Altele

Cele mai bune Casti Bluetooth (Wireless)

Nu trebuie sa fii un audiofil cu experienta sa intelegi ca exista diferente clare intre modelele si tipurile de casti pe care le gasim in comert, mai ales ca diversitatea lor a crescut enorm in ultimii ani. Cand vine vorba de castile bluetooth, trebuie inteles ca diferentele pot fi majore chiar si intre modele din aceasi categorie de pret.

Desi ne-am putea orienta dupa parerile cumparatorilor sau dupa recenziile disponibile, este evident ca nevoile utilizatorilor difera la fel cum difera si utilitatea fiecarui model in parte. Astfel, este foarte important sa intelegem cat se poate de bine care sunt capacitatile si standardele pe care aceste casti trebuiesc sa le atinga pentru a putea fi considerate de calitate.

Mai trebuie precizat ca in ultimii ani, aceste casti au devenit foarte complexe nu doar ca si proprietati tehnice cat si cand vine vorba de utilitatea si versatilitatea lor propriuzisa. Precizam ca nu toate castile bluetooth ating aceleasi standarde, nici macar cele fabricate de producatori cu reputatie. Este astfel nevoie sa ne orientam cu mare atentie atunci cand facem o astfel de achizitie.

TOP 5 CELE MAI BUNE CASTI BLUETOOTH (WIRELESS)

Casca bluetooth Plantronics Explorer 55Casca bluetooth Plantronics Explorer 55

 • Casca in-ear de calitate ridicata cu un design versatil
 • Ofera un tip de conectivitate Multipoint de viteza mare
 • Vine cu microfon incorporat capabil sa inregistreze fidel orice sunet
 • Incorporeaza o functie de limitare zgomot pentru izolarea sunetelor de fundal
 • Este compatibila cu majoritatea dispozitivelor Bluetooth de pe piata
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Casti Bluetooth Wireless LumAudio SupremeCasti Bluetooth Wireless LumAudio Supreme

 • Vin cu o baterie externa inclusa de 1,200 mAh
 • Casti handsfree de o calitate remarcabila
 • Rezistente la apa si cu control Touch
 • Beneficiaza de o functie de activare vocala pentru Siri sau Bixby
 • Ofera un sunet clar si bine echilibrat
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Casti Bluetooth - Control TouchCasti Bluetooth – Control Touch

 • Casti elegante care ofera o libertate remarcabila
 • Folosesc un protocol Bluetooth 5.0 de o eficienta sporita
 • Usoare si functionale, ofera o libertate sporita de miscare
 • Designul ergonomic le face usor de depozitat si intretinut
 • Sunt casti rezistente la apa si la socuri minore
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Casti Bluetooth - I12 TWS EarBuds 5.0Casti Bluetooth – I12 TWS EarBuds 5.0

 • Ofera un timp de redare a muzicii de pana la 3 ore
 • Garanteaza un timp de apel de pana la 4 ore
 • Au functii de touch control, led indicator conectivitate, si auto power-on
 • Incorporeaza un sistem magnetic hold pentru o ergonomie sporita
 • Capabile sa difuzeze sunet 3D la standarde impresionante
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Casti Bluetooth - V5.0Casti Bluetooth – V5.0

 • Sunt compatibile atat cu iOS cat si cu Android
 • Beneficiaza de functii de touch control de responsivitate ridicata
 • Au functii de noise reduction si echo cancellation pentru filtrarea sunetului
 • Sunt foarte comode datorita design-ului ergonomic si flexibil
 • Incorporeaza functii hands-free pentru o mobilitate sporita
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt tipurile de casti Bluetooth?

casti bluetoothDesi mai toate castile bluetooth au aceasi intrebuintare generala, specificatiile lor tind sa difere de la un model la altul. Difera totodata si rezistenta lor constructiva, versatilitatea, compatibilitatea, marimea, forma, si calitatea lor generala.

Astfel, este necesar sa intelegem de la bun inceput ca exista diferente clare intre tipurile de casti pe care le putem gasi in comert.

Castile profesionale 

Asa cum spune si numele, aceste casti sunt concepute pentru a oferi o functionalitate sporita fara a pune prea mult accent pe design-ul si forma lor propriuzisa. Astfel de casti sunt de regula folosite de catre cei care au nevoie sa poarte converwsatii telefonice indelungate si care au astfel nevoie ca aceste casti sa fie de nadejde si foarte durabile.

Precizam ca in marea lor majoritate, aceste casti sunt ceva mai voluminoase si ca pot incomoda anumiti utilizatori din acest motiv. Chiar si asa, calitatea sunetului este de regula una superioare si bateria lor este una care le permite o uzura indelungata din mai toate punctele de vedere.

Castile compacte 

Utilizatorii care aleg casti compacte fac asta pentru ca isi doresc un design elegant si minimalist care sa iasa cat mai putin in evidenta. Desi nu la fel de performante precum castile profesionale, castile compate au si ele rolul lor, mai ales pentru cei care le folosesc mai rar pentru conversatii telefonice si mai mult in scopuri de divertisment.

