Cele mai bune Tablete Grafice

Daca sunteti artist, graphic designer sau pur si simplu aveti aceasta pasiune de a desena, nimic nu va poate opri atata timp cat aveti o tableta grafica.
Chiar daca sunteti incepatori in acest domeniu artistic, cu siguranta ca veti intelege si aprecia utilitatea unui asemenea dispozitiv.
Acestea fiind spuse, probabil vi se va parea mai greu sa gasiti tableta potrivita, insa in ghidul urmator, ne-am propus sa va oferim informatiile care speram noi ca o sa va usureze considerabil cautarea.
TOP 5 CELE MAI BUNE TABLETE GRAFICE
Tableta Grafica Trust Panora Widescreen
Aceasta tableta grafica va pune la dispozitie o suprafata activa de 250 x 150 mm pe care va puteti pune creativitatea la treaba. In pachet veti primi si un cablu USB, un stilou special wireless si 2 varfuri de rezerva pentru acesta.
Tableta are 48 de taste,iar acest lucru va permite sa personalizati oricum doriti spatiul de lucru. Puteti desena cu ajutorul acestei tablete grafice, dar o puteti folosi si ca mousepad in anumite context.
Se conecteaza atat tableta, cat si stiloul la computer, iar toate modificarile si desenele se vor face doar cu stylusul, deoarece computerul nu reactioneaza la deget/mana.
Tableta Grafica Wacom Intuos S
Wacom este brandul cel mai popular la capitolul tablete grafice, lider pe piata acestor produse, care inoveaza cu fiecare device scos.
Aceasta tableta grafica de la Wacom face posibil, prin tehnologie performanta, desenul digital. Are rezolutie de 2540 lpi, iar suprafata activa masoara 152 x 95 mm. Portabila si cu un design ergonomic, tableta grafica poate fi folosita oriunde doriti.
Sensibilitatea este de 4.096 niveluri de presiune iar stylusul este wireless si foarte usor de folosit. La nivelul degetelor aveti 4 butoane pe care le puteti personalize in functie de cele mai rapide nevoi pe care le aveti atunci cand desenati.
Tableta Grafica Huion KAMVAS Pro 12, Functie de Inclinare, 8192 Niveluri de Presiune
Tableta grafica Huion este compatibila atat cu sistemul de operare Windows, cat si cu iOS. Dimensiunile sunt un factor foarte important cu care se mandreste acest produs, asadar ele sunt de 350 x 198.6 x 11 mm, fiind aproape cat o coala A4.
Ultra-subtire, cu design ergonomic si protabila, tableta este ideala pentru momentele in care vreti sa lucrati si in afara casei.
Totodata, functia sa de inclinare de ± 60 grade, rezolutia de 5080 lpi si stylusul performant sunt factori care ar trebui sa va convinga de calitatea acestui produs.
Tableta Grafica Wacom One 13
Totul va veni foarte natural, usurinta cu care veti desena va fi una incomparabila la aceasta tableta grafica. O puteti inclina pana la 19 grade, iar diagonal display-ului este de 13,3 inch.
Este o tableta Wacom, care va ofera o suprafata active aproape la fel de mare cat o coala A4. Nu stiti in ce locuri va vin idei creative si va fi usor sa le puneti in practica cu aceasta tableta insotita de stiloul special.
O puteti transporta cu usurinta in geanta sau ghiozdan. La acest model sunt compatibile si stilouri de la alte marci. Este compatibila cu Windows, Android si Ios.
Tableta Grafica XP-PEN Artist 12 Pro, 11.6″ FHD, TILT, 8192 Niveluri Presiune
Veti obseva ca aceasta tableta are caracteristici de calitate foarte bune cum ar fi: rezolutie FULL HD de 5080 lpi, 8192 niveluri de presiune si grad de inclinare de pana la 60 grade.
Vine insotita de un suport special, care va ajuta sa inclinati mult mai usor tableta, de stylus si de o protectie pentru varful acestuia, ca sa nu se deterioreze. Suprafata active masoara 256.32 x 144.18 mm.
