Altele

Cele mai Bune Tensiometre

Hipertensiunea arteriala este o boala des intalnita in randul persoanelor in varsta, dar in ultima vreme se regaseste si la adulti sau chiar la tineri. Daca stiti ca aveti o problema de genul acesta, cel mai bine ar fi sa consultati un medic, iar mai apoi sa va achizitionati un tensiometru, cu care va veti putea tine sub control si verifica constant tensiunea si pulsul.

Consideram ca acest aparat este absolut necesar intr-o casa, mai ales daca exista si persoane mai in varsta prin preajma. Tensiometrele sunt usor de folosit, accesibile ca pret, cu un design simplist, cu care se poate descurca orice persoana sa le manevreze.

Un tensiometru folosit periodic chiar si de membrii aparent sanatosi ai familiei poate detecta foarte devreme o hipertensiune arterial, evitand tratamentul complicat sau va poate ajuta sa tineti sub control tratamentul pe care vi l-a recomandat doctorul.

Tensiometrele de pe piata au tot mai multe functii, sunt mai usor de folosit si pot fi gasite in orice farmacie sau magazine de specialitate.

Daca nu ati mai cumparat sau folosit pana acum asa ceva, trebuie sa aveti cateva lucruri in vedere inainte de a va grabi sa cumparati un anumit model de tensiometru, tocmai de aceea va prezentam mai jos, pe larg, caracteristicile cele mai importante.

TOP 5 CELE MAI BUNE TENSIOMETRE

Tensiometru Electronic de Brat SilverCloud MB23

Tensiometru Electronic de Brat SilverCloud MB23

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest tensiometru este foarte apreciat de utilizatori si cumparat in numar foarte mare, tocmai datorita pretului sau foarte avantajos si a caracteristicilor de care dispune.

Ecranul mare LCD, cu caractere de mari dimensiuni, permite vizualizarea indicilor masurati cu usurinta. Pe ecran sunt afisate simultan data si ora, valorile tensiunii sistolice/diastolice si pulsul. Sfarsitul procesului de masurare este marcat printr-un mesaj sonor.

Manseta ofera posibilitatea utilizarii pentru un interval al circumferintei bratului intre 22cm-36cm. Tensiometrul SilverCloud MB23 va informeaza printr-o pictograma animata cand sunt detectate batai neregulate ale inimii.

Activarea doar prin simpla apasare a tastei de pornire/oprire si pornirea automata a procesului de masurare fac din acest tip de aparat un dispozitiv foarte usor de folosit. Pentru alimentare sunt necesare 4 baterii AAA (nu sunt incluse) sau un alimentator 220V (nu este inclus).

Ce ne-a placut: Functia de memorare automata permite salvarea a 90 valori ale tensiunii, impreuna cu data si ora efectuarii lor.

Tensiometru Electronic de Brat Medisana BU 510

Tensiometru Electronic de Brat Medisana BU 510, Alb

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Si acest aparat este foarte apreciat de utilizatori si cumparat in numar foarte mare, pretul este unul avantajos, iar tensiometrul va asigura cele mai bune si rapide rezultate, care vor fi pastrate mereu intr-un istoric.

Acest tensiometru dispune de o manseta foarte mare si lata(circumferinta bratului 22-36 cm). Toate rezultatele pot fi vizualizate prin intermediul ecranului digital, ale carui caractere pot ajunge pana la 22 m inaltime, pt ca dvs sa le puteti vedea cat mai bine.

Masuratorile sunt clasificate in functie de sistemul de evaluare al OMS, utilizand o scala de culori. Sunt afisate urmatoarele tensiuni: sistolica, diasistolica, data, ora. Mai mult, aparatul functioneaza pe baza a 4 baterii AA.

Ce ne-a placut: Poate fi folosit de 2 utilizatori iar functia de memorare automata permite salvarea de pana la 90 de valori ale tensiunii.

Tensiometru de Brat Omron M2 Basic, Validat Clinic

Tensiometru de Brat Omron M2 Basic, Validat Clinic

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este de tipul tensiometrului de brat  complet automat simplu si usor de folosit, oferind o masurare corecta si rapida a tensiunii arteriale. Functia sa de memorie pentru ultima valoare masurata e destul de interesanta. Tot interesant e faptul ca functioneaza pe baza a 4 baterii AA.

Aparatul masoara si afiseaza rezultate pentru tensiunea arteriala, pentru sistola, diastola si puls si indicator de hipertensiune, simbol care palpaie pe ecran daca valoarea tensiunii sistolice depaseste 135 mmHg sau daca valoarea tensiunii diastolice depaseste 85 mmHg.

Trebuie precizat totodata ca este un produs validat clinic, avand precizie si repetabilitate deosebite, demonstrate prin testari independent efectuate de institute specializate si medici acreditati.

Ce ne-a placut: Tensiometrul face parte din gama unui brand cunoscut pentru astfel de aparate, foarte calitative si rezistente in timp.

Tensiometru Omron M3 + Adaptor Priza

Tensiometru Omron M3 + Adaptor Priza, Alb

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tensiometru Omron M3 dispune de manseta Easy Cuff pentru circumferinta bratului intre 22 si 42 cm. Permite utilizarea si memorarea valorilor tensionale pentru 2 utilizatori. Memoreaza 60 de valori impreuna cu data efectuarii masuratorii, pentru fiecare din cei 2 utilizatori.

