Casa & Gradina

Cele mai bune Seminee pe Lemne

Semineul cu lemne este mult mai mult decat o sursa de caldura, este si un obiect decorativ care poate face din orice incapere anosta un sanctuar pentru toata familia. Exista doua motive principale pentru care cineva alege un semineu pe lemne acestea fiind diametral opuse. Primul este de nevoie, deoarece nu toate spatiile de locuit au posibilitatea racordarii la reteaua nationala de termoficare sau la reteaua de gaze naturale sau la oricare alt mijloc de incalzire al locuintei.

Casele din sate izolate, sau cabanele din mijlocul naturii sunt in general incalzite de un semineu cu lemne. Cel de-al doilea motiv este unul al nostalgiei si confortului. Nimic nu se compara cu lumina unui foc de lemne si cu trosnitul bustenilor intr-o seara rece de iarna. In cazul acesta, semineul devine mai mult o piesa de mobilier, care este folosit pentru ocazii speciale si nu este folosit ca mijloc principal de incalzire al locuintei fiind mult mai mult decat o soba. Dar nu exista nici un motiv pentru care nu puteti alege un semineu cu lemne avand in vedere ambele considerente.

Semineele moderne cu lemne  s-au distantat considerabil de sobele clasice, devenind din ce in ce mai performante si dedicate pentru roluri specifice. Nu numai materialele s-au schimbat ci si tehnologia implicata si separarea diferitelor seminee pe categorii in functie de utilizare. Altfel spus, nu toate semineele cu lemne sunt la fel si chiar si cele care sunt contruite pentru acelasi scop difera de la un producator la altul.

Va vom ajuta in continuare sa faceti distinctie intre varietatea semineelor de pe piata, pentru a face o alegere cat mai buna si avizata in functie de nevoile individuale.

Daca doriti un semineu cu lemne pur si simplu decorativ, alegerea se va baza exclusiv pe design si usurinta cu care se poate utiliza, fiind o alegere mult mai usoara ca in cazul in care doriti sa incalziti un spatiu de locuit.

Dorim sa va venim in ajutor si mai mult si va prezentam cateva modele de seminee cu lemne, care noi am considerat ca sunt cele mai potrivite ca si fiabilitate, raport calitate/pret si desigur siguranta.

TOP 5 CELE MAI BUNE SEMINEE PE LEMNE

Soba Oslo, Otel, pe Lemne, Compacta, tip Semineu, Putere 9 kw, Volum Incalzire 140 m3, Diametru Cos Fum 150 mm

Soba Oslo, Otel, pe Lemne, Compacta, tip Semineu, Putere 9 kw, Volum Incalzire 140 m3, Diametru Cos Fum 150 mm

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest semineu compact poate incalzi un spatiu de aproximativ 140 m3. Acesta are o putere nominala de 7kW iar cu randamentul de 77% inseamna ca veti folosit 2.1kg de lemne/ora pentru a incalzi spatiul total de 140 m3.

Ce ne-a placut: Pretul rezonabil, dar cel mai mult aspectul cu vopseaua opaca refractanta!

Focar din Fonta Pentru Semineu pe Lemne, Model KFD ECO MAX 7 cu 3 Laturi din Sticla, Randament 82,5%

Focar din Fonta Pentru Semineu pe Lemne, Model KFD ECO MAX 7 cu 3 Laturi din Sticla, Randament 82,5%

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Semineul KFD ECO MAX 7 are un randament mai bun, de 82.5% si o putere nominala de 11.5 kW. Este construit din fonta si sticla iar focarul are dubla combustie si sistem suplimentar de reglare a tirajului (subar).

Ce ne-a placut: Probabil unul dintre cele mai frumoase seminee disponibile pe piata. Focul se poate vedea prin cele trei laturi de sticla, creand o atmosfera deosebita. Desigur si garantia de 5 ani este binevenita!

