Altele

Cel mai bun Antivirus

Nu multi stiu sa aleaga un program antivirus, mai ales datorita abundentei acestor programe la ora actuala. Desi ele nu sunt deloc rare, cele bune sunt cu certitudine o minoritate si nu tocmai accesibile. Chiar si asa, utilizarea unui software antivirus a devenit absolut necesara, asa fie ca vrem sau nu, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa investim intr-un astfel de program.

Daca folositi un PC sau laptop cu un sistem de operare Windows, sunteti expusi atacurilor cibernetice de fiecare data cand navigati pe internet. Asta este o realitate pe care multi inca nu o accepta din pacate, si o fac de regula atunci cand e prea tarziu. Din acest punct de vedere, trebuie facut un efort spre a intelege ca orice calculator e expus anumitor riscuri atata vreme cat e conectat la internet.

Chiar daca calculatorul nu este mereu conectat la internet, exista posibilitatea ca un fisier pe care il copiati de pe un alt dispozitiv sa fie infectat cu un virus sau alt tip de program malitios. Este deci foarte important sa investim intr-un program antivirus ca si precautie, o achizitie care isi va dovedi cu siguranta utilitatea de-a lungul timpului.

TOP 5 CEI MAI BUNI ANTIVIRUSI

Norton Security DeluxeNorton Security Deluxe

 • Ofera protectie impotriva virusilor, spyware, malware, si alte atacuri online
 • Mentine informatiile private indiferent de dispozitiv
 • Va ajuta sa evitati site-urile web nesigure si descarcarile suspecte
 • Permite transferarea protectiei de la un dispozitiv la altul
 • Localizeaza cu usurinta dispozitivele smartphone si tablete furate
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

ESET NOD32 AntivirusESET NOD32 Antivirus

 • Ofera o protectie proactiva impotriva virusilor, rootkit-uri, viermi informatici, si spyware
 • Garanteaza o protectie impresionanta impotriva tentativelor de sustragere a informatiilor sensibile
 • Detecteaza codurile malware care utilizeaza mai multe straturi de criptare
 • Ofera protectie impotriva atacurilor bazate pe script
 • Scaneaza discret in starea de repaus a sistemului (idle)
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Bitdefender Antivirus Plus 2020Bitdefender Antivirus Plus

 • Ofera o protectie de calitate impotriva virusilor si atacurilor spyware
 • Previne amenintarile de retea si detecteaza atacurile brute force
 • Functioneaza la standarde inalte fara a compromite performantele sistemului
 • Ofera protectie complete pentru datele confidentiale si cu caracter personal
 • Incorporeaza straturi multiple de protectie anti-ransomware si remediere ransomware
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Kaspersky Antivirus 2021Kaspersky Antivirus 

 • Ofera o functie de control parental pentru dispozitivele copiilor
 • Are un manager de parole care va ajuta sa va conectati in siguranta
 • Incorporeaza un instrument de criptare si capacitatea de stergere permanenta a fisierelor
 • Ofera un instrument pentru copie de rezerva a fisierelor importante
 • Este considerat lider de piata in materie de programe antivirus
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

McAfee AntivirusMcAfee Antivirus

 • Blocheaza amenintarile preventiv printr-un sistem proactiv de supraveghere
 • Indeparteaza amenintarile prompt si eficient
 • Garanteaza navigarea in siguranta in domeniul online
 • Ofera un firewall de cea mai inalta calitate
 • Incorporeaza un sistem care va ajuta sa faceti cumparaturi online in siguranta
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Achizitionarea Unui Antivirus Bun

Cel mai bun AntivirusAtunci cand te gandesti sa achizitionezi un antivirus esti confruntat cu doua alegeri – un antivirus nou cu licenta noua sau un produs pre-instalat care necesita reinoire. Indiferent de decizie, trebuie inteles faptul ca un antivirus functioneaza optim doar daca este actualizat constant, motiv pentru care trebuie neaparat sa investesti intr-o versiune de ultima generatie.

Desi alte software-uri permit utilizarea lor fara a fi mereu la zi, antivirusii trebuiesc neaparat actualizati pentru a fi eficienti. Din acest punct de vedere, solutia ideala e sa achizitionam un antivirus fie din ultimul an sau cu cel putin 2 ani inainte. Spunem asta pentru ca producatorii acestor antivirusi fac eforturi mari sa ii tina mereu la zi in perioada imediat urmatoare eliberarii lor pe piata.

Acestea fiind spuse, ai putea opta si pentru o versiune ceva mai veche, cu conditia ca acest antivirus sa fie constant actualizat pentru a tine pasul cu noile provocari si pericole aparute. Interesant e faptul ca unii oameni chiar prefera aceste versiuni ceva mai vechi prin prisma faptului ca sunt ceva mai accesibile nu doar ca interfata ci si prin faptul ca consuma mai putine resurse.

