Bebe & Copii

Cele mai bune Paturi pentru Copii

Patuturile pentru copii sunt accesorii esentiale pentru siguranta si confortul celor mici. Deoarece odihna copilului reprezinta in mare parte si odihna intregii familii, este foarte important ca patutul copilului sa fie cat mai confortabil, dar sa aiba si unele accesorii si functii pentru a face copilul sa adoarma cat mai usor. Patutul, fiind destinat copiilor foarte mici, trebuie sa fie rezistent si cu un design sigur, pentru a putea preveni orice incident, chiar daca bebelusul este lasat sa doarma singur, nesupravegheat.

Desi patuturile au fost utilizate de mii de ani, in prezent patuturile pentru copii sunt disponibile in foarte multe modele, materiale si functii. De aceea va prezentam un ghid de achizitie, pentru ca dumneavoastra sa reusiti sa faceti singuri alegerea potrivita a patutului pentru copii.

TOP 5 CELE MAI BUNE PATURI PENTRU COPII

Patut Pliant Mappy

Patut Pliant Mappy

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un patut cu o dimensiune de 125 x 6 5x 76 cm, ceea ce inseamna ca este destul de spatios pentru a nu fi schimbat odata cu trecerea anilor, suportand si o greutate maxima de 15 kg. Este contruit din poliester cu un cadru metalic din otel.

Acesta este un model pliabil ce are si roti pentru un transport mai usor. Deoarece este asa de spatios, are 2 nivele, in functie de varsta copilului, fiind reglabil pe adancime.

Ce ne-a placut: Arcada pentru jucarii, care este un centru de divertisment pentru bebelus.

Patut Pliant Mappy, 2 Nivele

Patut Pliant Mappy 2 Nivele

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Patut de dimensiuni mari L 120 – W 60 – H 76 cm, ce se poate modifica pe 2 nivele. Greutatea maxima a copilului este de 15 kg, deci va putea fi utilizat 2-3 ani cu usurinta.

Materialul peretilor este din poliester iar cadrul din otel, fiind foarte usor de transportat, si datorita modului de pliere foarte rapid. Accesoriile incluse sunt foarte practice: arcada pentru jucarii si o plasa pentru tantari.

Ce ne-a placut: Masa de infasat!

Patut Pliant Wunderkid

Patut Pliant Wunderkid

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Recomandat pentru copiii de pana la 3 ani sau o greutate de pana la 14 kg. Se asambleaza si dezasambleaza foarte usor iar dimensiunile in modul pliat sunt foarte mici. Este contruit dintr-un cadru de otel si poliester, fiind usor dar si comod de transportat, datorita gentii de transport incluse.

Dispune de plasa pentru tantari, buzunar pentru jucarii si o arcada pentru jucarii. Are o masa de schimbat scutecele ce se poate detasa.

Ce ne-a placut: Designul placut si vesel.

Patut Pliant Mappy, 2 Nivele

Patut Pliant Mappy 2 Nivele roz

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Patut spatios, dar foarte compact cand este pliat. Este construit dintr-un cadru de otel iar marginile sunt poliester. Patutul se poate modifica pe 2 nivele de inaltime, in functie de varsta copilului. Are o geanta de transport inclusa, pentru a face mutarea mult mau usoara.

Dimensiunile sunt aceleasi ca la modelele precedente L 120 – W 60 – H 76 cm, insa acest model are doar specificatiile de baza, fara alte accesorii incluse.

Ce ne-a placut: Pretul foarte avantajos, potrivit pentru o familie cu un buget redus.

Patut din Lemn cu Sertar si Leganare Alb + Saltea 12 cm

Patut din Lemn cu Sertar si Leganare Alb

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest patut este unul fix, confectionat din lemn de fag, care arata foarte bine dar este si solid si practic in acelasi timp. Suportul se poate ajusta pe 3 nivele de inaltime. Dimensiunea interioara a patutului este 120(L) x 60(l) cm insa dimensiunile exterioare sunt ceva mai mari.

Are inclusa si o saltea de foarte buna calitate, ce se potriveste perfect pe cadrul patutului. In partea inferioara este dotat cu un sertar spatios pentru jucarii. Toate marginile au fost prelucrate rotunjit pentru a evita orice posibilitate de accidentare a bebelusului. Chiar si lacul utilizat este ecologic, pe baza de apa, pentru a minimiza posibilele pericole.

Ce ne-a placut: Cele 2 functii de leagan si fix.

Cum alegem un patut pentru copii

Materialul patutului – patuturile pot fi confectionate din clasicul lemn sau din plastic, metal sau unele aliaje. Fiecare model are avantajele si dezavantajele lui, care in principal tin de aspect, greutate sau robustete.

Modelul – pliabil sau fix. Cele pliabile, sunt de obicei din plastic sau aliaje metalice, si sunt construite pentru a fi usoare si usor de transportat sau depozitat. Acest model se recomanda pentru cei ce au spatiu limitat sau doresc sa mute constant patutul. Cele fixe, sunt de obicei mai robuste dar si mai grele fiind ideale pentru instalarea intr-un anumit loc de unde nu se va muta.

Gratii sau plasa – in functie de model, marginile patutului pot fi ori gratii, ori plasa. Este important ca cel putin partile laterale sa aiba vedere directa a imprejurimilor pentru a nu speria bebelusul si a nu se simti ca intr-o cutie. Gratiile sunt utilizate in special pentru patuturile fixe iar distanta dintre ele este foarte importanta: prea mare si copilul se poate strecura printre ele sau prea mici si efectul de panorama va disparea. Plasa este utilizata preponderent pentru modelel pliabile, fiind mai usor de impachetat.

Salteaua – calitatea saltelei este indicatorul calitatii somnului copilului. Dar si dimensiunea ei este importanta, deoarece, daca nu este de aceeasi marime cu blatul patului, picioarele sau mainile copilului se pot bloca. Salteaua trebuie sa fie ferma dar si ergonomica, sa se plieze dupa corpul celui mic.

Dimensiunea – patutul se poate utiliza pana la varsta de 3 ani, chiar mai multe in unele cazuri. De aceea, va recomandam sa achizitionati un patut destul de spatios, pentru a nu fi nevoit sa il schimbati odata cu trecerea anilor.

Iti recomandam:

Back to top button