Electrocasnice

Cel mai bun Aparat de Vidat

Pentru aceia dintre voi care probabil ca nu stiu, trebuie spus de la bun inceput ca folosirea unui aparat de vidat poate sa prelungeasca durata de valabilitate a alimentelor de pana la cinci ori. Astfel, putem refolosi ingredientele pe care altfel le-am arunca pe o perioada indelungata de timp si fara a le ingheta.

Mai trebuie precizat ca aparatele de vidat au devenit foarte raspandite in ultimii ani si ca se folosesc in multe gospodarii moderne datorita functionalitatii lor deosebite. Totodata, aceste aparate sunt usor de intretinut si ca costa destul de putin avand in vedere cat de practice se pot dovedi pe termen lung.

In minutele urmatoare, vom incerca sa aflam cat mai multe despre considerentele care trebuiesc luate in calcul atunci cand achizitionam un aparat de vidat. Asa cum vom afla, aceste aparate pot sa difere destul de mult de la un model la altul, nu doar prin prisma constructiei ci si datorita versatilitatii de care dau dovada.

TOP 5 CELE MAI BUNE APARATE DE VIDAT

Aparat de vidare FoodSaver FFS016X-01Aparat de vidare FoodSaver FFS016X-01

 • Aparatul utilizeaza un indicator de progresie care specifica timpul ramas pana la terminarea procesului de vidare.
 • Incorporeaza o functie de vidare si sigilare automata care ofera o vidare rapida si igienica.
 • Are o functie de marinare rapida care poate marina o caserola in doar 15-20 min.
 • Are o tava de picurare detasabila care colecteaza excesul de umiditate.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparat de vidat CASO VC6Aparat de vidat CASO VC6

 • Utilizeaza un puternic sistem de vidare cu functie de sudare.
 • Are o fata de otel inoxidabil de inalta calitate care ii sporeste rezistenta.
 • Poate suda complet si eficient recipiente de pana la 30cm la orice lungime.
 • Functie de monitorizare electronica a temperaturii.
 • Poate vida rezervoare de vid si proceseaza eficient orice tip de aliment.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparat de vidat si sigilat Heinner HAV-130BKSLAparat de vidat si sigilat Heinner HAV-130BKSL

 • Ofera vidare umeda si uscata cu diferite grade de umiditate.
 • Incorporeaza o functie de vidare si sigilare pentru diferite recipiente.
 • Functia Pulse poate fi folosita pentru vidarea alimentelor intr-un timp specificat.
 • Are o functie presetata pentru vidare de muraturi.
 • Utilizeaza doua viteze – normal si delicat – pentru alimente fragile care se pot strivi.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparat de vidat Laica Profesional VT3120Aparat de vidat Laica Profesional VT3120

 • Aparatul functioneaza complet automat prin prisma unui compresor de mare putere cu dubla pompa de aspirare.
 • Se utilizeaza printr-o interfata usor de folosit cu 7 taste.
 • Ofera 3 tipuri de sigilare pentru alimente uscate, umede, sau ude.
 • Prevazut cu un compartiment pentru pastrarea rolei si cu un cutter pozitionat ingenios.
 • Are o functie de marinare rapida.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aparat de vidat Gorenje VS120WAparat de vidat Gorenje VS120W

 • Incorporeaza o functie ingenioasa de control electronic al vidului.
 • Vine echipat cu 10 pungi care pt fi inlocuite cu usurinta.
 • Are o latime de etansare de 300 mm cu o versatilitate sporita.
 • Utilizeaza functie de vacuum, vidare, si etansare pentru o arie larga de recipiente.
 • Interfata prietenoasa face aparatul foarte usor de folosit.
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt tipurile de aparate de vidat?

aparat vidareDesi mai toate aparatele de vidat indeplinesc aceleasi scopuri generale, functionalitatea lor poate sa difere intr-o oarecare masura chiar si intre aparate din aceasi categorie de pret.

Aici trebuie luat in calcul faptul ca nu doar constructia poate fi diferita ci si functiile pe care le incorporeaza.

Aparat de vidat tip cuva 

Aceste aparate sunt considerate a fi cele mai performante dintre toate aparatele de vidat existente pe piata. Motivul este acela ca ele folosesc o camera de etansare cu tot cu ambalaj, oferind astfel o dubla sigilare fata de aparatele clasice.

Astfel, aparatele de tip cuva lucreaza mult mai eficient dar si mai rapid. In mod evident, aceste aparate de vidat sunt totodata si cele mai costisitoare ca si pret de achizitie.

Aparat de vidat tip clema 

Aparatele tip clema sunt indicate pentru uz casnic deoarece beneficiaza de un design practic care le permite sa absoarba aerul din lateral. Astfel, capatul pungii introduse in fanta de suctie se etanseaza mult mai eficient, oferind un sigiliu care poate rezista cu usurinta la miscari accidentale ale pungii sigilate. Precizam ca aceste aparate opereaza o temperatura de sigilare inalta si ca necesita utilizarea unor pungi special concepute.