Acestea fiind spuse, castile compacte de calitate pot atinge standarde impresionante cu cat avansam in pret, mai ales daca sunt construite de producatori reputabili. Destul de eficiente, unele astfel de casti pot trece aproape neobservate cu imbracamintea potrivita.

Castile stereo 

Exista si cei care isi doresc o pereche de casti bluetooth pe care sa se poata baza in mare parte in scopuri de divertisment. Pentru acesti utilizatori, functionalitatea lor in convorbirile telefonice vine pe plan secund, atata vreme cat ele isi indeplinesc utilitatea de baza.

Chiar si asa, multe dintre aceste casti incorporeaza un microfon de o anumita calitate si pot fi folosite fara grija pentru a purta conversatii telefonice indelungate. Mai mult, unele astfel de casti pot prelua chiar apelurile telefonice in timp ce ascultam muzica sau vizionam clipuri video, ceea ce poate fi foarte util pe termen lung daca dorim sa le folosim intr-un scop ceva mai divers.

Caracteristici de luat in considerare

Calitatea si utilitatea

Este cat se poate de evident ca modul de intrebuintare a unor casti audio bluetooth conteaza intr-o mare masura, poate chiar mai mult ca specificatiile lor tehnice pentru anumiti utilizatori. Totodata, spunem ca calitatea sunetului primeaza si ea in comparatie cu forma, design-ul, sau marimea castilor propriuzise, pentru ca ne dorim nu-i asa o pereche de casti de nadejde.

Precizam ca desi mai toate castile audio bluetooth au aceasi functionalitate generala, calitatea bateriei sau a sunetului difera enorm de la un model la altul. Spre exemplu, castile construite de firmele cu greutate in industrie pot oferi functii de anulare a zgomotului de fundal si o mai mare longetivitate a bateriei, fapt care le scoate in evidenta printre castile de duzina.

Anularea zgomotului de fundal

Un alt aspec care trebuie luat in considerare este capacitatea castilor de a inlatura zgomotul de fundal. Aici vorbim despre totalitatea zgomotelor care se aud pe fundal atunci cand purtam o convorbire telefonica sau atunci cand incercam sa ascultam un fisier audio la volum redus. In mod evident, capacitatea castilor de a inlatura sau chiar anula zgomotul de fundal este foarte importanta atunci cand achizitionam o pereche de casti.

Marele beneficiu al unei astfel de functii este acela de a asigura o mai clara convorbire telefonica sau pentru a putea auzi cu claritate sporita fisierele audio pe care le ascultam. In marea lor majoritate, castile dotate cu o astfel de functionalitate pot sa inlature intr-o mare masura zgomotul vantului, a traficului stradal, sau a oricarui zgomot intens de pe fundal.

Spunem ca acele casti dotate cu functii de anulare a zgomotului de fundal sunt dotate cu mai multe microfoane care pot identifica sursa tuturor zgomotelor de fundal pentru ca mai apoi sa le inlature pe cele inutile folosind algoritmuri complexe. In mod evident, astfel de casti nu sunt tocmai ieftine si pe buna dreptate.

Tehnologia Bluetooth

Vorbim aici despre compatibilitatea castilor de a se conecta la mai toate dispozitivele cu capacitate Bluetooth. Faptul ca multe casti bluetooth sunt wireless prin constructie ajuta enorm la o mai buna versatilitate si mobilitate de miscare. Astfel, avem casti bluetooth totalmente handsfree, casti care ofera o mobilitate sporita fara cabluri agatatoare si enervante.

Chiar si in lipsa cablurilor, tehnologia bluetooth folosita trebuie sa fie suficient de potenta incat sa inlature nevoia de cabluri, aspect in care multe astfel de casti difera de la un model la altul. Daca puteti, va recomandam sa dedicati timp suficient cautatului castilor potrivite si sa va asigurati ca ele se conecteaza la dispozitivele pe care le detineti.

Ne dorim din acest punct de vedere ca o pereche de casti bluetooth sa se conecteze nu doar la dispozitivele de tip mobil precum telefoanele mobile sau tabletele, ci si la laptop-uri si notebook-uri standard. Totodata, calitatea tehnologiei bluetooth folosita trebuie sa fie una care sa asigure distantarea castilor pana la cativa metri fata de dispozitiv fara a pierde prea mult semnal.

Functii suplimentare

Desi nu este neaparat necesar ca o pereche de casti bluetooth sa vina echipate cu functii suplimentare, ne dorim totusi ca acele casti pe care le folosim sa aiba totusi o functionalitate garantata. Vorbim aici despre castile bluetooth cu functii de comenzi si solicitari vocale, si totodata despre castile care ne informeaza despre statusul bateriei.

Ar mai trebui sa ne orientam totodata spre acele casti care permit schimbarea melodiei ascultate sau a postului de radio. Daca se poate, o pereche de casti care sa intre automat in ‚sleep mode’ atunci cand nu sunt folosite ne pot ajuta enorm sa economisim baterie. Este de inteles totusi ca astfel de functii tind sa mareasca de regula pretul de achizitie a castilor propriuzise.

Iti recomandam:

Back to top button