Cele mai bune Stabilizatoare de Tensiune

Fluctuatiile de tensiune sunt destul de dese si cu toate astea, ele pot afecta mult aparatele electrocasnice dintr-o locuinta, birou etc. Bineinteles ca s-a gasit o metoda de a rezolva aceasta problema si anume un aparat numit stabilizator de tensiune.
Modul de functionare se bazeaza pe rolul stabilizatorului de intermediar pe circuit, care va prelua tensiunea de intrare, de la priza, si o regleaza, astfel, tensiunea de iesire, care va ajunge la electrocasnice, sa fie una constanta. Poate fi gasit si sub denumirea de AVR.
Un stabilizator de tensiune performant va ajuta sa va pastrati aparatele electrocasnice la cel mai bun nivel de performanta, fara sa fie afectate/arse, iar daca veti citi ghidul nostru, veti afla si cat de usor este sa achizitionati un aparat bun, de calitate.
TOP 5 CELE MAI BUNE STABILIZATOARE DE TENSIUNE
AVR nJoy Paladin 1000, 1000VA/500W
Acest stabilizator de tensiune poate fi considerat o solutie salvatoare pentru electrocasnicele dvs, mai ales daca ati intampinat multe probleme cu fluctuatiile de tensiune de-a lungul timpului.
Rolul acestui AVR este de a mentine constant curentul ce intra in aparatele electrocasnice si nu numai, cu o valoare cat mai apropiata de cea normal, eliminand asadar orice risc la suprasarcina.
Fiti siguri ca odata ce achizitionati un astfel de produs puternic, acesta va face fata unor aparate precum PC, frigider, masina de spalat, TV etc, fara sa le puna in pericol, ba din contra, le protejeaza.
Acest stabilizator de tensiune are 3 prize universale, astfel ca dvs nu trebuie sa faceti un effort in plus pentru a combina un anumit stecher cu el. Le introduceti in priza si ele vor fi in siguranta.
Stabilizator de Tensiune SilverCloud 1500VA 900W
Acest produs serveste la reglarea tensiunii prea mari pentru electrocasnicele dvs si cumuland tensiunile lor nu trebuie sa depaseasca 900 w, deoarece doar pentru atat face fata acest stabilizator.
Pentru a fi minimizata o eventuala posibilitate de a se strica motorul compresorului, stabilizatorul foloseste un sistem bazat pe un circuit de intarziere a semnalului de iesire, special conceput pentru aparatura de refrigerare.
Stabilizatorul are un panou digital unde veti putea urmari si contoriza valorile afisate, astfel veti stii exact ce tensiune intra, in ce stare sunt dispozitivele plus alte informatii ajutatoare.
Stabilizator de Tensiune cu Transformator, 600W
Este un model cu servomotor, tensiunea se regleaza astfel constant in functie de aparatele pe care le “vegheaza”.Are o putere totala de 600 W, suficienta pentru cateva electrocasnice.
Dispune de un display care va face mult mai usoara monitorizarea tuturor proceselor care au loc prin intermediul acestui stabilizator. Design-ul sau ergonomic, cat si greutatea ii permit sa fie amplasat ori pe podea, ori la inaltime.
Are un indice mic in ceea ce priveste contactul cu apa, insa in schimb are o protectie la supraincalzire, scurtcircuit si suprasarcina. Nivelul zgomotului este de 50 dB, deci nu va fi foarte deranjant.
AVR nJoy Akin 2000, 2000VA/1600W
Daca stiti ca deseori se intampla ca fluctuatiile de tensiune sa tot apara, cel mai bine ar fi sa va indreptati atentia catre un produs profesional. La un astfel de dispozitiv, se pot lega mai multi consumatori si asta deoarece suporta o tensiune totala de pana la 1600 W.
Ecranul digital va va ajuta sa urmariti valorile de intrare si iesire, are si functie de intarziere la pornire si totodata, va ofera posibilitatea de a seta dvs ce tensiune doriti. Functioneaza la parametri optimi si la temperaturi de pana la – 40 grade Celsius.
Stabilizator de Tensiune Electropower EP-SVC-10000VA, 8000W Servomotor
Acest dispozitiv functioneaza cu ajutorul unui servomotor, fiind un motiv foarte bun pentru ca dvs sa il luati in considerare cand doriti sa achizitionati un stabilizator. Interesant e faptul ca functioneaza la parametri optimi chiar si in conditii de umiditate si de temperature foarte scazute.
