Cel mai bun Tocator de Crengi
Nu trebuie sa fii gradinar de meserie pentru a recunoaste utilitatea unui tocator de crengi. Fie ca te ocupi de propria gradina sau esti gradinar profesionist, vei realiza mai devreme sau mai tarziu ca un bun tocator de crengi poate reduce considerabil eforturile de curatare a spatiilor versi si a gradinilor.
In marea lor majoritate, aceste utilaje sunt usor de folosit, practice, rezistente, si surprinzator de accesibile la pret. Dupa cum le spune si numele, aceste dispozitive toaca crengi de toate tipurile si de marimi diferite cu doar o apasare de buton. Avand in vedere usurinta cu care se pot ele folosi, ar trebui cu siguranta sa optati pentru o astfel de achizitie daca aveti o gradina proprie.
Acestea fiind spuse, ar trebui mentionat ca in ciuda scopului lor predefinit, nu toate tocatoarele de crengi sunt construite conform acelorasi standarde. De fapt, unele sunt evident mai bune ca altele prin prisma constructiei, eficientei, si rezistentei lor. In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam care sunt cele mai bune tocatoare de crengi de pe piata la ora actuala.
TOP 5 CELE MAI BUNE TOCATOARE DE CRENGI
Tocator crengi si resturi vegetale electric Bosch AXT 25 TC
- Echipat cu un sistem Turbine-Cut care poate procesa un debit de trecere foarte rapid
- Poate procesa crengi cu diametru de pana la 45 mm cu o potenta de 230 kg/h
- Are o palnie demontabila si o inaltime de depozitare de 67 cm
- Foloseste o functie de atragere automata si silentioasa
- Incorporeaza o cutie colectoare de 53 L pentru o colectare usoara
Tocator crengi si resturi vegetale electric Makita UD2500
- Combina un design modern cu un motor foarte puternic
- Destul de silentios fara a reduce din potentialul de lucru
- Dotat cu un panou de comanda cu sistem anti-blocare si buton inainte/inapoi
- Are un capac frontal care permite vizualizarea nivelului de umplere
- Echipat cu roti mari cauciucate care ofera o mobilitate sporita tocatorului
Tocator crengi si resturi vegetale electric Villager VC 2500
- Designul ingenios il face foarte usor ca greutate si manevrabil in orice conditii
- Echipat cu roti mari si rezistente pentru o mobilitate sporita
- Incorporoaza un sistem de lame conice care taie crengile in foarte mici bucati
- Are protectie la suprasarcina si un comutator electromagnetic de calitate
- Utilizeaza 2 cutite care permit tocatorului sa proceseze crengi de pana la 40 mm
Tocator crengi si resturi vegetale electric Ruris ST200
- Echipat cu un motor puternic de 2,800 W care dezvolta o viteza de 4,600 rot/min
- Poate procesa crengi de pana la 45 mm datorita cutitelor de taiere foarte eficiente
- Are un recipient colector dotat cu functie de inchidere securizate
- Cutia de stocare este de 45 L si este realizata dintr-un plastic foarte rezistent
- Butoanele din panoul de functii beneficiaza de o protectie electronica ridicata
Tocator resturi vegetale / crengi HECHT 624
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI- Dotat cu un electromotor eficient de 2,400 W care dezvolta o viteza de 4,500 rot/min
- Echipat cu un cadru de sprijin si roti de transport
- Sacul de colectare are capacitate de 50 L si este confectionat dintr-un material foarte rezistent
- Lamele de maruntire sunt durabile si eficiente, fiind concepute sa reziste in timp
- Destul de accesibil ca pret comparativ cu alte tocatoare de aceasi putere
Cum alegem un tocator de crengi?
Exista multe avantaje pentru a folosi un tocator de crengi, plecand bineinteles de la idea ca un astfel de dispozitiv va usura considerabil munca in jurul casei. Cu un tocator de crengi, putem curata rapid crengile sau orice al tip de reziduuri vegetale care se aduna in gradina casei, chiar si vegetatia de buruieni care invadeaza uneori gazonul.
Acestea fiind spuse, trebuie tinut minte ca nu doar pretul face diferenta intre tocatoare de crengi si ca ele pot sa difere pe banza a mai multe considerente. Astfel, tocatoarele pot sa difere prin prisma tipului, puterii motorului, marimii, a costurilor de intretinere, si nu in ultimul rand prin prisma usurintei cu care se pot utiliza.