Conditii de furnizare

Cand vorbim despre conditiile de furnizare ale unui antivirus, vorbim despre disponibilitatea si convenienta lui. Spre exemplu, exista antivirusi pe care ii poti instala si folosi fara a plati costul unei licente. Trebuie inteles totusi ca de regula, antivirusii gratuiti nu se ridica la aceleasi standarde precum antivirusii cu licenta, din motive evidente.

Atunci cand achizitionam un antivirus cu licenta de ultima generatie, beneficiem nu doar de software-ul propriuzis ci si de actualizarile si imbunatatirile pe care producatorii le fac in mod constant. Cu un antivirus gratuit, nu primim de regula aceasi protectie anti-spyware sau anti-adware pe care o ofera cele cu licenta, pentru ca antivirusii gratuiti se rezuma de regula la protectia impotriva virusilor.

Mai trebuie spus ca chiar si printre antivirusii costisitori, putem gasi versiuni care se distribuie gratuit pentru o perioada limitata. Asta permite utilizatorilor sa determine daca vor sa investeasca in versiunea platita sau daca vor sa se orienteze spre un alt antivirus. Intr-o oarecare masura, mai toate companiile mari ofera o asemenea concesie.

Functiile unui antivirus de calitate

Desi rolul principal al unui antivirus e acela de a proteja sistemul impotriva fisierelor de tip virus sau spyware, un antivirus de ultima generatie trebuie sa indeplineasca si alte functii suplimentare. Aici vorbim despre usurinta de instalare, strategia de actualizare, functiile de reglaj si configurare la nivel de firewall, integrare in browser, protectie anti-adware, si multe altele.

O functie importanta pe care orice antivirus respectabil trebuie sa o incorporeze e cea de a izola fisierele suspectate si/sau infectate fara a afecta integritatea sistemului operator sau a altor programe care ruleaza concomitent. Totodata, un antivirus bun trebuie sa poata scana fisierele trimise prin programele de mesaje instant si/sau retelele sociale.

Daca e sa vorbim despre cele mai bune programe antivirus de pe piata, atunci trebuie spus ca ele pot totodata sa atentioneze atunci cand programe auxiliare sau site-uri ne ameninta identitatea. Spunem asta pentru ca unele site-uri si programe pot sa solicite sau sa copie informatii private din calculatorul nostru, motiv pentru care un bun antivirus trebuie sa aiba capacitatea sa ne atentioneze in prealabil.

Numarul de utilizatori si dispozitive

Desi initial licentele antivirus se achizitionau pentru un singur utilizator pe un singur sistem, strategia s-a schimbat de-a lungul anilor. Acest fapt a dus la crearea unui protocol pe care mai toate companiile le urmeaza, acela prin care li se permite utilizatorilor sa cumpere o licenta activa pe mai multe dispozitive si pentru mai multi utilizatori simultan.

Chiar daca iti doresti im primul si primul rand sa iti protejezi calculatorul personal, probabil ca iti vei dori totodata sa beneficiezi de aceasi securitate si pentru alte dispozitive. Mai mult, iti poti dori totodata sa protejezi nu doar calculatorul personal ci si calculatoarele membrilor familiei, prietenilor, sau angajatilor daca dorest sa cumperi pentru firma.

In acest scop, mentionam ca antivirusii de calitate ofera servicii multi-user care desi sunt ceva mai costisitoare ca licentele cumparate pentru utilizatori unici, ofera o protectie consistenta pentru mai multi utilizatori in acelasi timp. Comparat cu costurile de achizitie individuala, este mult mai avantajos sa cumperi o licenta multi-user decat sa cumperi mai multe licente.

Marci de renume

Desi nu exista un performer dominant pe piata la ora actuala, cateva marci ies in evidente prin antivirusii si sistemele de securitate pe care le produc. Aici vorbim despre brand-uri cu renume global precum Kaspersky, Bitdefender, Eset, sau Norton. Aceste marci au o istorie lunga in industrie, si produc constant sisteme de securitate foarte performante.

Aici mai trebuie sa mentionam faptul ca Bitdefender este un brand autohton, o firma Bucuresteana infiintata in 2001 si care a dobandit de-a lungul anilor un renume impresionant. Indiferent de ce decizi, totusi, trebuie tinut minte ca brand-urile reputabile si-au dobandit renumele datorita eficientei antivirusilor pe care i-au produs, motiv pentru care ar fi bine sa evitam firme mai putin cunoscute.

Este foarte important de retinut ca atunci cand vine vorba de antivirusi, marca garanteaza siguranta mai mult decat in orice alta industrie sau domeniu. Asta pentru ca marcile care domina piata la ora actuala nu apartin vreunui monopol ci au ajuns in top prin prisma calitatii serviciilor furnizate si a programelor antivirus pe care le-au produs.

Iti recomandam:

Back to top button