Ingrijire Personala

Cele mai bune Pulsoximetre

Sanatatea este cel mai de pret lucru al unui om. In perioada in care traim sunt foarte multi factori externi care pot dauna sanatatii, de la poluare la stresul cotidian, iar pentru aceste lucruri ni se prescriu tot felul de medicamente, consumul acestora ajungand in prezent la niste cote uriase, fara precedent in istoria omenirii. De aceea, cel mai important lucru pe care-l putem face pentru sanatatea noastra este monitorizarea si preventia. Este recomandat de toti medicii sa ne facem controale regulat, sa avem grija la alimentatie si sa descoperim problemele cand inca sunt mici si usor tratabile.

Dar, fiindca ducem un ritm de viata alert si ocupat, nu putem merge asa de des pentru controale cum ne-am dori. Aici, tehnologia vine in ajutorul nostru si ne pune la dispozitie o sumedenie de dispozitive ce masoara diferiti parametri ai corpului nostru pentru detectarea si prevenirea anumitor boli.

Unul dintre aceste dispozitive este pulsoximetru, ce este utilizat pentru a masura nivelul de oxigen din sange dar si ritmul cardiac. Daca aveti nevoie de acest aparat si ati incercat sa achizitionati online unul, cu siguranta v-ati lovit de multitudinea de modele disponibile pe piata. Pentru a va ajuta sa alegeti cel mai potrivit pulsoximetru va prezentam cateva criterii de care trebuie sa tineti cont cand achizitionati un astfel de dispozitiv.

TOP 5 CELE MAI BUNE PULSOXIMETRE

Pulsoximetru RedLine FS10C, Albastru/Alb, Indica Nivelul de Saturatie a Oxigenului din Sange, Masoara Rata Pulsului

Pulsoximetru RedLine FS10C

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acesta este un dispozitiv certificat medical, ceea ce inseamna ca s-au efectuat teste clinice inainte de intrarea pe piata. Acesta se pune pe deget pentru a masura nivelul de oxigen din sange si ritmul cardiac, iar daca il veti utiliza de 15 ori pe zi, acest produs are o durata de viata de 5 ani.

Este foarte compact si usor, cantaring doar 60 g, il puteti lua practic oriunde cu dumneavoastra. In pachet veti gasi si bateriile necesare, dar si o husa pentru depozitare.

Ce ne-a placut: Afisajul LED mare si posibilitatea afisarii rezultatelor sub forma de grafic cu bare sau forme de unda.

Puls-oximetru Esperanza Oxygen, SPO2 35%-99%, Antisoc, Display LED, Negru

Puls-oximetru Esperanza Oxygen

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pulsoximetrul Esperanza Oxygen este unul foarte robust, antisoc dar cu un aspect modern si placut. Citeste pulsul si cantitatea de oxigen din sange prin aplicarea pe deget, dupa doar 3 secunde. Functioneaza cu baterii AAA, fiind de dimensiuni foarte mici, dar rezistent in acelasi timp datorita calitatii materialelor folosite.

Ce ne-a placut: Precizia foarte mare de citire a datelor cu o marja de eroare  de 0.2%!

Pulsoximetru RedLine FS20C, Albastru/Alb, Indica Nivelul de Saturatie a Oxigenului din Sange, Masoara Rata Pulsului, Avertizare Sonora, 4 Pozitii de Citire a Textului

Pulsoximetru RedLine FS20C

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest dispozitiv se ataseaza tot pe deget, se recomanda degetul aratator, mijlociu sau inelar pentru o monitorizare precisa si rapida a pulsului si nivelului de oxigen din sange. Dupa 8 secunde acesta se opreste automat daca nu este utilizat, pentru economisirea de energie.

Rezultatele se pot citi de pe ecranul LED de dimensiuni considerabile. Este prevazut cu o husa de transport si cantareste doar 60 g, putand fi transportat tot timpul zilei fara sa-l simtiti.

Ce ne-a placut: Acesta are 4 directii de afisare, in functie de preferintele si pozitia din care doriti sa cititi rezultatele. Are o durata de functionare de cel putin 5 ani.

Pulsometru / Oximetru, Finger Pulse Oximeter, Indica Nivelul de Saturatie a Oxigenului din Sange, Masoara Rata Pulsului

Pulsometru Oximetru

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest aparat este unul dintre cele mai compacte prezentate, cantarind doar 54 g. Desi este mic, o mare parte a suprafetei sale este utilizata de display-ul LED, foarte usor de citit.

Se opreste automat dupa 8 secunde daca nu este utilizat si are si un indicator de baterie descarcata pentru a schimba din timp bateriile. Pentru functionare, se utilizeaza un singur buton.

Ce ne-a placut: Dimensiunile si pretul destul de mici si posibilitatea afisarii rezultatelor in 2 directii de citire.

Pulsometru / Oximetru cu Pletismograma, Ecran LED – Puls-oximetru Digital

Oximetru cu Pletismograma

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pulsoximetrul de la Finger Pulse Oximeter, este cel mai mic din lista noastra, cantarind doar 50g. Pentru gestionarea cat mai buna a energiei consumate, acesta are un afisaj de baterie descarcata dar se si opreste automat dupa 8 secunde de neutilizare.

Rezultatele se pot afisa, pe ecranul LED, sub forma de procente sau BPM dar si sub forma de bare sau curbe. Pentru operare se utilizeaza un singur buton, fiind foarte intuitiv.

Ce ne-a placut: Are 4 pozitii de citire a rezultatelor si este reglabil pentru diferite grosimi de degete, de la copii la adulti, pentru o citire cat mai precisa.

Cum alegem un pulsoximetru bun

  1. Tipul

In primul rand trebuie sa stiti ca sunt mai multe tipuri de pulsoximetre. Cel mai popular este cel de deget, care se ataseaza pe un deget si de acolo citeste toate informatiile necesare. Acesta este compact si usor, si il puteti transporta oriunde cu dumneavoastra.

Cel de-al doilea tip, este cel cu bratara pentru incheietura, care functioneaza pe acelasi principiu, insa va recepta informatiile prin intermediul unei benzi ce se infasoara in jurul incheieturii mainii. Este recomandata pentru cei ce sufera de boli de inima si pulmonare.

  1. Marja de eroare

Precizia cu care pulsoximetru citeste nivelul de oxigen si pulsul este esentiala, si astfel se diferentiaza dispozitivele performante de restul. In general o marja de eroare de +- 2% este considerata normala, aceasta marja trebuie insa respectata in aproape toate conditiile de utilizare.

  1. Transmiterea rezultatelor

Este foarte important ca dispozitivul sa aiba un ecran, de preferat LED, mare si clar pe care sa se afiseze informatiile receptate si sa se poate citi de oricine, chiar daca persoana care-l utilizeaza este in varsta sau cu o vedere perfecta.

  1. Specificatiile tehnice

Pe langa specificatiile de baza, care sunt esentiale, precizia sau display-ul, pulsoximetrele pot avea si alte functii, ce vor face utilizarea mai usoara, dar care nu sunt obligatorii. Acestea ar fi, pornirea unei alarme pentru avertizarea rezultatelor eronate sau care nu sunt in parametri normali, pornirea automata la pozitionarea pe deget iar cele mai noi se pot conecta prin Bluetooth cu telefonul pentru stocarea datelor.

Iti recomandam:

Back to top button