Altele

Cele mai bune Tensiometre

Desi in vremurile de demult, tensiometrele se intalneau doar in spitale sau cabinete medicale, ele au ajuns sa se regaseasca si in casele oamenilor de rand. Cu ajutorul unui asemenea aparat, putem masura tensiunea arteriala pentru a preveni sau trata problemele circulatorii si tensionare de care suferim aceia dintre noi care au probleme cardiace.

Altfel spus, daca avem probleme cardiace sau vasculare, ar trebui sa investim intr-un tensiometru mai devreme sau mai tarziu pentru ca aceste dispozitive ajuta enorm la prevenirea afectiunilor cardiace. Partea frumoasa e ca in ciuda complexitatii lor, aceste dispozitive nu sunt neaparat scumpe si nici greu de operat.

Si ca am vorbit despre cat de practice si utile pot fi, ar trebui probabil sa incercam sa aflam ce anume trebuie luat in calcul atunci cand achizitionam un asemenea dispozitiv si ce considerente trebuie analizate pentru a lua decizia potrivita. Vom incerca in minutele urmatoare sa aflam cat mai multe despre caracteristicile unui tensiometru de calitate si sa aflam totodata care sunt cele mai bune tensiometre existente pe piata la ora actuala.

TOP 5 CELE MAI BUNE TENSIOMETRE

Tensiometru de brat Omron M2 BasicTensiometru de brat Omron M2 Basic

 • Tensiometru de brat complet automat si simplu de folosit
 • Are functie de memorie care memoreaza ultima valoare masurata
 • Simbol pentru bataile inimii (ilumineaza intermitent in timpulo masuratorii)
 • Afiseaza pulsul intr-un mod precis si clar de citit
 • Are o precizie si repetabilitate impresionanta
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tensiometru electronic de brat SilverCloud MB23Tensiometru electronic de brat SilverCloud MB23

 • Construit in conformitate cu standardele Organizatiei Mondiale a Sanatatii
 • Are o functie de memorare automata pentru 90 masuratori
 • Ecran LCD de dimensiuni mari cu caractere vizibile
 • Functie de detectie batai neregulate ale inimii
 • Beneficiaza de un design placut si de o utilizare facila
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tensiometru de brat cu manseta Medisana MTS 51152Tensiometru de brat cu manseta Medisana MTS 51152

 • Certificat in functie de standardele impuse de OMS cu o scala de culori
 • Masurarea tensiunii este la fel de precisa precum instrumentele folosit de doctori
 • Ecranul digital afiseaza tensiunea sistolica, diastolica, si pulsul
 • Butoanele mari in fac usor de utilizat pentru persoanele in varsta
 • Are 60 de locatii de memorie pentru masuratorile anterioare
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tensiometru PerfectMedical-PM 02Tensiometru PerfectMedical-PM 02

 • Ecran cu display LCD de inalta calitate
 • Functie de memorie cu 90 de seturi de valori masurate
 • Are o functie de oprire automata dupa 3 minute
 • durata de viata de 10,000 masuratori garantate in conditii normale
 • Dispozitiv complet automat dotat cu senzor de mare precizie
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Tensiometru AND Medical UA611Tensiometru AND Medical UA611

 • Tensiometru validat clinic de Societatea Europeana pentru Hipertensiune
 • Poate fi operat cu un singur buton in ciuda functiilor multe si complexe
 • Utilizeaza o manseta SlimFit fara latex si fara metal pentru o masuratoare confortabila
 • Are 30 dew sloturi de memorie pentru inregistrarea valorilor masurate
 • Echipat cu indicator pentru batai neregulate ale inimii
VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Care sunt tipurile de tensiometre?

Cele mai bune TensiometreChiar daca majoritatea tensiometrelor indeplinesc acelasi scop general, modalitatea de functionare poate sa difere considerabil de la un model la altl. Astfel, majoritatea tensiometrelor pot intra in doua mari categorii – automate sau semi-automate. Pentru ca marea majoritate a tensiometrelor de uz personal sunt digitale, ele se incadreaza in categoria de tensiometre automate.

In alta ordine de idei, tensiometrele mai pot fi clasificate in functie de aplicatia lor propriuzisa. In acest sens, exista tensiometre cu fixare pe brat si tensiometre cu aplicare pe incheietura. In timp ce tensiometrele pe brat sunt mai populare si totodata mai precise, cele care masoara tensiunea la incheietura sunt ceva mai imprecise dar cu mult mai ieftine.

Cand vine vorba de achizitionarea unui tensiometru, depinde in mare masura de preferintele si necesitatile personale. Daca suferiti de o problema de tensiune de natura serioasa, atunci ar fi indicat sa achizitionati un instrument profesional, chiar daca el este ceva mai scump. Se poate totodata repeta masurarea tensiunii de mai multe ori pentru a obtine un rezultat mai precis.

