Sport

Cele mai bune Aparate Fitness

Dupa cum stim toti, recomandarea medicilor este de a face miscare, sport, cel putin 30 minute zilnic. Acest lucru se poate dovedi dificil pentru cei ce au un program incarcat din cauza muncii, a copiilor, deoarece un drum la sala de fitness sau pana la un parca unde puteti alerga, poate dura si 2 ore, din care antrenamentul efectiv este de 30 minute. De asemenea, abonamentele la salile de fitness pot fi destul de costisitoare, si nu toata lumea are acces la o sala cu dotari si conditii decente.

O alternativa la aceste lucruri o reprezinta achizitionarea unui aparat de fitness pentru acasa. Principalul avantaj il reprezinta comoditatea, deoarece il aveti oricand la dispozitie, nu trebuie sa asteptati dupa cineva la rand, si il puteti utiliza cand aveti o mica pauza. Cele mai populare aparate fitness sunt cele multifunctionale ce functioneaza cu scripeti si bancile multifunctionale cu bari si gantere.

Trebuie sa va avertizam insa, ca aceste aparate sunt periculoase si este nevoie de citirea cu atentie a instructiunilor de utilizare, daca folositi pentru prima data aceste aparate si accesul copiilor trebuie interzis. Trebuie sa aveti un spatiu disponibil destul de mare, deoarece aceste aparate pot fi destul de voluminoase si utilizarea corecta necesita si un spatiu aditional in jurul aparatului.

Va prezentam cateva aparate si banci pe care le recomandam, fiind fiabile si pentru diferite buzunare.

TOP 5 CELE MAI BUNE APARATE FITNESS

Aparat Multifunctional Actuell HG-528

Aparat Multifunctional Actuell HG-528

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Deoarece este un aparat ce va pune la dispozitie foarte multe exercitii, are si o dimensiune destul de mare 194*225*226 cm (lungime / latime / inaltime in cm), de aceea trebuie sa va asigurati ca aveti un spatiu suficient pentru montare si utilizare.

Acesta poate sustine o greutate a utilizatorului de pana la 150 kg, desi sunt unele exercitii ce se pot face de pe sol sau din picioare, greutatea utilizatorului fiind irelevanta. Placile cantaresc 100kg, fiind suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.

Ce ne-a placut: Sacul de box inclus si posibilitatea excutarii a 24 de exercitii!

Banca Multifunctionala de Abdomene si Exercitii Kondition HEB-8700

Banca Multifunctionala de Abdomene si Exercitii Kondition HEB-8700

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Aceasta banca multifunctionala se utilizeaza cu bari si gantere, fiind ideala pentru exercitiile de baza, recomandate de specialisti pentru scaderea in greutate sau cresterea masei musculare, in functie si de alimentatie.

Greutatea maxima a utilizatorului este de 100 kg, dar multe exercitii se pot executa din picioare. Dimensiunile sunt insa reduse, avand 150 cm lungime si 118 cm inaltime, dimensiune fara bara, care poate avea si 2 m lungime. Raportul calitate/pret este unul excelent, fiind achizitia perfecta pentru incepatori.

Ce ne-a placut: Greutatea aparatului de doar 13 kg si faptul ca se poate plia usor pentru depozitare.

Aparat Multifunctional FitTronic HG800

Aparat Multifunctional FitTronic HG800

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest aparat multifunctinal are o dimensiune de 194 x 225 x 226 cm, fiind destul de mare, trebuie sa aveti grija mai ales la inaltime, 226 cm fiind inaltimea maxima chiar si in timpul utilizarii. Este recomandat pentru majoritatea persoanelor suportand o greutate a utilizatorului de 150 kg si o inaltime a acestuia de 198cm.

Greutatea totala a placilor este de 73 kg, fiind destul pentru cei mai multi utilizatori, majoritatea exercitiilor fiind de izolare si nu necesita greutati mari. Are spatiu pentru sacul de box, un exercitiu cardio foarte bun.