Pe margini, tableta are cateva butoane ce pot fi personalizate in functie de nevoile dvs atunci cand desenati. Versatila si ergonomica, tableta va fi o adevarata incantare atat pentru incepatori, cat si pentru artistii profesionisti.
Cum alegem o tableta grafica de calitate:
Tipuri: Inainte de a achizitiona o tableta grafica, este foarte important sa va informati temeinic asupra fiecarui tip in parte, mai ales daca nu stiti exact ce va doriti sau de ce aveti nevoie. Pe piata veti gasi 4 tipuri de tablete si noi vom detalia caracteristicile fiecarui tip in parte in cele ce urmeaza.
Tableta grafica fara afisaj: O sa va solicite putin mai mult creierul la inceput, pana va obisnuiti cu ea. O puteti conecta prin USB la un computer si practic va tine locul unui mouse, cu care veti desena. Vine insotita de un stilou special, iar cu acesta puteti controla comenzile din computer sau sa desenati. Este o varianta foarte buna ca pret destinata atat incepatorilor, cat si profesionistilor. Tot ce faceti pe tableta, se va vedea pe calculator. Sunt produse foarte rezistente in timp.
Tableta grafica cu ecran: Avansam spre produse ceva mai performante si echipate cu un display. Nu veti avea nevoie de computer si nici de cursor. Efectiv, totul se va desfasura pe ecranul tabletei. O puteti folosi la prezentari, conectand-o prin USB la un computer.
O varianta si mai performanta este computerul-tableta, care functioneaza pe baza unui sistem de operare. Va permite sa navigati pe Internet, sa folositi programe de editare precum Photoshop, Illustrator etc.
Iar ultimul tip se refera la tableta cu scanner. Este un proces simplu, de exemplu daca aveti un desen pe o foaie, puneti foaia pe ecranul tabletei si desenul va fi preluat cu ajutorul stiloului special. Imediat dupa aceasta, puteti edita, prelucra desenele folosind diverse programe speciale.
Dimensiuni si rezolutie: Dimensiunile o sa difere foarte mult in functie de tipul de tableta si de modelul ales. Dvs va trebui sa aveti in vedere zona active a tabletei, nu toata diagonala. Si portabilitatea tabletei este un lucru important, mai ales daca lucrati in deplasare sau va place sa calatoriti deseori si sa lucrati pe unde mergeti. Optiunile sunt numeroase: A6, A5 A4, A3 etc, tineti cont si de foile digitale din programele cu care veti lucra.
In ceea ce priveste rezolutia, doar la modelele scumpe aceasta va fi similara cu cea de pe un laptop performant. O tableta cu minim 1000 LPI este una acceptabila. Ecranele pot fi chiar si 4K, totul tine de ceea ce vreti dvs sa faceti cu tableta.
Sensibilitatea suprafetei de lucru: Este un criteriu extrem de important, deoarece sensibilitatea dicteaza si controlul asupra liniilor facute de creion. In functie de asta, liniile vor fi mai groase sau mai subtiri. Pe langa asta, sensibilitatea la presiune va permite: sa reglati culorile, opacitatea, sa estompati sau sa stergeti anumite detalii etc. O tableta poate avea 256, 512, 1024 sau 2048 praguri de presiune. Daca sunteti profesionist, atunci alegeti tableta cu cel mai mare numar de praguri de presiune.
Unghiul de inclinare dintre stylus ( stiloul special) si suprafata tabletei conteaza si acesta foarte mult, insa nu toate programele recunosc sensibilitatea la inclinare. Verificati stiloul si cate unghiuri de inclinare are.
Bateria: Bateria va conta atunci cand veti calatori si veti dori sa desenati in diverse locuri si momente. Un acumulator bun ar trebui sa reziste cel putin 3-4 ore. Exista anumiti factori ce pot influenta performanta acumulatorului, insa verificati specificatiile produsului si alegeti-l pe cel cu autonomia cea mai generoasa.