Cele mai bune Tablete Pentru Copii
Fie ca vrem sau nu, copiii nostri petrec din ce in ce mai mult timp in fata calculatoarelor, telefoanelor, tabletelor, si televizoarelor din casele noastre. Pentru ca ar fi de-a dreptul imposibil sa ii tinem pe cei mici departe de dispozitivele electronice care ne populeaza casele, am putea in schimb sa alegem conditiile in care cei mici acceseaza aceste dispozitive.
Mai mult, am putea chiar sa alegem dispozitive pe care ei sa le poata folosi nestingheriti, fara riscul de a ii expune la informatii si aplicatii daunatoare. Vorbim aici in principal despre tabletele pentru copii si despre utilitatea lor demonstrata. In ultimii ani, aceste tablete au devenit foarte raspandite printre tanara generatie si pe buna dreptate.
Tabletele pentru copii pot fi nu doar distractive pentru cei mici ci si educative. Din acest punct de vedere, ele pot oferi un mediu mult mai propice dezvoltarii cognitive ale celor mici decat tabletele ‚de oameni mari’ pe care multi dintre noi le folosim. Haideti deci sa aflam care sunt cele mai bune tablete pentru copii existente pe piata la ora actuala.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE TABLETE PENTRU COPII
Tableta copii Odys Junior 8 PRO
- Incorporeaza o incuietoare de siguranta pentru copii (Kids Place)
- Include o husa de protectie cu tema de floare Benjamin
- Ofera o arie de profiluri petru copii alaturi de functionalitati speciale
- Se poate seta un cronometru pentru timpul de utilizare a continutului media
- Vine cu cateva jocuri foarte interesante si totodata educative
Tableta pentru copii qunyiCO Y7
- Are o capacitate de stocare impresionanta de 32 GB
- Dotata cu camera frontala si dorsala de 2 MP
- Utilizeaza un ecran LCD TFT de 7-inch care ruleaza o rezolutie de 1024×600
- Incorporeaza un slot pentru card SD cu asistenta card TF (max 32 GB)
- Beneficiaza de conectivitate Bluetooth si de panouri tactile cu 5 puncte de atingere
Techone K702A Plus
- Are functii de control parental pentru a putea monitoriza modul in care copilul utilizeaza tableta
- Vine echipata cu o serie de aplicatii preinstalate alese atent pentru a spori functionalitatea tabletei
- Ofera o gama larga de jocuri si aplicatii care pot fi totodata inlocuite foarte usor
- Beneficiaza de o durabilitate impresionanta prin prisma constructiei sale rigide
- Incorporeaza o baterie de calitate cu o durata de viata foarte lunga
Tableta Pritom K7, Copii, 7 inch
- Are functie de control parental cu posibilitate de blocare a tabletei
- Contine o gama larga de aplicatii si functii educative perfecte pentru copii pana la 12 ani
- Ofera acces asigurat la site-uri si aplicatii educational si de divertisment fara riscuri suplimentare
- Incorporeaza un ecran cat se poate de clar cu o durabilitate impresionanta
- Beneficiaza de aplicatii preinstalate si de jocuri educationale
Laptop Educational Pentru Copii Invatarea Literelor si Cifrelor
- Ofera posibilitatea invatarii rapide a literelor alaturi de un examen pentru verificare
- Incorporeaza un numar de 80 de functii printre care activitati de matematica, exercitii de memorie, muzica, si jocuri educative
- Beneficiaza de un afisaj LCD de calitate si de un mouse cu fir de 40 cm
- Vine cu un manual de utilizare foarte bine organizat si usor de inteles
- Are un aspect placut si beneficiaza de o constructie foarte rigida
Cum alegem o tableta pentru copii:
Tipur tabletei
In principiu, tabletele pot fi de 2 feluri: de tip stand alone (functionarea este de sine statatoare) si cele convertibile. Tabletele de tip stand alone au ecran tactil si butoane pe lateral, dimensiuni potrivite si port pentru incarcator si casti. Design-ul lor este mai slim, foarte practic realizat si portabil. Optional, puteti conecta la ele o tastatura, prin cablu ori prin Bluetooth.
Tabletele convertibile functioneaza ca un produs 2 in 1, adica combina caracteristicile laptopului cu cele ale tabletei. Aceste modele au tastatura detasabila sau tastatura ce se poate indoi in spate, ramanand doar ecranul tactil pe care puteti umbla. O alta clasificare tine de scopul tabletei. Astfel, tableta poate fi pentru serviciu/recreere, poate fi o tableta grafica sau poate fi o tableta pentru copii. Toate aceste modele sunt diferite ca utilitate, asadar servesc unor scopuri diferite.