Aparat de vidat cu duza retractabila 

Dupa cum precizeaza si numele, astfel de aparate folosesc o duza retractabila pentru a sigila pungile. Mentionam ca astfel de aparate se aseamana celor de tip clema intr-o oarecare masura si ca folosesc temperaturi sigilate pentru a garanta un sigiliu optim. Mai spunem aici ca astfel de aparate nu necesita pungi speciale si ca pretul de achizitie al unui astfel de aparat este destul de mic.

Caracteristici Importante

Constructia si portabilitatea

In functie de scopul pentru care achizitionati un aparat de vidat, o sa trebuiasca sa luati serios in consideratie forma si constructia dispozitivului. Altfel spus, daca aparatul este destinat uzului casnic, atunci un aparat robust si eficient se recomanda majoritatii utilizatorilor, pe cand un aparat portabil trebuie sa fie compact in ciuda eficientei reduse.

Multa lume pare sa se orienteze spre un aparat de vidat masiv care sa poata fi amplasat in bucatarie, genul de aparat care iese in evidenta prin forma sa rigida si greutatea ridicata. Astfel de aparate ofera o mai buna sigilare a alimentelor si pot totodata sa incorporeze mai multe optiuni de vidare pentru tipuri de alimente diferite.

Un aparat de vidat de dimensiuni reduse are si el rolul sau intr-o gospodarie moderna. Astfel de aparate se recomanda celor care nu videaza alimente prea des dar care isi doresc totodata sa il foloseasca in deplasari sau excursii. In mod evident, astfel de aparate au o eficienta redusa dar si un pret de achizitie mai accesibil.

Functiile aparatului

Cand vorbim despre functiile aparatului de vidat, precizam ca ele nu trebuie sa fie prea complexe sau extravagante atata vreme cat aparatul isi indeplineste functiile de baza. Trebuie aflat de la bun inceput daca aparatul este capabil sa sigileze pungile dupa extragerea aerului si in ce masura se efectueaza acest sigiliu.

Totodata, un bun aparat de vidat trebuie sa poata vida fie umed fie uscat intr-un mod similar. Ideal ar fi sa achizitionati un aparat de vidat care ofera ambele optiuni si care sa incorporeze functii suplimentare in ceea ce priveste vidatul umed sau uscat. Viteza cu care se efectueaza vidarea conteaza si ea intr-o mare masura.

In alta ordine de idei, ar mai trebui sa urmarim ca aparatul sa ofere functii de absorbtie la viteze diferite, rola de pungi incorporata, capacitatea de a vida borcane sau alte recipiente, si alte astfel de optiuni de sigilare. Altfel spus, un aparat de vidat modern trebuie sa fie capabil sa ofere si functii suplimentare pe langa cele de baza.

Intretinerea

Un alt aspect care trebuie serios urmarit il reprezinta intretinerea aparatului propriuzis odata achizitionat. Am precizat deja ca unele astfel de aparate necesita pungi speciale, pungi care vor trebui cumparate in mod regulat pe termen lung. Asta reprezinta un cost aditional pe langa cel de achizitionare a aparatului.

Mai trebuie precizat ca fiecare aparat de vidat are necesitatile sale specifice si ca ele trebuiesc indeplinite pentru o lunga durata de viata a dispozitivului. Spre exemplu, anumite astfel de aparate ofera functii de vidare a sticlelor si borcanelor, functii care prezinta necesitati de mentenanta ceva mai ridicate comparativ cu aparatele standard.

Astfel spus, unele aparate de vidat vin echipate cu un compresor extern care prezinta nevoi speciale de intretinere. Acest aspect trebuie luat serios in considerare atunci cand facem o astfel de achizitie pentru ca si costurile aferente reparatiilor sunt ceva mai ridicate. In mod evident, garantia aparatului trebuie si ea luata in calcul.

Firma si pretul

Dupa ce am decis ce tip de aparat de vidat ne-ar fi de folosinta, ar trebui sa continuam prin a lua in considerare firma si pretul aparatelor aflate la oferta. Se poate intelege ca nu toate aparatele de vidat sunt construite conform acelorasi standarde si ca unele dintre ele sunt mult mai complexe ca altele.

Intelegem totodata ca desi pretul nu garanteaza calitatea unui aparat electrocasnic indiferent de natura sa, aparatele de calitate sunt de regula ceva mai costisitoare decat cele de duzina. Aici trebuie sa ne orientam in functie de cat de des ne dorim sa folosim aparatul, pentru ca nu are rost sa cheltuim prea mult pentru un aparat pe care il folosim ocasional.

Acestea fiind spuse, brandurile de top garanteaza de regula o calitate functionala mult sporita, alaturi de o multitudine de functii suplimentare pe care aparatele standard nu le au. Mai mult, dispozitivele construite de firmele cu renume vin acompaniate in cele mai multe cazuri de o garantie de foarte lunga durata.

Iti recomandam:

Back to top button