Casa & Gradina

Cele mai bune Masini de Tuns Iarba pe Benzina

Masinile de tuns iarba pe benzina va ofera flexibilitate mai mare, tocmai pentru ca nu depindeti de o sursa de alimentare cum este energia electrica, pentru care este nevoie de fir.

Atunci munca devine usoara, placuta si puteti munci orice suprafata a curtii. Reprezinta o metoda fiabila, usor de manipulat, practica, care va ofera o alternativa de a scapa mai usor de iarba nedorita de prin curte.

Cel mai bine este sa va documentati inainte de a cumpara un astfel de produs, pentru a fi siguri ca il alegeti pe cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

TOP 5 MASINI DE TUNS IARBA PE BENZINA

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Steinhaus, PRO-GLM401, 79cc, 3CP, 40 cm

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Steinhaus

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Veti putea gasi aceasta masina de tuns iarba la un pret foarte avantajos si cu caracteristici foarte bune, conform parerilor utilizatorilor.

Functioneaza prin alimentare cu benzina, avand un rezervor de 0.8 litri. Motorul este puternic, astfel ca si masina va functiona foarte bine pentru suprafete de pana la 1000 mp.

Tipul de pornire este manual, cu sfoara. Latimea lamei este de 40 cm, astfel ca veti putea taia deodata o bucata mare de iarba. Inaltimea de taiere este reglabila de la 2.5 cm la 7.5 cm. Iarba taiata este colectata intr-un sac cu capacitate de 40 litri.

Ce ne-a placut: Motorul are putere de 3 CP.

Masina de Tuns Gazonul Progarden T400i, Benzina, 3.5CP, Euro 5, 400mm, 40L, 3 Trepte Taiere

Masina de Tuns Gazonul Progarden T400i, Benzina

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o masina de tuns iarba destinata suprafetelor medii si mari, ce depasesc 1000 mp. Motorul este puternic si rezistent, avand o putere de 3.5 CP. Cu asemenea motor, produsul va functiona rapid si eficient indiferent de cantitatea de iarba ce trebuie tunsa.

Latimea lamei de tuns este de 40 cm, iar inaltimea de taiere este reglabila de la 20 cm la 60 cm. Rezervorul de benzina are o capacitate de 0.8 litri, iar cosul in care va fi colectata iarba are volum de 40 litri.

Ce ne-a placut: Dispune de reglare a inaltimii de taiere pe 3 trepte.

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina cu Autopropulsie Voinic DY180-135SB

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina cu Autopropulsie Voinic DY180-135SB

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Poate ca terenul nu este mereu drept si lin, asa cum ne-am dori cu totii, pentru ca atunci am termina mult mai rapid treaba. El poate avea denivelari si in cazul asta e nevoie de o masina de tuns iarba cu autopropulsie.

Este important sa nu va simtiti obositi dupa fiecare sesiune de taiat iarba prin curte. Aceasta masina are un motor puternic, de 3.2 CP. Functioneaza pe benzina, cu un cilindru.

Rezervorul de benzina are o capacitate mare de 1.3 litri.Sacul colector are si el o capacitate mare de 55 litri. Inaltimea de taiere este reglabila in 5 trepte, incepand de la o inaltime de 2.6 cm pana la 6.5 cm. Totodata, latimea lamei este de 46 cm si este din metal.

Ce ne-a placut: Este destinata terenurilor cu denivelari.

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Husqvarna LC 247, 2.4 CP, 125 CC, 47 cm Latime Lucru, 6 Trepte Taiere, 55 l sac Colector

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Husqvarna LC 247

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este o masina de tuns care va fi foarte eficienta pentru suprafete de aproximativ 1000 mp. Inaltimea de taiere a ierbii este reglabila, pe 6 trepte, incepand de la 2 cm pana la 7.5 cm.

Pornirea masinii este manuala, pe sfoara. Este un produs care inoveaza prin design-ul sau ergonomic. Manerul este unul confortabil, realizat special pentru a fi pliabil si accesibil. Va permite sa aveti un bun control al comenzilor.

Motorul este de 2.4 CP, iar puterea este de 1800 kW. Este usor de depozitat si de transportat.

Ce ne-a placut: Avand integrat sistemul Prime & Pull, masina poate fi pornita usor.

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Makita PLM4628N, 2.7 CP, Notor Briggs & Stratton, 46 cm Latime Lucru, 7 Trepte Taiere, 60 l Sac Colector

Masina de Tuns Gazonul pe Benzina Makita PLM4628N

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cei de la Makita mereu urmaresc sa scoata produse de calitate superioara pentru nevoile clientilor lor. Este ideala pentru un teren denivelat, fiind un model cu autopropulsie.

