Auto

Cele mai bune Scaune Auto Copii

Scaunele auto pentru copii au devenit accesorii indispensabile pentru orice parinte ce doreste sa aiba alaturi, in masina, cel mai pretios pasager. Cand achizitionati un scaun auto trebuie sa tineti cont de 2 aspecte esentiale: siguranta si confortulul copilului.  Celelalte criterii, aspect, greutate etc. Ar trebui puse pe un plan secundar, primele aspecte fiind cele mai importante si cele dupa care va veti orienta alegerea.

In primul rand, ce este un scaun auto pentru copii? Aceste scaune sunt folosite pentru transportul copiilor in masini, fiind construite pe masura lor, cu sisteme de asigurare, centuri de siguranta, in cel putin 3 puncte si sunt prevazute cu sisteme de ancorare, ce fixeaza scaunul pe bancheta din spate sau scaunul din dreapta fata. Ele trebuie sa asigure aceeasi protectie sau chiar mai mare in cazul unui accident ca un scaun sport cu centura de siguranta.

Pentru a va face alegerea si mai usoara, puteti alege unul dintre produsele din lista noastra de recomandari.

TOP 5 CELE MAI BUNE SCAUNE AUTO COPII

Scaun Auto Kinderkraft Comfort UP, 9 kg-36kg, Bleumarin

Scaun Auto Kinderkraft Comfort UP

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Un scaun auto pe care il puteti folosi pentru o lunga perioada de timp, deoarece, datorita tetierei reglabile si al inaltatorului de sezut, se poate utiliza de la 10 luni pana la 12 ani, o greutate a copilului cuprinsa intre 9 si 36 kg.

Centurile de siguranta au un sistem de prindere in 5 puncte, foarte sigur si usor de instalat. Spatarul se poate rabata  in mai multe pozitii, pentru o pozitie perfecta si confortabila. Are aparatori la nivelul capului si al umerilor pentru o protectie cat mai buna.

Ce ne-a placut: Scaunul este omologat R44 si cantareste doar 4 kg.

Scaun Auto Ajustabil U-Grow BXS-208GR, 9-36 Kg, Negru/Rosu

Scaun Auto Ajustabil U-Grow BXS-208GR

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Scaunul se poate utiliza pentru copii cu varsta intre 9 luni si 12 ani, fiind probabil singurul scaun de care veti avea nevoie. Greutatea suportata este situata intre 9 si 36 de kg, in functie de setarile pe inaltime si reglajul tetierei.

Pentru copii intre 22 si 36 de kg se poate utiliza ca inaltator auto. Pernele si husele se dataseaza usor pentru  o spalare rapida. Hamul se fixeaza in 5 puncte pentru o siguranta sporita si se detaseaza rapid cu un singur buton. Clasa de omologare este R44.

Ce ne-a placut: Ajustarea tetierei pe 6 trepte pentru o pozitie confortabila si sigura in functie de incaltimea copilului.

Scaun Auto U-Grow Safety Inimioare, 9-36 kg, Multicolor

Scaun Auto U-Grow Safety Inimioare

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pentru copii intre 9 luni si 4 ani, se poate utiliza ca scaun auto iar pentru copii mai mari, cu o greutate cuprinsa intre 18 si 36 kg se poate detasa spatarul, fiind utilizat ca un inaltator.

Pozitia de montare este in sensul directiei de mers, adica aceeasi pozitie ca bancheta sau scaunele din fata. Tetiera se poate regla in functie de inaltimea copilului. Are huse usor detasabile pentru a putea fi spalate.

Ce ne-a placut: AHamul in 5 puncte de fixare cu eliberare rapida.

Scaun Auto 2Drive SAG-15, 9 – 36 Kg, Rosu

Scaun Auto 2Drive SAG-1

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Scaunul acesta poate tine asigura confortul si siguranta pentru copii intre 9 si 12 ani sau o greutate intre 9 si 36 de kg, fie ca este utilizat ca scaun sau pentru copii mai mari ca si inaltator auto. Se monteaza cu fata spre sensul de mers si se asigura cu centura masinii, fiind compatibil si cu modele de masini mai vechi.

Acest produs este unul omologat dupa standardele europene. Asigurarea copilului se face printr-un ham cu fixare in 5 puncte si o eliberare rapida.

Ce ne-a placut: Desginul modern si materialele scaunului rezistente si confortabile.

Scaun Auto Wunderkid Reclining 0-25 kg, Gri

Scaun Auto Wunderkid Reclining 0-25 kg

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Scaunul este recomandat copiilor mai mici intre 0 si 4 ani. Fiind destinat si noi-nascutilor, se poate modifica doar pozitia spatarului, astfel este prea mic pentru copii mai mari de 4-5 ani sau cu o greutate de peste 25 kg. Husele se pot detasa usor pentru spalare.

Centura are un sistem de prindere in 5 puncte pentru o siguranta crescuta, la care ajuta si suportul lateral. Este omologat R44, adica indeplineste cele mai noi norme europene. Captuseala este moale si confortabila.

Ce ne-a placut: Fiind destinat si celor mai mici copii, acesta se poate monta si cu spatele la sensul de mers, pe scaunul din fata.

Cum alegem un scaun auto pentru copii bun

Pe piata exista foarte multe modele de scaune auto pentru copii, de aceea alegerea unuia poate fi cam dificila, variind foarte mult din punct de vedere al pretului, sigurantei, designului etc. Un alt aspect foarte important este reprezentat de dotarile masinii in care se va instala scaunul, deoarece nu toate sistemele de prindere si fixare se potrivesc cu toate elementele masinilor.

Iata care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aveti in  vedere daca doriti achizitionarea unui scaun auto pentru copii.

Sistemul de fixare – Cel mai important element, care asigura si siguranta sporita, este sistemul de prindere. Existe mai multe optiuni, prima fiind fixarea cu ajutorul centurii de siguranta a masinii. Nu recomandam acest sistem, deoarece este unul invechit, insa poate fi singura dumneavoastra optiunea, daca aveti o masina mai veche. Sistemele mai noi de prindere, si mai eficiente, sunt cele Isofix, cu mai multe puncte de ancorare, cele mai noi avand si un element aditional ce se ataseaza in portbagaj sau catre un picior suplimentar, disponibil pe masinile mai noi.

Confortul copilului – pentru confortul copilului trebuie respectate doua aspecte: dimensiunea corecta si materialul scaunului. Scaunele pentru copii sunt impartite in functie de varsta si dimensiunile copilului, de aceea trebuie sa alegeti unul potrivit pentru copilul dumneavoastra, sa nu fie prea mic si inconfortabil dar nici prea mare pentru a face centurile ineficiente. Materialul interior al scaunului, trebuie deasemenea sa fie moale, sa absoarba socurile si materialul exterior sa se poata scoate si spala usor.

Teste si certificari – nu toate scaunele disponibile pe piata sunt testate si omologate in cele mai stricte conditii, de aceea va recomandam sa achizitionati un scaun omologat si cu scoruri bune la testele de siguranta in ce priveste protectia copilului in caz de accident.

Montarea – modul in care se monteaza si rapiditatea montarii sunt importante mai mult pentru parinti decat pentru copil. Daca instructiunile de montare sunt simple si clare si nu este nevoie de foarte multe operatiuni pentru montarea corecta a scaunului, aveti siguranta ca ati instalat perfect scaunul pentru o protectie maxima.

Iti recomandam:

Back to top button