Cele mai bune Ventilatoare de Baie
Baia este mediul propice pentru aparitia mucegaiului, mai ales atunci cand umezeala este foarte mare si nici nu exista un mod acceptabil de a scapa de ea.
Scopul ventilatoarelor de baie este fix acesta- de a extrage umezeala din incapere si de a lasa un aer fresh, unde nu este loc de bacterii, mirosuri neplacute saua mucegaiuri.
In functie de tipul dvs de baie, veti putea alege intre 2 modele principale de ventilatoare si anume- cele centrifugale si cele axiale, adica cele care tin loc de fereastra.
In ghidul nostru va prezentam in detaliu caracteristicile pe care va trebui sa le luati in considerare cand alegeti un astfel de produs si totodata, va punem la dispozitie cateva sugestii de produse apreciate de utilzatori, datorita calitatii si eficientei lor.
Cuprins
TOP 5 CELE MAI BUNE VENTILATOARE DE BAIE
Ventilator Baie ELICENT E-style 120
Acest produs este fabricat in cadrul unei companii italienesti, cu istorie in fabricarea produselor de ventilatie atat pentru case/apartamente, cat si pentru centre comerciale,depozite s.a.m.d.
Ventilatorul se poate instala pe o gaura cu diametrul de 120 mm sau intr-o tubulatura cu aceleasi dimensiuni sau chiar mai mari. Important este ca acel spatiu in care veti amplasa ventilatorul sa nu fie mai mic de 120 mm, pentru ca atunci nu veti putea instala aparatul.
Instalarea se face rapid si usor, design-ul este unul simplu, clasic, care se potriveste in orice spatiu.
Ventilator Baie, ELICENT Elegance 100
Produsul poate fi montat atat pe tavan, cat si pe perete, fie instalat intr-o gaura, fie in tubulatura.Este un ventilator potrivit atat pentru uz casnic, cat si pentru cel industrial.
Dispune de clapeta antiretur, astfel mirosurile din afara sau bacteriile nu vor patrunde in casa dvs.
Design-ul este unul ceva mai modern fata de clasicele modele pe care le puteti vedea pretutindeni, ceea ce ofera un plus de avantaj produsului, mai ales daca aveti o baie mai nonconformista.
Ventilator VENTS 150MA
Este un ventilator de tip axial, cu montare pe perete, si este potrivit pt incaperi medii si mari datorita capacitatii sale de ventilatie.Este un produs compatibil cu o conducta de aer cu diametrul de 150 mm.
Design-ul este unul modern, veti vedea cum “jaluzelele” se vor deschide si inchide automat atunci cand opriti ventilatorul, fara sa faca vreun zgomot prea mare. Clapetele/jaluzelele ventilatorului sunt realizate dintr-un material rezistent, si anume din plastic ABS.
Mai trebuie spus ca motorul are protectie la supraincalzire si se opreste automat ventilatorul cand ceva nu este in regula cu el.
Ventilator Baie AURA 4C MRH Silent
Acest ventilator dispune de timer, lucru folositor atunci cand plecati de acasa si nu doriti ca ventilatia sa mearga continuu.Printre functiile suplimentare se numara si protectia la supraincalzire, senzorul de umiditate, clapeta antiretur, cat si indicator de functionare.
Toate aceste elemente fac din acest ventilator un produs de calitate superioara si foarte efficient, mai ales in conditiile in care nivelul maxim de zgomot este de doar 25 dB. Totodata, el este fabricat din plastic ABS, despre care se spune ca este rezistent la razele UV si durabil in timp.
Ventilator Baie FRESH Intellivent 2.0
Acest ventilator este produs in Suedia si are o putere de absorbtie de 134 mc/h. De asemenea, el se remarca prin silentiozitatea sa, nivelul de zgomot fiind de 21 dB.
Pe langa senzorul de umiditate, dispune si de timer, astfel ca produsul este mult mai inteligent si face ca folosirea sa sa fie mult mai simpla.In functie de design-ul baii dvs, puteti asorta ventilatorul, pentru ca il veti gasi pe mai multe culori.
Nu in ultimul rand, trebuie sa precizam ca acest ventilator dispune de o durata de viata foarte extinsa, de pana la 60000 ore de functionare continua.
Cum alegem un ventilator de baie bun:
Capacitate ventilare: Este cel mai important criteriu in ceea ce priveste ventilatoarele de baie, pentru ca in functie de spatiul pe care il detineti( dimensiunile baii) va dicta ce capacitate de ventilare ar trebui sa aiba aparatul ideal pt baia dvs.
Aceasta capacitate de ventilare se refera de fapt la nivelul de aer pe care ventilatorul este capabil sa il extraga pe ora. Cu cat spatiul va fi mai mare, cu atat capacitatea de ventilare trebuie sa fie si ea mai mare. La fel si daca baia este mai mica, capacitatea de ventilare trebuie sa fie si ea una potrivita.
De exemplu, pt o baie de 10-12 metri cubi, va fi perfect un ventilator cu capacitate mica de ventilare.
Montarea ventilatorului: In functie de cum este construita baia si de posibilitatile pe care le aveti, puteti alege intre 2 sisteme de montare a ventilatiei si anume- fie in perete, fie racordat la sistemul de ventilatie al blocului.
In cazul in care aveti o fereastra mica la baie, dar care nu este foarte eficienta si umezeala ramane tot inauntru, mai bine renuntati la ea si instalati un ventilator si atunci veti vedea adevarata diferenta, scapand totodata de umezeala acumulata in baie.
Pentru celelalte cazuri, cand nu aveti fereastra la baie, insa aveti o retea comuna de aerisire in bloc, va puteti “racorda” si dvs, insa alegeti un ventilator centrifugal, pentru a fi mult mai siguri ca nu inhalati tot felul de microbe, bacterii, microparticule de praf etc.
Zgomot: Trebuie sa recunoastem ca ventilatoarele de baie difera la acest capitol, dar de obicei, majoritatea produselor produc un zgomot in timpul functionarii lor. Doar daca alegeti modelele mai performante, dar totodata mai scumpe, veti avea parte de mai multa liniste cand porniti ventilatorul, pentru ca zgomotul este redus aproape la zero. Nivelul mediu de zgomot pe care il face un ventilator se incadreaza in 20-25 dB. Cu cat capacitatea de ventilare este mai ridicata, cu atat si zgomotul va creste treptat.
Functii si accesorii: Vom incepe cu senzorul de umiditate- in functie de gradul de umiditate din baie, acest senzoensorace ca ventilatorul sa porneasca, sa se opreasca sau sa se adapteze umiditatii respective. Acest sistem vine in ajutorul dvs si va ajuta sa fiti mai eficienti, insa poate fi gasit la modelele ceva mai performante.
Clapeta antiretur- se refera la component care opreste aerul din afara sa intre inauntru prin ventilator. Odata montat ventilatorul la reteaua comuna de aerisire a blocului, cu siguranta nu veti dori ca toate mirosurile posibile sa va intre in baie.
Temporizator- probabil ca aveti cu totii idee ce face un temporizator si iata ca el apare si in cazul ventilatoarelor de baie. Puteti seta dvs cat doriti sa functioneze aparatul.
De asemenea, puteti opta si pentru un produs cu turatie reglabila, adica puteti seta dvs ce turatie se potriveste baii si nivelului umezelii din ea si totodata, economisiti energie, iar zgomotul e mai redus.