De considerat

Dimensiunea mansetei

Pentru orice tip de tensiometru, conteaza foarte mult dimensiunea mansetei de masurare. Motivul principal fiind ca manseta determina acuratetea masuratorii propriuzise datorita faptului ca este mereu in contact cu pielea. Unele tensiometre vin chiar echipate cu mansete reglabile, desi acesta nu este un standard pe care al trebui sa il asteptam de la toate tensiometrele de pe piata.

Din punct de vedere practic, manseta unui tensiometru trebuie sa acopere o treime din distanta umar-cot si sa se poata inchide strans in vederea masurarii. Totodata, trebuie precizat ca unele tensiometre sunt disponibile in marimi standard, ceea ce inseamna ca acopera o circumferinta a bratului de aproximativ 22 pana la 33 cm.

In mod evident, acuratetea masuratorii depinde la fel de mult de manseta de masurare precum depinde de marimea bratului pacientului. Astfel, un pacient cu o mana ceva mai groasa va fi mai greu de masurat cu un tensiometru obisnuit. In aceste conditii, ar trebui utilizat fie un tensiometru profesional sau unul cu o manseta reglabila.

Standardele garantate

In functie de producator si de uzul destinat tensiometrului, se prea poate ca un asemenea dispozitiv sa fie acreditat de societatile internationale de medicina tensionara. Aici gasim institutii de renume precum Societatea Britanica pentru Hipertensiune, Societatea Europeana pentru Hipertensiune, sau alte autoritati similare care sa garanteze acuratetea unui dispozitiv tensiometru.

Daca se poate, orientati-va spre achizitionarea unui tensiometru acreditat de o astfel de institutie pentru a sti cu certitudine ca aparatul se ridica la standardele necesare. Mai trebuie mentionat ca un tensiometru achizitionat de la un vanzator de renume este mult mai probabil sa aiba aceste acreditari decat un tensiometru cumparat la reducere dintr-un magazin obisnuit.

Alimentarea tensiometrului

Trebuie spus ca majoritatea tensiometrelor functioneaza pe baza de baterii sau acumulatori, dar ca exista si tensiometre care se conecteaza la reteaua centrala de energie electrica. Cand vorbim despre tensiometrele pe baza de baterie, ne putem astepta ca bateriile sa dureze pana la 6 luni sau poate chiar putin mai mult in functie de cat de des folosim aparatul.

Desi rare, unele tensiometru vin echipate cu acumulatori proprii, acumulatori pe care ii putem incarca in prealabil pentru mai multe folosiri de-a lungul unei perioade pre-determinate de timp. Cum spuneam, nu va asteptati ca astfel de tensiometre sa fie la indemana ca disponibilitate sau sa fie ieftine, dar trebuie tinut cont ca ele exista.

Exista si posibilitatea ca unele dintre aceste tensiometre sa fie echipate cu adaptoare de priza care sa permita chiar si tensiometrelor pe baza de baterii sa fie conectate la retea. Acest tip de tensiometru este recomandat celor care trebuie sa isi masoare tensiunea in mod regulat dar care s-ar putea sa aiba dificultati in a cumpara baterii in mod constant.

Functii suplimentare

Pe langa functiile de baza pe care trebuie sa le indeplineasca un tensiometru, ne putem astepta ca modelele de calitate sa incorporeze totodata functii suplimentare. Printre ele, functia de memorare pentru mai multi pacienti monitorizati, o functie care poate fi foarte utila in familiile in care unul sau mai multi membri vor sa isi masoare tensiunea in mod regulat.

Tinem sa precizam aici ca un tensiometru de calitate este usor de folosit si ca nu trebuie sa necesite o dexteritate prea mare. De fapt, un bun tensiometru trebuie sa functioneze doar prin apasarea unuia sau doua butoane. El trebuie totodata sa incorporeze un display clar si care sa poata fi citit in orice conditii de iluminare, inclusiv pe intuneric.

Vom observa daca e sa ne uitam la tensiometrele bine vandute ca unele astfel de dispozitive incorporeaza functii de memorare a valorilor masurate anterior. Astfel, un tensiometru de inalta calitate va permite utilizatorilor sa isi monitorizeze evolutia tensiunii pe termen lung, fie de 2-3 ori pe zi sau pe parcursul a mai multor zile.

Cum am mai precizat, un tensiometru bun poate stoca datele masurate pentru mai multi utilizatori, oferind altfel o mai mare versatilitate in ceea ce priveste valorile masurate. In mod impresionant, unele dintre aceste dispozitive permit memorarea catorva zeci de masuratori pentru fiecare utilizator, desi acesta nu este un standard pe care al trebui sa il asteptam de la orice tensiometru de pe piata.

Iti recomandam:

Back to top button