Bebe & Copii

Cele mai frumoase Jucarii Vorbitoare

Jucariile vorbitoare sau interactive devin din ce in ce mai populare si atrag tot mai multi copii si parinti deopotriva. Conceptia generala, pana recent, a fost ca aceste jucarii sunt inutile si reprezinta o investitie suplimentara fara nici un rost, cand se poate achizitiona o jucarie simpla de plus, deoarece sunt mari sanse ca cei mici sa se plictiseasca repede de ea. In realitate, in momentul de fata, jucariile interactive nu sunt foarte scumpe, vorbind despre una obisnuita si nu un robotel foarte avansat, ce poate ajunge la preturi de mii de euro.

Ce sunt de fapt jucariile interactive sau vorbitoare? Reprezinta o evolutie a acelor jucarii pe care le-au avut si parintii, care daca apasai pe labuta sau burtica unui ursulet, acesta scotea diferite sunete, cel mai celebru fiind acel „I love you”. In prezent, jucariile s-au diversificat foarte mult, fiind chiar interactive, avand multe fraze si multe locuri sensibile ce actioneaza comenzi vocale la atingere. Se gasesc si jucarii vorbarete ce utilizeaza limba romana si sunt utilizate, in principal, mai mult in scopuri educative decat distractive, sau mai corect spus, imbina utilul cu placutul.

TOP 4 CELE MAI FRUMOASE JUCARII VORBITOARE

Jucarie Talking Tom Interactiva

Jucarie Talking Tom Interactiva

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Jucarie bazata pe jocul interactiv Talking Tom. Se adreseaza copiilor de peste 3 ani, fiind destul de mare la cei 30 cm inaltime si cantarind 400 grame. Bateriile sunt incluse in pachet.

Are mai multe puncte in care poate fi atins pentru a raspunde cu sunete prestabilite: frunte, burtica, picior, mustati si coada.

Ce ne-a placut: Talking Tom, la fel ca personajul din aplicatia de pe telefon, poate repeta tot ce ii spui si pe langa asta, mai si canta.

Jucaria Angela Pisica Inteligenta Vorbitoare

Jucaria Angela Pisica Inteligenta Vorbitoare

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta este varianta feminina a lui Tom si are aceleasi caracteristici ca si el. Desi este la fel de inalta, la 30 cm, forma mai supla a felinei reduc greutatea cu 25%, aceasta cantarind 300g. Si ea rage cand este gadilata la picioare si se bucura cand este frecata pe burtica.

Ce ne-a placut: Aceste jucarii sunt dintr-o bucata, deci nu exista riscul de desprindere a unei piese mici, ceea ce inseamna ca este foarte sigura.

Jucarie Interactiva Hamster Vorbitor Oscar

Jucarie Interactiva Hamster Vorbitor Oscar

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest hamster interactiv are o dimensiune redusa, de 15 cm si cantareste doar 200g, fiind potrivit si pentru copii mai mici. Bateriile nu sunt incluse in pachet si trebuie achizitionate separat.

Hamsterul are o blanita ecologica, foarte placuta la atingere, dand senzatia de jucarie de plus. Repeta tot ce ii spui, insa intr-o voce pitigaiata, „de soricel„, fapt ce il va distra si ii va capta interesul bebelusului, dar cu siguranta va fi distractiv si pentru parinti.

Ce ne-a placut: Acesta repeta si pupicii ceea ce il va incuraja pe bebelus sa fie mai afectuos. Acest hamster dragalas este si la un pret foarte accesibil.

Jucarie Interactiva Hamster Vorbitor

Jucarie Interactiva Hamster Vorbitor

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta jucarie este tot un hamster, insa de data aceasta este imbracat pentru Craciun. Are o inaltime de 16 cm si cantareste 200 g. Bateriile nu sunt incluse in pachet. Aceasta jucarie interactiva repeta tot ce ii spui si este acoperita cu un material pufos, fin la atingere.

Ce ne-a placut:Vine imbracat pentru Craciun, fiind cadoul perfect de la Mosul, si caciula si fularul se pot da jos, pentru a-l pregati de sezonul cald. De asemenea, pretul este unul destul de bun pentru o jucarie interactiva.

Cum alegem o jucarie vorbitoare pentru copii

O astfel de jucarie este ideala pentru copii ce incep sa vorbeasca sau chiar cu varste mai mari, de 3-5 ani. Sunt numeroase studii stiintifice care au demonstrat ca bebelusii reactioneaza foarte bine la stimulii auditivi, daca se vorbeste cu ei cu un vocabular normal, dezvoltandu-si astfel abilitati lingvistice mai repede sau mai coerente decat un copil care nu este supus la stfel de stimuli.

De asemenea, fiind o jucarie interactiva, ii va dezvolta abilitatile cognitive, bebelusul va intelege relatie de cauza-efect, de fiecare data cand va atinge o anumita parte a jucariei, aceasta va emite un sunet sau va rosti o fraza.

Aceste jucarii sunt foarte importante, mai ales acum in era monitoarelor, cand multi parinti au tendinta de a lasa copiii sa stea cu ochii in monitoare pentru a juca jocuri interactive, fapt, care este stiut de toata lumea deja, ca poate afecta vederea copilului si il obliga sa fie mai putin activ, reducandu-i pofta de a se deplasa, sau a incerca sa se deplaseze.

Desi nimic nu poate inlocui interactionarea directa cu parintii, aceste jucarii vorbarete pot veni ca un ajutor, ca o suplimentare la dezvoltarea copilului, mai ales cand este pus in opozitie cu tabletele sau telefoanele mobile.

Aceste jucarii vin in diferite forme si cu multe functii. In general reprezinta animale prietenoase si sunt programate cu fraze prestabilite pentru a reactiona la atingeri, frecari pe burtica sau imbratisari ce ajuta la crearea unei reactii empatice din partea bebelusului.

Majoritatea sunt cu baterii si trebuie tinut cont daca sunt sau nu incluse la achizitionare, pentru a fi siguri ca bebelusul in va putea folosi cand il duceti acasa. Este foarte important ca jucaria sa nu aiba parti mici ce se pot desprinde sau desface, pentru a evita inghitirea accidentala, de aceea trebuie achizitionata o jucarie ce respecta normale de siguranta in vigoare.

Iti recomandam:

Back to top button