Dispune de un sensor de miscare, care va atentioneaza daca v-ati miscat in timpul procesului de masurare a tensiunii.De asemenea, afiseaza daca sunt tulburari de ritm cardiac in timpul masurarii tensiunii arteriale. Indica daca manseta este corect montata pe brat.

Este un produs potrivit atat pentru persoanele bolnave, care doresc sa isi masoare tensiunea arterial la domiciliu, cat si pt cadrele medicale.

Ce ne-a placut: Ledul se coloreaza in portocaliu daca valorile tensionale sunt crescute.

Tensiometru Electronic de Brat Omron M7 Intelli IT, Bluetooth, 0-299mmHg, 40-180 bp

Tensiometru Electronic de Brat Omron M7 Intelli IT

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Face parte din noua generatie de tensiometre inteligente ce combina tehnologii avansate cum ar fi manseta “Intelli Wrap”, utilizarea de aplicatii iOS sau Android precum si Bluetooth pentru conectarea la un SmartPhone, utilizand aplicatia Omron Connect.

Tehnologie INTELLISENSE™ – asigura, prin umflarea specifica a mansetei proprie fiecarui utilizator, o determinare a presiunii arteriale precisa si confortabila.

Aparatul are rolul de a indica un nivel foarte crescut al tensiunii arteriale, cat si bataile neregulate ale inimii.Capacitate de memorie de pana la 100 de determinari pentru fiecare din cei doi utilizatori.

Continutul pachetului: aparatul, manseta, manual de utilizare, adaptor pentru priza, husa de protectie, baterii alcaline de 1,5V tip AA, certificat de garantie, jurnal de consemnare zilnica a masuratorilor, si o manseta cu circumferinta de 22 – 42 cm.

Ce ne-a placut: Are compatibilitate cu smartphone-uri/tablete datorita functiei Bluetooth.

Cum alegem un tensiometru bun

Tipologie: Exista 3 tipuri de tensiometre si anume: automate, semi-automate si mecanice. Pentru aparatele automate nu trebuie sa faceti nici cel mai mic efort, dvs doar apasati pe un buton si rezultatele vor aparea pe ecranul digital integrat in aparat. In cazul celor semi-automate va fi nevoie de umflarea si dezumflarea manuala a unei pompite.

Aceste doua tipuri sunt foarte potrivite pentru persoanele necalificate, care doresc sa isi masoare tensiunea la domiciliu, fara prea mare efort. Modelele mecanice presupun ascultarea batailor inimii, cu ajutorul unui stetoscop. Acest lucru poate fi făcut de medici și asistente medicale dar și de oamenii obișnuiți. Recomandabil este ca aceste dispozitive mecanice să fie utilizate de către personalul medico-sanitar.

Modul de fixare al aparatului: Aceste aparate pot avea doua moduri de fixare: pe incheietura mainii sau pe brat. Cadrele medicale recomanda folosirea modelului cu fixare pe brat, considerandu-l mult mai precis, insa pentru o persoana necalificata, destul de bun este si modelul cu fixare pe incheietura mainii, mai ales ca rezultatele nu o sa difere intre ele extreme de mult. Depinde foarte mult si de gradul bolii pe care o aveti, daca suportati un astfel de aparat pe brat/incheietura s.a.m.d.

Dimensiunea si materialul mansetei: Este un factor de care este neaparat nevoie sa tineti cont in alegerea tensiometrului potrivit. Pentru o masuratoare precisa, manseta care se fixeaza pe brat si se umfla trebuie sa fie potrivita si reglabila. Teoretic, o manseta de brat trebuie sa acopere circa 1/3 din distanta umar-cot si sa se poata inchide strans. Dacă manșeta nu este potrivită pentru brațul tău, adică este ori prea mică, ori prea mare, rezultatele măsurătorii de tensiune nu sunt viabile.

Fiecare tensiometru este dotat cu o manseta fabricata din doua tipuri de material: cauciuc si nylon. Partea interioara a mansetei este fabricata dintr-o membrana de cauciuc care se umfla cu aer si iti apasa bratul pentru a masura tensiunea. Invelitoarea exterioara este din nylon si este echipata cu inchidere tip Velcro (arici) pentru fixarea pe incheietura.

Compatibilitate cu dispozitive inteligente: Aparatele mai performante ofera posibilitatea ca rezultatele obtinute sa fie transmise catre un smartphone/tableta/laptop, unde le veti putea compara si gestiona mai bine, astfel incat sa aveti un istoric. Inainte de a achizitiona un astfel de model, totusi verificati mai intai comparabilitatea cu sistemul de operare al telefonului dvs.

Alimentare: Majoritatea acestor aparate functioneaza cu baterii alcaline (intre 2 si 4). Exista insa si dispozitive care pot fi alimentate prin energie electrica, fie adaptorul de priza este optional, fie este inclus in pachetul initial.

Memorie: Etse foarte important sa aveti un istoric al rezultatelor tensiunii arteriale. Cele mai bune tensiometre digitale stocheaza valorile pentru multe masuratori si chiar permit un isotirc personalizat pentru mai multi utilizatori. In functie de nevoile dvs, verificati memoria aparatului, cu cat este mai mare, cu atat mai bine.

Iti recomandam:

Back to top button