AlteleHobby

Cele mai bune Sonare Pentru Pescuit

Un sonar de pescuit este un dispozitiv ce detecteaza zonele in care se afla mai multi pesti in apa. Va ajuta sa fiti mai eficienti si sa va intoarceti la finalul zilei cu o recompensa.

Mai trebuie precizat ca in principiu, un sonar de pescuit foloseste o tehnologie pe baza de unde sonore pe care le transmite in apa. Pe display-ul aparatului veti vedea toate informatiile necesare, astfel incat sa puteti prinde peste in voie.

Haideti deci sa aflam care sunt cele mai bune sonare pentru pescuit si sa aflam totodata ce criterii trebuie sa luam in consideratie atunci cand facem o asemenea achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE SONARE PENTRU PESCUIT

Sonar Fish Finder Portabil cu Ecran LCD, Adancime Pana la 100 m

Sonar Fish Finder Portabil cu Ecran LCD, Adancime Pana la 100 m

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest produs este foarte convenabil cand vine vorba despre raportul calitate-pret. Este destinat atat pescarilor amatori, cat si profesionisti si este un aparat usor de folosit si accesibil pentru toata lumea.

Toate informatiile din apa vor fi afisate pe display-ul sonarului, un ecran LCD de calitate crescuta, care este insotit de o alarma ce anunta aparitia pestilor.Intervalul de citire a adancimii este cuprins intre 0,7 metri pana la 100 de metri.

Acest sonar va afisa locatia aproximativa in care veti gasi pestii, cat si adancimea apei si ce se mai gaseste prin ea ( buruieni, iarba, alge etc).

Ce ne-a placut: Unghiul sonarului este de 45 grade.

Sonar Pescuit Fish Finder Pentru Localizarea Pestilor

Sonar Pescuit Fish Finder Pentru Localizarea Pestilor

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Unul dintre lucrurile care ne plac cel mai mult la acest sonar este ca se comporta foarte bine si e versatil, putand fi folosit atat in apa dulce sau sarata cat si la copca, iarna. In cazul in care doriti sa pescuiti la copca, amplasati aparatul pe gheata deasupra zonei in care vreti sa vedeti daca exista peste.

Adancimea maxima pana la care actioneaza bine este de 100 metri, iar unghiul sau este de 45 grade.Ecranul are o rezolutie buna, reda exact ce se intampla in apa si ce exista acolo. Diagonala display-ului este de 1.25 inch.

Ce ne-a placut: Poate fi folosit atat in ape dulci, cat si in ape sarate.

Sonar Garmin Striker Plus 4CV GPS

Sonar Garmin Striker Plus 4CV GPS

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un sonar modern, inovativ, care va intrece asteptarile pe care poate le aveati in privinta acestora produse. Este inteligent si se foloseste de un software de cartografiere pentru a reda harti 3D. Pe langa asta are si GPS.

Display-ul sonarului este de 4.3 inch, o valoare foarte buna, care va va permite sa vizualizati mult mai bine ce se afla in apa, iar rezolutia este de 272 x 480 pixeli.

Puteti marca zonele “rosii” in care exista pesti cu ajutorul GPS-ului. Zonele raman salvate si ulterior veti stii unde este mai bine sa stati cu barca.

Ce ne-a placut: Are GPS incorporat alaturi de multe alte fiunctii interesante.

Sonar Humminbird Helix 5 Chirp GPS G2

Sonar Humminbird Helix 5 Chirp GPS G2

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pe langa ca are un display de 5 inch, acesta are si o rezolutie foarte buna pentru un sonar de pescuit si anume 800 x 480 pixeli.Functioneaza pe frecventa de 200 kHz si poate avea o raza de actiune de pana la 360 metri.

Este echipat cu o interfata noua si un sistem de operare mai performant decat modelele anterioare.Are GPS incorporat si dispune de sistemul de cartografiere ce vine instalat pe sonar impreuna cu un slot de card care va permite sa va incarcati noi harti.

Ce ne-a placut: Display de 5 inch de o vizibilitate remarcabila.