Tipuri de tocatoare de crengi
Desi nu exista un standard universal pentru tocatoarele de crengi, majoritatea indeplinesc cam aceleasi functii de baza. Lor li se alatura o serie de functionalitati suplimentare sau accesorii, fiecare cu proprietatile si scopul lor specific. Din acest punct de vedere, tocatoarele pot fi pe baza de carburant, electrice, de impact, si cele cu strivire.
Tocatoare de crengi pe baza de carburant
Astfel de tocatoare, asa cum spune si numele, functioneaza pe baza de carburanti traditionali. In marea lor majoritate, aceste tocatoare functioneaza cu benzina si incorporeaza un motor destul de puternic. Datorita motorului cu ardere interna, ele pot sa proceseze crengi destul de tari si reziliente. Precizam totusi ca astfel de tocatoare sunt ceva mai scumpe la pret ca cele electrice datorita puterii aditionale.
Tocatoare de crengi electrice
Tocatoarele electrice tind sa difere de cele pe benzina nu doar prin prisma combustibilului ci si datorita motorului integrat. Astfel, tocatoarele electrice folosesc electromotoare cu o potenta ceva mai mica comparativ cu cele pe benzina, dar totodata suficient de puternice pentru a putea toca crengi de marime mica si mijlocie, frunze, spini, sau chiar arbusti de dimensiune mica.
Tocatoare de crengi cu impact
Tocatoarele de impact reprezinta modelul de baza pe care il putem gasi cel mai des in comert. Acest tip de tocator folooseste o lama interna rotativa pentru maruntirea crengilor, un procedeu foarte zgomotos per ansamblu. Din motive evidente, astfel de tocatoare zgomotoase sunt recomandate doar celor care locuiesc intr-un mediu rural sau retras.
Tocatoare de crengi cu functie de strivire
Tocatoarele cu strivire, asa cum spune si numele, sunt tocatoare care strivesc materia vegetala cu o eficienta sporita. Pentru a face asta, ele folosesc o turbina puternica care zdrobeste orice tip de iarba, frunze, sau crengi intr-o pasta fina pe care o puteti mai apoi folosi pe post de ingrasamant. Mentionam ca astfel de tocatoare sunt ceva mai costisitoare la pret comparativ cu modelele de baza.
Puterea motorului
Puterea motorului este importanta pentru orice utilaj folosit intr-o gospodarie, fie electric sau pe carburant. In marea lor majoritate, tocatoarele de crengi au motoare cu putere de cca 2,000W, dar ele pot sa ajunga pana la 3,500W sau chiar mai mult in functie de marimea lor. Trebuie sa recomandam un aparat cu putere de 2,000W pentru utilizatorii obisnuiti, in speta cei care nu au de gand sa il foloseasca in mod regulat.
Spunem asta pentru ca un tocator de 2,000W este suficient pentru majoritatea eforturilor de curatat gradina, presupunand bineinteles ca gradina dvs nu este una exagerat de mare. Pentru aceia dintre voi care au gradina mare sau care vor sa il foloseasca in scopuri profesionale, va recomandam un taietor pe baza de carburant cu putere intre 2,500 si 3,000W.
Diametrul de taiere
Diametrul de taiere se refere la grosimea crengilor pe care le poate procesa aparatul in orice moment. Ar trebui retinut ca diametrul optim de taiere al unui tocator de crengi trebuie respectat pentru a nu forta aparatul inutil si totodata pentru a asigura ca toate crengile vor fi procesate optim si eficient.
Aruncand o privire la tocatoarele existente pe piata, observam ca majoritatea au capacitatea de a toca crengi cu diametrul intre 20 si 35mm. La fel ca si cu puterea, recomandam tocatoarele cu diametru mare de tocare pentru cei care folosesc aparatul in scopuri profesionale deoarece costurile de achizitie pot fi destul de mari.
Debitul de procesare
Nu doar diametrul conteaza cand vine vorba de capacitatea de procesare a unui tocator de crengi ci si debitul de procesare al aparatului. De regula, debitul de procesare al unui tocator este specificat pe ambalajul aparatului alaturi de celelalte caracteristici tehnice. Se poate intelege ca cu cat tocatorul are un debit mai mare cu atat se va scurta timpul de procesare.
Pentru utilizatorii obisnuiti, este recomandat un tocator cu debit de 80-100 kg/h, deoarece astfel de tocatoare se pot gasi la un pret convenabil si au cheltuieli de intretinere reduse. Pentru cei care doresc sa foloseasca tocatorul in scopuri profesionale, recomandam tocatoare cu debit de pana la 200 kg/h.