Soba Tip Semineu Camini 9, Sheet Metal Processing, 9kW, 50×110 cm, Negru

Soba Tip Semineu Camini 9, Sheet Metal Processing, 9kW, 50x110 cm, Negru

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Puterea nominala de 9kW si un randament de 85.2% fac din acest semineu unul dintre preferatele noastre. Fiind si la un pret avantajos, este alegerea perfecta pentru incalzirea unei camere.

Ce ne-a placut: Pretul, in primul rand, este unul convenabil. Semineul are dimensiuni destul de reduse, incluzand si un spatiu pentru lemne, ceea ce ii sporeste aspectul, deja unul destul de atragator!

Soba Incalzit cu Cuptor, Prity FM Elegance, 12 kW, Laterale Teracota, Alb

Soba Incalzit cu Cuptor, Prity FM Elegance, 12 kW, Laterale Teracota, Alb

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta soba, desi are si focul la vedere, este mult mai mult decat un semineu. Are o putere de 12 kW, ceea ce este suficent pentru a incalzi un spatiu destul de mare, de pana la 218 m3 si poate functiona atat cu lemne cat si cu carbuni.

Ce ne-a placut: Faptul ca este si un cumptor cu lemne excelent! Finisajul cu teracota alba ii ofera un aspect clasic dar modern in acelasi timp!

Semineu cu Flacara Dubla de Inalta Eficienta, pe Lemne, Xeoos

Semineu cu Flacara Dubla de Inalta Eficienta, pe Lemne, Xeoos

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest semineu este un reprezentant al gamei de lux, reflectata si de pretul mult mai mare. Acesta are un randament de 93%, ceea ce inseamna un consum redus de lemne de doar 1 kg/ ora pentru o suprafata de 100 m2, apriximativ 260 m3.

Ce ne-a placut: Aspectul modern si flacara dubla care ofera un efect deosebit de spectaculos. Faptul ca este construit din teracota si totusi mentine un design minimalist, ce se incadreaza perfect chiar si in cele mai moderne locuinte!

Cum alegem un semineu pe lemne bun

Alegerea devine mult mai tehnica in cazul in care aveti nevoie de un semineu pe lemne pentru a incalzi o camera sau o casa. Trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte:

Cel mai important este sa stiti spatiul ce va fi incalzit. Aici trebuie sa precizam ca producatorii de seminee specifica spatiul ce poate fi incalzit in metri cubi. Asta inseamna ca va trebui sa inmultiti suprafata camerei cu inaltimea tavanului. De exemplu, daca aveti o camera de 20 m2 cu o inaltime a camerei de 2.6 m (cea mai des intalnita inaltime), atunci spatiul ce va trebui incalzit este 20 x 2.6 = 52 m3.

Alegerea dumneavoastra trebuie sa tina cont si de modul de folosire al semineul: ca centrala (se incalzesc mai multe camere, celelalte camere, fata de locul unde este amplasat semineul, se vor incalzi prin radiatoare/calorifere, si caldura va circula printr-un sistem de tevi) sau pentru incalzirea unei singure camere. In cazul in care se utilizeaza ca centrala, trebuie sa se tina cont si de pierderile din sistemul de distributie al caldurii (lungimea tevilor).

Un alt criteriu de alegere foarte important este randamentul, adica cat din cantitatea de lemn folosita este transformata real in putere calorica, caldura. Aici nu este nevoie sa intram in detalii, trebuie doar sa tineti cont ca un randament foarte bun este unul de peste 90% (acest lucru este specificat de producator).

Foarte important pentru randamentul semineul cu lemne este materialul din care este fabricat.  Principalele doua variante sunt otel captusit cu samota sau fonta.

Si pentru caminul semineului exista doua variante: camin deschis, unde focul la vedere, neprotejat de spatiul incalzit, si camin inchis, unde focul este in interiorul semineului si se poate accesa doar deschizand usa semineului. Caminul deschis presupune verificarea constanta a focului.

Trebuie mentionat, ca indiferent de modelul ales, este necesar sa apelati la un ajutor profesionist pentru montarea si testarea semineelor cu lemne.

Iti recomandam:

Back to top button