Casa & Gradina

Cele mai bune Detectoare de Gaz

Pentru orice persoana este extrem de importanta siguranta in viata. Nu putem sa ne jucam cu vietile noastre zi de zi si trebuie sa avem grija ca locul in care traim sa fie permanent in siguranta. Cu cat sunteti mai precauti si atenti, cu atat puteti preveni din timp orice eveniment neplacut sau tragic pentru dvs si familia dvs.

Tocmai de aceea, un detector de gaze este solutia de care dvs aveti nevoie in momentul in care decideti sa folositi o centrala pe gaz pentru a va incalzi locuinta.

O astfel de centrala este o investitie foarte buna pentru cei mai multi utilizatori, insa exista si riscuri si tocmai de aceea, acele riscuri trebuie sa dispara, pentru ca viata dvs sa fie cat mai linistita.

Daca nu ati achizitionat pana acum un detector de gaz, acum puteti fi mult mai informati citind ghidul nostru si analizand sugestiile de produse, de calitate superioara si mai ales, garantata.

TOP 5 CELE MAI BUNE DETECTOARE DE GAZE

Senzor Detector Gaze CSL5000-AlfaTech

Senzor Detector Gaze CSL5000-AlfaTech

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Acest detector de gaze se monteaza pe perete, dupa cum am spus si in ghidul nostru si in cazul unei emanatii de gaze are un nivel maxim de zgomot de 75 dB. Are un design simplu, care se potriveste in orice spatiu fie ca vorbim de birouri sau de locuinta proprie.

Detectorul va detecta emanatiile de gaze aflate cu mult sub limita standard de explozie, adica veti stii din timp cand va fi o astfel de problema.In functie de nevoile dvs, veti putea instala unul sau mai multe detectoare pe o singura electrovalva.

La un anumit interval de timp, detectorul va folosi functia de autodiagnostic, pentru o mai buna functionare, cat si un “control” de rutina.

Ce ne-a placut: Urgentele vor fi semnalate atat prin semnal acustic, cat si visual.

Detector de Gaz 230 V Konig

Detector de Gaz 230 V Konig

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Dvs veti primi un pachet complet, gata de instalat, insa veti avea nevoie de ajutor specializat, pentru o instalare si functionare cat mai bune ale aparatului.Utilizatorii apreciata acest produs pentru ca este unul versatile, care va detecta atat gazele naturale simple, cat si combinatiile dintre ele.

Detectorul va fi alimentat la 220 V, printr-un fir, deci va fi nevoie de o priza prin apropierea sa.Pe langa alarma, el va bloca furnizarea de gaz in situatii critice, pentru a nu se acumula cat mai mult iar mai apoi sa se produca alte evenimente neplacute.

Ce ne-a placut: Este un detector mai complex care are capacitatea de a detecta mai multe tipuri de gaze naturale.

Kit Senzor Gaz PNI GD-01 si Electrovalva PNI V-02

Kit Senzor Gaz PNI GD-01 si Electrovalva PNI V-02

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

La fel ca la produsul anterior, pachetul vine cu toate dispozitivele necesare adica detectorul propriu-zis si electrovalva, plus accesoriile incluse, insa va fi nevoie de ajutor de montare a acestor produse.

Design-ul este unul simplu, care se potriveste oricarui spatiu. Detectorul va va anunta atat pe cale vizuala, cat si sonora daca exista riscul unor emanatii de gaze, ori daca aparatul s-a defectat. Un alt avantaj este ca are capacitatea de a sesiza atat gazele naturale, cat si monoxidul de carbon.

Ce ne-a placut: Este un detector mai complex care are capacitatea de a detecta mai multe tipuri de gaze naturale.

Kit SICURGAS Detector de Gaz cu Electrovalva 1″

Kit SICURGAS Detector de Gaz cu Electrovalva 1

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Indiferent de locul in care este amplasat, acest detector de gaze isi va face treaba la fel de bine, iar siguranta va fi primordiala pentru dvs si familia dvs/colegii de munca. Instalarea se face rapid si simplu de catre un specialist, detectorul putand fi pozitionat ori pe perete, ori pe tavan.

