Electrocasnice

Cele mai bune Baterii Externe

Avand in vedere cat de raspandite sunt dispozitivele mobile in ziua de azi, este usor de inteles de ce oamenii cauta mereu metode de a prelungi durata de viata a dispozitivelor respective. Vorbim aici de smartphone-uri, tablete, si de orice alte dispozitive care necesita reincarcari periodice de-a lungul zilei, reincarcari care necesita prezenta unei prize usor accesibile.

Prin prisma faptului ca unii dintre noi au devenit de-a dreptul dependenti de dispozitivele mobile, posibilitatea de a incarca rapid orice astfel de dispozitiv intr-o maniera eficienta este una mult dorita.

Aici intra in discutie bateriile externe, baterii care pot sa reincarce majoritatea acestor dispozitive nu doar rapid si eficient, ci si sa o faca de mai multe ori.

Mentionam ca majoritatea bateriilor externe pot sa reincarce un smartphone de mai multe ori si sa o faca destul de rapid din mai toate punctele de vedere. Acestea fiind spuse, nu toate bateriile externe sunt construite conform acelorasi standarde, unele fiind de-a dreptul remarcabile in timp ce altele deabia daca pot sa ofere o reincarcare serioasa.

TOP 5 CELE MAI BUNE BATERII EXTERNE

Acumulator extern Profesional, 30000 mAh, DC-Awei Fast Charging30000 mAh, DC-Awei Fast Charging

 • Are o capacitate impresionanta care permite alimentarea unui telefon de pana la 14 ori
 • Poate sa incarce dispozitivele mobile fie printr-un port de 1.0 A sau de 2.0 A in functie de dispozitiv
 • Incorporeaza o tehnologie LED View care verifica nivelul de incarcare a bateriei
 • Vine echipat cu o protectie la supratensiune si cu o functie de protectie impotriva scurtcircuitelor
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Baterie externa power bank solar, PYRAMID 30000 mAhBaterie externa power bank solar, PYRAMID 30000 mAh

 • Se incarca la priza printr-un port de 2.0 A, fapt care mareste viteza de incarcare
 • Aceasta baterie are protectie la praf si ploaie
 • Echipata cu lanterna LED care ofera o lumina impresionanta
 • Incorporeaza un panou solar de inalta calitate
 • Poate fi incarcata prin panou solar sau cablu USB
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acumulator Extern, Incarcare Wireless, 10000 mAhIncarcare Wireless, 10000 mAh

 • Are o capacitate ridicata prin prisma constructiei de litiu polimer de inalta calitate
 • Poate fi incarcat wireless, normal prin micro USB, sau la viteza mare prin USB
 • Incorporeaza culere din cupru pur pentru o reincarcare eficienta in orice pozitie
 • Foloseste un cip inteligent care mareste autonomia bateriei pe termen indelungat
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Baterie externa power bank, PYRAMID 10000 mAh Qi wirelessBaterie externa power bank, PYRAMID 10000 mAh Qi wireless

 • Functioneaza eficient cu orice tip de telefon cu functie de incarcare Qi wireless
 • Construit cu silicon anti-soc care confera o rezistenta sporita bateriei
 • Are un pad non-slip care asigura o priza buna pe masa impotriva deplasarii accidentale
 • Vine echipat cu un carlig care face bateria usor de agatat
 • Incorporeaza un display LED de calitate pentru contorizarea incarcarilor
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Baterie Externa Powerbank 30000 mAh cu 3 porturi USBBaterie Externa Powerbank 30000 mAh cu 3 porturi USB

 • Are o capacitate de reincarcare impresionanta si poate fi folosit cu orice tip de dispozitiv
 • Se incarca la portul USB intr-un mod surprinzator de rapid si eficient
 • Poate incarca orice telefon complet in mai putin de 90 minute
 • Forma compacta si ergonomica face bateria usor de depozitat si intretinut
 • Are nu mai putin de 3 porturi USB pentru incarcarea simultana a mai multor dispozitive
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Caracteristici de luat in considerare

Performanta in prim plan

baterie externaCand vorbim despre performanta unei baterii externe, vorbim in special despre capacitatea totala a bateriei. Aceasta capacitate se masoara in miliamperi pe ora (mAh) si reprezinta capacitatea de reincarcare a bateriei propriuzise. Cu cat aceasta valoare este mai mare cu atat va permite sa facem mai multe reincarcari.

Totodata, capacitatea bateriei permite acomodarea si alimentarea dispozitivelor in functie de consum. In principiu, o baterie cu o capacitate mAh ridicata poate fi folosita nu doar pentru a reincarca telefonul mobil ci si pentru a alimenta o tableta sau chiar un laptop. Cu o baterie de 7,000 de mAh, spre exemplu, putem cu usurinta alimenta o tableta de marime mare.

