Casa & Gradina

Cea mai buna Masa Plianta

Aceia dintre voi care am avut o masa plianta in trecut ar trebui sa inteleaga cat de utila astfel de masa poate fi pe termen lung. Desi ocupa putin spatiu in locuinta in starea ei naturala, o masa plainta poate fi extinsa cu usurinta atunci cand situatia o cere, fara a fi nevoie sa folosim alte elemente mobiliare.

Indiferent de forma lor, mesele pliante reprezinta o solutie practica pentru nevoile oricarei familii. Ele isi dovedesc utilitatea mai ales in situatiile in care avem musafiri neasteptati, daca dorim sa depozitam ceva la inaltime pe o suprafata plata, sau daca ne dorim sa remodelam interiorul locuintei pe termen scurt.

Indiferent de nevoile dvs pentru o astfel de masa, trebuie precizat ca ele pot sa difere de la un model la altul atat din punct de vedere al constructiei cat si al design-ului sau formei respective. In minutele urmatoare, vom incerca sa aruncam o privire la cele mai bine vandute mese pliante de pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE MESE PLIANTE

Masa plianta POPA STEFANACHE OEM

Masa plianta POPA STEFANACHE OEM

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Are doua blaturi pliabile care pot fi ridicate independent
 • Blaturile din pal dublu melaminat ofera o rigiditate sporita
 • Poate fi manevrata si depozitata cu usurinta datorita greutatii reduse
 • Foarte incapatoare, poate acomoda pana la 6 persoane
 • Extensiile pentru blat vin cu role pentru o desfacere mai usoara

Masa plianta gradina/terasa/curte, Kring Banquette

Masa plianta gradina terasa curte, Kring Banquette

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Masa incapatoare pentru 6-8 persoane
 • Usor de depozitat datorita constructiei sale ingenioase
 • Materialele de calitate folosite in compozitie o fac foarte rezistenta
 • Surprinzator de stabila in ciuda esteticii aparent simplistice
 • Beneficiaza de un raport calitate pret excelent

Masa plianta dreptunghiulara RAKI pentru evenimente

Masa plianta dreptunghiulara RAKI pentru evenimente

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Beneficiaza de un design foarte practic
 • Se extinde foarte usor datorita constructiei ingenioase
 • Usor de depozitat datorita sistemului de pliere
 • Desi plasticul din fata este subtire, masa este foarte stabila per ansamblu
 • Surprinzator de rezistenta in ciuda constructiei din materiale usoare

Masa plianta metal-plastic, Kring Banquette

Masa plianta metal-plastic, Kring Banquette

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Structura solida din materiale de cea mai buna calitate
 • Beneficiaza de un design elegant si atragator
 • Constructia materiala ii confera o rezistenta sporita la umiditate
 • Suficient de rigida in ciuda sistemului de articulare simplistic
 • Masa beneficiaza de o stabilitate impresionanta

Masa plianta cu blat mdf Z-Tools

Masa plianta cu blat mdf Z-Tools

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

 • Masa ideala pentru uz casnic sau pentru camping
 • Designul compact o face usor de transportat/depozitat
 • Perfecta pentru 2-3 persoane care nu au spatiu pentru mobila masiva
 • Ocupa foarte putin spatiu de depozitare
 • Se bucura de o estetica deosebit de atragatoare

Cum alegem o masa plianta de calitate

Forma conteaza

Atunci cand cautam o masa pliabila, trebuie in primul si primul rand sa tinem cont de forma propriuzisa a mesei dar si de marimea ei. Cand vorbim despre forma, trebuie spus de la bun inceput ca mesele dreptunghiulare sunt de departe cele mai raspandite si totodata cele mai utile din punct de vedere practic.

O masa dreptunghiulara este usor de depozitat prin prisma faptului ca poate fi asezata oriunde; chiar si in interiorul altor elemente mobiliere. Mai mult, o masa dreptunghiulara ofera o forma practica pentru lucru sau pentru studii. O masa rotunda, spre exemplu, nu poate acomoda la fel de multe carti si caiete.

Si pentru ca am adus vorba despre mesele rotunde, precizam ca exista destule mese pliabile cu top rotund. Aceste mese au o estetica ceva mai primitoare, fapt care le face perfecte pentru situatii sociale (petreceri, celebrari, aniversari, etc). Datorita formei rotunde, ele permit mai multor persoane sa le foloseasca in acelasi timp.

Exista si versiuni de mese pliante cu forma semirotunda. Aceste mese nu sunt la fel de raspandite precum cele dreptunghiulare sau rotunde, dar se bucura totusi de o disponibilitate suficienta. Putem observa cum multe dintre aceste mese incorporeaza doua sau mai multe parti componente. Astfel, ele sunt ceva mai dificil de depozitat si totodata de asamblat atunci cand situatia o cere.