Sistemul de operare
Reprezinta cel mai important criteriu, care va ajuta sa faceti diferenta intre modelele de tableta, ca pret si calitate. Cele mai cunoscute si folosite sisteme de operare la momentul actual sunt iOS si Android, insa exista si tablete cu sistem de operare Windows 10. Cu totii stim ca modelele cu sistem de operare iOS se remarca prin design-ul lor minimalist, elegant si experienta unica de utilizare.
Va puteti instala din AppStore diverse aplicatii, insa un dezavantaj ar fi ca pe multe trebuie sa le cumparati daca doriti sa le folositi. Acest lucru nu este insa, obligatoriu la tabletele cu sistem de operare Android sau Windows. De cele mai multe ori aplicatiile vor fi gratuite, la fel si actualizarile pentru versiuni noi. Din acest punct de vedere, aceste 2 sisteme de operare sunt mai flexibile, insa totodata, puteti avea acces mai usor si la virusi, bug-uri etc.
Display-ul conteaza mult
Dimensiunea si rezolutia display-ului sunt 2 criterii esentiale, care odata alese bine, va vor imbunatati considerabil experienta atunci cand folositi tableta. In functie de activitatile pe care le veti avea pe tableta, de exemplu vizionare seriale, jocuri etc, veti putea opta si pentru diagonala display-ului, care poate fi de 7 inch pana la 12 inch. Cel mai mare consumator de energie, implicit baterie este display-ul si cu cat va fi mai mare, cu atat bateria se va descarca mai rapid.
Mai trebuie urmarit ca display-ul sa fie nu doar durabil ci si sa ofere timpuri bune de raspuns la apasarea touch screen-ului. Totodata, ne dorim un display care sa beneficieze de o rezolutie nativa care sa ruleze majoritatea aplicatiilor, mai ales cand vine vorba de jocuri sau continut multimedia (filme, seriale, elemente educationale, etc).
Spatiul de stocare
Trebuie precizat ca atunci cand vine vorba de tablete, spatiul poate varia destul de mul. Chiar si asa, pentru a mari spatiul de stocare puteti folosi suplimentar carduri de memorie microSD. Incercati, daca puteti, sa alegeti o tableta cu cel putin 4-6 GB spatiul de stocare, spatiu care il veti putea ulterior suplimenta cu carduri de memorie.
Tinem cont aici ca marimea spatiului de stocare are totodata legatura cu numarul aplicatiilor pe care le putem instala pe tableta. Mai mult, unele tablete pot incorpora aplicatii preinstalate care se prea poate sa ocupe spatiul de stocare nativ aproape in totalitate. Trebuie bineinteles sa ne ferim de astfel de tablete, indiferent de scopul pentru care facem o astfel de achizitie.
Procesorul si memoria RAM
Nimeni nu isi doreste o tableta care se blocheaza in timpul utilizarii sau deruleaza aplicatiile in “reluare”. Procesorul sta in spatele display-ului si reda pe acesta aplicatiile accesate in timp util. Memoria RAM, pe de alta parte, poate fi DDR2 si DDR3, cea din urma fiind cea mai rapida. Nu alegeti produse care sa aiba memorie RAM mai putin de 512 MB.
Chiar daca achizitionati tableta pentru copiii dumneavoastra, ar trebui sa faceti un efort sa gasiti o tableta cu o memorie RAM in jurul a 1-2 GB. Cu cat memoria RAM este mai mare cu atat se vor scurta timpii de asteptare la rularea multor aplicatii. Aici conteaza foarte mult si procesorul propriuzis, implicit viteza sa de procesare.
Conectivitatea conteaza si ea
Orice tableta, indiferent de pret sau de model ar trebui sa se poata conecta usor la Wi-Fi, astfel incat dvs sa puteti lucra pe ea sau sa urmariti seriale. Ideea este ca o tableta va ofera o multime de posibilitati de a o folosi indiferent ca sunteti acasa, la birou sau in vacanta. In cazul in care locul in care lucrati pe tableta este unul mai retras si nu exista wireless, puteti alege un model 3G sau 4G sau un stick cu Internet de la o companie de telefonie.
Cand vine vorba despre tabletele pentru copii, se prea poate sa nu va doriti o tableta care sa incorporeze prea multe elemente de conectivitate externa. De altfel, unii dintre noi nu vrem ca atunci cand nu sunt supravegheati, copiii nostri sa se conecteze nestingheriti la internet. In alta ordine de idei, orientati-va spre o tableta care sa dispuna de functii Bluetooth si Wi-Fi pentru a putea determina cand si in ce circumstante sa aiba acces cei mici la internet.