Cel mai bun Storcator de Citrice
Daca v-ati decis sa introduceti in alimentatia dvs mai multe sucuri de citrice, atunci trebuie sa aveti si cu ce sa le pregatiti simplu si rapid!
Pentru asta este nevoie de un storcator de citrice, asadar, astazi discutam despre aceste produse foarte la indemana si accesibile ca pret!
Aflati din ghidul nostru de cumparaturi ce caracteristici trebuie sa cunoasteti pentru a alege cel mai bun storcator de citrice adaptat nevoilor dvs!
Cuprins
- 1 TOP 5 CELE MAI BUNE STOARCATOARE DE CITRICE
- 1.1 Storcator de citrice Philips HR2738/00, 25 W, 0.5 l, 1 Viteza, Alb
- 1.2 Storcator de citrice Heinner Citrus 850S, 100 W, 0.25 l, 1 Viteza, Inox
- 1.3 Storcator de Citrice Tefal VitaPress ZP3001, 25 W, 0.6 l, Alb
- 1.4 Storcator citrice Russell Hobbs 22760-56 Classics, 2 conuri, Con cu rotatie automata, Filtru inox, 60 W, Inox/Negru
- 1.5 Storcator Manual Citrice / Rodii, Zokura, Gri
- 1.6 Cum alegem un storcator de citrice:
TOP 5 CELE MAI BUNE STOARCATOARE DE CITRICE
Storcator de citrice Philips HR2738/00, 25 W, 0.5 l, 1 Viteza, Alb
Daca v-ati gandit cum sa va mai surprindeti copiii cand vine vorba de alimentatie, ei bine o varianta ar fi sucurile naturale, atat de sanatoase pentru cei mici!
Acest storcator de citrice poate fi achizitionat la un pret foarte bun, fiind marca Philips si avand caracteristici tehnice bune.
Puterea este de 25 W, iar capacitatea recipientului pentru suc este de 500 ml. Nu este destinat utilizarii intensive sau pentru cantitati mari de suc, insa pentru uz casnic este foarte bun.
Conul are marime mica spre medie, asadar va trebui sa utilizati produse mai mici, precum lime, lamai, portocale mai mici etc.
Storcator de citrice Heinner Citrus 850S, 100 W, 0.25 l, 1 Viteza, Inox
Acest storcator de citrice de la Heinner foloseste 2 conuri diferite, astfel incat sa nu fiti limitat doar la fructe prea mici sau prea mari.
Este un model cu design compact, ergonomic, usor de folosit si de depozitat. Recipientul pentru suc are capacitate de doar 250 ml, insa acest lucru este compensate de puterea mare de 100 W, care face aparatul mult mai eficient si rapid.
Doar carcasa este din inox, in rest celelalte componente sunt din plastic rezistent. Incercati ca dupa 2-3 utilizari sa lasati aparatul sa se raceasca putin.
Storcator de Citrice Tefal VitaPress ZP3001, 25 W, 0.6 l, Alb
Este un produs care va va ajuta sa obtineti usor si fara prea mult effort o cantitate mare de suc, de 600 ml dintr-o singura procedura, fara sa fie nevoie sa goliti mereu vasul.
Design-ul sau este unul compact, care face ca produsul sa fie usor de depozitat si de asezat prin bucatarie, fara sa va deranjeze. Dispune de sistem anti-picurare si de capac protector pentru conul storcatorului.
Mai trebuie precizat totodata ca componentele sunt realizate din plastic rezistent, iar raportul calitate-pret este unul foarte bun.
Storcator citrice Russell Hobbs 22760-56 Classics, 2 conuri, Con cu rotatie automata, Filtru inox, 60 W, Inox/Negru
Acest produs are profil inalt, subtire si este adaptat pentru recipiente mai mari sau pentru pahare inalte. Motorul are putere de 60 W, astfel stoarcerea se va realiza rapid si fara efort prea mult din partea dvs.
Dispune de 2 conuri de dimensiuni diferite, unul mai mic special pentru lime si lamai si altul mai mare, special pentru grapefruit si portocale.
Sistemul automat de rotatie, cat si schimbarea directiei sunt doua caracteristici care ajuta aparatul sa desfasoare intreg procesul singur. Dumneavoastra va trebui doar sa presati fructul pe con.