In momentul in care detectorul sesizeaza o problema in ceea ce priveste emanatia de gaze, electrovalva intra in actiune si opreste furnizarea cu gaze, fiind conectata la sursa principal de gaze din zona, astfel riscul unei explozii va fi inlaturat.

Ce ne-a placut: Este o solutie fiabila si apreciata de catre utilizatori.

Detector de Gaz Wireless Chuango GAS-88

Detector de Gaz Wireless Chuango GAS-88

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Este un detector de gaze cu functionare pe baza tehnologiei wireless. Poate fi instalat oriunde doriti, pentru ca aveti avantajul de a primi chiar pe telefon alerte. Mai mult, este un dispozitiv care rezistan atat la temperature joase, cat si la temperaturi ridicate.

Si acest detector va anunta in cazul unei emanatii de gaz printr-un semnal sonor (circa 75 dB), mesaj vocal si semnal luminos. Datorita tehnologiei wireless, detectorul va va anunta in parametri optimi daca acest vreun risc in locuinta dvs de la o distanta de maximum 80 m.

Ce ne-a placut: Raportul calitate-pret este unul foarte bun.

Cum alegem un detector de gaz?

In functie de utilitatea unui detector de gaz, acest produs poate fi impartit pe doua categorii: variantele conventionale/clasice si cele care detecteaza si monoxidul de carbon. In cazul in care doriti sa fiti anuntati in cel mai scurt timp daca centrala dvs emana gaze naturale (gaz metan) puteti opta pentru un detector simplu, clasic, insa daca aveti prin casa si alte dispozitive care pot fi susceptibile de emanatii de monoxid de carbon, va recomandam a doua varianta.

Tipuri de detectoare de gaz

Pe piata veti gasi doua tipuri de detectoare de gaz si anume: cele fixe si cele portabile. Detectoarele fixe de gaze cu electrovalva vor fi instalate pe perete, de obicei in bucatarie, la 1-3 metri de sursa de gaz. Conectarea dispozitivului se ori printr-un fir, ori prin wireless la conducta principal de gaze din spatiul de birouri/apartamente/zona.

Montarea  detectorului se va face la 30 cm distanta de tavan. Electrovalva care vine la pachet cu detectorul de gaze are rolul de a opri furnizarea de gaze in momentul in care exista nereguli  cum ar fi scurgerile de gaze.

Despre modelele portabile vom vorbi la punctul urmator.

Portabilitate

Modelele portabile sunt atat de usor de folosit si asta pentru ca sunt alimentate pe baza unor baterii clasice ori printr-un acumulator intern. Sunt produse indicate utilizatorilor care au in casa/la birou mai multe aparate care pot emana gaze si atunci este nevoie sa verifice constant acest lucru cu ajutorul unui dispozitiv portabil. Acest gen de detector de gaze este avantajos pentru ca il puteti lua cu dvs dintr-o camera in alta.

Senzorul

Cele mai multe voci vor spune ca cel mai bun detector de gaze are inclus un sensor, care se poate regla la nivel de sensibilitate. Limita de explozie este un indice, a carui valoare este calculata la fel pt toate detectoarele iar dvs va trebui sa o setati in functie de ea o valoare proprie de sensibilitate a senzorului in cazul scurgerilor de gaze. Detectorul poate active alarma de la un procent de 5% pana la 15% atunci cand gazele sunt in aer. Senzorul va trebui sa fie schimbat la cativa ani, iar recomandarea noastra vizeaza un produs cu procent de 5-10% sensibilitate.

Functii suplimentare

Alte functii ale detectoarelor de gaze sunt legate de alarma sonora si lumina care va va avertiza. Alarma va avea un ton de alerta de aproximativ 70 dB, cat sa va dati seama si dvs ca ceva nu este in regula, iar lumina rosie, de obicei, va arata ca in camera respectiva are loc o emanatie de gaze si ca s-a oprit alimentarea cu gaze.

Design-ul nu este atat de important, insa va recomandam produse practice si eficiente.

Numar de detectoare de gaz

In functie de cate dispozitive cu functionare pe baza de gaz aveti in casa, la fel de multe detectoare ar trebui sa folositi. Un dispozitiv va fi separat folosit pentru aragaz, iar in cazul in care aveti centrala termica, va va trebui un detector suplimentar.

Iti recomandam:

Back to top button