Raymarine AXIOM 7 RV, Sonar 3D Integrat 600W, Traductor RV100

Raymarine AXIOM 7 RV, Sonar 3D Integrat 600W, Traductor RV100

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un sonar foarte performant datorita functiilor sale printre care se numara: wi-fi, dualcone, GPS, zoom, depistare automata etc.

Sonarul Axiom are o raza de actiune de pana la 183 metri in apa. Datorita display-ului generos de 7 inch si a rezolutiei de 800 x 480 pixeli, veti putea vedea foarte bine ce se intampla in apa, unde sunt cei mai multi pesti, ce tipuri de pesti si multe alte date folositoare unui pescar.

Totul va apare 3D si aveti la dispozitie o serie de functii prin care va puteti salva harti, va puteti conecta la Internet si puteti beneficia de tehnologie moderna pentru a captura cei mai multi pesti.

Ce ne-a placut: Display de 7 inch vizibil in orice conditii climaterice.

Cum alegem un sonar pentru pescuit:

Frecvente: Valorile receptionate prin intermediul sonarului sunt transmise in kHz(kilohertzi). Aceasta frecventa de operare poate fi unica, dubla sau multipla. Transductorul este cel care asigura transmiterea si receptionarea semnalelor sonore. De exemplu, daca va hotarati sa pescuiti pe un lac cu apa dulce, de adancime relativ medie, va sfatuim sa folositi un sonar cu transductor cu o singura frecventa, care sa fie inalta.

In caz contrar, daca apa e sarata si are o adancime mult mai mare, atunci ar fi indicat sa folositi un sonar care are banda duala de frecventa si va permite sa scanati suprafata cu doua conuri care au unghiuri si forme distincte. O valoare de 200-400 kHz pentru o apa de adancime mica este cea mai performanta si ofera cele mai multe detalii. Pentru o apa de adancime mare, nu veti mai putea beneficia de atat de multe detalii, iar valoarea va fi undeva la 50 kHz.

Putere: Exista 2 tipuri de puteri: RMS- adica puterea de iesire si Peak to Peak. Sunt 2 indicatori foarte buni pentru ca arata foarte specific performanta aparatului folosit pentru detectarea pestilor.

In functie de tipul de apa in care veti pescui, vom discuta in prima faza despre ape tulburi. Pentru ape foarte tulburi, puterea Peak to Peak va trebui sa depaseasca 2000 W, in timp ce puterea RMS ar trebui sa depaseasca 200 W. Nu este ceva standard, insa ar fi bine sa va ghidati dupa acest valori.

In cazul apelor limpezi situatia se mai schimba putin. Aici nu mai conteaza atat de mult puterea, ci de fapt ar trebui sa va axati pe frecventele de lucru. Cu cat adancimea la care pescuiti creste, cu atat mai mult va creste si puterea sonarului. O adancime de 5 m inseamna o putere de cel putin 500 W.

Indicatori receptie: Aici vom discuta despre unghiul conului de scanare si despre montarea sonarului. Instalarea sonarului se poate face pe chila si pe carena barcii. Ar mai fi si alte solutii, insa acestea sunt cele mai sigure. O varianta pentru cei care pescuiesc fara barca ar fi senzorul mobil, pe care il puteti lansa in apa si va ofera tot la fel informatii necesare din apa.

In ceea ce priveste conul de scanare, cu cat unghiul acestuia este mai mare, cu atat va acoperi si o suprafata mai mare din apa si astfel va cresc sansele sa gasiti pesti cat mai repede. Unghiul unui sonar normal, nu industrial, poate fi cuprins intre 9 si 60 grade. Trebuie sa stiti, insa, ca odata ce unghiul conului creste, in apele adanci el nu va mai fi la fel de eficient. In ape adanci trebuie sa mentineti totul la valori cat mai mici.

Display: Poate fi color sau monocrom si aici va sfatuim sa alegeti display-uri cu rezolutii cat mai mari. (300 pixeli verticali). O diagonal buna este cea de 5 inch.

Accesorii suplimentare: Sonarele care au functie wireless si GPS sunt mana cereasca pentru pescarii impatimiti. Un alt accesoriu ar fi softul care detecteaza tipul de peste localizat si transmite in timp real aceste date.

Iti recomandam:

Back to top button