Auto

Cele mai Bune Detectoare Radar

Chiar daca sunteti sofer profesionist sau incepator, cu totii stiti ca o amenda luata in trafic, mai ales in cazul in care nu ati facut nimic intentionat, poate fi un eveniment destul de neplacut.

In afara de asta, este mai bine sa fiti informat in permanenta in legatura cu ce se intampla in trafic, sa fiti mai atenti unde exista limitari de viteza, politie, astfel incat sa nu fiti “luati” de radar, cum s-ar zice.

Siguranta participantilor la trafic este foarte importanta, mai ales ca nimeni nu-si doreste sa provoace accidente sau sa intre in conflict cu alti participanti la trafic sau chiar cu politia.

Pana nu demult, o solutie binecunoscuta la aceasta problema au constituit-o detectoarele de radar, insa deja este cunoscut faptul ca Politia Romana a introdus noile radare “nedetectabile”. Termenul este folosit impropriu, ele putand fi detectate, insa de cele mai multe ori este mult prea tarziu pentru a incetini, dispozitivele fiind deja calibrate.

In orice caz, tehnologia continua sa avanseze, astfel incat sa ofere si soferilor o portita de eschiva, iar de aceea au aparut detectoare pentru noile radare, menite sa actioneze mult mai rapid decat cele vechi si sa aiba o raza de citire mult mai mare.

Daca va intereseaza astfel de produse, noi va putem la dispozitie mai jos un ghid si cateva sugestii care v-ar putea interesa.

TOP 5 CELE MAI BUNE DETECTOARE RADAR

Detector de Radar Cobra RAD 250

Detector de Radar Cobra RAD 250

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pentru soferul ce doreste sa achizitioneze un detector radar ieftin si bun, RAD 250 de la producatorul Cobra este cea mai buna alegere. Avand dimensiuni reduse si greutate mica, el poate fi asezat cu usurinta in masina, putand fi monitorizat de sofer fara a fi observat din exterior.

Functionand pe banda K, RAD 250 poate identifica de la distanta majoritatea radarelor din Romania. De altfel, acest dispozitiv poate repera si semnalele laser la 3600 datorita unei functii numite LaserEye. Un alt aspect in ceea ce priveste semnalele emise de catre pistoalele radar pentru monitorizarea vitezei, functia Instant-On Ready poate detecta imediat aceste aparate.

Ce ne-a placut: Prin functia Anti-Falsing Circuitry, alertele false cauzate de alte surse decat echipamentele radar sunt reduse automat.

Detector de Radar Whistler GT-268XI

Detector de radar Whistler GT-268XI

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Poate elimina semnalele cauzate de alertele senzorilor de trafic si a senzorilor de coliziune, care functioneaza pe aceeasi frecventa ca radarul politiei. Beneficiaza totodata de o detectie a laserului cu o protectie de 360​​°.

Datorita functiei Prioritate Alerta, GT-286XI poate semnala cele mai periculoase semnale radar si filtreaza in mod inteligent sursele semnalului. Intensitatea semnalului este redata in noua trepte, iar pentru a atrage atentia soferului, doua LED-uri lumineaza rapid intermitent. O caracteristica a acestui detector radar este ca poate anula Banda X si Banda K pentru a nu genera alarme false.

Ce ne-a placut: Detectie a benzilor X, K, KA, o functie pe care nu multe detectoare o au.

Detector de Radar Cobra RAD 450

Detector de Radar Cobra RAD 450

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Cobra RAD 450 identifica de la distanta toate dispozitivele de radar din Romania, acesta functionand, ca si dispozitivele de detectare, in banda K.  In plus, avand LaserEye, detectorul este capabil sa capteze semnalele laser  atat din fata cat si din spate.

Avand functia Instant-On Ready, detectorul poate receptiona semnalale emise instant de catre pistoalele radar care monitorizeaza viteza de deplasare. Astfel, evitam alarmele false date de celelalte benzi de detectie, cum ar fi X si Ka, putand alege banda in care se face detectia radar.

Avand Premium Anti-Falsing Circuitry , detectorul reduce automat alertele false cauzate de alte surse decat echipamentele radar, inclusiv a tehnologiilor prezente pe masini pentru evitarea coliziunilor sau a sistemelor cruise control.

Ce ne-a placut: Detectorul Cobra RAD 450 este confortabil si nu te oboseste la volan, reducand intensitatea avertizarilor sonore, prin functia AutoMute sau Quiet Drive.

Detector de Radar Solar Yupiteru A1

Detector de Radar Solar Yupiteru A1

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Pentru soferii care calatoresc mult si au nevoie de un detector de radar performant, care sa identifice corect si rapid si noile versiuni de radare aflate in trafic, recomandam modelul Solar Yupiteru A1, care acopera frecventele X si K.

Foloseste de asemenea modul laser si include protectie VG-2 care il ecraneaza impotriva detectiei. Se instaleaza discret, fiind mai dificil de observat de catre hotii de masini si se conecteaza direct la autoturism pornind in acelasi timp cu acesta.

