Electrocasnice

Cele mai bune Pistoale de Vopsit

Daca tot a avansat atat de mult tehnologia in varii domenii si a reusit sa ne surprinda de fiecare data intr-un mod placut, transformandu-ne stilul de viata intr-unul mai simplu, fara prea mult efort, trebuia sa existe evolutii si la nivelul aparatelor folosite in constructie.

Vorbim astazi despre pistoalele de vopsit, care sunt instrumente nelipsite din trusa unui bun gospodar sau a unui muncitor profesionist, atunci cand doreste sa zugraveasca/vopseasca suprafete mari.

Acest dispozitiv se prezinta sub forma unui pistol conectat la un rezervor cu vopsea, care pulverizeaza rapid si facil un strat fin de culoare pe obiecte/suprafete.

Aceasta metoda a devenit preferata in defavoarea zugravitului clasic pe care il faceati in urma cu cativa ani si totodata, este o metoda care va ajuta sa economisiti timp si efort.

Pistoalele de vopsit nu lasa in urma un strat inegal de vopsea, astfel reusind sa acopere uniform suprafetele, acestea uscandu-se mai rapid si la fel in orice zona.

Veti reusi sa pastrati totusi si un pic de curatenie prin zona, fara sa fie nevoie sa va imprastiati cu prea multe unelte si vopseluri, riscand astfel sa murdariti restul locului in care va desfasurati aceasta activitate.

Pentru a stii insa cu certitudine care tip de pistol de vopsit este cel mai potrivit pentru nevoile voastre trebuie sa stiti cateva lucruri esentiale mai inainte, tocmai de aceea va punem la dispozitie un ghid si cateva sugestii de produse care sa va indrume.

TOP 5 CELE MAI BUNE PISTOALE DE VOPSIT

Pistol de Vopsit Electric EvoTools SG 60, 60 W, 800 ml

Pistol de vopsit electric EvoTools SG 60, 60 W, 800 ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acesta este un produs tip hobby, electric, usor de folosit si de manevrat aproape pentru orice tip de activitate printre care se numara: vopsire, lacuire, zugravire etc.

Are un rezervor foarte generos, de 800 ml, care va va permite sa acoperiti suprafete mari atat in interiorul casei, cat si in exterior, fara sa fie nevoie sa il reumpleti la interval scurte de timp.

Din parerile utilizatorilor, reiese ca este un produs care garanteaza rezultate bune, la un pret foarte avantajos si accesibil pt orice are nevoie de un pistol de vopsit. Este totodata usor de curatat, de transportat si de depozitat.

Ce ne-a placut: Simplu de utilizat pe orice tip de suprafata pentru: vopsire, lacuire, zugravire.

Pistol de Vopsit Steinhaus PRO-SG500, 500W, 800 ml

Pistol de Vopsit Steinhaus PRO-SG500, 500W, 800 ml

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparatul dispune de trei tipuri de jeturi: vertical, orizontal si circular pentru acoperirea unor zone diferite, astfel putand fi flexibili cu ajutorul acestui dispozitiv.Sistemul Quick-Release permite curatarea rapida a duzelor si a recipientului.

Setul de livrare contine o palnie care permite masurarea vascozitatii vopselelor. Mai mult, pistolul este dotat cu o valva speciala ce protejeaza motorul de eventuale scurgeri ale vopselei – puteti sa vopsiti si suprafete ce nu sunt vertical.

Este un aparat tip hobby, cu rezervor de vopsea mare de 800 ml, cu putere de 500 W si care poate fi folosit atat in interior, cat si la exterior.

Ce ne-a placut: Puteti selecta unul din cele trei jeturi diferite de pulverizare, in functie de aplicatie si de suprafata vopsita.

Pistol de Vopsit Steinhaus PRO-SG950, 950W

Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG950, 950W

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparatul este similar cu cel prezentat mai sus, doar ca acesta are o putere foarte mare de 950 W.  Pentru acoperirea suprafetelor mari se recomanda utilizarea duzei de 2.6mm. Pentru acoperiri fine se recomanda utilizarea duzei de 1.8mm.

Desi pe site apare ca fiind un produs tip hobby, noi consideram ca este un produs foarte bun, profesional, ce poate fi folosit atat in propria gospodarie, cat si in lucrari de anvergura, de muncitori profesionisti.

Pistolul are sistem integrat in maner ce permite reglarea fara trepte a debitului de vopsea. Puteti selecta unul din cele trei jeturi diferite de pulverizare, in functie de aplicatie si de suprafata vopsita: jet gros vertical, jet gros orizontal si jet circular.

Ce ne-a placut: Puteti selecta unul din cele trei jeturi diferite de pulverizare, in functie de aplicatie si de suprafata vopsita.

Pistol Vopsit Black & Decker HVLP200, 400W

Pistol vopsit Black & Decker HVLP200

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Lucreaza eficient ca produs semi-profesional, datorita motorului de 500W. Are un rezervor de vopsea de 1200 ml, este foarte mare, insa daca aveti o lucrare ce dureaza mai mult timp, s-ar putea sa obositi datorita greutatii.

Posibilitatile de reglaj simplu si precis la pulverizare asigura dispersie de mare finete cu debit usor ajustabil la evacuare. Rezervorul de vopsea cu capac lateral permite umplerea sau golirea rapida a acestuia

Pe langa pistolul de vopsit, veti primi si un recipient pt amestecarea vopselei, un accesoriu destul de util din mai toate punctele de vedere.

