AlteleCasa & Gradina

Cea mai buna Scara din Aluminiu

Orice meserias are nevoie de o scara de aluminiu in arsenalul de lucru. Fie ca o foloseste in scopuri personale sau de lucru, o scara de aluminiu de nadejde nu trebuie sa lipseasca din inventarul unui om harnic si muncitor. Ca orice alta scula de calitate, o buna scara de aluminiu trebuie sa fie rezistenta si manevrabila inainte de toate.

Acestea fiind spuse, tineti cont ca printre scarile de aluminiu existente in comert, exista mai multe modele disponibile, fiecare cu specificatiile sale caracteristicile. Altfel spus, nu exista un standard universal pentru scarile de aluminiu, chiar daca majoritatea scarilor de calitate tind sa incorporeze elemente similare.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam mai multe despre scarile de aluminiu pe care oamenii tind sa le cumpere, si sa aflam de ce sunt ele atat de populare. Dupa cum vom afla, nu doar inaltimea, tronsoanele, sau greutatea conteaza, ci si calitatea structurala, materialul, si usurinta de depozitare.

TOP 5 CELE MAI BUNE SCARI DIN ALUMINIU

Scara multifunctionala 3×9 trepte, functie egalizare, aluminiu, inaltime lucru 6.20m, KRAUSE CORDA

Scara multifunctionala 3x9 trepte, functie egalizare, aluminiu, inaltime lucru 6.20m, KRAUSE CORDA

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Este usoara, deoarece cantareste doar 13,5 kg.
 • Fabricata sub marca germana, aceasta scara dovedeste stabilitate, rezistenta si durabilitate in timp, indiferent de locul in care o veti folosi.
 • Are 3 tronsoane si datorita lor poate fi folosita atat ca scara simpla, sprijinita de perete sau ca scara dubla in forma literelor A sau Y inversat.
 • Treptele profilate va ofera siguranta, mai ales in momentele in care aveti talpile umede.
 • Are articulare din otel si chingi de siguranta, foarte rezistente, ce nu se vor rupe. Fiecare tronson are cate 9 trepte antiaderente.

Scara profesionala din aluminiu, 3×11 trepte

Scara profesionala din aluminiu, 3x11 trepte

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Inaltimea de lucru creste pana la 6.36 metri, datorita numarului mai mare de trepte.
 • Aceasta scara din aluminiu are 3 tronsoane a cate 11 trepte, asadar va ajuta sa ajungeti la inaltimi mai mari.
 • Cantareste 16 kg si are latime de 47 cm. Suporta greutate maxima de 150 kg.
 • Scara functioneaza foarte bine atat ca model dublu, in forma literei A sau Y inversat, dar si ca model simplu, sprijinit de perete.
 • Chingile cu care este dotata scara asigura o buna delimitare intre tronsoane.

Scara aluminiu 3 tronsoane 3×9 trepte Sdgroup

Scara aluminiu 3 tronsoane 3x9 trepte Sdgroup

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Puteti chiar sa scoateti unul din cele 3 tronsoane in caz ca nu va este util si scara devine una simpla, de tip A.
 • Este o scara universala, din aluminiu, cu 3 tronsoane a cate 9 trepte per tronson.
 • Lungimea maxima, cand scara este sprijinita de perete si este in format simplu este de 5.3 metri.
 • Structura este una rezistenta, durabila, datorita aluminiului si a mansoanelor ce previn alunecarea pe diferite suprafete
 • Atunci cand folositi toate cele 3 tronsoane iar formatul este dublu, scara va ajuta sa atingeti o inaltime maxima de 4.41 metri.

Scara profesionala STRATEGIC din aluminiu 3×7 trepte

Scara profesionala STRATEGIC din aluminiu 3x7 trepte

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Picioarele scarii au mansoare din plastic rezistent care impiedica alunecarea.
 • Are un raport calitate-pret foarte bun si este fabricata in UE.
 • Inaltimea maxima pana la care se extinde scara este de 3.25 metri, asadar daca va urcati pe scara o sa ajungeti la o inaltime in jur de 5 metri.
 • Este o scara dubla ce poate fi folosita si pe post de scara simpla.
 • Fiecare tronson are 7 trepte antiderapante, ce au latime de 41 cm.

Scara aluminiu pliabila 4 trepte, 3 trepte + platforma

Scara aluminiu pliabila 4 trepte, 3 trepte + platforma

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Este usoara si cantareste aproximativ 10 kg.
 • Inaltimea maxima de lucru la care puteti ajunge este de 4 metri.
 • Scara poate fi asezata fara probleme pe trepte in diverse locuri, pentru ca marginile antiaderente si chingile de sustinere va ofera siguranta chiar si pe scari sau terenuri denivelate.
 • Aluminiul din care este facut scara este rezistent si durabil si suporta in cazul acesta o greutate de pana la 150 kg.
 • Poate fi folosita atat pentru scop personal, cat si profesional.