Printre functiile incluse se numara alerta vocala, posibilitatea de a-l da pe mut, daca va deranjeaza in timp ce conduceti, precum si alerta de viteza care va spune cand mergeti prea repede. Va pune la dispozitie trei module (Highway, Auto si City) cu distante de detectie diferite, in functie de contextul in care calatoriti.

Ce ne-a placut: Autonomia bateriei este de aproximativ 30 de ore daca dispozitivul este folosit in conditii normale.

Detector de Radar Whistler GT-468GXI

Detector de radar Whistler GT-468GXI

VERIFICA PRETUL PRODUSULUI

Detecteaza semnale radar in benzile de unda X, K, Ka si de tip laser si VG-2, fiind util atat pentru identificarea radarelor obisnuite, cat si pentru semnalizarea prezentei pistoalele laser de inregistrare a vitezei.

Pentru a nu va distrage atentia atunci cand sunteti in oras prin alertele false, puteti comuta in modulul City 1 sau City 2, pentru viteze scazute, reducand sau elimininand astfel complet sensibilitatea la frecventele de tip X. Il puteti  de asemenea seta pe Mute pana la un nivel prestabilit de viteza.

Include modul GPS util pentru memorarea zonelor cu semnale false si radare identificare frecvent si iti ofera posibilitatea de reglare a volumului si a luminozitatii. Se alimenteaza de la bricheta masinii si se monteaza usor, prin simpla fixare pe bord.

Ce ne-a placut: Model performant care detecteaza toate tipurile de radare utilizate in tara noastra.

Cum alegem un detector radar bun

Tehnologia Aparatului: Este important, pentru a evita evenimentele neplacute, sa achizitionati produse perfect legale si sa le evitati pe cele antiradar, care pot interfera cu un radar al politie si pot bruia frecventa acestuia, fiind astfel un mijloc ilegal de altfel. Nu optati pentru aparatura ce dispune de o tehnologie veche, pentru ca si in acest domeniu, tehnologia a avansat si detectoarele radar aparute acum cativa ani pe piata s-ar putea sa nu va mai fie de folos, mai ales ca si aparatele politiei s-au modernizat. Pentru a face fata noilor cerinte, cautati produse care pot detecta semnalul de calibrare POP.

Noile radare utilizeaza o functie de Instant On(activare direct din modul Stand By) si modul POP, astfel incat, nu pot fi detectate decat dupa ce deja au fost calibrate pe masina tinta, de unde si reactia tardiva de franare, de multe ori, un detector radar vechi nici macar nu mai are timp sa semnaleze evenimentul. Modul POP reactioneaza in 67 de milisecunde si detecteaza orice viteza pana la valoarea de 320Km/h., cu o eroare de +/- 5Km/h.

Veti cauta asadar un dispozitiv care prezinta optiune de detectie a semnalului de calibrare POP, astfel incat, el sa reactioneze in timp ce radarul isi calculeaza tinta. Chiar daca perioada nu va permite nici macar sa franati, aveti toate sansele sa scapati de amenda, mai ales daca nu sunteti cap de coloana.

Distanta de detectie: Este un indicator foarte important, pentru ca va arata exact daca un produs va fi eficient sau nu. Indicat ar fi sa cautati detectoare radar cu distanta de detective cat mai mare. Majoritatea produselor functioneaza pe o distanta de 1.6 km, insa cautati totusi produse cu distanta mai mare, chiar daca vor costa ceva mai mult.

Benzile de detectie: Se refera, in principal, la frecventele de propagare a undelor radio. Atunci cand acestea se propaga, pot acoperi diferite distante pe raza benzii respective. In ceea ce priveste regulamentul rutier, se utilizeaza patru benzi importante: X, K, Ka si Ku. Noile statii functioneaza in special in banda Ka, avand o frecventa de acoperire de 33.4 si 36.0 GHz, care este ilizibila pentru detectoarele vechi, care sunt calibrate sa functioneze in banda K.

Asigurati-va ca dispozitivul ales citeste Ka si acordati o mare atentie acestui aspect, deoarece va poate scuti de multe batai de cap. Banda Ku este folosita numai in cateva tari din Europa, fiind foarte dificil de detectat, chiar si de aparatele ultra-performante.

Functionalitate: Functiile unui detector radar pot fi diverse. AccuSweep, ecranul alfa-numeric, avertizare vocala/Sonora, informatii legate de starea drumului- sunt doar cateva dintre functiile unui detector radar. Optiunea AccuSweep este valabila doar la modelele performante si ofera posibilitatea de a calibra scanarea pe un singur segment  al benzii de detectie Ka. Asadar, aceasta este o functie esentiala, ce permite detectia rapida si curata a respectivei benzi.

Pentru cele mai bune rezultate, este important sa aveti la dispozitie un display alfa-numeric, capabil sa afiseze combinatii de litere si de cifre sau chiar pictograme sau forme. Multe produse din ultima generatie prezinta un astfel de ecran cu LED, pe care pot prezenta mai detaliat mesaje det tip Safety Warning System(SWS) sau Safety Alert(SA), care prezinta soferilor starea drumului, alerte pentru vehicule de urgenta etc.

 

Iti recomandam:

Back to top button