Nu in ultimul rand, avem mese pliante de forma patrata. Aceste mese combina avantajele unei mese dreptunghiulare cu accesibilitatea meselor rotunde. Atata vreme cat masa in sine este suficient de incapatoare incat sa permita depozitarea de platouri, sticle, sau cosuri, o asemenea masa poate fi folosita cu brio in situatii sociale.

Constructia materiala si designul

Cand vorbim despre constructia unei mese pliante, ne referim in primul rand la blatul superior. In principiu, blatul unei mese este de regula confectionat din pal, plastic, lemn, sticla, aluminiu, sau poliester. In functie de utilitatea mesei si de forma ei, constructia poate sa difere ca si rezistenta fizica dar si termica.

 • Mese pliante din plastic – Precizam ca o masa plianta din plastic poate totodata fi construita din polietilena de inalta densitate sau ABS, ambele fiind materiale cu greutate redusa. Tinem cont aici ca ABS-ul este mult mai igienic per ansamblu si totodata mai usor de curatat. De regula, astfel de mese sunt de forma dreptunghiulara sau patrata.
 • Mese pliante din lemn masiv – Mesele din lemn sunt de regula ceva mai costisitoare dar totodata mult mai rezistente la uz frecvent. Aceste mese sunt de regula tratate cu lac de protectie care le ofera totodata o estetica deosebita. Se poate intelege ca mesele din lemn sunt destul de greu de transportat si depozitat datorita greutatii sporite.
 • Mese pliante din sticla – Cand vorbim despre mesele pliante din sticla, vorbim despre mese cu blat din sticla tratata termic si nicidecum de masutele din sticla pe care le gasim uneori in living-urile oamenilor. Precizam ca astfel de mese sunt destul de grele dar si dense, dar ca in ciuda greutatii lor, ele se pot deteriora foarte usor sau chiar sparge.
 • Mese pliante din pal melaminat si MDF – Desi astfel de mese pot fi ceva mai sensibile la factorii de mediu, ele isi dovedesc utilitatea intr-un mediu casnic. Avand o greutate ridicata, ele se folosesc de regula ca piese de mobilier statice, chiar daca forma pliabila le permite mobilizarea si repozitionarea ulterioara.
 • Mese pliante de camping – In aceasta categorie intra de regula mesele din poliester datorita greutatii reduse si a usurintei la transport si depozitare. Prin prisma flexibilitatii sporite, mesele din poliester ocupa putin spatiu si se pot desfasura in doar cateva secunde fara prea multe pregatiri in prealabil.

Marimea

Atunci cand vorbim despre orice tip de mobilier interior, marimea evident ca conteaza. La fel conteaza si pentru masele pliante, chiar si pentru cele care le folosim periodic si doar in mod limitat. In medie, inaltimea meselor pliante nu depaseste 70-75 cm, desi exista modele a caror sisteme pliante le permite sa regleze distanta blatului fata de sol.

Ca si suprafata a blatului, majoritatea meselor pliante au dimensiuni intre 60 cm pentru modelele compacte si 300 cm pentru mesele de 8-12 persoane. Mentionam aici ca mesele dreptunghiulare sunt de regula ceva mai mari decat cele rotunde dar ca asta poate sa difere in functie de constructia materiala a masei.

In marea lor majoritate, mesele patrate ofera un diametru de cca 90-120 cm, o marime ideala pentru 2-4 persoane. Mesele dreptunghiulare, pe de alta parte, pot ajunge pana la 180 cm si chiar 250 cm in anumite cazuri. Trebuie tinut cont aici ca in functie de forma mesei, s-ar putea sa avem nevoie de mai mult spatiu liber imprejurul ei.

Accesorii si sisteme de pliere

Atunci cand cautam o masa plianta, trebuie tinut cont nu doar de forma si marimea mesei ci si de optiunile suplimentare incluse si de sistemul de pliere. Desi unii oameni prefere mesele cu picioare metalice pentru o mai mare durabilitate, trebuie retinut ca rezistenta vine de regula cu o greutate sporita.

Astfel, cand vorim despre mesele portabile sau cele de camping, luam in considerare portabilitatea si usurinta de depozitare. Asta inseamna ca ne vom orienta in principiu spre mesele din plastic sau polister care se pliaza usor si rapid. Totodata, trebuie luat in calcul si timpul necesar asamblarii sau adaugarii accesoriilor incluse la pachet cu masa propriuzisa.

Nu in ultimul rand, tineti cont ca marea majoritate a meselor pliante ofer posibilitatea de a plia doar picioarele sau blatul, rareori avand capacitatea de a se plia complet. Mai mult, mesele pliante de marime medie si mare au de regula blatul format din doua sau chiar trei segmente, ceea ce le ofera o flexibilitate sporita dar si o greutate sporita.

Iti recomandam:

Back to top button