Cum alegem o scara de aluminiu?

Desi multi dintre cei care achizitoneaza scari de aluminiu o fac in scopuri profesionale, o astfel de scara s-ar putea dovedi extrem de utila pentru mai toata lumea. In special pentru cei care locuiesc in mediul rural, o astfel de scara se poate dovedi indispensabila pe termen lung, mai ales cand se efectueaza operatii de intretinere a casei sau reparatii.

Tipuri de scari

In general, in functie de design si functionalitate, o scara poate fi simpla, dubla sau multifunctionala. Insa, astazi, vom discuta exclusiv despre produsele duble si cele multifunctionale, pentru ca acestea au de cele mai multe ori 3 tronsoane. Scara dubla sau extensibila este foarte utilizata pentru inaltimea pe care o poate atinge, intre 6-7 metri in cazul scarilor in forma literei A si 10 metri in cazul scarilor in forma literei Y intors. Va ajuta sa aveti acces in diverse locuri la inaltime chiar si pe terenuri ce nu sunt perfect drepte.

Pentru lucrari profesionale sau de natura complexa, v-am recomanda scarile din aluminiu cu articulatie. Aceste scari pot fi folosite ca scara dubla de tip A sau ca schela cu o baza orizontala pe care va puteti odihna sau pregati ustensilele, fiind destul de confortabila daca veti munci multe ore la inaltime.

Scara multifunctionala este cea mai buna, pentru ca imbina avantajele scarilor simple si a celor duble. Nu veti mai avea nevoie de alte scari din aluminiu in afara de cea multifunctionala. Poate fi folosita si pe suprafete cu denivelari sau pe scari de exemplu, pentru ca ofera siguranta necesara realizarii activitatilor dvs. Au 3 sau 4 tronsoane pe care le puteti adapta in functie de locul in care veti monta scara si de activitatea pe care o veti realiza.

Mod de functionare

In functie de sistemul care asigura extensia si felul extensiei scarilor, putem distinge produse extensibile, telescopice sau articulate.

 • Scarile extensibile – vor ajunge la inaltimea maxima prin extensia in “cascada” a tronsoanelor. Acest tip de scara se extinde pe verticala iar la inchidere, fiecare tronson va veni langa celalalt ca intr-un “pachet de biscuiti”. Scarile telescopice sunt asemanatoare cu cele extensibile, doar ca un lucru le diferentiaza. Aici tronsoanele nu vor mai veni unele langa altele ci vor fi bagate in interiorul partilor de jos. Asta inseamna ca la strangerea scarii ea va fi mult mai compacta si mai usor de transportat.
 • Scarile articulate – au tronsoane ce sunt prinse intre ele prin niste articulatii din otel, de obicei. Fiecare tronson poate fi rotit la 360 grade in jurul celorlalte datorita acelor articulatii. Scara va fi usor de extins si de strans si totodata, puteti monta tronsoanele exact cum aveti nevoie pentru lucrare si pentru mai mult confort.

Inaltime maxima

In cazul scarilor duble, limita ar fi penultima treapta si nu este recomandat sa va sprijiniti de ea mai ales la inaltimi mari. Va sugeram sa alegeti scara in functie de activitatile dvs si de locurile in care le desfasurati de obicei, de exemplu daca montati fire de electricitate prin case. Mereu alegeti o scara cu inaltimea mai mica cu 1 metru decat cea la care este nevoie sa ajungeti. De aceea o scara de aluminiu reprezinta o solutie buna ca versatilitate, pentru ca va ofera mai multe optiuni de reglare.

Masuri de siguranta

Foarte mare atentie la picioarele scarilor. Ele ar trebuie sa aiba mansoare din plastic sau cauciuc pentru aderenta sporita. De asemenea pot fi dublate sau pot avea traverse. Treptele profilate si putin mai late impiedica alunecarea picioarelor, un element pe care il putem intalni la mai toate scarile de aluminiu de calitate superioara.

Greutate admisa

Pentru scarile din aluminiu si chiar si pentru alte modele incercati sa respectati greutatea maxima specificata de producator. Pentru utilizare usoara, puteti alege o scara de tip III adica suporta 90 de kg si are design ergonomic. Cele de tip II suporta 100-105 kg iar cele de tip I pana la 115 kg. Pentru cele mai dificile activitati in scopuri profesionale exista si scari din aluminiu ce suporta intre 130-170 kg, doar ca vor avea pret de achizitie mai mare.

 

Iti recomandam:

Back to top button