Si daca vorbim despre performanta bateriei, trebuie sa mentionam ca si intensitatea curentului de iesire joaca un rol important, o intensitate masurata in amperi (A). Astfel, o baterie externa poate sa livreze 1, 2, sau 5 A in functie de specificatiile sale tehnice, valori care ne spun totodata si cat de repede va putea bateria sa reincarce dispozitivul preferat.

Versatilitate la incarcare

Despre incarcare spunem ca exista nu unul ci patru moduri principale prin care o baterie externa poate fi incarcata – cablu USB, incarcator la priza, stecher clasic incorporat in baterie, sau printr-un panou solar. Aici precizam ca viteza de reincarcare poate sa difere intr-o oarecare masura in functie de modalitatea de reincarcare.

In mod evident, incarcarea prin USB este de departe cea mai simpla deoarece necesita un simplu cablu USB pe care il introducem in calculator. Tinem cont totusi ca o asemenea modalitate de incarcare nu este tocmai rapida. De fapt, incarcarea la priza este cea mai rapida dintre toate, fie ca se face printr-un incarcator sau stecher integrat.

Trebuie tinut minte ca fiecare baterie are specificatiile sale proprii si ca nu trebuie ca amperajul si voltajul de incarcare sa depaseasca capacitatea bateriei propriuzise. Nu in ultimul rand, exista si baterii externe care se reincarca printr-un panou fotovoltaic, o metoda destul de ingenioasa din mai toate punctele de vedere dar una care sufera prin faptul ca este ceva mai lenta.

Compatibilitatea

Si pentru ca am vorbit despre voltaj, amperaj, si modalitatea de incarcare a bateriei, ar trebui sa vorim putin si despre compatibilitatea acestor baterii sau acumulatori. Ca si la incarcare, aici trebuie sa ne asiguram ca bateria dorita este compatibila ca amperaj si voltaj cu dispozitivele pe care ne dorim sa le incarcam.

Chiar daca o baterie care livreaza 1 A nu poate neaparat sa deterioreze un dispozitiv construit sa se alimenteze la 2 mAh, retinem ca viteza de reincarcare va fi una scazuta. Totodata, pentru dispozitivele care necesita un flux continuu pentru o functionare optima, exista riscul ca bateria pur si simplu sa nu poata sa mentina dispozitivul functional pe timpul incarcarii.

Conectivitatea

Conectivitatea este si ea importanta, si vorbim aici in special despre cablul cu care aceste baterii vin de regula dotate din fabrica. Acest cablu trebuie si el sa fie compatibil cu dispozitivele pe care doriti sa le incarcati, pentru ca asa cum putem afla uitandu-ne la ce exista pe piata, cablurile de incarcare pot sa difere in functie de model.

Astfel, un cablu de alimentare pentru Android este diferit fata de un cablu de alimentare pentru Iphone. Mai trebuie sa retinem ca unele astfel de baterii externe sunt compatibile cu dispozitivele wireless, desi doar o foarte mica parte dintre ele. In principiu, nu trebuie neglijata conectivitatea bateriei externe sub nicio forma.

Ergonomia si portabilitatea

Un alt aspect care trebuie luat in considerare il reprezinta portabilitatea bateriei propriuzise. Desi aceste baterii nu sunt tocmai mari sau proeminente ca design, ele pot totusi sa ocupe destul de mult spatiu in functie de producator si capacitatea bateriei. Greutatea difera si ea de la o baterie la alta, pentru ca bateriile de capacitate mare sunt de regula mult mai grele.

Cand vorbim despre baterii externe cu portabilitate mare, ne referim la acele baterii cu o greutate mai mica de 100 grame. Mentionam totusi ca unele baterii pot avea 200 sau chiar 300 grame in functie de capacitatea lor totala. Acest aspect trebuie luat serios in considerare pentru ca daca facem un compromis intre greutate si forma, ne putem alege cu o baterie de calitate scazuta.

Functii suplimentare

Chiar daca rolul principal al unei baterii externe aste acela de a reincarca dispozitivele mobile, aceste baterii pot uneori sa incorporeze o serie de functii suplimentare. Lanterna este cu certitudine printre cele mai raspandite functii printre astfel de baterii, dar totodata ele pot sa fie echipate cu un mic ecran LED care sa afiseze gradul de incarcare.

Spre partea superioara a spectrului calitativ, observam ca unele baterii externe ceva mai scumpe pot sa afiseze totodata timpul de reincarcare in functie de dispozitiv. Asta nu e o functie care o putem astepta de la mai toate bateriile externe, dar este cu certitudine o functie pe care unele baterii de calitate le incorporeaza uneori.

Nu in ultimul rand, este necesar sa facem un efort pentru a intelege ca scopul principal al unei astfel de baterii este acela de a reincarca un dispozitiv mobil. Sub nicio forma nu trebuie sa permitem ca functiile suplimentare ale unei astfel de baterii sa ne schimbe parerea pe care ne-o facem observand caracteristicile tehnice ale unei astfel de baterii.

Iti recomandam:

Back to top button