Nu in ultimul rand, trebuie spus ca design-ul este unul minimalist, elegant, dat de elementele din inox si profilul slim.
Storcator Manual Citrice / Rodii, Zokura, Gri
Este un storcator de citrice manual ideal pentru cei ce doresc sa participle activ la stoarcerea fructelor si la obtinerea sucului bogat in vitamine.
Este un model tip presa, ce functioneaza cu un sistem de parghii care face ca zdrobirea pulpei fructelor sa fie una usoara si rapida.
Elementele sunt realizate din fonta si inox, 2 materiale foarte bune, rezistente si durabile in timp. Fructele trebuie introduse in cupa speciala, de aceea va trebui sa fiti atenti putin la marimea lor.
Cum alegem un storcator de citrice:
Tipul: Cand spunem “citrice”, trebuie sa ne gandim nu numai la portocale, ci si la lamai, lime, pomelo, grapefruit etc. Din toate acestea puteti obtine suc natural chiar in propria dvs bucatarie. Pentru asta veti putea folosi un storcator de citrice manual sau unul automat. Lucrul care face diferenta intre acestea este, in principiu, cel care vizeaza cantitatea de citrice si de suc propriu-zis pe care urmeaza sa il obtineti.
Storcatoarele de citrice manuale sunt acele produse care functioneaza doar prin actiunea exercitata de dvs asupra lor. Pot fi produse de tip presa, ori pot fi gasite sub forma unui con cu striatii pe care veti apasa si invarti fructul pentru a obtine suc. Modelele manuale sunt accesibile ca pret, insa presupun mai mult efort din partea dvs.
Storcatoarele de citrice automate sunt produse fiabile, practice si usor de folosit, care fac toata treaba in locul dvs. Pot avea si recipient special pentru suc.
In principiu, ambele variante sunt bune, insa alegerea va depinde in functie de obiceiurile dvs de consum, cat efort puteti depune, cat de des veti pregati suc de citrice, in ce cantitati etc. Un lucru bine de stiut este sa alegeti produse ale caror componente ce intra in contact direct cu fructul sa fie fabricate din plastic, deoarece vitamina C din citrice oxideaza la contactul cu metale.
Putere: Discutam despre acest criteriu doar pentru modelele automate. Puterea poate varia, astfel veti gasi pe piata atat produse de uz ocazional, de 25-50 W, cat si produse mai avansate si mai eficiente, ce pot avea peste 100 W. Puterea va influenta direct timpul de stoarcere a fructelor. Produsele cu puteri mai mari pot fi folosite zilnic, daca doriti sa introduceti in alimentatia dvs sucuri naturale.
Capacitate: Se refera la capacitatea de stocare a recipientul in care se va afla sucul citricelor. In cazul modelelor manuale, nu veti regasi mereu un astfel de recipient de colectare, ci va trebui sa va folositi de un vas de prin bucatarie. Capacitatea recipientului poate fi cuprinsa intre 0.25 litri si 1 litru. Asadar, ganditi-va cat suc consumati sau doriti sa obtineti si in functie de acest criteriu alegeti si storcatorul de citrice.
Fiabilitate: Produsele de pe piata actuala sunt rezistente si durabile, fiind fabricate din inox si plastic in mare parte. Dupa cum am spus si mai sus, este bine ca acele componente ce intra in contact direct cu fructul si sucul sa fie din plastic, iar restul componentelor sa fie din inox. Materialele sunt rezistente impotriva bacteriilor, la caldura si sunt durabile. Datorita sitei incorporate, semintele vor ramane la suprafata, fara sa fie amestecate cu sucul citricelor.
Un alt aspect la care ar trebui sa va uitati este forma/dimensiunea conului. Daca storcatorul are conul subtire, alungit atunci este potrivit pentru lime si lamai, insa daca este mai lat, cu diametru mai generos la baza, atunci se potriveste mai bine grapefruit-ului si portocalelor.
Functii suplimentare: La aceasta categorie intra sistemul anti-picurare a sucului, sistemul reverse (adica conul se va roti in ambele sensuri) si sistemul anti-alunecare, datorita unor picioruse speciale.