Ingrijire Personala

Cele mai bune Vitamine

Chiar si cu o dieta bine regulata, corpul nostru are din cand in cand nevoie de putin ajutor. Pentru a-i asigura organismului nutrientii de care are nevoie pentru o functionare regulata, trebuie cateodata sa suplimentam alimentatia zilnica cu elemente aditionale. Vorbim aici despre vitaminele pe care in mod normal le gasim in mancarurile pe care le consumam.

Ca alternativa la ingerarea vitaminelor in mod traditional, avem alternative moderne in forma suplimentelor alimentare sau a vitaminelor comprimate pe care le putem inghiti ca supliment.

Aceste vitamine au devenit foarte raspandite de-a lungul anilor si pe buna dreptate avand in vedere cat de insuficienta poate fi dieta unora dintre noi.

Indiferent de motivul pentru care ati decis sa recurgeti la utilizarea vitaminelor, trebuie inteles ca ele au un rol benefic in mare parte si ca sunt usor de procurat in ziua de azi. Acestea fiind spuse, nu toate vitaminele sunt la fel de eficiente, mai ales cand luam in considerare faptul ca compozitia lor poate sa difere considerabil de la un producator la altul.

TOP 5 CELE MAI BUNE VITAMINE

Supliment alimentar Vitamin C 1000mg SolaraySupliment alimentar Vitamin C 1000mg Solaray

 • Ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ
 • Contribuie la formarea normala a colagenului in scopuri regenerative
 • Inbunatateste functionarea sistemului nervos si a sanatatii psihice
 • Asigura o functionare normala a sistemului imunitar
 • Creste rata de absorbtie a fierului in organism
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Supliment alimentar DOPPELHERZ MAGNEZIU 400Supliment alimentar DOPPELHERZ MAGNEZIU 400

 • Inbunatateste rata de vitaminizare a corpului si ajuta la o mai buna digestie
 • Ajuta la cresterea substantelor nutritive la nivelul creierului
 • Mareste capacitatea de efort a organismului pe timpul zilei
 • Creste viteza de absorbtie a nutrimentelor din alimentele consumate
 • Ajuta la activarea enzimelor la nivel metabolic
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Supliment Alimentar Magneziu Organic cu Vitamina BSupliment Alimentar Magneziu Organic cu Vitamina B

 • Ajuta la mentinea sanatatii dintilor si a sistemului osos
 • Mentine valorile normale ale glicemiei pe termen scurt
 • Reduce oboseala si extenuarea si mentine tensiunea arteriala
 • Stopeaza formarea calculilor renali in organism
 • Asigura un echilibru electrolitic si stimuleaza fertilitatea
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Supliment alimentar Alive Calcium + D3 Gummies Nature's WaySupliment alimentar Alive Calcium + D3 Gummies Nature’s Way

 • Ajuta la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor
 • Contribuie la functionarea normala a sistemului muscular
 • Inbunatateste functionarea sistemului imunitar in organism
 • Mareste capacitatea de efort si asigura functionarea enzimelor digestive
 • Asigura o mai buna functionare a membranelor celulare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Vitamine si minerale, Gold Nutrition ZMA zinc magneziu vit B6Vitamine si minerale, Gold Nutrition ZMA zinc magneziu vit B6

 • Contribuie la reducerea oboselii si a extenuarii pe parcursul zilei
 • Ajuta la stabilirea unui echilibru electrolitic in organism
 • Mentine sanatatea sistemului osos si a dintilor
 • Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si nervos
 • Ajuta la formarea normala a globulelor rosii
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Alegerea vitaminelor in functie de nevoie

Cele mai bune VitaminePoate ca primul lucru care ar trebui sa ne preocupe atunci cand alegem vitaminele potrivite este nevoie pentru care recurgem la ingerarea lor in primul rand. Desi nevoile oamenilor difera cand vine vorba nu doar de vitamine ci si de suplimente alimentare, vitaminele tind sa indeplineasca niste functii generale in marea lor majoritate.

Astfel, oamenii care sufera de o deficienta de fier aleg sa utilizeze vitamine care sa le asigure plusul necesar in organism fara sa produca efecte negative de nicio natura. De aceea, este foarte important sa nu utilizam vitamine fara a ne documenta in prealabil cu privinta la utilizarea lor propriuzisa si fara sa consultam un doctor sau nutritionist.

Ar trebui sa precizam aici ca vitaminele nu trebuiesc consumate pentru a substitui vitaminele pe care le ingeram in mod natural prin consumarea mancarurilor. Ele trebuiesc consumate ca si suplimente alimentare, motiv pentru care ar trebui sa preferam consumptia de alimente sanatoase in locul vitaminelor de tip supliment sau comprimat.

