de 250 W si baterie capacitate 12 Ah
- Are un timp de incarcare de 6-8 ore
- Poate suporta o greutate maxima de 130 kg
Trotineta electrica, Scuter, eFlux Street 40, 800 W, Pliabil
- Design pliabil care il face usor de depozitat
- Are frane fata si spate cu disc Wave
- Motor de 800 W/36 Volti cu transmisie pe lant
- Sarcina utila de 110 kg
- Autonomie de 30 km in functie de incarcatura si traseu
Un vehicul practic prin definitie
Trebuie inteles de la bun inceput ca scuterul electric este construit sa fie practic si versatil, ceea ce tinde sa explice popularitatea acestor vehicule la ora actuala. Nu doar ca putem utiliza un scuter electric pentru nevoile de transport zilnice ci si in scopuri de relaxare. Spunem asta pentru ca prin prisma zgomotului aproape inexistent, aceste scutere sunt foarte practice si usor de folosit.
Mai trebuie sa precizam ca in ceea ce priveste forma si design-ului acestor vehicule, ele arata identic cu scuterele traditionale, cu mentiunea ca sunt ceva mai usoare ca si greutate. Daca cautam ceva mai serios, putem chiar gasi modele care se pliaza, fapt care le face nu doar usor de transportat ci si foarte usor de depozitat atunci cand nu le folosim.
Desi nu la fel de rapide precum vehiculele cu motoare pe baza de combustie, vehiculele electrice au progresat enorm de-a lungul anilor si au ajuns in acest moment sa atinga aceleasi standarde de manevrabilitate si control. Pe langa toate acestea, un scuter electric este mult mai usor de folosit si nu necesita aceleasi standarde de siguranta cerute de vehiculele pe baza de combustibil lichid sau gaz.
Ghid de Achizitionare
Totul incepe cu bateria
In primul si primul rand, atunci cand vrem sa achizitionam un scuter electric indiferent de forma sau marime, trebuie sa ne documentam despre bateria pe care o incorporeaza. Calitatea si capacitatea bateriei determina autonomia scuterului si cat de des trebuie reincarcata. Specificatiile bateriei determina cati kilometri vei putea parcurge cu o singura incarcare.
In medie, o baterie cu o capacitate de 12-15 Ah poate asigura o autonomie de 40-50 km parcursi la viteza maxima, desi asta depinde totodata de teren si suprafata de rulare. Totodata, trebuie inteles ca potenta maxima a unei baterii este afectata de tipul traseului, denivelari, tipul de roti, variatiile de trafic, si totodata de greutatea pasagerului.
Putem observa ca unele modele de scutere electrice vin echipate cu o functie de conservare a energiei, o functie care se actioneaza automat atunci cand bateria atinge anumiti indici. Spre exemplu, daca bateria scade sub o anumita valoare, scuterul nu va mai rula la viteza maxima ci la jumatate din viteza specificata in cartea tehnica a vehiculului.
Ar trebui sa vorbim totodata de timpul de incarcare efectiv al bateriei. In medie, timpul de incarcare nu trebuie sa depaseasca 6 ore, desi scuterele mai puternice pot sa necesite un timp de incarcare de circa 7-8 ore. Pentru un rulaj decent spre mediocru, ar trebui sa incarcam bateria cel putin 4 ore inaintea fiecarui traseu.
Despre viteza
In ciuda faptului ca acestea sunt vehicule electrice, ele pot sa atinga o viteza destul de mare. Astfel, un scuter electric poate rula pana la 50 sau chiar 60 km/h, desi majoritatea modelelor de baza au o viteza maxima de 30 km/h. Desi aceste vehicule nu pot sa inlocuiasca inca pe cele cu combustie, ele reprezinta totusi o alternativa atragatoare chiar si ca viteza.
Interesant e faptul ca legislatia din Romania specifica ca orice vehicul cu o viteza mai mare de 25 km/h trebuie inmatriculat. Asta inseamna ca daca va doriti sa achizitionati un scuter electric, trebuie sa tineti neaparat cont de viteza maxima a vehiculului, pentru ca daca depaseste viteza de 25 km/h o sa trebuiasca sa planuiti o alta serie de cheltuieli si investitii.
In alte cuvinte, daca scuterul depaseste viteza dew 25 km/h, o sa va trebuiasca un permis de conducere categoria AM sau B. Legislatia se va schimba cu certitudine in anii urmatori, dar pentru moment trebuie sa fiti cat se poate de precauti. Important aici este faptul ca piata e in plina extindere si ca din ce in ce mai multe scutere electrice isi fac aparitia in comert.
Siguranta conteaza
Este foarte important la achizitia unui vehicul ca indiferent de natura sa tehnologica, el sa fie cat se poate de sigur si usor de condus. Din acest punct de vedere, trebuie mentionat ca majoritatea acestor scutere confera un standard acceptabil de stabilitate si siguranta, doar ca asta tinde sa difere considerabil de la un model la altul.
Un bun scuter electric trebuie sa fie dotat cu faruri de faza scurta si lunga dar si cu lumini de semnalizare. Totodata, el trebuie sa incorporeze oglinzi bune si de niste roti care sa ofere stabilitate si tractiune. Si ca vorbim de siguranta, ar trebui mentionat ca modelele ceva mai scumpe vin echipate si cu functii anti-furt si sisteme care blocheaza automat rotile scuterului.
Daca va permiteti, puteti totodata sa instalati o alarma antifurt si orice alte sisteme de siguranta va doriti. Prin prisma convenientei lor, aceste scutere reprezinta un punct de interes din mai toate punctele de vedere. Avand in vedere cat de costisitoare pot fi anumite scutere electrice, ar trebui sa luati serios in considerare o astfel de investitie.
Functii si accesorii
Portbagaj
Desi cei care achizitioneaza un scuter electric nu o fac datorita capacitatii sale de a transporta incarcaturi suplimentare, este totusi important ca un scuter sa aiba un spatiu de depozitare. In medie, modelele de baza au un mini-portbagaj care va permite sa depozitati obiecte marunte sau sa mergeti la cumparaturi rapide.
Al doilea scaun
Daca va doriti sa luati pasageri, atunci scuterul dumneavoastra trebuie sa fie echipat cu un scaun suplimentar. Desi unele modele sunt echipate din fabrica cu astfel de scaune, unele modele necesita instalarea acestuia in locul portbagajului. Bineinteles, aici depinde foarte mult de nevoile dumneavoastra personale.
Aplicatie pe telefon
Nu toate scuterele electrice vin cu aplicatie de telefon, doar ca cele care vin beneficiaza de functii foarte interesante. Un model de calitate, spre exemplu, poate beneficia de o aplicatie pe telefon care sa monitorizeze nivelul bateriei si al tuturor celorlalte functii pe care scuterul le incorporeaza.