Ce ne-a placut: Accesoriile din pachet, inclusiv manusi de box.

Aparat Multifunctional FitTronic HG200

Aparat Multifunctional FitTronic HG200

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest aparat este de dimensiuni mai mici, si numarul exercitiilor ce se pot executa este mai mic, astfel fiind recomandat pentru incepatori. Greutatea totala a placilor este de 45 kg fiind indeasuns pentru exercitiile de izolare.

Greutatea maxima a utilizatorului este de 100 kg si inaltimea de 190 cm. Desi este compact, se pot efectua foarte multe exercitii la acest aparat multifunctional.

Ce ne-a placut: Raportul calitate/pret este excelent, fiind ideal pentru incepatorii cu un buget redus.

Aparat Multifunctional Sporter 7005A

Aparat Multifunctional Sporter 7005A

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest aparat are o dimensiune de 165 x 215 x 210cm, fiind ceva mai mic decat primele prezentate, lipsindu-o suportul pentru sacul de box. Greutatile incorporate sunt de pana la 68 kg dar se pot excuta multe exercitii si cu greutatea corpului. Greutatea maxima a utilizatorului este de 110 kg suficienta pentru majoritatea utilizatorilor. Se pot efectua exercitii pentru toate grupele musculare si tinand cont si de calitatea superioara a constructiei, pretul este unul accesibil.

Ce ne-a placut: Plasa protectoare pentru greutati, ce limiteaza accesul la placile in miscare si astfel posibilitatea accidentarilor.

Investitia initiala poate fi destul de mare, in functie de calitatea si specificatiile aparatului, insa ulterior, nu necesita practic nici o alta cheltuiala, daca se intretine corect aparatul. Daca in urma cu 10-15 ani, chiar si in salile de fitness se gaseau aparate de fitness rudimentare, in prezent, puteti comanda direct de acasa aparate de fitness performante, ce pot lucra practic toti muschii corpului. Oferta este destul de variata, de aceea poate fi destul de dificil sa alegeti un aparat de fitness pe care il veti utiliza cu usurinta si pentru telurile dumneavoastra specifice.

Ce ar trebui sa aveti in vedere cand achizitionati un aparat de fitness? In primul rand va recomandam aparate si banci multifunctionale, deoarece cu acelasi gabarit al aparatului, puteti antrena diferite grupe de muschi, potrivite pentru deficientele dumneavoastra musculare.

Spatiul disponibil – Aceste aparate sunt destul de mari iar datorita partilor mobile isi extind suprafata si mai mult. Va recomandam va alocati cel putin 10 m2 pentru astfel de aparate, nu doar pentru o instalare si utilizare corecte ci si pentru a va oferi un spatiu de repaus intre serii.

Scopul dumneavoastra – daca doriti cresterea fortei sau a masei musculare, va recomandam o banca multifunctionala si utilizarea ganterelor si a barilor, deoarece acestea va permit sa lucrati exercitii compuse, de baza, ideale pentru cresterea fortei. Daca doriti doar sa faceti miscare si sa va antrenati musculatura, un aparat de fitness multifunctional este ideal, deoarece va permite sa efectuati exercitii de izolare a diferitilor muschi.

Bugetul – o parte importanta a achizitiei o reprezinta si bugetul. Pretul unui aparat este dat de calitatea materialelor, de firma si numarul de exercitii ce se pot efectua. In functie de intensitatea si frecventa cu care veti utiliza aparatul, puteti opta pentru aparate de la 1000 lei pana peste 10 000 lei.

Exercitiile disponibile – desi se numesc multifunctionale, unele aparate pot efectua mai multe exercitii decat altele, si de asemenea greutatile disponibile pot varia. Daca aveti ceva experienta, ar trebui sa optati pentru o banca sau un aparat multifunctional cu mai multe greutati, pentru a va solicita constant, cu diferenta ca pentru bari si gantere se pot achizitiona si ulterior discuri.

Iti recomandam:

Back to top button