Avand in vedere faptul ca unele vitamine ne pot face rau pe termen lung daca le consumam in mod regulat, este foarte important sa consumam un medic inainte de a le consuma. Totodata, trebuie tinut minte ca unele comprimate sunt formulate sa contina si alte ingrediente care ar putea sa ne provoace senzatii sau efecte neplacute.

Tipul de administrare

Si pentru ca vorbim de senzatii sau efecte nedorite, trebuie sa spunem cateva cuvinte despre forma si tipul de administrare a acestor vitamine. In marea lor majoritate, aceste vitamine se consuma pe care bucala si tind sa contina ingrediente care le fac usor de digerat. Ele pot uneori sa contina si arome aditionale, in special zahar sau cafeina.

Capsulele sunt printre cele mai raspandite tipuri de vitamine pentru ca sunt usor de consumat si nu necesita vreo pregatire in prealabil. Aici gasim si vitaminele de tip efervescent care se dizolva intr-un pahar cu apa, o modalitate foarte eficienta de a garanta ca vitaminele sunt asimilate rapid de organism si fara prea mult efort din partea consumatorului.

Intr-o nota similara, precizam ca vitaminele pentru copii pot de multe ori sa se asemene dulciurilor si ca vin sub forma de siropuri, drajeuri, jeleuri, tablete dizolvabile, sau pastile. In mod evident, este foarte important sa consultati un medic inainte de a folosi orice tip de vitamine dar mai ales daca vine vorba despre copii dumneavoastra.

Efectele secundare

Atunci cand vine vorma despre orice tip de supliment alimentar, vitamine, sau aditivi de orice natura, trebuie sa luam serios in considerare efectele secundare pe care aceste substante pot sa le provoace. Nu este exclus ca unele vitamine pot sa provoace greata, ahitatie, ameteli, senzatie de voma, oboseala, sau alte astfel de simptome.

Este foarte important ca vitaminele sa fie consumate in dozajul recomandat si ca ele sa nu fie combinate cu alte suplimente care ar putea provoca conflicte. Cea mai buna metoda de a evita aceste probleme este sa consultam un medic inainte de folosirea acestor suplimente/vitamine. Nu trebuie neglijat pericolul pe care unele suplimente alimentare pot sa le provoace anumitor consumatori.

Ar mai trebui totodata sa mentionam ca unii consumatori de vitamine sau suplimente pot sa dezvolte reactii alergice la aceste vitamine, mai ales daca sunt combinate cu alte substante de aceasi natura. Totodata, dozajul acestor vitamine nu trebuie sa depaseasca cantitatea recomandata de medic sau farmacist sub nicio forma.

Concentratia de consum

Chiar daca vitaminele pe care le consumam nu par a avea prea multe efecte secundare pe termen scurt, uzul lor regulat poate duce la probleme pe termen lung. Au fost cazuri in care consumatorii de efervescente de calciu au dezvoltat calcificari ale organelor interne sau alte probleme similare. Astfel, doza si concentratia trebuie sa respecte anumite standarde.

Mai precizam totodata ca o concentratie prea mica poate si ea sa provoace probleme. Nu doar prin prisma faptului ca poate sa duca la afectiuni medicale ci si datorita faptului ca o concentratie mult prea mica face ca vitaminele sa nu isi faca efectul. Idea e sa consumam vitaminele asa cum a fost indicat atat de medic cat si de prospect.

Aditivii si provenienta

Nu in ultimul rand, trebuie sa luam in considerare si provenienta vitaminelor si totodata numarul si natura aditivilor pe care le incorporeaza. Desi unii dintre noi ar fi tentati sa credem ca vitaminele nu contin aditivi precum alimentele din magazine, realitatea e ca aditivii se gasesc in mai toate produsele moderne, chiar si in cele cu uz medical sau terapeutic.

Este astfel recomandat sa consumam doar vitamine care au un continut scazut de aditivi si care sa isi fi demonstrat eficienta propriuzisa. Spunem ca vitaminele care se regasesc in forma lor naturala se asimileaza de organism mult mai rapid decat cele care contin aditivi de orice tip. Evident, organismul asimileaza mai repede medicamentele care contin ingrediente naturale.

Cat despre provenienta, este foarte important sa cautam vitamine obtinute din surse naturale precum plantele sau fructele pe care le consumam ca alimente. In lipsa consumarii acestor alimente, putem sa ingeram vitaminele necesare din diverse suplimente alimentare. Astfel, trebuie sa ne orientam spre vitamine care sa fie obtinute cat mai natural.

Iti recomandam:

Back to top button