Dupa cum am povestit anterior, un astfel de motor va face ca tensiunea sa fie constanta si sa scada riscul unei suprasarcini a aparatelor electrocasnice. Este un stabilizator cu o constructive fiabila, rezistenta, iar multe voci garanteaza pentru un astfel de produs.
Cum alegem un stabilizator de tensiune
Tip: Cand veti achizitiona un stabilizator de tensiune, va trebui sa tineti cont de doua tehnologii importante. Astfel, veti avea ocazia sa optati pentru cele cu transformator sau cu servomotor. Un alt criteriu face referire la alte doua optiuni din care puteti alege un stabilizator trifazic care poate oferi tensiune de iesire cu valori cuprinse intre 380 V si 400 V ori un stabilizator monofazic, cu valori mai mici cuprinse intre 220 V si 240 V.
Stabilizator cu transformator: este un produs destinat in special produselor mici de genul un calculator, un robot de bucatarie, un fier de calcat etc. Rolul unui astfel de produs este de a folosi releele pentru a regla tensiunea, pentru ca declanseaza valori fixe de tensiune. Pentru a functiona la parametri optimi, puterea acestuia trebuie sa fie cu 2 VA mai mare decat valoarea in W a electrocasnicelor legate la el. Pretul de achizitie este unul avantajos, insa in timpul procesului de stabilizare, este posibil ca alimentarea sa fie intrerupta uneori.
Stabilizator cu servomotor: se recomanda folosirea sa pentru aparate electrocasnice ceva mai mari cum ar fi un frigider, o masina de spalat etc. Rolul sau vizeaza detectarea valorilor diferite ale tensiunii de intrare, iar daca se produce o eroare, acceseaza imediat niste valori intermediare de tensiune pe circuitul de iesire. Calitatea si performanta este una superioara in comparatie cu varianta anterioara, insa si pretul de achizitie este unul pe masura.
Capacitate: Este un criteriu important, pentru ca va va ajuta sa faceti cea mai buna achizitie. E extreme de important ca stabilizatorul ales sa fie mai puternic decat toate electrocasnicele la un loc, legate la el si spunem asta pentru ca astfel aparatele electrocasnice nu vor fi puse in pericol de a se suprasolicita si atunci vor functiona la parametric normali.
E nevoie de un calcul, pentru ca va trebui sa adunati puterea consumata de echipamente, astfel incat sa stiti daca un stabilizator va face fata si ce valoare trebuie sa aiba pentru a fi eficient. Valorea optima pentru cele mai bune stabilizatoare de tensiune este cuprinsa intre 600 W si 2400 W. Incercati sa tineti cont de necesitatile dvs si apoi sa achizitionati un produs care face parte din aceasta gama de valori, adica a produselor profesionale.
Protectie: Trebuie sa verificati daca produsul dorit are protectie la suprasarcina si la scurtcircuit. Pentru a verifica constant cum se desfasoara intreg procesul, va recomandam un stabilizator cu ecran LED unde vor fi afisate informatiile de care veti avea nevoie.Odata ce un produs dispune de aceste protectii, atunci va fi un produs sigur pentru casa dvs, cat si pentru electrocasnice, fara sa mai fie nevoie sa stati cu o grija in plus.
Intarziere la pornire: Cele mai bune stabilizatoare sunt echipate cu functie de intarziere in momentul pornirii in perioadele de reglaj care apar in timpul unui pene de curent. Exista modele echipate cu comutator la tensiunea de intrare, pentru aparatura care se poate arde mai usor(calculatoare, imprimante, televizoare, etc.) dar si pentru cele ce functioneaza pe baza unui motor de curent alternativ, mult mai solicitate ca aparate, de exemplu un frigider.
Montarea: Exista doua cazuri si anume stabilizatoarele cu montare pe perete si cele care pot fi tinute pe podea. In cazul produselor de mici dimensiuni, folosite de exemplu doar pentru un PC, montarea nu este necesara a se face pe perete, ci mai degraba stabilizatorul poate fi amplasat sub birou, insa daca este vorba de un stabilizator capabil sa controleze toate electrocasnicele din casa dvs, sfatul nostru ar fi sa il montati pe perete, pentru a nu avea niciun contact cu apa si umezeala in cazul unei inundatii.