Motorul are capacitate de 2.7 CP si functioneaza bine pana la suprafete de 1400 mp.Manerul este ergonomic si ajustabil, pe 3 niveluri de inaltime, astfel incat dvs sa aveti o postura cat mai confortabila in timp ce manipulati masina.

Lama de tuns este din inox si are latime de 46 cm.Inaltimea de taiere a ierbii este ajustabila, intre 3 cm si 7.5 cm. Sacul colector are capacitate mare de 60 litri.

Ce ne-a placut: Are motor Briggs & Stratton, fiind un produs din gama masinile de tuns profesionale.

Cum alegem o masina de tuns iarba pe benzina:

Suprafata de tuns: Cand va hotarati sa achizitionati o masina de tuns iarba pe benzina, trebuie sa luati in considerare acest prim aspect- suprafata de tuns. Pot fi suprafete medii sau suprafete mari. De cele mai multe ori, pentru aceste tipuri de suprafata se foloseste masina de tuns iarba.

Asadar, suprafata medie masoara intre 350-1000 mp. Pentru ea e nevoie de un motor cu putere de 2-3 CP si de un rezervor de benzina de aproximativ 1 litru.

Suprafata mare masoara peste 1000 mp. Pentru un astfel de teren e nevoie de mai multa forta, cat si de eficienta mai mare, iar in felul acesta motorul are peste 3 CP. Rezervorul de benzina ar trebui sa aiba si el peste 1 litru, asta ca sa nu fie nevoie sa va opriti in timpul lucrului ca sa alimentati.

Exista si o exceptie si anume terenul cu denivelari, damburi etc. Pentru acest tip de teren va fi nevoie de o masina cu autopropulsie, pentru un efort minim din partea dvs.

Putere motor: Puterea pe care o are motorul va influenta direct performanta masinii de tuns iarba. Ea trebuie sa fie eficienta, rapida si durabila. Pentru a putea indeplini orice sarcina cu succes si daca bugetul va permite, ati putea achizitiona o masina de tuns iarba cu o putere mare, peste 3CP.

Parametri de taiere: Trebuie sa aveti in vedere latimea lamei de taiere si inaltimea de taiere a ierbii. Este cumva firesc ca o lama cu latime mare sa taie la o singura trecere o cantitate mai mare de iarba. Asa ea va fi mai fiabila si productiva. Pentru suprafete medii, o lama cu latime de 30-40 cm este ideala, iar pentru suprafete mari, latimea ar trebui sa fie peste 40 cm.

Inaltimea de taiere a ierbii poate fi reglabila. Unele modele prezinta de la 5 la 10 trepte de reglare a inaltimii de taiere. In functie de iarba din curtea dvs si de cum v-ati dori sa fie rezultatul final, puteti alege intre 2-2.5 cm pana la 7.5-10 cm.

Pornire: Exista 2 tipuri de pornire in cazul masinilor de tuns iarba pe benzina. Un tip ar fi cu sfoara, clasic, pentru masinile manuale.Iar al doilea tip este cel automat, cu cheie, insa modelele sunt mai mult de tip tractoras. La aceste modele, veti conduce, practic, cu un volan, masina de tuns iarba, iar viteza si directia de deplasarea pot fi schimbate cu ajutorul pedalelor.

Manevrabilitate: O masina de tuns iarba pe benzina, dar si in general, trebuie sa fie usor de impins si de folosit. Manerul joaca si el un rol foarte important, iar cel mai bun ar fi unul reglabil in functie de inaltimea utilizatorului. Trebuie sa aiba un design ergonomic, sa fie confortabil si aveti o prindere ferma atunci cand manevrati masina.

Masina de tuns are 4 roti, 2 mici pe fata si 2 mari pe spate. La modelele mai micute, rotile pot fi fabricate din plastic, iar la modelele mari si puternice, pot fi din cauciuc rezistent si fiabil.

Cumparati-va produse comode, usor de manipulat, reglabile pentru a nu va alege cu dureri de spate, tocmai pentru ca munca sa fie una placuta si rapida.

Colectare iarba taiata: Acest masini pot avea sau nu sac colector pentru iarba. La cele fara sac, iarba este aruncata pe teren, iar asta inseamna o munca in plus pentru dvs. Va recomandam pentru suprafete medii si mari sa cumparati masini cu sac colector, de cel putin 50 litri, pentru mai mult confort. Sacul poate fi din plastic, din material textil sau o combinatie intre cele doua.

Iti recomandam:

Back to top button