Ingrijire Personala

Cele mai bune Cadre de Mers

Cadrele de mers sunt dispozitive ortopedice ajutatoare, avand functia de a sustine echilibrul pe durata deplasarii, destinate persoanelor in varsta, cu afectiuni locomotorii temporare sau permanente sau aflate in faza de recuperare ca urmare a unor interventii chirurgicale.

Aceste dispozitive nu sunt unele facultative si recomandarile doctorului sunt de fapt imperativ necesare. Cadrele de mers preiau din greutatea pacientului sustinuta de picioare si o redistribuie  catre trenul superior, brate, umeri, spate. Indiferent daca este vorba despre afectiuni locomotorii permanente sau temporare, cadrul de mers trebuie sa fie unul usor de utilizat, ergonomic, pentru a ajuta deplasarea nu a face-o mai anevoioasa. Cand este folosit in fazele de recuperare, obisnuinta cu cadrul de mers devine mai importanta, pacientul trebuie sa se acomodeze imediat cu cadrul si modul lui de utilizare.

Cum afectiunile locomotorii sunt mereu insotite si de traume psihologice, de aceea utilizarea unui cadru de mers nu trebuie sa fie o corvoada, prea tehnica sau greoaie, pentru a nu deveni un stres suplimentar asupra psihicului pacientului. Si in cazul utilizarii permanente, cadrul trebuie sa fie usor de utilizat si usor de transportat, pentru a oferi o posibilitate de deplasare cat mai mare. In aceste cazuri se recomanda cadrele de mers pliabile, deoarece transportul cadrelor este mult mai simplu, se poate plia si incarca in portbagajul masinii. Pentru utilizarea in cadrul unor institutii balneare sau de recuperare, se pot utiliza foarte simplu si cadrele fixe, deoarece vor fi folosite doar in in incinta clinicii.

Fata de primele modele de cadre, ce au aparut in jurul anului 1950, cadrele moderne sunt reglabile pe inaltime, mult mai usoare si unele au si roti penru o deplasare facila. Majoritatea cadrelor de mers este confectionata din aluminiu, fiind un material usor si rezistent, ambele fiind criterii esentiale pentru astfel de produse.

Pe piata exista numeroase modele cu diferite specificatii ce vor indeplini toate criteriile de selectie perfecte pentru fiecare utilizator. Cadrul trebuie selectat in functie de inaltime, greutate si scopurile utilizarii.

TOP 5 CELE MAI BUNE CADRE DE MERS

Cadru de mers pliabil cu dublu sprijin si roti

Cadru de mers pliabil cu dublu sprijin si roti

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cadru de mers este confectionat din aluminiu eloxat, ceea ce il face foarte usor, cu o greutate proprie de 2.3 kg. Se pliaza foarte usor doar prin apasarea unui buton, devenind destul de compact pentru a putea fi transportat si depozitat cu usurinta. Pentru o utilizare cat mai comoda, acesta se poate ajusta pe inaltime, potrivit deci pentru toate persoanele, indiferent de inaltime.

Ce ne-a placut: Faptul ca este dotat cu roti pe picioarele din fata, ceea ce face ca impingerea cadrului sa necesite un minim de efort. Este dotat cu 2 seturi de manere, pe diferite inaltimi, ceea ce inseamna ca vine in ajutorul celor ce au probleme la ridicarea si coborarea in pat sau pe scaune!

Cadru de mers pliabil, ajustabil pe inaltime, cu functie de pasire

Cadru de mers pliabil, ajustabil pe inaltime, cu functie de pasire, FS913L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cadru de mers este unul robust, ajustabil pe inaltime, deci se poate utiliza de cele mai multe persoane. Se pliaza prin apasarea unui buton iar dimensiunile in modul pliat sunt destul de reduse pentru a putea incape in orice masina.

Ce ne-a placut: Functia de pasire, care inseamna ca acest cadru se poate folosi prin ridicarea concomitenta a cadrului, tehnica ce are nevoie de o forta mai mare, dar se poate folosi si ca un cadru de mers pasitor, adica cadrul nu se ridica total de pe sol ci fiecare parte se ridica una dupa cealalta!

Cadru de mers fix Dr. Happy

Cadru de mers fix Dr Happy JL917L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cadru este confectionat din aluminiu anodizat fiind rezistent si fiabil. Este ajustabil pe inaltime insa nu este pliabil, este fix, fiind recomandat pentru utilizarea in cadrul unei clinici sau a locuintei proprii.

Ce ne-a placut: Desi are o greutate de doar 2.4kg, acest cadru sustine o greutate a utilizatorului de 120 kg, ceea ce inseamna ca se poate utiliza de o gama mai larga de persoane, majoritatea cadrelor avand o greutate maxima suportata de 100 kg.

Cadru pliabil din aluminiu cu miscare alternativa

Cadru pliabil din aluminiu cu miscare alternativa pentru maxim 115Kg

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cadrul de mers este realizat din aluminiu eloxat, foarte usor. Picioarele sunt prevazute cu orificii de reglare in inaltime adaptate necesitatilor utilizatorului si au terminatii din cauciuc antiderapant.

Acest model de cadru de mers pliabil suporta o greutate a utilizatorului de pana la 115 kg, greutatea proprie fiind de doar 2.5 kg, ceea ce este excelent pentru un cadru de mers pliabil.

Ce ne-a placut: Se poate folosi prin ridicarea totala a cadrului de la sol sau pas cu pas, prind ridicarea alternativa a laturilor! Desi este robust, este usor de transportat cand este pliat!

Cadru de mers pliabil, ajustabil pe inaltime, cu functie de pasitor

Cadru de mers pliabil, ajustabil pe inaltime, cu functie de pasitor, din aluminiu, THZ-913L

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest cadru reprezinta un titan in lumea cadrelor de mers. Raportul calitate/pret pentru acest produs este unul excelent, putand fi considerat unul specializat.

Acest cadru este dedicat si persoanele cu o greutate corporala mai mare, de pana la 130 kg. Aceasta greutate se poate atinge usor in cazurile pacientilor cu probleme de mobilitate.

Desi suporta aceasta greutate a utilizatorului, dimensiunile sunt aceleasi cu un cadru de mers obisnuit, este pliabil si ajustabil pe inaltime, cantarind doar 3 kg.

Ce ne-a placut: Pretul este unul excelent, nefiind mai scump decat un cadru de mers care suporta, de exemplu, greutatea utilizatorului de maximum 100 kg.

Iti recomandam:

Back to top button