Ce ne-a placut: Indicatorul de debit al vopselei afiseaza setarile debitului.

Sistem de Pulverizare Vopsea Bosch PFS 3000-2, 650 W

Sistem de Pulverizare Vopsea Bosch PFS 3000-2, 650 W

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dispune de rezervor de vopsea ConstantFeed pentru alimentarea uniforma cu vopsea si in cazul lucrului deasupra capului sau aproape de sol.Datorita tehnologiei ALLPaint, pulverizarea va fi mai usoara pentru toate tipurilor de vopsele.

Are o putere mare de 650 W si o capacitate a rezervorului de 1000 ml, fiin asadar un produs semiprofessional. Pistolul de vopsit este electric si poate fi folosit atat pentru amenajari interioare, cat si pentru cele exterioare, de exemplu garduri, ziduri etc.

Piesa are totodata o carcasa compacta si e prevazuta cu o curea pentru umar, ca sa asigure ergonomie la manuire.

Ce ne-a placut: Carcasa compacta si curea de umar pentru lucrul flexibil si confortabil.

Cum alegem un pistol de vopsit bun

Tehnologia: In functie de principiul de functionare, pe piata veti gasi doua tipuri de pistoale de vopsit: cele cu aer comprimat si cele fara aer.

Pistoalele de vopsit cu aer comprimat: sunt modele standard recomandate pentru vopsirea obiectelor, a mobilei sau a caroseriei de masina prin metoda aerograf. Ofera o viteza de pulvertizare mai mica ele dand posibilitatea utilizatorului sa execute lucrarile de vopsire sau zugravire mai exact, putand controla cu exactitate cantitatea de vopsea folosita pentru o anumita suprafata.

Pistoalele HVLP folosesc tot aer comprimat, dar puterea de pulverizare se axeaza pe volumul de aer, si nu pe presiune, drept pentru care lucreaza extrem de incet. Sunt produse destinate amenajarilor interioare mai degraba, lasand in urma lor un strat fin de vopsit, neexistand riscul de strat gros, care se poate coji.

Pentru suprafete mai mari, pereti inalti sau lucrari in exterior, ziduri, garduri, se foloseste pistolul de vopsit fara aer. Acestea nu mai folosesc aerul pentru a propulsa vopseaua ci direct presiunea din rezervor a vopselei. Pistoalele de vopsit fara aer folosesc motoare electrice pentru a crea presiunea in rezervor si pentru a asigura o vopsire uniforma. Dezavantajul acestor aparate este faptul, ca desi asigura o viteza mare de vopsire nu asigura si precizia necesara pentru obiecte mici sau locuri inguste.

Indici de performanta: In aceasta rubric vom analiza: puterea dezvoltata pentru aparatele electrice, debitul de vopsire, suprafata de vopsire, volumul rezervorului pentru vopsea. Pentru utilizatorii casnici se recomanda utilizarea de aparate de vopsit cu aer comprimat sau in cazul celor electrice cu puterea de 200 W. In cazul in care vreti sa abordati in mod frecvent lucrari de anvergura, puterea acestor dispozitive poate ajunge pana la 650 W.

Debitul de acoperire si suprafata acoperita sunt doi parametri interconectati care va arata cat de rapid puteti folosi dispozitivul. Cu cat sunt mai ridicate aceste valori, cu atat dvs veti reusi sa terminati in timp util lucrarea, fara sa pierdeti prea mult timp. O valoare suficient de buna a dispersiei vopselei este in jurul valorii de 50 – 100 ml pe minut. Valori mai mici nu sunt recomandate, iar cele care depasesc cu mult aceste cifre sunt scumpe si sunt destinate profesionistilor. La fel si dimensiunea rezervorului de vopsea este foarte importanta, pentru ca va scuteste de un efort in plus, daca este cat mai optim. O valoare ideala a capacitatii rezervorului variaza intre 500 si 800 ml de vopsea sau var lichid.

Tipuri de vopsea acceptate: Tineti cont de nevoile dvs si abia apoi alegeti un model de pistol de vopsit in functie de acest criteriu. O sa va punem la dispozitie o lista cu cateva exemple: vopsea conventionala (pe baza de apa sau de diluant), vopsea lavabila, lac, grund, glazura, aracet si rasina epoxidica, vopsea pentru caroserie auto s.a.m.d.

Functii: Jetul poate fi reglat fie ca forma, fie ca dispersie. In primul caz se poate alege intre o forma plana, circulara, semi-circulara (pentru arii mari) sau in unghi (ideala pentru colturi, imbinari de perete cu tavan si zone greu accesibile). Pentru suprafete extinse alegeti jetul lat. Indicatorul de debit este foarte necesar, deoarece acesta va va permite sa aflati ce cantitate de vopsea veti aplica intr-un interval de timp dat si cum va varia, in functie de puterea ei de acoperire sau de suprafata pe care lucrati dvs (mai neteda sau mai rugoasa). Functia de autocuratare este si ea foarte importanta si va scuteste de griji, alaturi de multe alte functii pe care le veti descoperi numai daca faceti un mic research atat in magazinele online, cat si in cele fizice.

Iti recomandam:

Back to top button